Στηρίξτε μας

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επιστρέφει στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή τα χρήματα που του δώρισε!

21 Αυγούστου 2013 08:40 | Επικαιρότητα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επιστρέφει στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή τα χρήματα που του δώρισε!

Επειδή ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ μας πληροφορεί, πως μετά και από τις αντιδράσεις και τις συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά του ποσού των 5.000 από το κόμμα της Χρυσής Αυγής προς την περιβαλλοντική τους οργάνωση, αναγνωρίζει η αποδοχή της οικονομικής ενίσχυσης από το νεοναζιστικό κόμμα αποτελεί σφάλμα και γι’ αυτόν τον λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ανακαλεί, όπως αναφέρει την αποδοχή, και επιστρέφει το ποσό των 5.000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα, που για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους είναι ένα φασιστικό κόμμα, που απαρτίζεται από νεοναζί στελέχη και ψηφοφόρους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μία αμιγώς ελληνική, περιβαλλοντική, μη κυβερνητική και με απόλυτη διαφάνεια μη κερδοσκοπική αστική εταιρία, με έργο πολυετές, υπαρκτό, αποτελεσματικό, ουσιώδες, αναγκαίο και πανελλαδικό, διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της υπάρξεως και της λειτουργίας της, λόγω έλλειψης πόρων.

Πρόσφατα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απηύθυνε -στην Ελλάδα και το εξωτερικό- δημόσια έκκληση για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του. Για την ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την προστασία της άγριας ζωής και των οικοσυστημάτων, που είναι από τα πρώτα και σίγουρα τα πιο αθώα θύματα της κρίσης.

Παρά την ανταπόκριση ελλήνων και ξένων πολιτών, για μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και των κατεστημένων επιλογών της, το φυσικό περιβάλλον εξακολουθεί δυστυχώς να αποτελεί «είδος πολυτελείας» ή αντικείμενο προς αλόγιστη εκμετάλλευση που δεν έχει ανάγκη από προστασία ούτε δικαίωμα για ενίσχυση και υποστήριξη.

Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών. Δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς. Και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα. Εξάλλου, καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης. Από τη σκοπιά αυτή, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά, ανακαλώντας την αποδοχή αυτή, και επιστρέφει το ποσό των 5000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνει και πάλι έκκληση για την ενίσχυση των σκοπών και των δράσεών του σε όλους τους έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις τους, και σε όλες τις επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα και η επιβίωσή της για τις επόμενες γενιές προϋποθέτει ένα φυσικό περιβάλλον διαρκώς υγιές, ασφαλές και χωρίς ανεπανόρθωτες απώλειες.

Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση πολιτών, εταιριών αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αυτή τη φορά, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και το σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον και την άγρια ζωή. Λογαριασμός ενίσχυσης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 210/48106351.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ θα βρείτε στο www.arcturos.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΑΡΚΤΟΥΡΕ, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Όταν οι φασίστες χρησιμοποιούν τα σκυλιά ως φονικά «εργαλεία» (βίντεο)

Τι λέει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για τις Σκουριές

Το παίζουν φιλόζωοι ενώ είναι μόνο ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΝΕΟΝΑΖΙ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ

Όταν η τεμπελιά του «δημοσιογράφου» συναντάει το φασισμό με αφορμή τη φιλοζωία

Γιατί εναντιωνόμαστε στη Χ.Α. και στις φασιστικές απόψεις της

Προσχηματική η φιλοζωία των νεοναζί

Ο Αλβανός, η Χρυσή Αυγή και το φριχτό έγκλημα εις βάρος των ζώων

Είναι παράλογο να είσαι και φιλόζωος και ρατσιστής!

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

15 Σχόλια

 1. Θάνος

  Οι νοήμονες άνθρωποι θα πρέπει να σταματήσουν να τους βοηθάνε;
  Επειδή δεν δέχτηκαν βοήθεια από την Χρυσή Αυγή, πρέπει να σταματήσουν να τους βοηθούν οι νοήμονες άνθρωποι; Μα ακριβώς τότε δεν θα ήταν νοήμονες.
  Ας λάβουν υπόψη σοβαρά αυτήν την προτροπή, όσοι δηλώνοντας ότι δεν είναι της Χ.Α., υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να τους αποδοθούν τα εύσημα για την προσφορά, και γενικά αυτοί που την χειροκρότησαν.

