Στηρίξτε μας

Πλάνα αρχείου ο δηλητηριασμένος σκύλος σε βίντεο για δολοφονία αδέσποτων στην Περαία Θεσσαλονίκης

16 Απριλίου 2021 11:28 | Επικαιρότητα
Πλάνα αρχείου ο δηλητηριασμένος σκύλος σε βίντεο για δολοφονία αδέσποτων στην Περαία Θεσσαλονίκης

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Μέσω facebook και στην ομάδα «ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» ο Βάγγος Μαχαίρας έκανε γνωστό ότι ο άνδρας που προσήχθη χθες και κατέθεσε στο Α.Τ. Νέων Επιβατών καθώς σε βίντεο στο κανάλι του στο youtube δήλωσε ότι σκοτώνει ζώα με φόλες, τελικά - όπως αποδεικνύεται - ούτε σκυλιά δηλητηρίασε αλλά αντιθέτως τα ταΐζει και προφανώς έχει πέσει θύμα απάτης από κάποιον που χρησιμοποίησε πλάνα αρχείου με σκύλο που δηλητηριάστηκε στο εξωτερικό και δημοσιεύτηκε στο youtube στις 9 Μαρτίου 2019 καθώς και πλάνα από την φιλοζωική δράση του συγκεκριμένου προκειμένου να τον στοχοποιήσει, αφού τον παρουσιάζει ως δολοφόνο σκυλιών.

Απόσπασμα από το βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι «ЦЕНТР ПРАВОВОЙ ЗООЗАЩИТЫ» στις 9 Μαρτίου 2019... και δείχνει δηλητηριασμένο σκύλο στην πόλη Καμένσκι της περιφέρεια Πένζα (Ρωσία).

 

Την πιθανότητα τα πλάνα της δηλητηρίασης του ζώου να είναι αρχείου το είχαμε επισημάνει εξ αρχής στο www.zoosos.gr και είχαμε τονίσει ότι αν η εξόντωση του σκύλου δεν αποδειχτεί, ο συγκεκριμένος θα κατηγορηθεί μόνο για το ανέβασμα του συγκεκριμένου βίντεο στο διαδίκτυο.

Φιλόζωοι που φροντίζουν ζώα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη επισημαίνουν πάντως ότι το ένα από τα σκυλιά που απεικονίζονται στο βίντεο παραμένει άφαντο.

Απόσπασμα από το βίντεο που ανέβηκε στις 22 Μαρτίου 2021 στο κανάλι «doghunt thessaloniki» του youtube με τίτλο «Pest Control in Thessaloniki Βλαντ κατά των παρασίτων».

 

Ο Βάγγος Μαχαίρας στην ανάρτηση του σήμερα επισημαίνει τα εξής: «Επειδή σας βλέπω λίγο πανικόβλητους για κάποιους που λένε ότι υπάρχει κάποιος που πετάει φολες στην Θεσσαλονίκη και το δημοσίευει στο YouTube.Το συγκεκριμένο βίντεο με το σκυλακι είναι από μια δηλητηρίαση στην Ρωσία το 2019!!Μαλλον έχει γίνει κάποια παρεξήγηση και πρέπει να λυθεί άμεσα.Πολλοί γνωστοί στον χώρο δημοσίευσαν αυτό το περιστατικό και σάιτ χωρίς να ψάξουν έστω αν είναι στην Ελλάδα.Εστω αυτό.Αλλα ούτε αυτό δεν γίνεται.Αν συγκρίνεται τα  2 βίντεο είναι ίδια απλά στην πρώτη περίπτωση που ανέβηκε στο Youtube  μονταρισμένο και ότι γίνεται στην Θεσσαλονίκη είναι ζουμαρισμενο και θολο και με μουσική.Το άτυχο σκυλάκι είναι πάνω στο χιόνι της Ρωσίας!!Το μονταρισμένο καρέ αντιστοιχεί περίπου με το 11 μέχρι το 27 δευτερόλεπτο του αυθεντικου βίντεο.Συγγνώμη που αναγκάζομαι να το δημοσιευσω αλλά δεν αντέχω αυτό το παραλήρημα από διάφορους γνωστους του είδους χωρίς καμία έρευνα να σπέρνουν πανικό για την Θεσσαλονίκη.Το βλέπετε με δική σας ευθυνη…».

To βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2021 στο κανάλι «Влад Савельев лайв. Второй канал» και δείχνει τον συγκεκριμένο άνδρα απλά να ταΐζει τα ζώα...

 

Αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέθεσε...

Θυμίζουμε ότι καταγγελία σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα (που είναι ολοφάνερο πλέον ότι έχει πέσει θέμα απάτης) με αφορμή το βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε στο youtube με τίτλο «Pest Control in Thessaloniki Βλαντ κατά των παρασίτων» στις 22 Μαρτίου στο κανάλι «doghunt thessaloniki» κατέθεσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Εθελοντών Θερμαϊκού «Ο Σείριος» καθώς και πλήθος πολιτών που επικοινώνησαν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς ο συγκεκριμένος άνδρας παρουσιαζόταν ότι ζητούσε χρήματα και δήλωνε ότι σκοπεύει να εξοντώσει και άλλα... παράσιτα.

