Στηρίξτε μας

Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας: Με φόλα δολοφόνησε σκύλο που είχε χειρουργηθεί και ανάρρωνε (βίντεο)

17 Ιανουαρίου 2025 07:00 | Επικαιρότητα
Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας: Με φόλα δολοφόνησε σκύλο που είχε χειρουργηθεί και ανάρρωνε (βίντεο)

Τη δολοφονία της Ρένιας ενός αδέσποτου σκύλου στο χωριό Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας έκανε γνωστή στις 16 Ιανουαρίου η Γεωργία Τσαβαλά, μέλος του Πολιτιστικού Ζωοφιλικού Συλλόγου Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας «AKTION WATCH – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ».

 

Το ζώο το είχαν σώσει πριν από έναν μήνα καθώς και εγκυμονούσε και στειρώθηκε και είχε μια κοίλη που του είχε δημιουργήσει έναν μεγάλο όγκο στην κοιλιά.

Η κα Τσαβαλά και γι’ αυτό το έγκλημα επισήμανε τα εξής: «ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ Η ΡΕΝΙΑ!

ΤΟΠΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ: ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ

Δεν έχουν τέλος τα εγκλήματα σε βάρος των αδέσποτων στο δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Η Ρένια (από το βουτυρένια) είχε περισυλλεχθεί στις 14/12/24 σε άσχημη κατάσταση από εθελοντές Ιώ Π. , χειρουργήθηκε με επιτυχία, στειρώθηκε, εμβολιάστηκε και ανάρρωνε στο χώρο προσωρινής φύλαξης του δήμου.

 

ΕΠΑΝΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ στα Παλιάμπελα πριν λίγες μέρες κατά παρέκκλιση του νόμου 4830/21 και παρά τη σύσταση του γιατρού να παραμείνει για παρακολούθηση στο χώρο του δήμου για τουλάχιστον 10 μέρες ακόμα. Σήμερα βρέθηκε δολοφονημένη στο σημείο που ζούσε.

Έγιναν όλα όσα προβλέπει ο νόμος από τους εθελοντές που τη φρόντιζαν,  από το σύλλογο Aktion Watch και το Α.Τ. Βόνιτσας.

Η Δημοτική Αρχή ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ για άλλη μια φορά και δεν απάντησε ΠΟΤΕ στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα τόσο της αστυνομίας,  όσο και των εθελοντών.

ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΎΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ.

https://www.facebook.com/share/v/1FJA5bymgf/».

Ο φιλοζωικός φορέας μετά τη χειουργική επέμβαση στο ζώο τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επισημάνει τα εξής: «Η αδέσποτη σκυλίτσα χειρουργήθηκε (πολύωρο δύσκολο χειρουργείο), όλα πήγαν καλά και αναρρώνει ασφαλής! Μια τεράστια κήλη σε συνδυασμό με την εγκυμοσύνη που εξελισσόταν και πίεζε ακόμα παραπάνω την κοιλιά της δημιούργησαν το πρόβλημα που βλέπετε στο βίντεο.

Επιπλέον διαπιστώθηκε και παλιό σπάσιμο από χτύπημα στη γνάθο που της εχει παραμορφώσει τη στοματικη κοιλότητα. Κλωτσιές στην κοιλιά και στο πρόσωπο? Χτύπημα από αυτοκίνητο σε συνδυασμό με κλωτσιές? Κανείς δεν ξέρει... Αυτή είναι η μοίρα των αδέσποτων. Ευτυχώς που βρέθηκαν στο δρόμο της άνθρωποι Ιώ Π. που την εντόπισαν, την φρόντισαν και την μετέφεραν στο κτηνιατρείο.

Τα έξοδα του χειρουργείου ανέλαβε ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας!

Ελπίζουμε να γίνουν όλα όπως πρέπει και να μη χρειαστεί να ζητήσουμε ΠΑΛΙ την οικονομική σας βοήθεια για ΑΔΕΣΠΟΤΟ που πρέπει να μπει ΑΜΕΣΑ για δύσκολο χειρουργείο... Aktion Watch».

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.