Στηρίξτε μας

Φόλα και σε παιδική χαρά; Μα φυσικά, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!

23 Μαρτίου 2012 13:17 | Καταγγελίες
Φόλα και σε παιδική χαρά; Μα φυσικά, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!

Η Ελένη Παρλαπάνη, είναι ψυχίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπαγεωργίου». Πριν από μερικούς μήνες επικοινώνησε με το www.zoosos.gr διαβάζοντας τα όσα συμβαίνουν στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής εις βάρος των ζώων.

Μας κατέθεσε τη δική της μαρτυρία, και μας εξήγησε το πώς έχασε τα αδέσποτα που φρόντιζε αλλά και τον δικό της σκύλο, που έφαγε φόλα, την οποία κάποιος έριξε μέσα στην παιδική χαρά στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής!

Ολόκληρη η επιστολή της

«Ονομάζομαι Ελένη Παρλαπάνη, είμαι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και διατηρώ ένα μικρό σπίτι στο κέντρο των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής. Τους θερινούς μήνες διαμένω μόνιμα εκεί. Πολλοί "αξιοπρεπείς" κάτοικοι των Νέων Μουδανιών, ενοχλημένοι από την παρουσία μου, με γνωρίζουν φυσιογνωμικά και αναφέρονται στο πρόσωπό μου ως "αυτή με τα σκυλιά".

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τη φροντίδα αδέσποτων ζώων (σίτιση, στειρώσεις, φαρμακευτική και κτηνιατρική περίθαλψη) πάντα με δικά μου προσωπικά έξοδα. Νεκρά ζώα, εγκαταλελειμμένα στον δρόμο, φροντίζω να τα απομακρύνω και να τα θάβω, κυρίως επειδή επιθυμώ να προστατέψω μικρά παιδιά από αυτό το άσχημο θέαμα.

Τροφές "αμφιβόλου" προέλευσης και περιεχομένου αφημένες στον δρόμο, φροντίζω επίσης να τις εξαφανίζω. Στην πορεία έχω χάσει πολλά από τα ζώα, τα οποία φρόντιζα, κυρίως από "φόλες" ή από ατυχήματα με αυτοκίνητα. Στα Νέα Μουδανιά έχω γίνει μάρτυρας ασυνείδητων οδηγών, οι οποίοι όχι απλώς δεν προσέχουν τα ζώα, που διασχίζουν τον δρόμο, αλλά βγάζουν την επιθετικότητά τους επιχειρώντας να τα πατήσουν.

Παρόλο το συναισθηματικό κόστος δεν έπαψα ποτέ να παρέχω τη φροντίδα μου, όποτε και όπως μπορούσα. Το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχτηκα, σίγουρα αφήνει τους «δράστες της τραγωδίας μου» αδιάφορους. Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου του 2011, δύο από τα αδέσποτα σκυλιά που φρόντιζα διέμεναν έξω από την πόρτα του σπιτιού μου.

AdespotaNeaMoudania

Την "Κούκλα" τη γνώρισα αποσκελετωμένη και φοβισμένη στο κέντρο των Νέων Μουδανιών το Πάσχα του 2006. Η φροντίδα, που δέχτηκε από εμένα, αλλά και από άλλους φιλόζωους, αφενός τη διατήρησε στη ζωή, αφετέρου τη μεταμόρφωσε σε ένα θαυμάσιο ζώο.

Η Κούκλα δεν έφευγε ΠΟΤΕ από το σπίτι μου, όταν εγώ βρισκόμουν εκεί. Με συνόδευε όπου και αν πήγαινα, ενώ επέτρεπε ΜΟΝΟ σε εμένα να τη χαϊδεύω. Το "Ασπρούλι" το συνάντησα επίσης σε άθλια κατάσταση, στην παραλία των Νέων Μουδανιών, τον Μάιο του 2011.

Μετά από φροντίδα, η σκυλίτσα μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο ζωάκι, το οποίο αμέσως έδειξε μεγάλη προσκόλληση στο πρόσωπό μου. Και οι δύο αδέσποτες σκυλίτσες ήταν στειρωμένες, εμβολιασμένες και αποπαρασιτωμένες.

