Στηρίξτε μας

Σκιάθος: Πυροβόλησε με αεροβόλο και του σκότωσε τον σκύλο (βίντεο)

10 Ιανουαρίου 2014 08:45 | Καταγγελίες
Σκιάθος: Πυροβόλησε με αεροβόλο και του σκότωσε τον σκύλο (βίντεο)

Στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Χρήστος Παπαταξιάρχης δημοσίευσε στις 9 Ιανουαρίου μια επιστολή – καταγγελία μετά τη δολοφονία του σκύλου, που έγινε το απόγευμα της δεύτερης μέρας του νέου έτους στο νησί της Σκιάθου. Ο κ. Παπαταξιάρχης περιγράφει τι συνέβη εις βάρος του ζώου και ζητάει τη συνδρομή των Σκιαθιτών ώστε ο δράστης – που κάποιοι τον γνωρίζουν – να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Παπαταξιάρχης περιγράφει σ’ αυτήν την επικήδεια επιστολή – όπως την χαρακτηρίζει – όλα όσα έκανε και όλα όσα έκανε για να δικαιώσει αυτό το ζώο… και δημοσίευσε και ένα βίντεο στη μνήμη του σκύλου, που είναι ένα ακόμα ζώο, το οποίο θανατώθηκε από άνθρωπο, σ’ αυτή την χώρα… Δείτε εδώ το βίντεο με τον Ρεξ τον Μάιο του 2013.

Ο κ. Παπαταξιάρχης εξήγησε ότι ο γείτονας του από το δικό του χωράφι σημάδεψε από κοντά τον σκύλο με το αεροβόλο του και κατάφερε να τον θανατώσει αφού το σφαιρίδιο έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά στα όργανα του ζώου σύμφωνα με την κτηνιατρική γνωμάτευση.

Η αντιδικία του κ. Παπαταξιάρχη με τον 35χρονο γείτονα του είχε ολέθριες συνέπειες για το ζώο. Τόσο δική του μαρτυρία όσο και της συντρόφου, αφού αρχικά άκουσαν τον ήχο του αεροβόλου, στη συνέχεια είδαν να φεύγει από το σημείο που χτυπήθηκε το ζώο και μερικά λεπτά αργότερα ο Ρεξ ξεψύχησε, δεν στάθηκαν αρκετές για να συλληφθεί ο δράστης.

Ο Ρεξ δολοφονήθηκε…

«Καλή χρονιά συνάνθρωποι Σκιαθίτες,
Όχι όμως για μας! Γιατί δεύτερη μέρα του νέου έτους στις 16:10 το δάχτυλο του δολοφόνου πάτησε την σκανδάλη του όπλου του στέλνοντας μια τόσο δα μικρή θανατηφόρα σφαίρα κατευθείαν στην κάρδια του ζώου και μετά διαπέρασε και τις καρδιές της συμβίας μου και τη δικιά μου, ο δε καημένος ο King REX ένας πανέξυπνος και πανέμορφος Γερμανικός ποιμενικός 18 μηνών πέρασε από τον Παράδεισο των Αέρηδων στον Παράδεισο του ουρανού.

Επειδή το άψυχο κορμί του έμεινε πάνω στον πάγκο του γιατρού που του έκανε την νεκροψία και δεν ήμουν σε θέση ούτε σωματικά ούτε ψυχικά να τον θάψω, σαν επικήδειο χρωστάω να γράψω μερικά λόγια γι αυτόν.

Πώς να ξεχάσω τη μοναδική εμπειρία να πρέπει να μεταφέρω το νεκρό του κορμί βάρους 42 κιλών με το δελφίνι στο Βόλο, γιατί αλλιώς υπήρχε πλοίο το απόγευμα και θα πέρναγε το αυτόφωρο, και με ταξί γρήγορα στον κτηνίατρο, κάνοντας την προσευχή μου να μην μυρίσει ή να μην βγουν τίποτα υγρά η αίματα (υπ’ όψιν δεν είχε πουθενά αίματα!).

Κι όταν βρήκε τη σφαίρα γέμισε αίματα το ιατρείο κι εγώ κόντεψα να λιποθυμήσω. Και μετά, όταν ρώτησα που μπορώ να τον θάψω, η απάντηση ήταν ότι ο Δήμος Βόλου δεν έχει ούτε νεκροταφείο ζώων ούτε αρμόδια υπηρεσία.