  Πώς λειτουργεί λοιπόν η Χ.Α. που κάθε άλλο παρά για τα ζώα νοιάζεται; Αφού δεν μας δέχονται, να μην τους βοηθάει κανείς.
  Και προσπαθεί να μας εμφανίσει ως μη νοήμονες για την περίπτωση που συνεχίσουμε να βοηθάμε.

 2. adekastos

  Αυτοδιασύρθηκαν οι ιθύνοντες της ΜΚΟ Αρκτούρος, επιλέγοντας - κατόπιν άνωθεν πιέσεων - να επιστρέψουν τη δωρεά των 5.000 ευρώ που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδέποτε διαφημίσαμε την εν λόγω δωρεά μας, που εντάσσεται σε ένα σύνολο χρηματικών προσφορών για κοινωφελείς σκοπούς.
  Το ζήτημα έφερε στη δημοσιότητα το καθεστωτικό ΒΗΜΑ και ακολούθησαν καταδικαστικές ανακοινώσεις από διάφορους ψευτο-οικολόγους (αριστεριστές και κυβερνητικούς – όλοι εναντίον της Χρυσής Αυγής). Σημειωτέον πως όλοι αυτοί οι δήθεν ευαίσθητοι δεν έχουν δώσει ούτε μισό ευρώ για κάποιον κοινωφελή σκοπό και το μοναδικό έργο που παράγουν είναι η εκτόξευση λάσπης και συκοφαντιών κατά των Ελλήνων Εθνικιστών.
  Η διοίκηση του Αρκτούρου εξέδωσε κατ΄ αρχήν μία σοβαρή ανακοίνωση και τόνισε ότι έχει ανάγκη κάθε δωρεά για να ανταπεξέλθει στο σημαντικό οικολογικό έργο που έχει αναλάβει. Ακολούθησαν υπόγειες πολιτικές πιέσεις και το θέμα έφτασε ακόμη και σε υψηλά κλιμάκια της ξενόδουλης εξουσίας. Έτσι, οι ιθύνοντες του Αρκτούρου πραγματοποίησαν μία θεαματική κωλοτούμπα. Όχι μόνο επέστρεψαν τα χρήματα στην Χρυσή Αυγή, αλλά υπεραμύνθηκαν αυτής της πολιτικά υποκινούμενης απόφασής τους. Φαίνεται πως αφού έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα, οι λύκοι και οι αρκούδες απέκτησαν πολιτικά φρονήματα.
  Από την ανακοίνωσή των υπευθύνων της ΜΚΟ μεταφέρουμε απλά ένα τμήμα, που αποδεικνύει πως έχουν ξεκάθαρα πολιτικό κίνητρο, καθώς δε διστάζουν να πολιτικολογήσουν, λαμβάνοντας και θέση κατά της Χρυσής Αυγής: «Καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης. Από τη σκοπιά αυτή, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά, ανακαλώντας την αποδοχή αυτή, και επιστρέφει το ποσό των 5000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα».
  Από την άλλη πλευρά το διαδίκτυο κατακλύστηκε από ειρωνικά και χλευαστικά σχόλια Ελλήνων πολιτών κατά της διοίκησης του Αρκτούρου. Ενδεικτικά τα παρακάτω σχόλια από την ηλεκτρονική έκδοση της μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας:
  • Τα προστατευόμενα είδη να πεθάνουν γιατί εσείς δεν είστε "ναζιστές", αφήστε τα δάση να καούν γιατί εσείς δεν είστε "φασίστες", αφήστε τον κόσμο να πεθάνει της πείνας γιατί εσείς δεν είστε "ρατσιστές"...
  • Ντροπή σας γελοίοι! Και θέλετε να λέγεστε μη κυβερνητική και ανεξάρτητη οργάνωση. Τσάτσοι είστε και μάλιστα του χειρίστου είδους, γιατί κάνατε ότι κάνατε και τώρα τρέχετε να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα, μόλις σας τράβηξαν το αυτάκι. Υποθέτω ότι στην οργάνωση σας ασχολείστε και με την προστασία των σαλιγκαριών, γιατί σε αυτό το είδος ανήκετε!
  • Από τη στιγμή που κάνετε διακρίσεις ως προς το ποιος σας ενισχύει οικονομικά, οι νοήμονες άνθρωποι θα πρέπει να σταματήσουν να σας βοηθάνε. Ας σας ταΐσει ο Σαμαράς...

