Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Σενάρια τα περί «παράνομου κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων ζώων»

28 Ιανουαρίου 2015 18:05 | Καταγγελίες
Π.Φ.Π.Ο.: Σενάρια τα περί «παράνομου κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων ζώων»

Για το πως απλές υιοθεσίες ζώων στο εξωτερικό μετατρέπονται από τα παραπληροφορημένα Μ.Μ.Ε. σε κακόβουλα σενάρια περί «παράνομου κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων ζώων» που προωθεί αδέσποτα κατοικίδια για πειράματα, κτηνοβασίες, κ.ά, με την ύποπτη ανοχή των αρμόδιων κρατικών φορέων διερωτάται η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με ανοιχτή επιστολή της.

Σύμφωνα με την Π.Φ.Π.Ο. οι ελληνικές αρχές «αρνούνται να εφαρμόσουν τις οδηγίες της Ε.Ε.  βάσει των οποίων μπορεί να υπάρξει πλήρης ιχνηλασιμότητα ανά πάσα στιγμή του που βρίσκεται ένα ζώο που ταξίδεψε στο εξωτερικό!».

Στην επιστολή μάλιστα η μεγαλύτερη (σε αριθμό συλλόγων φιλοζωική ομοσπονδία της χώρας επισημαίνει: «Εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου μεθοδευμένης λασπολογίας εκ μέρους μιας μερίδας αρρωστημένων “φιλόζωων” οι οποίοι κατηγορούν νομοταγείς πολίτες ότι διακινούν παράνομα αδέσποτα ζώα και τα στέλνουν για ‘’πειραματόζωα’’, για παραγωγή ‘’λουκάνικων’’, για ‘’διακίνηση ναρκωτικών’’ και πρόσφατα διατείνονται ότι τα στέλνουν και σε οίκους ανοχής προς ‘’ικανοποίηση κτηνοβατών’’.

Βεβαίως καμία από αυτές τις κατηγορίες δεν έχει τεκμηριωθεί διότι απλούστατα οι ανιδιοτελείς εθελοντές που καθημερινά μοχθούν και αφιερώνουν την ζωή τους διασώζοντας κακοποιημένα, δηλητηριασμένα, βαριά τραυματισμένα, εξαθλιωμένα αδέσποτα ζώα από τους αφιλόξενους δρόμους, με τεράστιο ψυχικό, προσωπικό και οικονομικό κόστος, τελώντας το έργο της Πολιτείας και των Δήμων οι οποίοι είναι  απόντες διαχρονικά  και δεν έχουν τίποτε να κρύψουν από κανέναν.

Τα περισσότερα αδέσποτα ζώα περιθάλπονται αποκλειστικά με χρήματα ευσυνείδητων φιλόζωων οι οποίοι κάνουν έναν αέναο αγώνα να βρουν μια παντοτινή οικογένεια στα αδέσποτα και όχι να τα παρατήσουν και πάλι στο δρόμο όπου το μέλλον τους προδιαγράφεται τραγικό.

Δυστυχώς στην χώρα μας δεν υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για τέτοιες υιοθεσίες όταν μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών εγκαταλείπουν τα ζώα τους με ευκολία στους δρόμους και μια άλλη μερίδα τα κακοποιεί. Οι υπεύθυνοι φιλόζωοι στρέφονται γι αυτούς τους λόγους και προς τα κράτη της Β. Ευρώπης που και φιλοζωική παιδεία έχουν και αυστηρότερους νόμους.

Τα αρρωστημένα σενάρια των «αντιθέτων προς τις υιοθεσίες στο εξωτερικό»  με παράλογα και φτηνά επιχειρήματα που προσπαθούν να αμαυρώσουν έντιμους και ευαίσθητους φιλόζωους πολίτες, δεν αντέχουν σε καμιά λογική και συζήτηση.

