Στηρίξτε μας

Σελίδες μίσους και προτροπής εξόντωσης και βασανισμού ζώων στο facebook

25 Ιουλίου 2010 10:35 | Καταγγελίες
Σελίδες μίσους και προτροπής εξόντωσης και βασανισμού ζώων στο facebook

Την παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητούν δεκάδες αναγνώστες του www.zoosos.gr, μέσω email, για τρία νέα γκρούπ που φτιάχτηκαν στο Facebook. Το ένα - που συγκροτήθηκε πριν από μία εβδομάδα και  έχει πλέον κατέβει  ή δεν είναι προσβάσιμο σε όλους - προτρέπει τα μέλη του, να εξοντώνουν και να βασανίζουν τα ζώα. Το γκρουπ φέρει τον τίτλο «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ». Εκεί δημοσιεύονται φωτογραφίες κατακρεουργημένων ζώων. Ο Έλληνας διαχειριστής της συγκεκριμένης ομάδας αναφέρει τρόπους για την κατασκευή δηλητηρίων (φόλες) αλλά και μεθόδους βασανισμού των ζώων.

Στο δεύτερο γκρουπ, «8anatos sta adespota no.2!!!!!» που δημιουργήθηκε στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής, 25 Ιουλίου, το μοτίβο είναι το ίδιο και οι διαχειριστές αναφέρουν ότι… όσες ομάδες κλείσουν τόσες θα ανοίξουν! Ένα τρίτο γκρουπ που φέρει τον τίτλο «THANATOS SE OLA TA ADESPOTA» δημιουργήθηκε και αυτό πριν από λίγο.

Καθημερινά στo www.zoosos.gr δημοσιεύουμε καταγγελίες, που φέρνουν στην επιφάνεια, το πόσο βάρβαρα φερόμαστε εμείς οι Έλληνες, με το ένδοξο παρελθόν, σε όσους είναι, επί της ουσίας, του «χεριού» μας. Οι φόλες πέφτουν «βροχή» και κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται εκτός από μερικούς φιλόζωους, που όλοι τους αντιμετωπίζουν, ως γραφικούς ευαίσθητους, που «αντί να ταΐσουν κανένα παιδί ασχολούνται με τα κοπρόσκυλα».

Μυτιλήνη

Πριν από μερικές εβδομάδες, μια ομάδα παιδιών στη Σκάλα Ερεσσού Μυτιλήνης, άφησε παράλυτο, από τις πολλές κλοτσιές, ένα τόσο δα μωρό αλεπουδάκι! Τελικά το ζωάκι, που τώρα βρίσκεται σε άσυλο, το έσωσαν κάποιοι ευαίσθητοι τουρίστες, που μάλλον δεν θα θελήσουν να ξαναέρθουν στην Ελλάδα για διακοπές. Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα εδώ.

Ρόδος

Στην όμορφη Ρόδο δεκάδες είναι τα περιστατικά κακοποίησης. Ελάχιστες φορές οι δράστες εντοπίζονται. Φωτεινή εξαίρεση, η περίπτωση ενός ηλικιωμένου βοσκού, που γέμισε δόκανα την περιοχή, που βόσκουν τα ζώα του, για να εξοντώσει τους σκύλους. Κάποια από τα σκυλιά, τα κρέμασε κάτω από ένα ελαιόδεντρο για παραδειγματισμό!

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία του πλημμελήματος! Διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ και δείτε και το βίντεο με τις φρικτές εικόνες.

Κρήτη

Στη «λεβεντογέννα» Κρήτη κρεμούν ζωντανά τα σκυλιά πάνω στους φράχτες ή κάτω από τα δέντρα, για να εκφοβίσουν τους φιλόζωους, που τους ενοχλούν με τη δράση και τις καταγγελίες τους. Οι πυροβολισμοί εναντίον γατιών και σκυλών είναι καθημερινό «σπόρ» ιδιαίτερα σύνηθες αφού όλες οι οικογένειες διαθέτουν όπλα.

Μεταξύ των περιοχών, στις οποίες συναντάμε πιο συχνά περιστατικά κακοποίησης, η Κρήτη πρωταγωνιστεί. Σε αυτό το φεστιβάλ βαρβαρότητας και ανανδρίας είναι πρώτη με διαφορά. Δεκάδες είναι δε τα ζώα που έχουν βρεθεί δεμένα (!) χωρίς νερό και φαγητό μια μήνες, σαν σκελετωμένες,  ζωντανές, ακόμα, μούμιες! Διαβάστε εδώ ένα ακόμη σχετικό άρθρο.