 3. Ρενα

  τι σχεση εχει μια δωρεα με το τι ειναι η χρυση αυγη;ποια ειναι τα ¨βρωμικα λεφτα¨ ; αφου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δεν ειναι κομματικος....γιατι να μην τα παρει; οτι κ αν ειναι η χρυση αυγη εκανε κατι που κανεις αλλος απο αυτους με τις γραβατες δεν εκανε....πρωτα επρεπε να κοιταξουν τι ειναι καλο για τον ΑΡΚΥΟΥΡΟ κ μετα της κομματικες τους διαφορες....ελπιζω να δωσουν τουλαχιστον κατι αυτοι με τις γραβατες.....αν κ δεν νομιζω!!!!!!

 4. Γιαννης

  Ας δηλωσω πρωτα οτι δεν είμαι της χρυσης αυγης αλλα σε ένα κόσμο που οι αριθμοι παιζουν τον πρωτο ρόλο έτσι όπως έχει καταντησει και αφου κανετε ανοιχτη έκκληση για δωρεά δεν έχετε δικαίωμα να αποκρούετε καμια δωρεα γιατι έτσι δειχνετε οτι ισως να μην υπάρχει μεγάλη ανάγκη...
  Αν ήταν δηλαδη απο καμια πολυεθνική θα την δεχόσαστάν? Αυτοι δεν έχουν καταστρέψει το οικοσύστημα? Η θα τα παίρναμε και θα τους καναμε και μια διαφημιση.
  Πίστευα μέχρι πριν απο λίγο οτι βρίσκεστε σε διαφορετική βάση, γιατι παιρνετε κομματική στάση την στιγμή που δεν υπάρχει τιποτα φασιστικότερο απ το να απαξιωνεις το ψηφισμα 500000 συνανθρωπων μας. Τα πραγματα αλλαζουν με έργα οχι με φαμφαρες...

 5. Στάθης

  Πολύ καλά έκανε ο Αρκτούρος και επέστρεψε τα χρήματα της ΧΑ.
  Πρώτα απ'όλα γιατί θα έχανε πολύ περισσότερα χρήματα από όλους αυτούς που θα σταματούσαν να του προσφέρουν χρήματα αφού το όνομά Αρκτούρος θα είχε ταυτιστεί με τους ναζί.
  Και δεύτερον γιατί θα έπαιζε το παιχνίδι των ΧΑυγιτών προσφέροντάς τους το άλλοθι της κοινωνικής ευαισθησίας που προσπαθούν να χτίσουν.
  Τα χρήματα της ΧΑ δεν ήταν δωρεά λοιπόν. Ήταν ΑΓΟΡΑ. Και ευτυχώς στον Αρκτούρο το κατάλαβαν, έστω και καθυστερημένα.
  Οι ναζί πρέπει να απομονωθούν. Δεν είναι αστείο. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Δεν χωράνε εξαιρέσεις, όσο επιτακτικοί κι αν είναι οι λόγοι.

  1. Θάνος

   «θα έχανε πολύ περισσότερα χρήματα από όλους αυτούς που θα σταματούσαν να του προσφέρουν χρήματα αφού το όνομά Αρκτούρος θα είχε ταυτιστεί με τους ναζί.»

   Σ΄ αυτήν την περίπτωση συμφωνώ που τα επέστρεψε.
   Αν αυτοί εδώ δυσανασχέτησαν και του είπαν να τα επιστρέψει…
   http://www.arcturos.gr/el/images/stories//xorigoi.pdf

 6. EUGENIA

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΖΑ!!!!ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ!!!!!ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΖΩΑ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΙΣΩ???ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ.....ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΑΝ,ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ???ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΟΥΝ!!!!!

