Στηρίξτε μας

Φθιώτιδα: «Θαύμα» αν και στειρωμένα τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα!

9 Ιουλίου 2012 16:54 | Επικαιρότητα
Φθιώτιδα: «Θαύμα» αν και στειρωμένα τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα!

Την ευστροφία και το χιούμορ, που διαθέτουν, επιστράτευσαν τα μέλη του Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας (Φ.Σ.Φ.), προκειμένου να απαντήσουν στα αστεία επιχειρήματα των εκπροσώπων των τοπικών κτηνιάτρων, οι οποίοι προφανώς ζουν σε άλλη πόλη ή τους χτύπησε η ζέστη κατακούτελα!

Τι λένε οι ιδιώτες εθελοντές φιλόζωοι

Φ.Σ.Φ. τονίζει: «Με... χαρά πληροφορηθήκαμε από την ανακοίνωση του τοπικού τμήματος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ότι... ζούμε σε μια πόλη ιδανική όπου:
Α) η εθελοντική και αφιλοκερδής προσφορά των κτηνιάτρων της είναι υποδειγματική.

Β) ότι πραγματοποιούνται καθημερινά 3 με 4 στειρώσεις αδέσποτων σκύλων.

Γ) ότι... συμπερασματικά έχουν γίνει από το 2002 μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 10.000 στειρώσεις αδέσποτων.

Δ) ότι «μάλλον» δεν υπάρχουν αστείρωτα αδέσποτα ζώα στην πόλη, αλλά συμβαίνει το μεταφυσικό φαινόμενο, να γεννούν τα στειρωμένα σκυλιά...

Kαι μετά ξ υ π ν ή σ α μ ε...

Και δηλώνουμε, ότι αντί όλων αυτών των αστείων δικαιολογιών, θα ήταν πολύ απλό να α ρ ν η θ ο ύ ν την πρότασή μας για αφιλοκερδή στείρωση των αδέσποτων σκύλων, που έχουν κατακλύσει την πόλη, και να μας α φ ή σ ο υ ν ήσυχους να λ ύ σ ο υ μ ε εμείς το πρόβλημα, μιας και είμαστε και εθελοντές και φιλόζωοι».

Τι ΔΕΝ λένε οι επαγγελματίες ιδιώτες κτηνίατροι

Οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου στην Φθιώτιδα - Ευρυτανία και Φωκίδα στην επιστολή, που έστειλαν στον Φ.Σ.Φ., δεν λένε τίποτα για την «ταμπακέρα».

Αναφέρονται στο μακρινό παρελθόν και στις στειρώσεις, που είχαν πραγματοποιήσει από το 2002 μέχρι το 2006 και για τις οποίες πληρώνονταν με 80 ευρώ για κάθε επέμβαση σε κάθε θηλυκό ζώο, που χειρουργούσαν.

Στην επιστολή αυτή ξέχασαν, να αναφέρουν, ότι ο κτηνίατρος, που έχει σύμβαση με τον Δήμο Λαμιέων από φέτος δεν έχει ωράριο!

Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι ο κτηνίατρος, που είναι συμβεβλημένος με τον Δήμο Λαμιέων, ΔΕΝ πηγαίνει κάθε μέρα στο Κυνοκομείο και ΔΕΝ κάνει όχι τρεις στειρώσεις την ημέρα, αλλά είναι ζήτημα αν κάνει τρεις στειρώσεις θηλυκών ζώων τον μήνα.

Πριν το 2012 ο συγκεκριμένος κτηνίατρος ΔΕΝ είχε σύμβαση με τον Δήμο Λαμιέων, αλλά πληρώνονταν για την παροχή των υπηρεσιών του, όποτε πήγαινε στο κυνοκομείο.

Μάλιστα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας λένε, ότι οι στειρώσεις - που πραγματοποίησε και τότε - ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και αυτές γίνονταν μόνο, όταν οι εθελοντές του συγκεκριμένου συλλόγου και όχι οι δημοτικοί υπάλληλοι μετέφεραν τα ζώα στο κτηνιατρείο του.

