Στηρίξτε μας

Πέταξαν εκτός Υπουργείου Παιδείας μέσα στον χιονιά δύο γατούλες που φρόντιζαν υπάλληλοι στο Μαρούσι Αττικής

24 Ιανουαρίου 2022 21:27 | Καταγγελίες
Πέταξαν εκτός Υπουργείου Παιδείας μέσα στον χιονιά δύο γατούλες που φρόντιζαν υπάλληλοι στο Μαρούσι Αττικής

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Τους επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας καταγγέλλουν εργαζόμενοι ως τους υπεύθυνους για την εκδίωξη των δύο γατιών που εδώ και τέσσερα χρόνια έβρισκαν καταφύγιο στο εσωτερικό του κτιρίου στο Μαρούσι Αττικής σε μια από τις εισόδους του, που είχε ειδικό πορτάκι γι’ αυτά.

 

Πρώην αδέσποτα ζώα, γατιά (μάλιστα από το 2006 είχαν υιοθετηθεί σταδιακά και τέσσερα σκυλιά) τα οποία ζουν και στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας έβρισκαν εκεί στα καλαθάκια τους ζεστασιά, ειδικά τις ημέρες με το πολύ κρύο, χάρη στην έγνοια που είχαν γι’ αυτά φιλόζωοι εργαζόμενοι. Τα ζώα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο και όταν το υπουργείο ήταν κλειστό μπαίνοντας μέσα από την ειδική πορτούλα.

Όμως όπως έγινε γνωστό από τις 20 Ιανουαρίου οι γάτες εκδιώχθηκαν από το καταφύγιο τους (που είναι ουσιαστικά μια είσοδος/έξοδος που δεν χρησιμοποιείται) με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για έξοδο ασφαλείας και δεν επιτρέπεται να παραμείνουν εκεί τα καλαθάκια τους καθώς εμποδίζουν. Η Σταματική Λεονταράκη, η οποία εργάζεται σε υπηρεσία που συστεγάζεται με το Υπουργείο Παιδείας, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι όσοι ισχυρίζονται ότι οι γάτες δεν εκδιώχθηκαν από εκεί ψεύδονται.

YpourgeioPaideiasSkylos1 2011 4Σκυλάκος, που δεν ζει πια, ξεκουράζεται στην είσοδο του υπουργείου. Μπορούσε να μπει και να βγει από εκεί όποτε ήθελε χάρη στο ειδικό πορτάκι.

«Είδαμε τους υπαλλήλους να αλλάζουν το τζάμι – που είχε σπάσει μετά από μια διαμαρτυρία και τη ρίψη αντικειμένων σε αυτό – χωρίς να ανοίγουν την ειδική θυρίδα», μας εξήγησε. «Μας δήλωσαν ότι είναι έξοδος ασφαλείας και δεν γίνεται να υπάρχει εκεί είσοδος για τα ζωάκια και πως θα βάλουν τις γάτες αλλού, κάτι επίσης ψευδές. Αν τους ένοιαζε η έξοδος ασφαλείας, όπως λένε, δεν θα την είχαν έναν χρόνο κλειστή με σχοινί ώστε κανείς να μην επιτρέπεται να μπει ή βγει από αυτή» επισήμανε και μας τόνισε ότι η συγκεκριμένη πόρτα ήταν παροπλισμένη εδώ και ένα έτος, δεμένη με σχοινιά και αυτό το γνωρίζουν πολλοί εργαζόμενοι στο υπουργείο.

Η κα Λεονταράκη μας εξήγησε ότι προφανώς μετά τις σχετικές αναρτήσεις στο facebook που έκανε τόσο η ίδια αλλά και άλλοι φιλόζωοι εργαζόμενοι φαίνεται πως ενοχλήθηκαν οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Παιδείας και στο γραφείο της υπουργού της Νίκης Κεραμέως εξαιτίας της δημοσιότητας που πήρε το θέμα. «Και τελικά σήμερα πήραν τα σπιτάκια - σκέπαστρα που έχουμε φτιάξει για να προστατεύεται το νερό και η τροφή των ζώων, όταν είναι στον εξωτερικό χώρο, και τα έβαλαν μέσα στο υπουργείο για να μειώσουν τον ντόρο!».

