Στηρίξτε μας

Κατασχέθηκαν τα σκυλιά που γυναίκα είχε αλυσοδεμένα στα χιόνια στον Κρουσώνα Ηρακλείου Κρήτης (βίντεο)

18 Φεβρουαρίου 2021 20:32 | Καταγγελίες
Κατασχέθηκαν τα σκυλιά που γυναίκα είχε αλυσοδεμένα στα χιόνια στον Κρουσώνα Ηρακλείου Κρήτης (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Χάρη στην επιμονή των εθελοντών βρέθηκαν τελικά τα σκυλιά τα οποία στις 16 Φεβρουάριου εντοπίστηκαν τυχαία να ζουν σε άθλιες συνθήκες σ’ ένα ερειπωμένο κτίριο στο χωριό Κρουσώνας Ηρακλείου στο νησί της Κρήτης. Τα ζώα, ήταν απολύτως εκτεθειμένα στον χιονιά και τα είδαν περαστικοί. Μάλιστα μια γυναίκα, η Ελευθερία Περτσελάκη, έκανε δημόσια έκκληση ζητώντας βοήθεια μέσω facebook και ενημέρωσε και την Αστυνομία για την εξόφθαλμη κακοποίηση τους.

KrousonasIrakleiouSkyliaXionia16 2 2021Η αρχική ανάρτηση.

Στην ανάρτηση της στις 16 Φεβρουαρίου η αυτόπτης μάρτυρας έγραψε τα εξής: «Ειναι στον κρουσωνα..τι μπορω να κανω;ειναι μονα τους και δεν εχουν καν που να κατσουν».

Το βίντεο της αρχικής ανάρτησης με την έκκληση για τη σωτηρία των σκυλιών

 

Αυτήν την ανάρτηση, που δημοσιεύτηκε στην ομάδα «Φ.Ο.Σ. - Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου», σχολίασε λίγες ώρες μετά μια γυναίκα, η οποία δήλωσε ότι ταΐζει αδέσποτα του χωριού και ισχυρίστηκε ότι δεν κακοποιούνται τα συγκεκριμένα σκυλιά.

Στα σχόλια έγραψε ότι οι αλυσίδες των ζώων είναι αρκετά μακριές και όσοι δηλώνουν ότι αυτά κακοποιούνται ψεύδονται. Τόνισε μάλιστα μεταξύ άλλων πως τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν ήδη έχουν μεταφερθεί σε άλλο σημείο προκαλώντας πολλά ερωτήματα, που έμειναν αναπάντητα. Ισχυρίστηκε δε – ψευδώς όπως αποδεικνύεται – ότι θα δημοσιεύσει και σχετικό βίντεο, το οποίο θα αποδεικνύει τα λεγόμενα της, κάτι που ποτέ δεν έκανε.

Το βίντεο με όσα είδαν οι εθελοντές το ίδιο βράδυ που τα σκυλιά εξαφανίστηκαν...

 

Το ίδιο βράδυ και λίγο πριν τα μεσάνυχτα η Έφη Κομιακίδου μαζί με τον σύζυγο της, τον Βασίλη Λαμπότι, παρά τη χιονόπτωση έφτασαν στο χωριό. Αναζήτησαν τα συγκεκριμένα ζώα και δεν τα βρήκαν, είχαν όμως καταφέρει να ενημερώσουν μέσω της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας την αρμόδια Εισαγγελία για την ολοφάνερη παθητική κακοποίηση των σκυλιών και να λάβουν εντολή σε συνεργασία με την Αστυνομία για τη διάσωση και την κατάσχεση τους.

Τα σκυλιά βρέθηκαν στην αποθήκη της γυναίκας που τα εξαφάνισε...

 

Η κα Κομιακίδου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ενημέρωσε τους αστυνομικούς μόλις κατάλαβε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα - με την οποία μίλησε πολλές φορές τηλεφωνικά - ψεύδεται, ουσιαστικά αναιρεί αυτά που είχε μόνη της γράψει σχετικά με τα σκυλιά και τελικά σήμερα μετά από έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. τα συγκεκριμένα ζώα βρέθηκαν στο σπίτι της και έτσι αυτά κατασχέθηκαν.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα προσπαθούσε να πείσει όλους μας ότι τα ζώα δεν κακοποιούνται αν και τα βίντεο που τράβηξαν οι εθελοντές δείχνουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους και τα συσσωρευμένα κόπρανα, απόδειξη ότι ήταν για καιρό εκεί. Φυσικά η... φιλόζωη είχε φροντίσει να διαγράψει όλα τα προηγούμενα σχόλια μέσω των οποίων προσπαθούσε να μας πείσει να μην πιστεύουμε στα μάτια μας.

Τα σκυλιά σήμερα κατασχέθηκαν...

 

Τα σκυλιά μετά την κατάσχεση τους παρέλαβε η κα Κομιακίδου μαζί με τη Μαρία Γερωνυμάκη και τελικά τα μετέφεραν στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Δασκαλάκη, ώστε να τους γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και η γυναίκα που αρχικά ισχυριζόταν ότι όσοι νοιάστηκαν για την τύχη αυτών των ζώων ψεύδονται δήλωσε όχι μόνο φιλόζωη αλλά και μέλος του σωματείου «Φιλοζωική Ομάδα Σείριος».

