Στηρίξτε μας

Μια οφειλόμενη απάντηση στο «Άρδην» και στον Δ. Μπούσμπουρα που στρέφεται κατά των φιλόζωων

21 Ιουλίου 2018 14:57 | Επικαιρότητα
Μια οφειλόμενη απάντηση στο «Άρδην» και στον Δ. Μπούσμπουρα που στρέφεται κατά των φιλόζωων

Του Μιχαήλ Τσολάκη*

Ξεκινάτε το κείμενο που τιτλοφορήσατε «Εναντίον της ακραίας Φιλοζωίας» (Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Άρδην», Τεύχος 111, Μάρτιος 2018με την παράθεση μιας σειράς τύπων φιλόζωων υπαρκτών ή μη που βέβαια δεν εξαντλούν όλο το ρεπερτόριο. Παρατηρώ ότι εμμέσως υπονοείτε ψόγο για τον Μίμη τον οικοδόμο που δεν στειρώνει (κακώς!) τις γάτες, όμως όπως αποδεικνύει η συνέχεια του κειμένου σας, την καλή του την καρδιά (και ας έμεινε ακόμη νοητικά στο… χωριό και τον παππού του!), μάλλον θα ήταν καλό να την είχατε και εσείς. Το ίδιο ειρωνικό υφάκι ακολουθεί για την κ. Χρυσούλα και τον συνεσταλμένο νεαρό παρόλο που μόνος σας ομολογείτε είναι, πεντακάθαροι!

Μάλλον η… καλή σας η ψυχή ενοχλείται από τον κόσμο των γατιών που γουργουρίζει! Αν κατάλαβα καλά από την πράξη του Γιώργου το μόνο συμπέρασμα που βγάλατε είναι πως πρόκειται για… χασομέρη!

Η Τίνα σας φαίνεται προφανώς ως… εξωγήινος αν κατάλαβα καλά επειδή εμπόδισε/προσπάθησε να εμποδίσει την σφαγή και θα… χαλούσε η γιορτή! Ο Μάνος πάλι έθιξε τις ευαίσθητες χορδές σας, γιατί με την απελευθέρωση των βιζόν… κατέστρεψε την άγρια φύση, τις κότες, τους κύκνους και τα κουνάβια (που προφανώς λατρεύετε) ενώ τώρα ήρθε να σώσει τα… παλιοπρόβατα (σκεφτείτε αν γλύτωναν τι… καταστροφή θα προκαλούσαν αυτά στη… φύση, τρώγοντας ακατάπαυστα χόρτο που π.χ. θα στερούσαν από αγελάδες, κατσίκια κ.τ.λ. Βλέπετε, ο κακοήθης, έχει ανεξάντλητες δυνατότητες να… κενολογεί!)!

Ο Γιάννης αναφέρεται σε ένα υπαρκτό πρόβλημα που αν υπήρχε σοβαρή τοπική αυτοδιοίκηση και κτηνιατρικές υπηρεσίες θα αντιμετωπίζονταν όντως με στειρώσεις αλλά έτσι και αλλιώς η μαλθουσιανή παγίδα (βλ. υπ. i) πάντα «λύνει» το θέμα του υπερπληθυσμού.

Εσείς να υποθέσω ότι με την ευαισθησία που διέκρινα στο κείμενό σας ενοχληθήκατε μάλλον για την άτυχη Podarcis milensis (σοβαρό πρόβλημα αν συνέβη, ελπίζω την ίδια ευαισθησία να έχετε γενικά για το φαινόμενο της τεράστιας αύξησης του αριθμού τόσο των ανθρώπων, όσο και των οικόσιτων ζώων λόγω των αναγκών μας εις βάρος των άγριων ζώων (βλ. υπ. ii & iii)!

Το sex symbol σας ενόχλησε επειδή... αγαπάτε τα πουλάκια (τελικά είστε… ευαίσθητος!)! Και ομολογώ πως ούτε εγώ αντέχω ένα σπίτι με είκοσι και βάλε ζώα αλλά αν το να αγαπάς ένα ζώο ως αυτοσυνείδητο πλάσμα με αυτόνομο υπαρξιακό κέντρο ονομάζεται προστατευτισμός τότε έχετε δίκιο στην εκτίμησή σας!

Αναρωτιέστε αν είστε Νεάντερνταλ! Προφανώς όχι με την γενετική σημασία αλλά με την έννοια που δίνουμε μεταφορικά. Αναρωτιέστε αν είστε αιμοβόρος βάρβαρος αν σφάξετε ένα αρνί στη γιορτή!

Κοιτάξτε, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν είστε ή όχι ένας πρωτόγονος Νεαντερντάλιος αιμοβόρος βάρβαρος! Μπορεί να είστε, δεν σας γνωρίζω επαρκώς για να απαντήσω, μπορεί και όχι. Η Βαρβαρότητα όμως έχει πολλά πρόσωπα, ενίοτε ξέρετε ενδύεται και την μάσκα του Πολιτισμού!

