Στηρίξτε μας

Ρεαλιστικό σεμινάριο θάρρους και σωματοφυλακής ή βασανιστήριο σκύλων επικίνδυνο για όλους;

1 Οκτωβρίου 2015 20:58 | Καταγγελίες
Ρεαλιστικό σεμινάριο θάρρους και σωματοφυλακής ή βασανιστήριο σκύλων επικίνδυνο για όλους;

Η ασυδοσία που επικρατεί μεταξύ των αυτοχαρακτηριζόμενων ως εκπαιδευτών σκύλων έρχεται για πολλοστή φορά στην επικαιρότητα με αφορμή μια εκδήλωση που δημοσιεύτηκε – και αποσύρθηκε από το facebook προφανώς από τους διοργανωτές – η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει στην ταβέρνα «Το Κύμα» στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας στις 12:00 το μεσημέρι στις 10ης Οκτωβρίου.

Η πρόσκληση που δημοσιεύτηκε στο facebook με τον τίτλο «Ρεαλιστικό σεμινάριο θάρρους και σωματοφυλακής» αποδεικνύει πόσο ουσιαστικά ανεξέλεγκτοι είναι εκείνοι που μεταμορφώνουν φυσιολογικά σκυλιά σε πλάσματα τα οποία κάτω από κατάλληλες συνθήκες και τις εντολές των αφεντικών τους μπορούν να σκοτώσουν αφού λειτουργούν ως φονικά εργαλεία.

SeminarioArkitsa5Τα λόγια των εκπαιδευτών...

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης με το όνομα Vaggelis Woodakas Gerothanasis στην δημόσια πρόσκληση γράφει: «ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΓΟΥΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΜΑΣ....ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ!!!ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΕ REAL ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΝΙΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΡΟΠΑΛΑ....

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΕΣΙΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ....ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΣΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ...ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΟΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ ΣΕ REAL ΣΤΙΒΟ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΑΧΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ....

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΚΠΙΔΕΥΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΧΩΡΙΣ ΟΛΟΣΩΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ....ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ,ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ....ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο KING THΣ REAL ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ....

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΩΝ ΣΚΥΛΩΝ 20Ε..ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΔΟΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ 50Ε...!ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ......!!!!!!!ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:ΓΟΥΝΤΗΣ-ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ!!!!».

SeminarioArkitsa1Οι επεξηγήσεις από τους διοργανωτές για να βγάλουν τσαμπουκά και πανικό στα κουτάβια...

Σε αυτό το χωρίς κανόνες «σεμινάριο - μάθημα - θέαμα» οι συμμετέχοντες θα πληρώσουν από 20 έως 50 ευρώ (άραγε θα κοπούν αποδείξεις;) για να εκπαιδεύσουν τα ζώα τους. Η ορολογία που χρησιμοποιείται από τους διοργανωτές - εκτροφείς «εργαλεία, όπλα, ρόπαλα, κάνιστρα, πεσίματα, δάγκες, τσαμπουκάδες, ντού από παντού, δόντι μέχρι το κόκκαλο» μοιάζει περισσότερο με συγκέντρωση συμμορίας παρά με πρόσκληση προς ανίδεους ή γνώστες για εκπαίδευση φύλαξης ή σωματοφυλακής.

SeminarioArkitsa2Τιμοκατάλογος, τηλέφωνο επικοινωνίας για την γνωριμία με αληθινές δάγκες χωρίς μανίκια και ντου από παντού...

Αλήθεια ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Σκύλων (ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ.) τι γνωρίζει για όλα αυτά; Είναι οι διοργανωτές του «σεμιναρίου» μέλη του; Επιτρέπεται σε τέτοιου είδους «εκπαίδευση/σεμινάριο» να μην χρησιμοποιείται για λόγους ασφαλείας εξοπλισμός ή να γίνεται σ' έναν χώρο όπως είναι μια ταβέρνα στην οποία μπορεί να υπάρχουν περαστικοί, παιδιά και άλλα ζώα;

SeminarioArkitsa6Ένας εκ των διοργανωτών μας καθησυχάζει...