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι όλοι αυτοί οι “αυτόκλητοι” σωτήρες των αδέσποτων ζώων, στην χώρα μας δεν κάνουν τίποτα το θετικό για να βοηθήσουν στο μεγάλο αυτό πρόβλημα της εγκατάλειψης και της ανερχόμενης βίας, αλλά αρέσκονται μόνο να προωθούν μια ανελέητη συκοφαντική δυσφήμιση καθισμένοι αναπαυτικά στις πολυθρόνες τους και πίσω από τον υπολογιστή τους, εναντίον πραγματικών φιλόζωων που  μάχονται σκληρά για να βελτιώσουν τις τραγικές συνθήκες της διαβίωσης των ζώων στην Ελλάδα.

Ως που θα φτάσει λοιπόν αυτός ο παραλογισμός και διασυρμός, αυτή η διχόνοια που καλλιεργούν κάποιοι μέσα στο Φιλοζωικό Κίνημα; Γιατί αντί να δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις προς τον κόσμο και να αναχαιτίζουν το δύσκολο έργο των ανθρώπων που προστατεύουν ανυπεράσπιστα ζώα δεν επιδιώκουν την συσπείρωση όλων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων; Τελικά ποιος είναι ο στόχος αυτής της ύπουλης επίθεσης, γιατί πρέπει οι «καλοί» να φαίνονται «κακοί» σε αυτήν την παράλογη ιστορία;

Καίρια ερωτήματα που δεν απασχολούν δυστυχώς την Πολιτεία και ορισμένα Μ.Μ.Ε.

Ωστόσο το παράνομο εμπόριο κατοικίδιων και άλλων ζώων ανθεί στην χώρα μας. Χιλιάδες εισαγωγές καθαρόαιμων ζώων από το εξωτερικό με πλαστά ή καθόλου έγγραφα που πολλές φορές έχουμε καταδείξει, ενώ αμέτρητοι παράνομοι εκτροφείς ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα σε πρόχειρες εγκαταστάσεις σωστά κολαστήρια, ζώα από όλες τις φυλές.  Χιλιάδες αγγελίες κυκλοφορούν καθημερινά στο διαδίκτυο για την πώληση αυτών των ζώων. Οι πολέμιοι όμως των υιοθεσιών στο εξωτερικό δεν ασχολούνται με αυτά τα θέματα αλλά ούτε και με τις καθημερινές κακοποιήσεις ζώων.

Δυστυχώς και τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ. έχουν την ίδια αντιμετώπιση και σπεύδουν να συλλάβουν και να εξευτελίσουν ξένους και Έλληνες φιλόζωους ως εγκληματίες χωρίς βέβαια να γνωρίζουν τον Νόμο και τις εγκυκλίους της Ε.Ε. για τις μη εμπορικές μεταφορές των κατοικίδιων ζώων, επικαλούνται δε εγκυκλίους που έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια.

H Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι θα καταγγείλει τις κατασκευασμένες αυτές αθλιότητες και θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου, Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, Αστυνομίας,  αρρωστημένων ψυχολογικά “φιλόζωων”, Μ.Μ.Ε. που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και ατιμάζουν τους Έλληνες Φιλόζωους καθώς και τις Οργανώσεις τους.

Καλούμε την Πολιτεία:

-να σταματήσει να καταδιώκει νομοταγείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες επειδή έτυχε να βρεθούν στο στόχαστρο μιας άδικης και επιζήμιας για τα ζώα πολεμικής και να αναζητήσει  τα σκάνδαλα εκεί που πραγματικά υπάρχουν.

-να εφαρμόσει του σχετικούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση ζώων στο εξωτερικό εφαρμόζοντας τους κανόνες ιχνηλασιμότητάς τους.

-επιτέλους να σταματήσει αυτή η παράνοια πριν τα πράγματα εξωθηθούν σε άσχημες καταστάσεις επιζήμιες για την χώρα μας» καταλήγει η Π.Φ.Π.Ο.

EspressoKtinovasiesΤα εξώφυλλα της εφημερίδας ESPRESSO.

Η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. συντάχθηκε με αφορμή τις πρόσφατες συλλήψεις (και μια καταδίκη) φιλόζωων κατά τη μεταφορά σκυλιών στο εξωτερικό ώστε να υιοθετηθούν.