Τον Αύγουστο του 2011 η Κούκλα δηλητηριάστηκε από φόλα, όμως ήταν τυχερή και επέζησε. Στις 26 Οκτωβρίου 2011 έριξαν και πάλι μπροστά από το σπίτι μου φόλες. Το πρωί της 26ης Οκτωβρίου είδα την Κούκλα για τελευταία φορά.

Στις 27 Οκτωβρίου κατέβηκα από το σπίτι μου στις 18:00 για να βρω το Ασπρούλι επίσης δηλητηριασμένο. Το ζώο ευτυχώς δεν απομακρύνθηκε. Η έκκλησή της για βοήθεια είχε αντίκρισμα και η έγκαιρή αντιμετώπιση από τον κτηνίατρο κ. Σταμάτη Τεπέ οδήγησε στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας της.

Πεπεισμένη πια, ότι η Κούκλα μου είχε δηλητηριαστεί άρχισα έναν αγώνα προς ανεύρεση του σώματός της, προκειμένου να τη θάψω. Μέσα σε 5 μέρες «όργωσα» κυριολεκτικά την περιοχή. Εκτός από νεκρά περιστέρια, τα οποία επίσης δηλητηριάστηκαν από τις φόλες, η αναζήτηση δεν οδήγησε πουθενά.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, συνοδεία της ξαδέλφης μου Κατερίνας Κελεπούρη, σταματήσαμε στην παιδική χαρά, δίπλα από την κεντρική πλατεία των Νέων Μουδανιών, για να κάνει κούνια η τότε 18 μηνών κόρη μου.

Το Ασπρούλι ήταν φυσικά μαζί μας. Όπως και το "Λουκουμάκι", η σκυλίτσα, που έσωσα πριν από 10 χρόνια στην Καλλονή της Λέσβου και η οποία με συνόδεψε όπου και αν βρισκόμουν, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής μου.

Μετά την εξαφάνιση της Κούκλας και το συμβάν με το Ασπρούλι ήμουν ιδιαίτερα προσεκτική και δεν άφηνα το Λουκουμάκι ελεύθερο από το λουρί του. Καθότι στην παιδική χαρά δεν υπήρχε εκείνη τη μέρα κανένας άλλος, έκανα το λάθος και άφησα τη σκυλίτσα ελεύθερη. Το Λουκουμάκι δεν έφευγε έτσι και αλλιώς ΠΟΤΕ μακριά μου.

Δεν φαντάστηκα, ότι στην παιδική χαρά υπήρχε κίνδυνος. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ, δίπλα ακριβώς από την κούνια όπου έπαιζε η κόρη μου, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΡΙΞΕΙ ΦΟΛΑ.

Ούτε η πολύ μικρή ποσότητα που έφαγε, ούτε η έγκαιρη παρέμβασή μου στο σπίτι (είμαι ιατρός και είχα στο σπίτι ατροπίνη και διαζεπάμη), ούτε η πραγματικά συγκινητική προσπάθεια που κατέβαλε ο κτηνίατρος κ. Τεπές (ο οποίος ήρθε την Κυριακή στις 19:00 στο ιατρείο του, για να βοηθήσει το σκυλάκι μου) κατάφεραν να αποτρέψουν το μοιραίο.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 στις 20:00, το Λουκουμάκι μου κατέληξε μέσα σε σπασμούς, πόνους και με το αίσθημα πνιγμονής (είχε πάθει πνευμονικό οίδημα).

Καταγγελία στην Αστυνομία Νέων Μουδανιών, καταγγελία του περιστατικού στον Γραμματέα του Αντιδήμαρχου Νέων Μουδανιών δεν αλλάζουν το αποτέλεσμα: η κτηνωδία αποτελεί ίδιο γνώρισμα του πλέον πρωτόγονου θηλαστικού, αυτού που αποκαλείται "άνθρωπος".

Παρότι είμαι ψυχίατρος, με άμετρη κατανόηση απέναντι σε αυτό που καλείται «ανθρώπινη ψυχή», η κακοποίηση των ζώων, με την όποια μορφή της, μου προκαλεί μόνο θλίψη. Η τοποθέτηση όμως δηλητηρίων σε παιδική χαρά, με αφήνει πραγματικά άναυδη!

Όταν βλέπουμε φωτογραφίες, η κόρη μου μέχρι σήμερα με ρωτάει: Πού είναι η Κούκλα; Πού είναι το Λουκουμάκι; Και όταν της απαντάω πως οι δυο τους πήγαν ταξίδι, το μωράκι μου γελάει ανέμελα».