Επιπλέον είχα να διαλέξω ή να κυνηγήσω τον δολοφόνο πηγαίνοντας γρήγορα τα χαρτιά στην αστυνομία στην Σκιάθο είτε να μείνω και να τον κηδέψω. Κι έτσι άφησα τα κλάματα γι’ αργότερα κι έτρεξα να προλάβω το δελφίνι. Αλλά τζάμπα έτρεξα! Ναι, καλά, κι εσείς το ξέρατε, μόνο εγώ είμαι βλάκας! Πρόλαβα μεν τζάμπα δε!

Πώς να ξεχάσω αυτήν την υγρή, τρυφερή, απαιτητική μουσούδα που την χρησιμοποιούσε σαν μοχλό για να ανοίξει τον αγκώνα μου και να βάλει το κεφάλι του στα πόδια μου για να τον χαϊδέψω;

Πώς να ξεχάσω τις τρελές χαρές που έκανε με το λάστιχο του νερού όταν ποτίζαμε τα λουλούδια η όταν τράβαγε το σχοινί! και που να δείτε να τραβάει το σχοινί από την μια ο Ρεξ και από την άλλη ο Ρούλης ο Γατούλης ( ε.. καλά και σεις! ! μην ρωτάτε ποιος νίκησε…)!

Και όταν του λέγαμε Ρεξ «Πήγαινε φέρε τον Ρούλη!» πήγαινε, τον έπιανε από τον σβέρκο και τον έφερνε και όταν βαριόταν αυτός, τότε λέγαμε» Ρούλη φέρε τον Ρέξ» και αυτός βέβαια δεν τον έφερνε!

Ή, όταν παίζαμε με την συμβία μου στέλνοντας με τον Ρεξ ο ένας στον άλλο διάφορα αντικείμενα! Κι ακόμα, όταν με συνόδευες ουρλιάζοντας τα κάλαντα… ποτέ δεν μου είπες τι δεν σου άρεσε η φυσαρμόνικα ή η φωνή μου;

Και στην δουλειά πρώτος! Ακουμπάγαμε το χώμα με ένα φτυάρι και αμέσως έπιανε δουλειά κι έσκαβε χωρίς τέλος και με μόνη ανταμοιβή ένα ΜΠΡΑΒΟ ΡΕΞ! Όμως νομίζετε ότι δεν σας αφορά ότι ο κακός ο άνθρωπος γύρνα ελεύθερος ανάμεσά μας, τον βλέπουμε, έχει φίλους τους φίλους μας, πάει στην εκκλησία, κι εμείς το κρατάμε μυστικό. Όλοι ξέρουμε την τρέλα τού άλλου αλλά κανένας δεν το ομολόγει.

Σαν καλοί χριστιανοί κάνετε τον σταυρό σας, υποκριτές, ασπαζόσαστε ο ένας τον άλλο, ενώ ξέρετε καλά τον άλλο τον κλέφτη, τον ψεύτη, τον δολοφόνο, κι αφήνετε τον ανήμπορο να καθαρίζει τα σκουπίδια σας, αγνοώντας ότι η συντήρηση αυτής της βρώμας θα πνίξει τα παιδιά σας και εσάς τους ίδιους και τελικά δεν αρκεί η συμπάθεια και το ευχολόγιο ότι όπως πάντα το καλό τελικά θα υπερισχύσει! Αλλά ας θυμηθούμε τον παπά Γεράσιμο…

Απετάξω τω σατανά; ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ (ή αλλιώς ΨΥΧΙΑΤΡΟ)».

Δεν απαιτείται άδεια για το αεροβόλο

Θυμίζουμε ότι για την απόκτηση αεροβόλου δεν απαιτείται άδεια, αφού η χρήση του είναι μόνο σκοπευτική. Όταν όμως το αεροβόλο χρησιμοποιείται για τον τραυματισμό ή την θανάτωση π.χ. ζώων τότε ο κατηγορούμενος διώκεται για οπλοχρησία και φυσικά ο νόμος 4039/2012 προβλέπει πολύ μεγάλες ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα για όσους κακοποιούν τα ζώα.

Διαβάστε επίσης:

Σκιάθος: Δίνουν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει αυτόν που με κλωτσιές σκότωσε 3 γατάκια

Αμμουδιά Σκιάθου: Αλυσοδεμένο το σκυλί στο δέντρο χωρίς νερό και η Αστυνομία αδιαφορεί

Οι πρώτες ταΐστρες για τις αδέσποτες γάτες από τον Δήμο Σκιάθου

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Γιαγια

    Δεν μπορεί, θα βρεθεί μάρτυρας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, για να στείλετε στο διάολο τον μαλακοκορεσμένο. Αντιληπτό; Δεν είναι δύσκολο.Ούτε το χέρι μιας αδιάφορης ασυνομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.