Οι συλλήψεις αυτές στα «ρεπορτάζ» ανίδεων (γι' αυτό και επικίνδυνων) δημοσιογράφων - που συνήθως απλά αντιγράφουν ό,τι βρουν στο διαδίκτυο είτε βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία - παρουσιάζονται ως μεγάλη επιτυχία της Ελληνική Αστυνομίας, ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μάλιστα λένε π.χ. η εφημερίδα ESPRESSO και ο ιστότοπος www.protothema.gr ότι εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπόρων αδέσποτων ζώων και εκείνων οι οποίοι εκπορνεύουν ζώα, αφού και καλά τα παραδίδουν για κτηνοβασίες στη Γερμανία!

Διαβάστε επίσης:

Ψευδείς οι κατηγορίες περί κτηνοβασιών σε ζώα που υιοθετούνται στο εξωτερικό

Καταρρίπτεται – Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων, που τα μετέφεραν στη Γερμανία για κτηνοβασίες

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

 1. μαρία

  Venus, οτι και να πεις η Γερμανία έχει κτηνοβάτες και απο την στιγμή που εχουν γίνει συλλήψεις έχει σίγουρα πολλούς. Και να ξέρεις οτι τουλάχιστον η Ελλάδα ειναι η μοναδική χώρα που δεν χρησιμοποιεί ζώα στα γυρίσματα πορνοταινιών.
  Και όσο για αυτούς τους ανώμαλους που δημοσιοοποιουν οτι είναι κτηνοβάτες ελπίζω να τους συνέλαβαν και κατα την γνωμη μου θα έπρεπε να τους στειρώνουν όπως και τους παιδεραστές γιατί κανένα ζώο κσι κανένα παιδί δεν θέλει να συνευρίσκεται ερωτικά αλλά οι ανώμαλοι έχουν διαφορετική αντίληψη.

  1. venus

   Σε κανενα απο τα σχολια μου δεν ισχυριστηκα οτι στη Γερμανια δεν υπαρχουν κτηνοβατες.
   Εθεσα σε αμφισβητηση ( και κατω απο τα στοιχεια που ειχα και παρεθεσα ) οτι υπαρχουν μπορντελλα ζωων.
   Εαν σε μια χωρα ειναι κατι απαγορευμενο, δεν σημαινει οτι ολοι υπακουν στον νομο και τον εφαρμοζουν.

   Το αν στη Γερμανια υπαρχουν κτηνοβατες, αυτο δεν θα επρεπε να ενδιαφερει κανεναν εκτος Γερμανιας.
   Αποκτα σημασια, και κυριως για τον νομο, οταν αποδειχτει οτι ζωα απο Ελλαδα προωρισμενα για υιοθεσια στη Γερμανια, ηταν παραγγελια για γερμανικο μπορντελλο.
   Οταν αποδειχτει.

   Μεχρι στιγμης δεν εχει αποδειξει κανενας τιποτα αλλο εκτος απο μια ηλιθια συναισθηματικη επιχειρηματολογια, που εξευτελιζει τον ζωοφιλικο αγωνα και τελικα εχει σοβαρες επιπτωσεις ακριβως σε εκεινους για τους οποιους αγωνιζομαστε: τα ζωα.
   Venus

 2. venus

  Οταν δημοσιευονται ονοματα και κατηγοριες σχετικα με καποια περιστατικα το θεωρω αναγκαια προϋποθεση να συνοδευονται απο αποδεικτικα στοιχεια.
  Αλλιως θεωρειται εσκεμμενη λασπολογια.
  Αδιαφορο σε ποιον τομεα της κοινωνικης ζωης αναφερομαστε.

  Διορθωση λοιπον μερικων στοιχειων που αναφερονται στο ακολουθο
  Link απο tr με ημερομηνια Παρ, 2015-01-30 19:18.
  http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CC4QF...