 7. Mαρία

  Ολοι ξέρουμε οτι πίσω απο την απόφαση αυτή βρίσκεται ο Μπουτάρης που είναι ενεργό μέλος του Αρκτούρου και ουσιαστικά αυτός μιλάει. Οι φιλόζωοι δεν ενοχλήθηκαν απο την δωρεά της Χρυσής Αυγής και τα περισσότερα μηνύματα ήταν υπερ αυτής της κίνησης. Που είδε ο Αρκτούρος , οτι ενοχλήθηκε ο κόσμος;
  Κρίμα που θα την πληρώσουν για ακόμα μια φορά τα ζωάκια!

  1. Θάνος

   Αν το έκανε ο Μπουτάρης, (πολύ πιθανό γιατί κάπου είδα που έβρισε τον Μιχαλολιάκο) ξέρει (υποθέτω) ότι δεν είναι ανάγκη να δεχτεί λεφτά από μια πηγή σαν την Χ.Α.
   Αυτός που είναι από μέσα, ξέρει καλύτερα και μπορεί να δικαιούται να κάνει τέτοιες παρεμβάσεις.

 8. Θάνος

  Πάρε την βοήθεια, και μην δεσμεύεσαι για τίποτα. Η Χ.Α χρησιμοποιεί την βουλή ως όπλο με το οποίο θα την πολεμήσει για να την καταργήσει, κι εμείς θα της έχουμε υποχρέωση αν θα δεχτούμε τα λεφτά της;

 9. Κώστης

  Τι πάει να πει "βρώμικα χρήματα"; Αν τα έδινε κάποιο άλλο τα άλλα γνωστά κόμματα, θα ήταν "πεντακάθαρα χρήματα";
  ΟΛΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΙΝΕΣ που κάνατε τη φασαρία και αναγκάσατε τον Αρκτούρο να επιστρέψει 5000 ευρώ, αν έχετε ηθική, πηγαίνετε να πληρώσετε εσείς το ποσό αυτό. Λες και οι αρκούδες θα είχαν πρόβλημα και θα καταλάβαιναν αν τα λεφτά με τα οποία ανακουφίζονται με φάρμακα, τροφή κ.ο.κ. προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή...Ό
  σο συνεχίζετε κάποιοι να πολιτικοποιείτε το θέμα, με τα επαναλαμβανόμενα ποστ σας ότι δήθεν "ένας Χρυσαυγίτης δεν δικαιούται να είναι φιλόζωος", τόσο θα γίνονται τέτοιες μαλ..ίες. Γιατί μαλ...ία είναι να αναγκάζεται να επιστρέφει ένα σημαντικό πόσο, ένας φιλοζωικός σύλλογος σαν τον Αρκτούρο, χρήματα με τα οποία πολλά μπορούσαν να γίνουν.

  Και εις ανώτερα, "Δημοκρατικές κατίνες"...

  Υ.Σ. Όσο και αν δεν θα το πιστέψετε, όχι μόνο δεν ψηφίζω Χρυσή Αυγή, αλλά αντιθέτως υποστηρίζω κόμμα εντελώς αντίθετης ιδεολογίας. Απλά δεν είμαι τόσο κολλημένος όσο κάποιοι άλλοι, ώστε να μην αναγνωρίζω τις αξιόλογες πράξεις, από όπου και αν αυτές προέρχονται...

 10. mariza

  Αν τα χρήματα δινόταν από τη νδ ή το πασοκ θα ήταν καλύτερα; Δεν είναι ένα εξίσου νόμιμο κόμμα;Μας ενοχλεί μόνο η απροκάλυπτη καφρίλα;Όταν φοράει σακάκι και γραβάτα δεν υπάρχει πρόβλημα;
  Η τραγωδία μας ως έθνος είναι ότι πάντα ασχολούμαστε με το δέντρο και /όχι με το δάσος.
  Κρίμα που οι κατίνες του διαδικτίου ανάγκασαν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να επιστρέψει τα χρήματα σε τόσο δύσκολες εποχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.