Στηρίξτε μας

Συμμαχία για την προστασία του υγρότοπου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

29 Ιουνίου 2012 17:03 | Περιβάλλον
Συμμαχία για την προστασία του υγρότοπου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Την Κυριακή 1η Ιουλίου στις 11:00 η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου και το WWF Ελλάς, διοργανώνουν μία ακόμη δράση για τους υγρότοπους της πανέμορφης περιοχής του Μιραμβέλλου. Σκοπός αυτή τη φορά, είναι η προστασία και η ανάδειξη του υγρότοπου στην εκβολή ρύακα Καλού Ποταμού του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Η δράση γίνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλού Χωριού και της Δ.Α.Ε. Αγίου Νικολάου. Θα πραγματοποιηθεί συμβολική οριοθέτηση της αμμοθινικής ζώνης, που συνορεύει με τον υγρότοπο με σκοπό την άμεση προστασία του Κρίνου της Θάλασσας (Pancratium maritimum).

Το Κρινάκι της Θάλασσας είναι ένα βολβώφυτο χαρακτηριστικό της αμμοθινικής παράκτιας ζώνης του οποίου οι περιοχές εμφάνισης μειώνονται εξαιτίας της ανεξέλεγκτης τουριστικής ανάπτυξης.

Παράλληλα με την οριοθέτηση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αξίες των νησιωτικών υγρότοπων και ειδικότερα των υγρότοπων του Αγίου Νικολάου.

Η εκδήλωση αποτελεί απόδειξη του ενδιαφέροντος των ενεργών πολιτών του Δήμου Αγίου Νικολάου για τον τόπο τους και ελπίζουμε να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Μαρία Νοΐδου, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στην Κρήτη, WWF Ελλάς, τηλέφωνο: 2810328019, email: [email protected].

Οι συνεργάτες

Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου είναι ένα σωματείο ανοιχτό προς όλους. Αποτελεί μία οργανωμένη ομάδα ανθρώπων και χαρακτηρίζεται από πλήθος ιδεών και απόψεων με κοινό στόχο την προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος από το οποίο εξαρτόμαστε όλοι.

Το WWF Ελλάς μέσω του εθελοντικού προγράμματος Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης, η περιοχή παρακολουθεί συστηματικά τους υγρότοπους του Δήμου Αγίου Νικολάου και υποστηρίζει ισχυρά της δράσης της τοπικής κοινωνίας με σκοπό την προστασία τους.

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.