«Ουσιαστικά πήραν από τα γατιά, που παραμένουν εκτός κτιρίου την τροφή, την έβαλαν μέσα στο κτίριο και τα γατιά παραμένουν εκτός αυτού, αφού θυρίδα για να μπουν μέσα δεν υπάρχει. Σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας εργάζονται μόνο οι φύλακες. Ποιος θα ανοίξει στα ζώα να μπουν και ποιος θα τα επιτηρεί αν θέλουν να ξαναβγούν;» αναρωτήθηκε η κα Λεονταράκη.

YpourgeioPaideiasGatesLeodaraki Stamatiki24 1 2022Η σχετική ανάρτηση.

Μάλιστα η κα Λεοντάρακη νωρίτερα μέσω facebook απευθυνόμενη στη δημοσιογράφο Σταματίνα Σταματάκου (για τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τους αρμόδιους του γραφείου της κας Κεραμέως ότι οι γάτες είναι ασφαλείς και στα ζεστά) επισημαίνει τα εξής: «Θα ήθελα να ενημερώσω την κοπέλα που ανάρτησε αυτή τη δημοσίευση ότι τα σπιτάκια τα είχαν αγοράσει εδώ και καιρό οι φιλόζωοι του υπουργείου.Η πόρτα που αναφέρεται στο δημοσίευμα ήταν εδώ και ένα χρόνο δεμένη με σχοινιά για έγραφε μην περνάτε!( έξοδος κίνδυνο σου λέει μετά!) και τα γατάκια δεν φαίνονται στην φωτογραφία. Τα σπιτάκια αυτά πριν λίγο καιρό μας φώναζαν να τα πάρουμε από εκεί γιατί ενοχλούσαν γιατι είναι δίπλα το νηπιαγωγείο.Και τώρα τα έβαλαν και μέσα;Μακαρι!Αυτο θελουμε και εμείς.Να μπουν μέσα και να έχουν όλο τον χώρο οι γάτες.Αλλά όσες φορες δοκίμασαν να τα βάλουν μας φώναζαν ότι απαγορεύεται και να τα βγάλουμε έξω!Επισης να επισημάνω ότι δεν υποστηρίζω καμία κυβέρνηση ούτε υποστήριξα καμία ποτέ μου!Δεν είναι θέμα πολιτικής αλλά φιλοζωιας!».

Προσπαθούν να καλύψουν τι πραγματικά συμβαίνει...

Στο θέμα της εκδίωξης των ζώων, με δικαιολογία την ασφάλεια, και ενώ όλοι γνώριζαν τη χιονοθύελλα που θα ξεσπάσει και πόσο τα ζώα θα υποφέρουν εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών αναφέρθηκε αναλυτικά και ο Θέμης Δημητρακόπουλος, που είναι συγγραφέας, πολιτικός επιστήμονας, ο οποίος έχει διατελέσει και σύμβουλος του Νίκου Φίλη, όταν ο δεύτερος ήταν υπουργός Παιδείας επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

Μιλώντας στο www.zoosos.gr μας εξήγησε πως οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις δεν αποδεικνύουν ότι οι γάτες είναι ασφαλείς μέσα στον χώρο τους. Οι γάτες δεν είναι εντός του υπουργείου, αυτή την ώρα στο Μαρούσι έχει πάνω από 30 εκατοστά χιόνι και όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο ψεύδονται, μας τόνισε…

Ο ίδιος, όπως μας είπε, ενημερώθηκε για την έξωση των γατιών από εργαζόμενη στο Υπουργείο Παιδείας. Και σε εκείνον είπαν πως στη συγκεκριμένη είσοδο τοποθετήθηκαν διπλά τζάμια για την περαιτέρω προφύλαξη του υπουργείου από ρίψεις αντικειμένων κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών, καθώς η τζαμαρία έσπασε πριν από μερικές ημέρες. Αυτό, όπως μας τόνισε, χρησιμοποιήθηκε ουσιαστικά μόνο ως δικαιολογία για την εκδίωξη των γατιών και το κλείσιμο της μικρής πορτούλας, η οποία δεν εμπόδιζε την ασφάλεια του κτιρίου και των εργαζόμενων σε αυτό με κανέναν τρόπο…

«Βασικά προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα τώρα λέγοντας ότι θα βάλουν τις γάτες αλλού καθώς όσο και αν διαμαρτυρήθηκαν οι υπάλληλοι από την περασμένη Πέμπτη δεν εισακούστηκαν και τελικά τα γατιά τώρα είναι μέσα στον χιονιά» μας εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Το 2011 φτιάχτηκε η ειδική είσοδος για τα ζώα