Ο εθελοντισμός είναι η μόνη λύση

Ακόμα και ένα παιδί, που ζει στην Ελλάδα, και βλέπει παντού σκυλάκια και γατάκια, να γεννιούνται, να πετιούνται, να περιφέρονται, μπορεί, να καταλάβει, ότι όσες στειρώσεις και να έγιναν κάποτε αφιλοκερδώς ή επ’ αμοιβή δεν επαρκούν!

Τα αδέσποτα ζώα πολλαπλασιάζονται ταχύτατα, γεννούν διαρκώς…

Αυτό δεν χρειάζεται καν να είσαι φοιτητής της Κτηνιατρικής Σχολής, για να το καταλάβεις. Ο τεράστιος όγκος των αδέσποτων ζώων παντού στην Ελλάδα δεν γίνεται, να περιοριστεί με άλλον τρόπο.

Πρόκειται για μείζονος σημασίας κοινωνικό και ηθικό ζήτημα, γιατί καθώς τα ζώα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, είτε πεθαίνουν από ασιτία, είτε πέφτουν στα χέρια εγκληματιών, που τα βασανίζουν και εκτονώνονται πάνω τους.

Τα παραδείγματα είναι άπειρα και τα δημοσιεύουμε καθημερινά! Ο μαζικός εγκλεισμός των ζώων και απαγορεύεται και δεν είναι λύση, γιατί κανείς δήμος δεν μπορεί να αντέξει ούτε αυτό δηλαδή τη συντήρηση ενός πληθυσμού ζώων, που αυξάνεται ραγδαία.

Η μόνη ηθικά και νομικά αποδεχτή μέθοδος είναι οι στειρώσεις, που πρέπει να γίνονται από επιστήμονες κτηνιάτρους!

Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις τουλάχιστον μη βάζεις εμπόδια!

Η οικονομική κατάσταση όλων δηλαδή και των φορέων των ιδιωτών και των κτηνιάτρων και των εθελοντών – μελών των φιλοζωικών σωματείων, και των φιλόζωων και των δήμων είναι εξαιρετικά δύσκολη και κανείς αυτό δεν το παραβλέπει.

Αν ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος δεν μπορεί, να παραβλέψει τα συμφέροντα της συντεχνίας του, αν δεν μπορεί να προσφέρει κοινωνικό έργο για το καλό των ζώων και όχι των δήμων, ας το ξεκαθαρίσει.

Κάθε κτηνίατρος, που εργάζεται στην Ελλάδα έχει δικαίωμα, να αρνηθεί, να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στα αδέσποτα (πραγματοποιώντας έναν συγκεκριμένο αριθμό επεμβάσεων).

Αν δεν μπορεί, να το αντέξει οικονομικά αυτό είναι κατανοητό.

Όπως απολύτως κατανοητό είναι το γεγονός, ότι δεκάδες κτηνίατροι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, αφού περιμένουν για χρόνια να πληρωθούν από τους δήμους με τους οποίους συνεργάστηκαν για δουλειά, που έχουν ήδη κάνει.

Η εθελοντική προσφορά εργασίας δεν είναι υποχρεωτική, όποιος θέλει συμμετέχει, όποιος αντέχει, προσφέρει!

Όμως ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ας σταματήσει – αν δεν μπορεί, να βοηθήσει – να βάζει εμπόδια και τρικλοποδιές σε εκείνους, που αντέχουν οικονομικά, και θέλουν να προσφέρουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τις υπηρεσίες τους, δηλαδή στους κτηνιάτρους (μέλη κτηνιατρικών και φιλοζωικών συλλόγων του εξωτερικού), που έρχονται στη χώρα μας, για να προσφέρουν τη δουλειά τους, ώστε να βοηθήσουν τα ίδια τα ζώα!Άλλωστε ο νόμος και το προβλέπει και το επιτρέπει!

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Ζητούν Έλληνες κτηνιάτρους να προσφέρουν εθελοντικά

Αν οι Έλληνες κτηνίατροι δεν μπορούν ας αφήσουν τους ξένους να το κάνουν!

Κα Τραχήλη γιατί δεν προτείνετε Έλληνες κτηνίατρους ως εθελοντές;

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Θάνος

    Μήπως τα στείρωσαν με ενέσεις που διαρκούν κάποιο διάστημα; Έτσι και στειρωμένα τα θεωρούν, και συνεχίζουν να γεννούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.