Στηρίξτε μας

Οδηγίες για το ποια ζώα μπορούν να μεταφερθούν στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο Γαλάτσι Αττικής

12 Αυγούστου 2021 01:31 | Επικαιρότητα
Οδηγίες για το ποια ζώα μπορούν να μεταφερθούν στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο Γαλάτσι Αττικής

Οδηγίες σχετικά με το ποια ζώα μπορούν να μεταφερθούν στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας που έχει στηθεί στο Γαλάτσι Αττική στον χώρο του πρώην λατομείου ΛΑΤΟ στο τέρμα της οδού Ήρας δίνει η Μ.Κ.Ο. «Dogs’ Voice».

Συγκεκριμένα επισημαίνει τα εξής: «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 11/8 ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Καθώς οι φωτιές στην Αττική έχουν τεθεί σε πλήρη έλεγχο, οι εισαγωγές νέων ζώων στον σταθμό για πυρόπληκτα ζώα στο Γαλάτσι έχουν μειωθεί σημαντικά σήμερα και ως εκ τούτου από αύριο 12 Αυγούστου:

  1. Δεχόμαστε ΜΟΝΟ ζώα που βρίσκονται ήδη σε φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού με σκοπό την επανένωση με τους ιδιοκτήτες ή τη μεταφορά σε νέα φιλοξενία. Για κάθε άλλη περίπτωση ΔΕΝ θα μπορούμε να δεχόμαστε νέα ζώα. Αν φιλοξενείτε πυρόπληκτο ζωάκι που δεν έχει περάσει από τον μηχανισμό μπορείτε να το φέρετε ΜΟΝΟ για καταγραφή ως πυρόπληκτο και κτηνιατρικό έλεγχο.
  2. Δεχόμαστε ιδιοκτήτες που ψάχνουν τα ζώα τους και εξυπηρετούμε πλήρως τις ανάγκες ταυτοποίησης και τις επανενώσεις. Στους ιδιοκτήτες ζητάμε να βάλουν τσιπ με δίκη μας δαπάνη εντός 3 εβδομάδων. Αν δεν το κάνουν ενημερώνονται ότι θα γίνει καταγγελία καθώς έχουμε όλα τα στοιχεία τους.
  3. Η πλειοψηφία των ζώων που έχουν καταγράφει και παραδοθεί στον σταθμό βρίσκεται σε φιλοξενίες σε σπίτια. Σκοπός μας είναι όλα τα ζώα του σταθμού να έχουν είτε επανενωθεί είτε να έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς φιλοξενίες μέχρι την Κυριακή. Κατόπιν αυτού θα κρατήσουμε στο σταθμό ένα πολύ μικρό χώρο για ζώα που δεν έχουν δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε σπίτια με καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου όπου ο σταθμός θα αδειάσει οριστικά.
  4. Κανένα ζώο δεν θα επιστρέψει στο δρόμο. Όσα ζώα που δεν έχουν microchip δεν τα αναζητήσει ο ιδιοκτήτης τους, αφού σημανθούν στους Δήμους που περισυλλέχθηκαν, θα προωθηθούν σε υιοθεσίες και θα βρίσκονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέχρι να βρούμε το δικό τους παντοτινό σπίτι.
  5. Ζώα τα οποία έχουν περισυλλεχθεί σε κακή κατάσταση νοσηλεύονται ήδη σε κλινικές ενώ έχουμε δεσμευτεί ότι θα καλύψουμε μέσω δωρεών που έχουμε λάβει όλα τα κτηνιατρικά έξοδα για όλα τα πυρόπληκτα ζώα που φιλοξενούνται και μετά τον ένα μήνα δεν τα έχει αναζητήσει κανείς.
  6. Το ωράριο του σταθμού για το κοινό είναι από αύριο 08:00-23:00. Τις υπόλοιπες ώρες στο χώρο θα βρίσκονται μόνο οι υπεύθυνοι βάρδιας που φροντίζουν τα ζώα και την ασφάλεια του χώρου.
  7. Σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) αναζητούμε λύση για να στήσουμε αντίστοιχο σταθμό στην Εύβοια. Είχαμε μια θετική εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση νωρίτερα σήμερα.
  8. Δεν υπάρχουν άλλες ανάγκες σε τροφή, φάρμακα ή εθελοντές. Είστε υπέροχοι και σας ευχαριστούμε για όλα

Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.».

Διαβάστε επίσης:

Καλύφθηκαν οι ανάγκες για τα ζώα που μεταφέρονται στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας στο Γαλάτσι Αττικής

Το σπουδαίο έργο των εθελοντών για να δείξει φιλοζωικό προφίλ καπηλεύεται ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης (βίντεο)

Δείτε τι να προσφέρετε στα πυρόπληκτα ζώα που συγκεντρώνονται στον χώρο φιλοξενίας στο Γαλάτσι Αττικής

Σε χώρο πρώην λατομείου στο Γαλάτσι Αττικής προσωρινός χώρος φιλοξενίας πυρόπληκτων ζώων

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.