Αυτό ανάγκασε τη Φ.Ο.Σ. να βγάλει σήμερα ανακοίνωση μέσω της οποίας ξεκάθαρα τη διαψεύδει. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι πρόσωπο που εμπλέκεται σε περιστατικό παθητικής κακοποίησης τριών σκύλων στην περιοχή του Κρουσώνα του Δήμου Μαλεβιζίου, δηλώνει μέλος τους σωματείου μας και εθελοντής του. Με την ανακοίνωση αυτή θέλουμε να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι το συγκεκριμένο άτομο ΔΕΝ αποτελεί μέλος ή εθελοντής/τρια της Φ.Ο.Σείριος και μάλιστα ουδεμία σχέση έχει με οποιοδήποτε μέλος της.

Η Φιλοζωική Ομάδα Σείριος ως σωματείο φροντίδας και μέριμνας ζώων συντροφιάς, καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί ως παθητική ή ενεργητική κακοποίηση ζώων. Βάσει των καταστατικών αρχών λειτουργίας της ομάδας μας αλλά και ουσιαστικό μας πιστεύω, όλα τα ζώα οφείλουν να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αγάπη.

Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι τα 13,400 μέλη της διαδικτυακής ομάδας Φ.Ο.Σ.- Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου, αλλά και τα 12,500 μέλη της αντίστοιχης σελίδας,  ΔΕΝ αποτελούν μέλη του σωματείου, ούτε εθελοντές του.

Τέλος, θα θέλαμε να συγχαρούμε όσους παρενέβησαν στο προαναφερθέν περιστατικό, τα ζώα απομακρύνθηκαν και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι εθελοντές

Τα μέλη

Το Δ.Σ. της Φ.Ο.Σείριος».

Τι επισήμανε η Έφη Κομιακίδου με ανάρτηση της στο facebook

«Προχθές 16.2.21 ανέβηκε μια ανάρτηση από μια κοπέλα για 3 σκυλιά στον Κρουσώνα δεμένα με αλυσίδες μέσα στο χιόνι, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ που έπληττε την ΚΡΗΤΗ με το φαινόμενο ΜΗΔΕΙΑ. Μια κυρία στα σχόλια έγραψε ότι τα ζώα μεταφέρθηκαν από εκεί και μιας και γνώριζε τον ιδιοκτήτη τα πήγαν σε ασφαλέστερο μέρος.

Σε συνομιλία μου μαζί της αποδείχθηκε ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά , καθώς αργότερα είπε ότι τελικά δεν είναι αυτά τα σκυλιά που πήρε εκείνη. Το ίδιο βράδυ σε συνεργασία με τον Nikos Tsikalakis ο οποίος έστειλε μεταφορικό μέσο πήγαμε στο σημείο και διαπιστώσαμε ότι τα ζώα έλειπαν.

Την επόμενη μέρα ήρθα πάλι σε επαφή μαζί της και όπως αποδείχθηκε τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ενημερώθηκε η αστυνομία μέσω της ΠΦΠΟ (κυρία Νατάσα Μπομπολάκη) και ξεκίνησε ο αγώνας να βρεθούν τα ζώα.

Από χθες μιλώντας με την αστυνομία και σήμερα δίνοντας τα στοιχεία της κυρίας αποδείχθηκε πως τα ζώα ήταν σπίτι της στο υπόγειο. Πήγαμε λοιπόν σήμερα στο αστυνομικό τμήμα όπου ήδη η κυρία ήταν εκεί και έκανα μέσω ΠΦΠΟ καταγγελία ζητώντας την αφαίρεση των ζώων από εκείνη, να γίνουν όλες η απαραίτητες διαδικασίες οι οποίες περιλαμβάνουν τα διοικητικά πρόστιμα και ότι ορίζει ο νόμος. Τα ζώα λοιπόν αφαιρέθηκαν και μαζί με την αστυνομία πήγαμε και τα πήραμε εμφανώς αδύνατα. Επιζητούσαν το χάδι συνεχώς.

Η κυρία φεύγοντας εγώ από το τμήμα έκλαιγε και έλεγε να τα προσέχουμε. Και εγώ απορώ πως δηλώνει φιλόζωη έχοντας τόσα αλυσοδεμένα ζώα μέσα στο κρύο, το χιόνι κ τις άθλιες καιρικές συνθήκες με τα περιττώματα τους παντού κ το νερό τους πάγο μέσα στα μεταλλικά τσακάλια, στο παγωμένο μπετόν μέσα στο πουθενά!

Να ευχαριστήσω την Μαρία Γερωνυμάκη που αμέσως όταν την πήρα ήρθε για να πάμε και να τρέξουμε. Να ευχαριστήσω την Bronx Familia Animal Shelter Hersonissos Crete NonProfit Organisation που από την πρώτη μέρα βοήθησε, κανόνισε την μεταφορά των ζώων και τη φιλοξενία τους, για να τους παρέχει αγάπη και φροντίδα και να επουλώσει τις πληγές τους.».

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.