Διαβάστε επίσης:

Θα δικαστεί ο άνδρας που κρέμασε σε τσιγκέλι και έπνιξε σκύλο στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής

Αναρρώνει ο σκυλάκος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Συνεχίζουν να δηλητηριάζουν αδέσποτα μέσα στο προαύλιο του Λυκείου Ιερισσού

Ιερισσός: Ξεπαστρεύουν τ’ αδέσποτα εντός του σχολείου;

Στειρώσεις αδέσποτων στην Ιερισσό που ο Πάχτας ρημάζει αφήνοντας την «Ελληνικός Χρυσός» ανεξέλεγκτη

Τα «μαντάτα» για τα εγκλήματα στη Νέα Προποντίδα έφτασαν και στη Βουλή

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής απείλησε φιλόζωη επειδή ταΐζει τα αδέσποτα

Σύσκεψη στον Δήμο Νέας Προποντίδας για την διαχείριση των αδέσποτων που συστηματικά κακοποιούνται

Θα ασχοληθεί με τα αδέσποτα δηλώνει ο Δήμος Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής

Μαζική εξόντωση αδέσποτων και στη Νέα Ηρακλειά Προποντίδας

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

 1. Στέλλα

  Λοιπάμε πολύ και ελπίζω να τα καταφέρεις στον αγώνα που έχεις αρχίσει σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ έχω πάθει κάτι παρόμοιο με μία από τις γάτες μου την οποία προσπάθησαν να δηλιτηριάσουν πέντε φορές

 2. Y.N.

  Ελένη, αφ'ενός πραγματικά με συνέθλιψε η επιστολή σου και ο άδικος χαμός του γλυκού λουκουμακίου, αφ'ετέρου χάρηκα που κατά τύχη διάβασα αυτήν την e-επιστολή και είδα ότι είσαι καλά, μητέρα και...Σαλονίκη! Ελπίζω και όλοι οι δικοί σου να είναι καλά. Καλή ...συνέχεια, Γ.Ν.

 3. κωστας

  αφισσακι ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ με αυτον ακριβως το τιτλο κι απο κατω εξιστορηση ολου του σκηνικου , το που βρεθηκε η φολα , το που παιζουν και που πιανουν και βαζουν στο στομα πραματα τα παιδια . το ιδιο ακριβως μου ειχε συμβει κι εμενα πριν 10 χρονια . με τετοιο αφισσακι ανοιξε ολοκληρη κουβεντα στη γειτονια , μιλησα με ολους πορτα πορτα για το ζητημα των αδεσποτων , οργανωθηκε ομαδα ταισματος και περιφρουρησης , στοματα ανοιξαν , ο δραστης εντοπιστηκε . επισημη καταγγελια δεν καναμε ποτε . απλως αναγκαστηκε να αλλαξει γειτονια ο τυπος . του κοστιζε πολυ ακριβα να μενει κοντα μας . του τυχαιναν συνεχως ζημιες 🙂 δε προτρεπω στην αυτοδικια . δεν ειναι σωστο και δε φερνει αποτελεσμα παντα . εγω προσωπικα ομως δε μπορω να μπλεκω στη γραφειοκρατια 🙂

 4. Elvyra

  βαλτε απο σπιτιου σας παραθηρο καμερα,αλιος καο παιδια κυνδηνεβει εκυ.οΟ αντρωπως περασε ολα τα ωρια.Πος μπωρει να παρει ηζωη που δεν τον εδωσε..... Ληπηρη ιστορια πολυ

 5. Γιουλη Παρασκευα

  ΤΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ, ΑΦΟΥ ΖΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ, ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ.ΜΕ ΦΟΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ !!!!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.............

  1. ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

   Αντιπροτείνω στείρωση-ευθανασία κι αποτέφρωση σ' όποιο δίποδο κοπρόμυαλο πιαστεί να βάζει φόλες. Θέμα χρόνου είναι να πέσει στα χέρια μας ένα τέτοιο βλήμα και τότε θα του γίνει ψυχανάλυση κανονική. Θα του βγάλουμε τη ψυχή απ' την έδρα του για να την αναλύσουμε δηλαδή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.