Στηρίξτε μας

«Νοιάζομαι»: Δεν βρέθηκε ο άνδρας που έλιωσε το γατάκι – Ψεύδεται η ειδική γραμματέας για τα περί καθυστέρησης στην καταγγελία (βίντεο)

18 Σεπτεμβρίου 2022 22:10 | Επικαιρότητα
«Νοιάζομαι»: Δεν βρέθηκε ο άνδρας που έλιωσε το γατάκι – Ψεύδεται η ειδική γραμματέας για τα περί καθυστέρησης στην καταγγελία (βίντεο)

Με ανακοίνωση της η Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» επισημαίνει ότι δεν ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που σε βίντεο φαίνεται να σκοτώνει γατάκι στην οδό Ερμού στο κέντρο της πόλης τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα τονίζει την ανάγκη το βίντεο, που δόθηκε στα Μ.Μ.Ε. από τον φιλοζωικό φορέα, στο οποίο φαίνεται αλλά όχι ξεκάθαρα ο δράστης να κοινοποιείται διαρκώς από τους φιλόζωους, έστω μέσα από τα σόσιαλ, για να οδηγηθούν οι αρχές στο ποιος είναι.

 

Συγκεκριμένα επισημαίνει τα εξής στις 14 Σεπτεμβρίου:
«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14/9/2022
Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας μαζί μας προκειμένου να ενημερωθείτε για την πορεία αυτής της κτηνωδίας και να μας θέσετε απορίες αλλά και πληροφορίες για την ταυτότητα του ατόμου.
1) Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΊ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΜΊΑ ΣΥΛΛΗΨΗ συνεχίζουμε την αναζήτηση και παρακαλούμε θερμά να υπάρξει κυκλοφορία του βίντεο και όχι της φωτό που κυκλοφορεί η οποία είναι κακής ποιότητας και δεν εμφανίζονται χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν στην αναγνώριση του όπως το βάδισμα αλλά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου
2) Η καταγγελία στην αστυνομία δεν έγινε με καθυστέρηση όπως μας κατηγορούν κάποιοι "καλοπροαίρετοι " του διαδικτύου ,η καταγγελία έγινε στο Α.Τ Λευκού Πύργου στις 28 Αυγούστου και έγινε στις 28 Αυγούστου γιατί τότε αναζητήθηκαν στο κλειστό κύκλωμα των καταστημάτων αν ενδεχομένως έχουν καταγραφεί σκηνές εξαφάνισης τους .
Το αν υπήρξαν ή όχι οι σωστές ενέργειες των αστυνομικών που ανέλαβαν την καταγγελία δεν το γνωρίζουμε, δεν είναι της παρούσης και είναι άδικο να κατηγορούνται συνολικά οι αστυνομικοί που η ανταπόκριση τους και συνεργασία τους χρόνια τώρα είναι συγκινητική.
3) Από την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου που δημοσιεύτηκε το βίντεο στα Μ.Μ.Ε προκειμένου να γίνει γνωστή η ταυτότητα του δράστη δεχτήκαμε εκατοντάδες κλήσεις από όλη την Ελλάδα για να μας καταγγείλετε κακοποιήσεις ή και ενδεχόμενες κακοποιήσεις .
Οι καταγγελίες γίνονται στην Αστυνομία από τον μάρτυρα της κακοποίησης και χρειάζονται επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να μπορέσει να την κάνει αποδεκτή η αστυνομία .
Εμείς είμαστε πολίτες σαν και εσάς και μπορούμε να σας βοηθήσουμε μόνο συμβουλευτικά αν όντως πρόκειται για κακοποίηση και πως μπορείτε να κινηθείτε στην συνέχεια αλλά δεν μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες του γεγονότος ,ο μάρτυρας είστε εσείς και δεν διατρέχεται κανέναν κίνδυνο από την καταγγελία σας .
4) Στο γιατί οι φιλοζωικές της πόλης μας αδιαφόρησαν να προωθήσουν μία από δεκάδες δημοσιεύσεις με το βίντεο από τα ΜΜΕ προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό του δράστη δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΤΟΠΙΣΜΌ ΤΟΥ ΔΡΆΣΤΗ
Οδός Ιπποδρομίου στο ύψος της; Ιπατίας στην περιοχή της Τούμπας την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι .
Φορούσε κόκκινη μπλούζα,
μαύρο παντελόνι ,
μαύρα αθλητικά παπούτσια με άσπρο πάτο
καπέλο
σακίδιο στην πλάτη
και ήταν ελαφρά αξύριστος
ΘΕΡΜΉ ΠΑΡΆΚΛΗΣΗ ΠΡΟΩΘΕΊΣΤΕ»

Εύη Καλαϊτζίδου: Ψεύδεται η ειδική γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών μιλώντας για καταγγελία με καθυστέρηση και ψεύδεται και η Αστυνομία

Όπως είχαμε επισημάνει στο www.zoosos.gr από τις 13 Σεπτεμβρίου ο εργαζόμενος στο κατάστημα που η κάμερα κατέγραψε την εγκληματική πράξη η οποία διαπράχθηκε ξημερώματα στις 20/8 και καταγγελία την Αστυνομία έκανε εγκαίρως και ενημέρωσε τον φιλοζωικό φορέα. Εντούτοις η ΕΛ.ΑΣ. δεν έκανε τίποτα επί τρεις εβδομάδες.