Σε αυτήν την είσοδο του κτιρίου εργαζόμενοι το 2011 έφτιαξαν με την άδεια των αρμοδίων και ειδική είσοδο για να μπαινοβγαίνουν αρχικά τα σκυλιά – που τώρα πια δεν ζουν – και στη συνέχεια οι ψιψίνες ακόμα και όταν το κτίριο είναι κλειστό. Όλα τα ζώα τα φρόντιζαν, τα στείρωναν και αποδείκνυαν στην πράξη τι σημαίνει να έχεις Παιδεία. Μάλιστα η τότε αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε (Μάρτιος 2011) την απόφαση της παραμονής των σκυλιών εκεί παρά τις λίγες αντιδράσεις και είχε στείλει σχετική επιστολή σε όλα τα τμήματα και υπηρεσίες του.

Η επιστολή της Φώφης Γεννηματά...

SkyliaYpPaideiasEpistoliFofisGennimata23 3 2011 1 SkyliaYpPaideiasEpistoliFofisGennimata23 3 2011 2

Οι φωτογραφίες με τα περιποιημένα σκυλιά και τις γάτες να κοιμούνται και να ξεκουράζονται στην είσοδο ενός υπουργείου, έκαναν εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία τον γύρο του διαδικτύου δείχνοντας και δίνοντας το καλό παράδειγμα. Το θέμα είναι ως πότε άνθρωποι που εργάζονται σ’ ένα υπουργείο του οποίου το έργο είναι να προάγει την παιδεία και τη μόρφωση θα αντιμετωπίζουν τα ζώα ως ενοχλητικά, περιττά ή μη αρεστά.

Άραγε η Νίκη Κεραμέως θα επιτρέψει οι γάτες να ζουν σε ασφαλές από τις καιρικές συνθήκες περιβάλλον όπως έκαναν προκάτοχοι της ή όχι; Θα πράξει αυτό που είναι σωστό ηθικά θα δώσει το καλό παράδειγμα;

Τι έγραψε η Σταματική Λεονταράκη στο facebook

Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 9:36 π.μ.
«Κάποια πράγματα πραγματικά δεν μπορώ να τα καταλάβω!Εν αναμονή της μεγαλύτερης κακοκαιρίας όλων των εποχών,το υπουργείο παιδειας εδωσε εντολή και έκλεισαν το μοναδικό μέρος στο κτήριο που έβρισκαν καταφύγιο οι δυο γατοι του υπουργείου. Ένα μερος που είχε δημιουργηθεί από το 2006 με εντολή της τότε κυβέρνησης (που δεν ξέρω ποια ήταν αλλά Μπραβο της!) και τότε φιλοξενούσε τα τρία αδέσποτα σκυλιά του υπουργείου.»

Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 12:45 μ.μ.
«Ξέρω ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου παιδειας που φροντίζουν τα γατάκια έκαναν μεγάλο αγώνα εχθες για να μην το κλείσουν και μαλιστα σε κάποιους διαβεβαιωναν ότι δεν πρόκειται να το κλείσουν αν δεν πάρουν σπιτάκια για τα γατάκια.Αλλά μέχρι το μεσημέρι είχε μπει το τζαμί.Εγώ η ίδια που πήγα και ρώτησα αυτούς που έβαζαν το τζαμί αν θα αφήσουν πορτακι μου είπαν όχι γιατί δεν έχουν τέτοια εντολή αλλα έχουν μεριμνήσει για τα γατακια(το οποίο επίσης δεν έγινε!!!)»

Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 7:07 μ.μ.
«Τους μετέφερα τα μπολακια τους με το νερό και το φαι έξω στην πίσω είσοδο.Αλλά φοβάμαι ότι με την υγρασία και το χιονόνερο που θα έχει αυτές τις μερες θα γίνουν χάλια.Την κλειστή ξηρά τροφή την κράτησα στο γραφείο μου για να μην τη δει κανενας μες τη μέση εκεί που τα είχαν παρατήσει και την πετάξει.Θα πάω τη Δευτέρα στο γραφείο.Θα ψάξω να τους βρω και θα σε ενημερώσω.»