Στα σχόλια ο συγκεκριμένος χρήστης του διαδικτύου δηλώνει τι έκανε ή τι θέλει να κάνει στα ζώα...

 

Ο εντοπισμός του άνδρα προφανώς και ήταν εύκολος για τις αρχές καθώς στο ίδιο βίντεο, που κατέβηκε μετά από αναφορές χρηστών, δίνονταν δημόσια πολλά τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί του και στα σχόλια η διεύθυνση κατοικίας τους.

Ο άνδρας που μετέβει χθες στο Α.Τ. αφέθηκε ελεύθερος και για την υπόθεση θα σχηματιστεί δικογραφία πλέον οι κατηγορίες προφανώς και δεν θα αφορούν τον ίδιο αλλά εκείνον που τον ενέπλεξε σε μια υπόθεση δολοφονίας σκύλου, η οποία ποτέ δεν συνέβη.

Θυμίζουμε ότι η δημοσίευση τέτοιων βίντεο στο διαδίκτυο είναι πλημμέλημα (άρθρο 16, ν. 4039/2012) και ότι η δολοφονία ζώου διώκεται σε βαθμό κακουργήματος (άρθρο 55, ν. 4745/2020).

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012

Ο νόμος «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» στο άρθρο 16, που αναφέρεται στην κακοποίηση των ζώων, τονίζει ξεκάθαρα ότι:

«α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο άνδρας που δηλώνει σε βίντεο ότι σκότωσε σκυλιά με φόλες στην Περαία Θεσσαλονίκης

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία άνδρα που ισχυρίζεται ότι σκοτώνει σκυλιά με φόλες στην Περαία Θεσσαλονίκης (βίντεο)

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

 1. rreksarr

  Καλησπέρα σας. Έχω πληροφορίες σχετικά με έναν άνδρα για τον οποίο έγινε πρόσφατα λόγος, ο οποίος σκοτώνει αδέσποτα ζώα. Αυτός ο άνδρας έφυγε από τη Ρωσία επειδή τον είδαν να σκοτώνει γάτες. Έχει επίσης μια κόρη στη Μόσχα, την οποία έχει εγκαταλείψει και στην οποία δεν καταβάλλει διατροφή. Στην Ελλάδα, κρύβεται από τις ρωσικές φορολογικές αρχές, ζώντας από δωρεές εγκληματιών σαν κι αυτόν, ενώ δεν πληρώνει εκπτώσεις φόρου από τις δωρεές αυτές. Στις εκπομπές του στο YouTube, επιδίδεται σε απάτες, δημοσιεύει στο κοινό ηχογραφήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών με γυναίκες από μια ιστοσελίδα γνωριμιών. Εάν γνωρίζετε με ποιες αρμόδιες αρχές πρέπει να επικοινωνήσω για να σταματήσει αυτός ο απατεώνας και εγκληματίας, παρακαλώ απαντήστε στο προφίλ μου._(τροποποιημένο)
  [13:25]
  Γεια σας. Πρόσφατα είδα το σχόλιό σας σχετικά με έναν άνθρωπο που σκοτώνει αδέσποτα ζώα. Έχω πληροφορίες για αυτόν τον εγκληματία. Διέφυγε από τη Ρωσία καθώς ασχολιόταν με την περίθαλψη άστεγων γατών, τις οποίες στη συνέχεια σκότωσε. Έχει επίσης μια κόρη στη Μόσχα, την οποία εγκατέλειψε και στην οποία δεν καταβάλλει διατροφή.
  Προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές κυρώσεις για τη θανάτωση ζώων και να μην πληρώσει διατροφή, κατέφυγε στην Ελλάδα μέσω ενός συγγενή του. Εδώ στην Ελλάδα, κάνει αυτό που κάνει με εκπομπές στο κανάλι του στο YouTube, όπου λαμβάνει χρηματικές δωρεές από εγκληματίες σαν κι αυτόν. Εξαπατά τον κόσμο συλλέγοντας για πράγματα που στη συνέχεια δεν αγοράζει, ντύνεται με γυναικεία ρούχα, δημοσιεύει στο κοινό ηχογραφήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών με κορίτσια που βρίσκει σε ιστοσελίδες γνωριμιών χωρίς τη συγκατάθεση των κοριτσιών. Ταυτόχρονα δεν πληρώνει φόρους για τα εμβάσματα αυτά. Έχει επίσης ένα κανάλι στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCDxzh6LFv0e1IFphJ3h75ig) όπου ντύνεται σαν γυναίκα. Αυτά τα βίντεο δεν έχουν όριο ηλικίας 18+ και μπορούν να τα δουν παιδιά. Πώς μπορούμε να επιτρέψουμε να δουν τα παιδιά μια τέτοια βδελυρότητα και βρωμιά; Γι' αυτό ζητώ τη βοήθειά σας για να προσαχθεί αυτός ο δράστης στη δικαιοσύνη. Εάν γνωρίζετε σε ποιες αρμόδιες αρχές πρέπει να απευθυνθώ για να σταματήσει αυτός ο απατεώνας και εγκληματίας, παρακαλώ απαντήστε στο προφίλ μου.

  Translated with http://www.DeepL.com/Translator (free version)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.