Εντούτοις η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών μίλησε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ1 στις 13 Σεπτεμβρίου για καταγγελία που έγινε με καθυστέρηση και δυστυχώς ωραιοποίησε εξαιρετικά τη στάση της Αστυνομίας δηλώνοντας πόσο καλά λειτουργούν και πόσο καλά συνεργάζονται ενώ φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει…

Υπάρχουν αναρίθμητα περιστατικά που αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν αμέσως κακοποιήσεις ζώων και αντιμετωπίζουν και αδιάφορους αστυνομικούς και αστυνομικούς που εκφοβίζουν μάρτυρες κακουργημάτων ή πλημμελημάτων.

Αλλά όλα αυτά η κα Δημοπούλου που πρόσφατα διορίστηκε σε αυτή τη θέση (αν και είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και τα γνωρίζει πολύ καλά) παρέλειψε να τα πει στη δημόσια τηλεόραση προκειμένου να στηρίξει την ΕΛ.ΑΣ. επί υπουργίας του Τάκη Θεοδωρικάκου, η οποία αποδεδειγμένα σε πολλά περιστατικά δεν έχει κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι οφείλει για να υπερασπιστεί τα ζώα και όσους τα νοιάζονται.

Η Εύη Καλαϊτζίδου, πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» επισημαίνει και τα ψεύδη της κας Δημοπούλου αλλά και τις δικαιολογίες εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. στο Α.Τ. Πύργου που τους κατηγόρησε γιατί έδωσαν το βίντεο στη δημοσιότητα, αν και οι αρμόδιοι αστυνομικοί υπάλληλοι δεν είχαν κάνει τίποτα επί τρεις εβδομάδες.

 

Η Εύη Καλαϊτζίδου, πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» με ανάρτηση της στο facebook στις 17 Σεπτεμβρίου επισήμανε τα εξής: «Η Γραμματέας της Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ανοήτως ή σκοπίμως δήλωσε στην Δημόσια Τηλεόραση ότι η καταγγελία για την φρικτή μέχρι θανάτου κακοποίηση του ζώου καθυστέρησε .
Δεν ισχύει φυσικά η καταγγελία έγινε εγκαίρως στις 28 Αυγούστου .
Αστυνομικός του Α.Τ Λευκού Πύργου λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του βίντεο στα Μ.Μ.Ε στις 12 Σεπτεμβρίου και αφού στείλαμε τις πρώτες πληροφορίες για ύποπτο από την περιοχή του Λαγκαδά μας δήλωσε τηλεφωνικά ότι αν και στην αρχή ήταν αρνητικός στην δημοσιοποίηση τελικά ήταν για καλό.
Τρεις μέρες μετά πάλι τηλεφωνικά μας δήλωσε ότι κάναμε ζημία που δημοσιεύτηκε καθώς ήταν στα ίχνη του δράστη !!!
Δηλαδή τον έχασαν εξαιτίας μας !!
Δεν θα χρεωθούμε εμείς καμία αποτυχία για να δικαιολογήσετε εσείς την ενδεχόμενη δική σας ανεπάρκεια ή καθυστέρηση ή αδιαφορία .
Δεν θα ασχοληθούμε με την εμφανή ανεπάρκεια της Ειδικής Γραμματέως ,ανεπάρκεια που γίνεται αντιληπτή καθημερινά και προκαλεί τον γέλωτα ,εκτέθηκε άλλωστε μόνη της .
Δεν θα ασχοληθούμε με το αν υπάρχουν ευθύνες από την πλευρά των συγκεκριμένων αστυνομικών γιατί σεβόμαστε την συνολική προσφορά της αστυνομίας στο θέμα της κακοποίησης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν .
Δεν θα ασχοληθούμε επί του παρόντος αλλά μην διανοηθείτε να μας ρίξετε ευθύνη γιατί τότε θα ασχοληθούμε και θα μας βρείτε μπροστά σας
Συνεχίζουμε να προωθούμε το βίντεο για να συλλεχθούν πληροφορίες».

«Η κα Dimopoulou Marsha γνωστή στους φιλόζωους χρήστες του διαδικτύου για τον χείριστο τρόπο συμπεριφοράς της προς άλλους φιλόζωους χρήστες .
Δυστυχώ;ς για αυτήν τα γραπτά σχόλια παραμένουν και δυστυχώς παραμένει και άσχετη και προσβλητική
Ας ενημερώσει κάποιος λοιπόν την Ειδική Γραμματέα που μας κοστίζουν στον Ελληνα Φορολογούμενο 127.000 ευρώ ετησίως ότι το συμβάν στην Ερμού με το μωρό γατάκι έγινε στις 20 Αυγούστου
26 Αυγούστου μέσω του κλειστού κυκλώματος ενημερώθηκε ο πολίτης που επικοινώνησε άμεσα μαζί μας και στις 28 Αυγούστου ενημερώθηκε το Α,Τ Λευκού Πύργου.
Σαν μισθωτή του Δημοσίου μας κοστίζετε πολλά για να βγαίνετε στην Δημόσια Τηλεόραση και να λέτε ανοησίες προσβάλλοντας μάλιστα τον πολίτη που κατήγγειλε έγκαιρα το γεγονός
Εμείς ως ταγμένοι εραστές του εθελοντισμού δεν κοστίζουμε τίποτε αλλά προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στα ζώα
ΠΡΟΣ
την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς
και τον
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας
Κύριε Υπουργέ "συγχαρητήρια" για την επιλογή σας στο πρόσωπο ενός άσχετου ανθρώπου που η ασχετοσύνη του σας εκθέτει καθημερινά.
Παρακαλούμε συνεχίζουμε να προωθούμε το βίντεο σε μια προσπάθεια συλλογής πληροφοριών».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Δεν ταυτοποιήθηκε ο δράστης που σκότωσε γατάκι πατώντας το – Άνδρας με ψυχιατρικό πρόβλημα προσήχθη χθες (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Άνδρας σκότωσε γατάκι συνθλίβοντας το με τα πόδια του (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.