Πως επιτρέπεται να προσκαλούνται για να συμμετάσχουν σε αυτά ιδιοκτήτες σκύλων με κουτάβια ή με μη εκπαιδευμένα άπειρα σκυλιά; Ποιες είναι οι δικλίδες ασφαλείας εκ μέρους των διοργανωτών αν ένα σκυλί ξεφύγει και επιθετεί σε άνθρωπο ή σε άλλο άπειρο ζώο;

Όσοι θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε κάτι τέτοιο με τον σκύλο τους για να τον κάνουν φονικό εργαλείο και φόβητρο για να τους προστατεύει έχουν επίγνωση της δύναμης του ζώου, της ευθύνης που φέρουν και ότι συμμετέχουν ενεργά στην κακοποίηση του;

Ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο – Είσαι ό,τι δηλώσεις!

Το ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο – καθώς για να γίνει κάποιος εκπαιδευτής σκύλων δεν απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος – είχε επισημάνει τον Σεπτέμβριο του 2011 με αφορμή την σφαγή 30 ζώων από τον ψυχοπαθή ιδιοκτήτης τους, που είχε σχολή εκπαίδευσης σκυλιών στο χωριό Σίβας στον Δήμο Φαιστού της Κρήτης, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Τότε η Π.Φ.Π.Ο. τόνιζε στο ΥΠ.Α.Α.Τ. την «επιτακτική ανάγκη που υπάρχει ώστε το κράτος να θεσπίσει προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του εκπαιδευτή σκύλων. Σε χιλιάδες ζώα ασκείται καθημερινά έντονη βία, με πνίχτες, με άλλα όργανα, προκειμένου να «πειθαρχήσουν», ώστε να τα καταβάλουν για να εκτελούν ό,τι τα διατάζει ο «εκπαιδευτής».

Η εκπαίδευση του ζώου πρέπει να γίνεται παρουσία του ιδιοκτήτη, να μην ασκείται κανενός είδους βία, αλλά με την μέθοδο της επιβράβευσης το σκυλί να μπορεί με την θέληση του να εκτελεί κάποιες εντολές. Η θετική εκπαίδευση είναι η λύση και όχι η πρόκληση πόνου στο ζώο, προκειμένου από φόβο να γίνεται υποχείριο της ανθρώπινης βούλησης. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να λάβει μέτρα ακόμη και με έκδοση Υπουργικής Απόφασης και να θεσπίσει τις προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του εκπαιδευτή.

Τόσο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία όσο και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ένας εκπαιδευτής, όσο και τις προϋποθέσεις για να πάρει άδεια εκπαιδευτή από το κράτος» κατέληγε η επιστολή.

Το www.zoosos.gr έχει ενημερώσει για το θέμα και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια αν τα πράγματα εκεί ξεφύγουν τον Δήμο Λοκρών αλλά και τον ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ. από τον οποίο ζητάει να πάρει για το θέση για το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Έσφαξε 30 σκυλιά ψυχοπαθής - εκπαιδευτής στον Σίβα της Κρήτης

Αδιάφοροι οι κάτοικοι του Σίβα για την εξόντωση των 30 σκυλιών από τον ψυχοπαθή

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου παρεμβαίνει για τη σωτηρία τριών σκύλων

Κρήτη: O πατέρας του ψυχασθενή εκπαιδευτή σκότωσε το 1 από τα 3 σκυλιά που επέζησαν της σφαγής

Απαιτείται θεσμικό πλαίσιο και για τους εκπαιδευτές σκύλων 

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Βασίλης

    Το κείμενο είναι τόσο τρανταχτή απόδειξη προτροπής σε κατάφωρη παραβίαση του ελληνικού νόμου σε τόσα σημεία, που ελπίζω τα αρρωστημένα κομπλεξικά καθίκια που κρύβονται από πίσω, από το βλαχαδερό που το έγραψε, τον και καλά "εκπαιδευτή/βασανιστή" μέχρι τον ταβερνιάρη που παραχωρεί το κολοχάνι του για τα βασανιστήρια να συλληφθούν το συντομότερο δυνατό, και φυσικά να τους φαιρεθούν όσα πλάσματα είχαν την ατυχία να βρεθούν στα χέρια τους.

    Πάντως αν δίνατε το κείμενο σε έναν ψυχολόγο να αναλύσει τον τρόπο γραφής του μαλάκα και τις φράσεις που επιλέγει καθώς και την εικόνα που έχει γι'αυτό που κάνει θα έβγαζε πολλά συμπεράσματα για την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα του βλάχου ....και ο νοών νοείτω.

  2. κσ

    ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ...νομιζω οτι αυτο και μονο συνοψιζει ακριβως το ποσο καλοι ''εκπαιδευτες'' και φιλοζωοι ειναι...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.