Στηρίξτε μας

Ρόδος: Βρήκε νεογέννητα κουτάβια ζωντανά σε σακούλα πεταμένα πάνω σε δέντρο (βίντεο)

16 Απριλίου 2023 22:41 | Καταγγελίες
Ρόδος: Βρήκε νεογέννητα κουτάβια ζωντανά σε σακούλα πεταμένα πάνω σε δέντρο (βίντεο)

Δύο νεογέννητα κουτάβια, ζωντανά μέσα σε σακούλα κρεμασμένα στα κλαριά ενός δέντρου σε απόμερη περιοχή της Ρόδου εντόπισε τυχαία ο Χρήστος Αγνουσιώτης την Παρασκευή 14 Απριλίου.

 

Ο άνδρας πήγε για τρέξιμο έξω από το χωριό Παραδείσι δύο χιλιόμετρα προς τη Δαματριά και από το κλάμα τους εντόπισε τα κουταβάκια που αν και τόσο μωρά προσπαθούσαν να βγουν από τη σακούλα και πάλευαν με όποιες δυνάμεις είχαν να κρατηθούν στη ζωή.

Ο κ. Αγνουσιώτης κατάφερε να φτάσει στο δέντρο παραμερίζοντας τα αγκάθια και πήρε τα μωρά κοντά του. Προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή δίνοντας τους γάλα.

 

Στην ανάρτηση του στο facebook γι’ αυτό το έγκλημα επισήμανε τα εξής:  «Μεγάλη Παρασκευή ημέρα κατάνυξης και ιεροσύνης, ξυπνάς και κλείνεις με διπλό κόμπο σε μια σακούλα 2 αθώα πλασματακια. Πηγαίνεις σε ένα απόμερο σημείο και τα πετάς τουλάχιστον 3 μέτρα στο αέρα να σιγουρευτείς ότι θα πέσουν στους πυκνούς αγκαθωτους θάμνους και θα χαθούν για πάντα. Τινάζεις τα χέρια σου να φύγει η βρωμιά και η αμαρτία από πάνω σου και πηγαίνεις στον επιτάφιο να κάνεις τον σταυρό σου και να προσκυνήσεις. Σήμερα έφαγες το αρνάκι σου και ανταπέδωσες ευχές.

Και όσο παριστάνεις τον καλό χριστιανό κάποιοι ξενυχτάνε σε βάρδιες να σώσουν αυτά τα κουτάβια που εσύ προσπάθησες να ξεφορτωθείς...

Τα βρήκα σε ένα ερημικό σχετικά σημείο την ώρα που έτρεχα. Μάλιστα δυσκολεύτηκα πολύ να τα προσεγγίσω  και κόπηκα από τα αγκάθια. Για κακή του τύχη όπως τα πέταξε στον αέρα πιάστηκε η σακούλα από ένα κλαδί και άνοιξε μια τρυπουλα από όπου μπορούσαν να ανασαίνουν αλλά και να ακουστούν. Έτσι και τα έσωσα.

Τα κρατάμε στη ζωή με μπιμπερο. Όποιος ενδιαφέρεται για φιλοξενία,  υιοθεσία ή ιδανικά να γνωρίζει μαμά σκυλίτσα που να θηλάζει να μας ενημερώσει.

Χριστός Ανέστη.».

Τι ορίζει ο νόμος για όσους  πετούν νεογέννητα ή εγκαταλείπουν τα ζώα τους…

Η εγκατάλειψη ενήλικων ζώων διώκεται ποινικά σε βαθμό πλημμελήματος και σε βαθμό κακουργήματος όταν πρόκειται για νεογέννητα σκυλάκια ή γατάκια.

Ο νόμος 4830/2021 στο άρθρο 9 ορίζει ότι μεταξύ των υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη είναι να μην εγκαταλείπει το ζώο συντροφιάς του. Γι’ αυτόν που δεν μπορεί να φροντίσει άλλο το ζώο του στην παράγραφο ζ του ίδιου άρθρο ορίζεται ότι πληρώνοντας 300 ευρώ για σκύλο και 100 ευρώ για γάτα μπορεί να το αφήσει στον δήμο του, αν και οι περισσότεροι δήμοι δεν έχουν ακόμα ούτε υποδομές, ούτε προσωπικό, ούτε χρηματοδότηση για τη σωστή διαχείριση των αδέσποτων ή των ανεπιθύμητων οικόσιτων σκυλιών και γατιών...

Το άρθρο 9 (παρ. ζ) αναφέρει τα εξής για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε αν δεν βλέπετε το ζώο ως μέλος της οικογένειας σας και θέλετε να το παρατήσετε: «Σε περίπτωση που επιθυμεί να το αποχωριστεί, και εφόσον δεν έχει βρει νέο ιδιοκτήτη, υποχρεούται να γνωστοποιεί την πρόθεσή του αυτήν στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου του τόπου της μόνιμης κατοικίας του προκειμένου, με μέριμνα του δήμου, να αναρτηθεί προς υιοθεσία στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών, εφόσον πρόκειται για σκύλο ή γάτα.

Ακολούθως, και εφόσον δεν βρεθεί νέος ιδιοκτήτης, το παραδίδει αποκλειστικά στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου αυτού με την υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης και καταβολή ποσού τριακόσιων (300) ευρώ για την παράδοση, εφόσον είναι σκύλος, ή εκατό (100) ευρώ, εφόσον είναι γάτα ή άλλο ζώο συντροφιάς. Ειδικά για τους σκύλους και τις γάτες, ο πιστοποιημένος υπάλληλος του δήμου μεριμνά άμεσα για την ενημέρωση του ΕΜΖΣ ως προς τη μεταβολή αυτή και την καταγραφή του ζώου ως αδέσποτου με τα στοιχεία του δήμου. Ιδιοκτήτης που αποχωρίζεται το ζώο συντροφιάς του και το παραδίδει στον δήμο, στερείται της δυνατότητας απόκτησης άλλου ζώου συντροφιάς για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών.».

KakourgimaNeogennitaProstimo30.000Από 30.000 έως 50.000 ευρώ το διοικητικό πρόστιμο για κάθε νεογέννητο ζώο... 

Ο νόμος 4830/2021 στο άρθρο 24 για την κακοποίηση των ζώων επισημαίνει τα εξής: «(β) ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή θάνατος ζώου), ο εκούσιος τραυματισμός (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), οι κυνομαχίες και κάθε είδους μάχες μεταξύ ζώων, η κτηνοβασία, η σεξουαλική κακοποίηση ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη και η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων.».

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.