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 11:48 π.μ.
«Είναι που έχει μεριμνήσει το υπουργείο παιδειας για τις γάτες που μου έλεγε ο κύριος όταν του είπα μην το κλείσετε τελειως το τζαμί στην πόρτα.Ήδη τα σπιτάκια με το φαι και το νερό που είχαν έξω κοντεύει να θαφτεί (και η κακοκαιρία είναι ακόμα στην αρχή της!) και εννοείται ποιος ξέρει που θα μπορέσουν αν βρουν να κρυφτούν τα ίδια τα γατάκια αφού οι πόρτες είναι όλες κλειστές!!!
(Η φωτογραφια τραβήχτηκε γύρω στις 9 το πρωί τώρα μπορεί να μην φαίνονται καν)»

YpourgeioPaideiasGates24 1 2022 7

Τι έγραψε ο Θέμης Δημητρακόπουλος στο facebook

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 12:38 μ.μ.
«Μόλις πληροφορήθηκα ότι το υπουργείο Παιδείας, με εντολή της υπουργού, έκανε ΕΞΩΣΗ στις δύο γατούλες που ζούσαν μέσα στο υπουργείο, σε κρεβατάκια μπροστά από τη γατοθυρίδα, στα δεξιά της κεντρικής εισόδου.
Η γατοθυρίδα σφραγίστηκε και τα ζωάκια πετάχτηκαν έξω, στο χιονιά, την περασμένη Πέμπτη και παρά τις διαμαρτυρίες των υπαλλήλων του υπουργείου που τα φρόντιζαν,
τα τάιζαν και τα είχαν στειρώσει.
κ. Κεραμέως, αυτό είναι
το παράδειγμα ήθους και φιλοζωίας που δίνετε στα παιδιά; Αυτή την κούφια από ενσυναίσθηση "Παιδεία" προωθείτε;
Ντροπή σας, ντροπή σας, ντροπή σας 😡
(υγ: κάντε τον κόπο, ένα τηλεφώνημα στην ΠτΔ και στο Μαξίμου, να σας εξηγήσουν κάτι...)»

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 1:10 μ.μ.

«Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ, ΤΙΣ 2 ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ...
Ελλάδα, ευρωπαϊκή χώρα το 2022.
Και βρίσκεται υπουργός να πετάει έξω στο κρύο δυο γατούλες που ζούσαν, με τη φροντίδα κάποιων φιλόζωων υπαλλήλων, στο ισόγειο του κτηρίου.
Διανοείστε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι παρόμοιο όταν υπουργός ήταν ο Νίκος Φίλης και σύμβουλός του για θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ο υποφαινόμενος Θέμης;
Τότε που τα υιοθετημένα αδέσποτα σκυλιά, όπως ο γλυκύτατος Μάρκος που μας άφησε από καρκίνο, μας υποδέχονταν ΜΕΣΑ στα ασανσέρ;
Η ηθική απαξία της συγκεκριμένης πράξης της κ.Κεραμέως ξεπερνάει κάθε όριο πολιτικής και ανθρώπινης ανοχής.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!»

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 1:30 μ.μ.
«ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ... ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ 🤒
Φοβισμένες και τρομαγμένες, οι δυο γατούλες δεν βγαίνουν από τα πρόχειρα σπιτάκια που έστησαν οι φιλόζωες υπάλληλοι στην πίσω αυλή του υπουργείου - και πασχίζουν να καταλάβουν σε τι έφταιξαν και τις πέταξε έξω στο κρύο η Κεραμέως και το ιδιαίτερο γραφείο της...»

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 1:36 μ.μ.
«Ήδη ενημερώθηκαν η ΠτΔ,
το Μαξίμου και
ο φιλόζωος υφυπουργός
κ. Λιβάνιος για την αχαρακτήριστη πράξη του Γραφείου της υπουργού Παιδείας,
την έξωση στον χιονιά
των
2 ήμερων, αδέσποτων, υιοθετημένων απο φιλόζωους υπαλλήλους γάτων.
Αναμένουμε...»

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 4:29 μ.μ.
«Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΩΝ ΓΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ:
"ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ!"
Το απεχθές πρόσωπο της Εξουσίας του κάθε συμπλεγματικού.
Παρών ήταν και ο Δ/ντης τεχνικών υπηρεσιών, ο οποίος συμφώνησε μαζί του.
Αυτά συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 20 Ιανουαρίου, όταν όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου, πλην της αντιπροσωπείας, είχαν ήδη φύγει.
Ας σημειωθεί ότι το Υπ. Παιδείας, από το 2006, υπήρξε πάντα καταφύγιο για τα αδέσποτα...».

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.