Σαλαμίνα

Στην κοντινή μας Σαλαμίνα, κάποια ανθρωπόμορφα κτήνη έπλεξαν με σύρμα το κεφάλι, τα πόδια και τα γεννητικά όργανα ενός σκυλάκου. Το ζώο σφάδαζε από τους πόνους και κανείς δεν συγκινούνταν. Ο κτηνίατρος του ακρωτηρίασε τους όρχεις, φρόντισε τις πληγές και έτσι σιγά – σιγά το ζώο συνήλθε. Διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ.

Λευκάδα

Στην πανέμορφη Λευκάδα, κάποιο «τέρας» δηλητηρίασε όλα τα περιστέρια σε μια κεντρική πλατεία. Οι φιλόζωοι του νησιού έτρεχαν να βρουν ενέσεις ατροπίνης, για να σώσουν κάποια από αυτά, ενώ, παράλληλα, φρόντισαν να απομακρύνουν τη δηλητηριασμένη τροφή, για να μην την πιάσει κάποιο από τα παιδάκια που έπαιζαν εκεί. Δείτε εδώ το σχετικό θέμα.

Πέλλα

Οι κάτοικοι του χωριού Παναγίτσα στον Δήμο Βεγορίτιδας της Πέλλας, πριν από μερικές εβδομάδες, χτυπούσαν ανελέητα μια λύκαινα! Την κρέμασαν πάνω στον φράχτη σε ένα χωράφι και χτυπούσαν το ζώο με χοντρά ξύλα μέχρι να το εξοντώσουν. Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Δεκάδες είναι άλλωστε και τα περιστατικά κακοποίησης αρκούδων.

Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά! Τα αδέσποτα ζώα είναι μέρος του φυσικού περιβάλλοντος και δεν είναι, ούτε πρέπει να αποτελούν, πρόβλημα. Αυτό που απαιτείται και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε, σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους αλλά και σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε. είναι να τα προστατεύουμε, να τα φροντίζουμε και να εφαρμόζουμε τη νομοθεσία, που προβλέπει σοβαρές ποινές για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης, κακοποίησης, βασανισμού.

Τα ζώα συντροφιάς είναι μέρος της αστικής πανίδας και έχουν δικαίωμα στη ζωή

Υποχρέωση των τοπικών αρχών και των κατοίκων είναι να μάθουν να συμβιώνουν μαζί τους. Αυτό που εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι η άγνοια και η αδιαφορία των συμπολιτών μας, που οδηγεί σε συμπεριφορές επικίνδυνες, τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους (φόλες, βασανισμοί κ.ο.κ.). Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται, γιατί εμείς τα πετάμε στους δρόμους, μόλις τα βαρεθούμε, ξεχνώντας ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια.

Η λίστα των νεκρών – βασανισμένων ζώων είναι ατελείωτη και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ελάχιστοι δήμοι φροντίζουν να κάνουν στειρώσεις, και ακόμη πιο λίγοι λειτουργούν οργανωμένα κυνοκομεία! Δεκάδες τουρίστες καθημερινά διαμαρτύρονται για αυτά που βλέπουν τα μάτια τους στην όμορφη, κατά τα άλλα, Ελλάδας μας.

Θυμηθείτε ότι όποιος μπορεί να φέρεται τόσο βάναυσα στα ζώα, μπορεί όλο αυτό τον θυμό και το μίσος να το εκδηλώσει με την ίδια άνεση και στους ανθρώπους, τα παιδιά και τις γυναίκες με μεγαλύτερη ευκολία. Ως πότε θα βγάζουμε τα κόμπλεξ μας πάνω στα απροστάτευτα ζώα;

Διαβάστε επίσης:

Μη δίνετε σημασία στις ομάδες μίσους για τα ζώα στο Facebook απλά κάντε αναφορά!

Δημοσιεύει τα «ανδραγαθήματα» του εις βάρος των ζώων στο facebook

Ο Έλληνας εκδότης που προτρέπει στην παράνομη εξόντωση άγριων ζώων σε ξένες χώρες


Ετικέτες: , , , , , , , ,

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.