  1.Καποιος Michael Kiok δεν ειναι ο προεδρος της ΖΕΤΑ.
  Ο προεδρος της οργανωσης ΖΕΤΑ, η οποια υπερασπιζεται επισημα στη Γερμανια την κτηνοβασια με προσχημα τη «ζωοφιλια», ειναι ενας 26αρης με το ονομα David Zimmermann.
  Ο Zimmermann ειπε δημοσια οτι η ΖΕΤΑ θα κανει ερανο για να συγκεντρωσει το ποσο που απαιτειται προκειμενου να σκησει εφεση εναντια στην επισημη απαγορευση της κτηνοβασιας, την οποια το γερμανικο κοινοβουλιο κηρυξε ως παρανομη και αντιθετη με τους ισχυοντες νομους προστασιας ζωων.
  Αυτη η κρατικη απαγορευση εγινε στις 13.12.2012.
  Απο εκεινη την ημερα αποτελει η σοδομια στη Γερμανια παρανομη πραξη και τιμωρειται με προστιμο μεχρι και 25.000 Ευρω.
  Η διαδοση πορνογραφικου υλικου με ζωα μεσω facebook και γενικα στο διαδικτυο ειναι επισης απαγορευμενη στη Γερμανια, οχι ομως και η κατοχη αυτου του υλικου αν χρησιμοποιειται σε ιδιωτικη βαση.

  2. Σε μια προσφατη ερευνα που εκανε η Badische Zeitung στις 28.09.2012 προεκυψε το αποτελεσμα οτι δεν υπαρχουν τεκμηρια για την υπαρξη μπορντελων κτηνοβασιας στη Γερμανια.
  (Παραθετω το Link για οσους καταλαβαινουν γερμανικα) http://www.badische-zeitung.de/deutschland-1/gibt-es-tierbordelle-in-deutschland--64112664.html

  Για αυτη την ερευνα εδωσε συντεντευξη η Madeleine Martin, υπευθυνη για την προστασια ζωων στο Hessen. Στην εφημεριδα Badische Zeitung ειπε οτι ποτε δεν ισχυριστηκε πως υπαρχουν μπορντελλα στην Γερμανια. Κατηγορησε μαλιστα το πρακτορειο dpa οτι αναμετεδωσε λαθος τα λογια της.Το dpa ομως ανακοινωσε οτι η Martin δεν τους ειπε να διορθωσουν αυτα που μετεδωσαν «λαθος» στο ονομα της.
  Στη συνεχεια της συνεντευξης της ειπε οτι ειναι σιγουρη πως υπαρχουν μπορντελλα ζωων στις σκανδιναβικες χωρες.

  Ομως δεν συμμεριζονται ολοι οι φιλοζωοι αυτες τις φημες.
  Η παρα-πληροφορια, οτι τετοιοι οικοι υπαρχουν ενδεχομενως στις σκανδιναβικες χωρες, προηλθε με μεγαλη πιθανοτητα απο ενα αρθρο που δημοσιευτηκε στην εφημεριδα "24timer", μια φτηνου επιπεδου φυλλαδα που μοιραζεται δωρεαν στην Δανια.

  Ενα χρονο μετα το αρθρο της φυλλαδας «24timer» ενεργοποιηθηκε η δανικη αστυνομια, ετσι τουλαχιστον υσχυριστηκε η δημοσιογραφος της εφημεριδας που εκανε την ερευνα στη Γερμανια.
  Η αστυνομια λοιπον εκανε μια ρατσια και ειπε οτι δεν βρηκε τιποτα.
  Το θεμα ομως πηρε κοινοβουλευτικες διαστασεις στη Δανια.
  Το 2011 απαιτησαν οι ακροδεξιοι απο τον Υπουργο Δικαιοσυνης να απαντησει με στοιχεια, ποσα και αν υπαρχουν μπορντελλα ζων στη Δανια. Η απαντηση: Κανενα, τουλαχιστον εν γνωσει των αρχων.

  Η Ομοσπονδια προστασιας ζωων της Γερμανιας (Deutscher Tierschutzbund) τονισε προσφατα και επανειλημμενα οτι στη Γερμανια δεν υπαρχουν μπορντελλα ζωων.
  « Ειναι μαλιστα υποπτο το γεγονος οτι το θεμα «Σοδομια» περιοριζεται μεμονωμενα στα μπορντελλα» ειπε ο εκπροσωπος δημοσιων σχεσεων της Ομοσπονδιας Marius Tünte.

