Στηρίξτε μας

Φριχτές οι συνθήκες σφαγής των ζώων και στην Κύπρο (βίντεο)

26 Μαΐου 2013 13:14 | Καταγγελίες
Φριχτές οι συνθήκες σφαγής των ζώων και στην Κύπρο (βίντεο)

Η διεθνής Μ.Κ.Ο. Compassion in World Farming μετά από πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε σχετικά με τις συνθήκες σφαγής των ζώων στην Κύπρο ανακάλυψε σοβαρές παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού. Οι συγκλονιστικές εικόνες, που μπορείτε να δείτε σε αυτά τα πλάνα είναι ενδεικτικές αλλά αποδεικνύουν την ύπαρξη πολλών προβλημάτων στα σφαγεία λόγω της μη συμμόρφωσης με τη ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.

Σε τοπικό σφαγείο, κατσίκες και πρόβατα σφάχθηκαν με παράνομο τρόπο. Οι κατσίκες, ενώ είχαν πλήρως τις αισθήσεις τους,  ήταν δεμένες από τα πίσω τους πόδια και κρέμονταν ανάποδα βελάζοντας διαρκώς. Τότε μόνο και σε αυτή τη θέση τα αναισθητοποίησαν πριν τις σφάξουν.

Σε πολλές περιπτώσεις η αναισθητοποίηση δεν ήταν αποτελεσματική λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης ή και γνώσης. Εξαιτίας μη σωστού προγραμματισμού του χρόνου πολλά από τα ζώα είχαν πλήρως τις αισθήσεις τους όταν σφαγιάζονταν καθώς η διάρκεια της αναισθητοποίησης είχε παρέλθει.

Στη συνέχεια ένας υπάλληλος του σφαγείου έκοβε τον λαιμό των ζώων και αμέσως μετά ένας άλλος άρχιζε να κόβει τα κέρατά τους.

Όχι μόνο είναι παράνομο και αντιβαίνει τη νομοθεσία τα ζώα να ανυψώνονται ζωντανά κρεμασμένα ανάποδα. Το ακαριαίο κόψιμο του λαιμού και των κεράτων τους ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά την αναισθητοποίηση τους και ενώ αυτά είχαν τις αισθήσεις τους και δεν είχαν ήδη πεθάνει είναι ένα ακόμα μαρτύριο, αφού οι κατσίκες ένιωθαν το φριχτό πόνο της σφαγή τους.

Τα πλάνα που ελήφθησαν και μπορείτε να δείτε εδώ αποδεικνύουν αυτές τις παράνομες πρακτικές. Επισημαίνουμε ότι οι σκηνές είναι εξαιρετικά σκληρές. Αλλά μόνο έτσι αποδεικνύεται το έγκλημα που διαπράττεται μέσα στα σφαγεία.

Ο Peter Stevenson, σύμβουλος πολιτικής της Compassion in World Farming, αναφέρει: «Αυτές είναι από τις χειρότερες σκηνές σφαγής ζώων που έχω δει. Ο τρόπος σφαγής είναι τελείως λάθος. Είναι εμφανές ότι οι νέοι κανόνες της Ε.Ε. για τη σφαγή των ζώων που τέθηκαν σε εφαρμογή το τρέχον έτος αγνοούνται σε μεγάλο βαθμό.

Για μερικά ζώα που είχαν αναισθητοποιηθεί πέρασαν πάνω από τρία λεπτά πριν κόψουν το λαιμό τους. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι είχαν ανακτήσει τις αισθήσεις τους σε αυτό το διάστημα και επομένως σφάχθηκαν έχοντας τις αισθήσεις τους. Τα περισσότερα από τα πρόβατα σφάχτηκαν χωρίς αναισθητοποίηση».

Ο κ. Stevenson επισημαίνει: «Αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως και έχουμε στείλει καταγγελία στον Υπουργό Γεωργίας της Κύπρου. Οι νέοι νόμοι πρέπει να ακολουθούνται πλήρως για να μειωθεί η βάναυση μεταχείριση που προς το παρόν υφίστανται τα ζώα κατά τη σφαγή στην Κύπρο».

Διαβάστε επίσης:

Η σφαγή ζώων είναι παράνομη αν δεν προηγείται αναισθητοποίηση των σφάγιων

Απαγορεύεται η σφαγή ζώων εκτός των κατάλληλων εγκαταστάσεων

Πάσχα για τ’ αρνάκια;

Ο θρήνος των αμνοερειφίων

Πάσχα για τ’ αρνάκια;

Η σφαγή ζώων είναι παράνομη αν δεν προηγείται αναισθητοποίηση των σφάγιων

Οι εξαγωγές ζώων από την Ε.Ε. γίνεται κάτω από φριχτές συνθήκες

Πιέζει για τη θέσπιση μέγιστης διάρκειας 8 ωρών για τη μεταφορά ζώων προς σφαγή

Ο επίτροπος Dalli αθετεί την υπόσχεση του τη βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς ζώων

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. δημήτρης

    Εγω πάλι όταν βλέπω τέτοια πλάνα, "αναρωτιέμαι" τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί οι σφαγείς. Να κάνεις αυτή τη δουλειά κάθε μέρα επί ώρες, να παίρνεις έτσι ζωές μέσω ουρλιαχτών, αίματος και βίας; Και αυτά τα άτομα πιθανώς έχουν οικογένειες, παιδιά και θεωρούνται μέλη της κοινωνίας και όχι διεστραμμένα άτομα;

    Όσο γι αυτούς που δε λυπούνται, όποιος πιστεύει ότι το κρέας αυτό που παράγεται μ'αυτές τις μεθόδους είναι ασφαλές προς κατανάλωση, πλανάται...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.