  Σιγουρα η Γερμανια δεν ειναι το ιδανικο κρατος σε οτι αφορα την προστασια ζωϊκων δικαιωματων.
  Μπορει οι δρομοι εδω να ειναι «καθαροι», αλλα οχι επειδη δεν υπαρχουν αδεσποτα.
  Οι δρομοι στα δαση της Γερμανιας δεν ειναι «καθαροι», ειναι γεματοι αιμα.
  Για την δικη μου ηθικη οι δρομοι σε μια χωρα δεν ειναι «βρωμικοι» οταν ειναι γεματοι απο αδεσποτα, ειναι απλως τραγικοι τοποι για τα ζωα και τους υπερασπιστες τους.
  Υπαρχουν και εδω αδεσποτα, κυριως στο Βερολινο.
  Στειρωμενα τα περισσοτερα, ταϊζονται, περιθαλπτονται απο φιλοζωους, οπως και στην Ελλαδα, και ζουν χωρις σπιτι.
  Αλλά κρεμασμενα, δηλητηριασμενα αδεσποτα, ζωα πεταμμενα σε καδους σκουπιδων, απο σαδισμο και μονο, δεν εχω δει μεχρι σημερα, και εννοω εδω και τριανταδυο χρονια.
  Οτι στη Γερμανια η παιδεια του λαου υπερεχει νομοθετικα απο αυτη της Ρουμανιας η της Σερβιας (για παραδειγμα) ειναι αναμφισβητητο.
  Δεν ειμαι κοινωνιολογος για να δωσω καποια εγκυρη ερμηνεια σε αυτο το κοινωνικο φαινομενο, αλλα η καθημερινοτητα αποδεικνυει οτι ετσι ειναι.

  Ας προσεχουμε λοιπον ποιες πληροφοριες γραφουμε.
  Για να μην ζημιωνονται ανθρωποι και ζωα.
  Venus

  1. tr

   "Ας προσεχουμε λοιπον ποιες πληροφοριες γραφουμε.
   Για να μην ζημιωνονται ανθρωποι και ζωα."
   Μήπως θέλατε να πείτε να μην τραυματίζονται ;
   http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=0CFAQFjAI&url=http%3A%2F%2Fwww.topontiki.gr%2Farticle%2F73701%2FAnoigoun-oikous-anoxis-gia-ktinobates-sti-Germania&ei=mGHOVKX3B4i1UfWcgZAE&usg=AFQjCNFdY8NH4g9qE_1JS61nwSvPxWgLYg&sig2=qxGXA-lXMFAWM2TJUawr6w&bvm=bv.85076809,d.d24

   1. venus

    Οχι! Συνηθως αυτο που γραφω ετσι και το εννοω.
    Φαινεται οτι δεν διαβασατε το σχολιο που εστειλα.
    Αλλιως δεν θα στελνατε ενα δευτερο Link με τα ιδια ανακριβη στοιχεια που περιειχε και το πρωτο σας.
    Συνοδευμενο με μια φωτογραφια τυπου « Bild Zeitung» Γερμανιας η οποια αναβει παντα τα αιματα της μαζας χωρις να ξερει ομως ουτε ενας περι τινος προκειται.
    Δεν χρειαζεται να εκθεσω ποια ειναι η γνωμη μου για τη σοδομια.
    Νομιζω οτι το ιδιο ισχυει και για σας και για ολους, οσοι γραφουν σε αυτη τη σελιδα, αλλα και για καθε πολιτισμενο ανθρωπο.

    Αν ομως λαβετε υποψη σας οτι το 2009 συνεληφθηκαν 265 ατομα εδω στη Γερμανια λογω παρανομης διαδοσης πορνογραφιας και βιας με ζωα (χωρις να εχει εξακριβωθει, πόσα με πορνογραφια, πόσα με βια), και το 2010 ειχαν μειωθει σε 207, θα πρεπει να αναρωτηθει κανεις, μηπως αυτη η καμπανια εναντια στη Γερμανια με θεμα τη σοδομια ειναι απλως ενα προσχημα για να εξυπηρετηθουν καποια προσωπικα ενδιαφεροντα, κι οχι μια σοβαρη προσπαθεια για να καταπατηθει η σοδομια στη Γερμανια, που σε τελικη αναλυση ειναι και απαγορευμενη.
    Εγω τουλαχιστον και συμφωνα με τα στοιχεια που εχω στη διαθεση μου και ηδη παρεθεσα, δεν μπορω να το εξηγησω διαφορετικα.
    Venus

     1. venus

      Την ημερομηνια ληξεως του πολιτισμου δεν την καθοριζουν οι κτηνοβατες.

      Αυτοι ασχολουνται μονο με τη διαδοση πορνογραφικου υλικου με ζωα στο διαδικτυο, το οποιο - αν κρινουμε απο το παραπανω tr-Link - φαινεται οτι στην Ελλαδα δεν ειναι απαγορευμενο.
      Venus

 3. χχχ

  Καταρχάς τα αδεσποτα που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο πριν το ταξίδι προς την κόλαση στην Γερμανία ήταν ναρκωμένα και φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν.Κανένας φιλόζωος δεν ναρκώνει τα ζώα. Οι σωστοι κτηνίατροι αποφεύγουν να δίνουν τέτοια χάπια στα σκυλιά. Επίσης ήταν αδυνατισμένα.Ετσι αδυνατισμένα θα τα έδιναν για υιοθεσία; το σωστό είναι να αποκτήσει την υγεία του το ζώο και μετά να το δώσεις.
  Επίσης οταν βρίσκουμε ενα αδέσποτο το αγαπάμε για αυτό θέλουμε να το δώσουμε σε ένα σπίτι κοντα στο δικό μας για να μπορούμε να το ελέγχουμε. Εσείς εκει που τα στέλνετε που ξέρετε πως ζούνε;τα ελέγχει κανείς; όχι.
  ή μήπως τα ελέγχουν κάποιοι γερμανοι φιλόζωοι που ουτε που τους ξερετε και εχετε το κεφάλι σας ύσηχο;

 4. Μαίρη

  Για ποιόν λόγο ένας Γερμανός ν α υιοθετήσει αδέσποτο σκύλο απο την Ελλάδα
  αφού στην Γερμανία και σε όλες τις χώρες εχει επίσης αδέσποτα σε κυνοκομεία; και γιατί απο την Ελλάδα και οχι απο την Κίνα που τα τρωνε και εχουν και εστιατόρια σκύλων;

 5. ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  H πικρή αλήθεια , που πολλοί την ξέρουν δυστυχώς,αλλά κανείς δεν τη λέει δυνατά είναι ότι παίζονται πολλά παιχνίδια σε βάρος των ζώων από την "οργανωμένη" φιλοζωία που λειτουργεί σαν γκέτο και δημιουργεί απίστευτα προβλήματα σε όποια αδέσμευτη και ανένταχτη φωνή τολμήσει να υψωθεί.Καιρός είναι να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας και η πολιτεία να λάβει σοβαρά μέτρα για τα αδέσποτα ξηλώνοντας τα κυκλώματα που λυμαίνονταιευρωπαϊκά κονδύλια ή χρησιμοποιούν τα έρημα τα αδέσποτα για προσωπική προβολή,διεκδίκηση θέσεων σε δημοτικά συμβούλια και χρήμα!!!Κράτος εν κράτη και εδώ.Το ξέρουν πολλοί!!!Κανείς δεν μιλάει.Κανείς δεν τολμάει να τα βάλει με τους γνωστούς αγνώστους.Το πρόβλημα διαιωνίζεται,τα ζώα την πληρώνουν κι εμείς γινόμαστε για άλλη μια φορά ρεζίλι.Και για να προλάβω τυχόν ύβρεις και ανυπόστατα συμπεράσματα,δεν είμαι δημοσιογράφος,δεν ανήκω σε κανένα φιλοζωϊκό κα παλεύοντας εθελοντικά μαζί με λίγους,ελάχιστους!!!αληθινά κι ανυστερόβουλα φιλόζωους συμπεριφορές,ανταγωνιστικά παρεάκια,ακόμα και απειλές από την "οργανωμένη" φιλοζωία έχουμε "απολαύσει" άπειρες φορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.