Ο αξιωματικός των Ες Ες που απολαμβάνει Βάγκνερ ενώ… τσακίζει τα κόκκαλα του Εβραίου δεν είναι Νεαντερντάλιος! Κατά πάσα πιθανότητα είναι και εξαιρετικά εκλεπτυσμένος! Ο πιλότος της USAF που πατάει το κουμπάκι σπέρνοντας τον θάνατο σε δεκάδες συνοικίες της Βαγδάτης ενώ ακούει το… «Seek and Destroy» των Metallica, πιθανόν έχει πέντε πτυχία και άψογο βιογραφικό, αφήνω όμως στην κρίση σας το αν… είναι βάρβαρος!

O… καθημερινός απλός άνθρωπος, δούλος της συνήθειας (παράδοση;), που δεν σκέφτεται κριτικά πάνω σε αυτήν μπορεί να είναι από τους πιο επικίνδυνους… «πολιτισμένους» όπως απέδειξε η Χάνα Άρεντ αναλύοντας την «banality of evil» (βλ. υπ. iv)!

Ο Αζτέκος αρχιερέας που στην κορυφή της πυραμίδας ξερίζωνε καρδιές για να τις προσφέρει στον Θεό του σίγουρα ήταν πολύ πιο «πολιτισμένος» (βλ. υπ. v), με την έννοια που εσείς δίνετε στη βαρβαρότητα,  από τα δύστυχα θύματα του τα οποία είχαν απαχθεί από τα χωριά της ζούγκλας! Ήταν όμως άραγε… πραγματικά πολιτισμένος;

Μιλάτε για το Πάσχα, μια θρησκευτική γιορτή που συμβολίζει την υπέρτατη θυσία και η μόνη σας έγνοια είναι αν μπορεί να εορτασθεί σωστά χωρίς να σφαγιαστεί ο αμνός! Σας ενοχλεί από ότι κατάλαβα που… δεν έγινε μπροστά σας η σφαγή (βλ. υπ. vi & vii)! Αυτό καταλάβατε ότι είναι το μήνυμα που θέλησε να σας αφήσει ο Ιησούς; Να μην τρώτε… χόρτα αυτές τις άγιες ημέρες; Κάνετε όπως ακριβώς θα φερόταν ο Αζτέκος αρχιερέας αν του έλεγαν ότι αυτό που πράττει είναι εγκληματικό και ότι ίσως θα μπορούσε να θυσιάσει κάποιο… ζώο αντί για άνθρωπο!

Στη συνέχεια με ακραία υποκρισία για να κρίνετε την (ακραία κατ’ εσάς!) ζωοφιλία, επιλέγετε το όντως ακραίο παράδειγμα των Ζαινιστών (σαν οι ενεργοί ζωόφιλοι να είναι κάτι ανάλογο!) αλλά σκανδαλίζεστε από το γεγονός ότι μπορεί κάποιος με κανόνες και νομοθεσία να ρυθμίζει την καθημερινότητα!

Μα αυτό δεν συμβαίνει και σήμερα; Αυτό δεν συνέβαινε πάντα; Μόνος σας αναφέρετε το «διάταγμα των Μεδιολάνων» αλλά π.χ. η απαγόρευση της δουλείας, έτσι δεν επιβλήθηκε; Και μάλιστα αφού προηγήθηκε και αιματηρότατος πόλεμος στις Η.Π.Α.; H «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» δεν είναι… νομοθεσία και κανόνες; Δεν θα πρέπει το εμπόριο γούνας και κρέατος να καταδικαστεί καταρχήν ηθικά ως ανήθικο και εγκληματικό; Έχετε κάποια… καλύτερη ιδέα;

Μήπως να αφήσουμε το ζήτημα στην αυτοδικία; Τι εννοείτε όταν λέτε ότι οι λοιποί φιλόζωοι νοιάζονται μόνο για τα ζώα στο σπίτι και την γειτονιά τους; Προφανώς ψεύδεστε, νοιάζονται για όλα αλλά τι θα έπρεπε να κάνουν; Μήπως τους μπερδεύετε με τον… Θεό που μπορεί να είναι παντού, να βλέπει τα πάντα και να διορθώνει τα πάντα;

Μήπως εσείς που δεν νοιάζεστε για… τίποτα πέρα από τα… πουλάκια, την… άγρια φύση (έτσι γενικά και αόριστα !) και τη… μαγειρίτσα, είστε καλύτερος;

Δεν είναι οι φιλόζωοι που λοιδορείτε που έχουν μανιχαϊστική αντίληψη για τον κόσμο. Είστε εσείς που δεν διαθέτετε το ηθικό ανάστημα να κάνετε το επώδυνο άλμα από τον κόσμο της αναγκαιότητας (π.χ. τρώω ό,τι βρω, συνουσιάζομαι όπου και όπως μπορώ, παραμερίζω κάθε εμπόδιο στην επιβίωσή μου με την ευρύτερη έννοια, αδιαφορώ για οτιδήποτε άλλο!) στον κόσμο της ελευθερίας (μπορώ και να πω και όχι και ας σημαίνει αυτό ρήξη με τις ζωικές μου ανάγκες και το παρελθόν και ας σημαίνει επίσης ατελείωτη κατανάλωση χρόνου και ενέργειας για να βοηθήσω άλλα όντα!)!

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι κρεοφαγία θα σταματήσει για όλα τα είδη του πλανήτη, σκοπίμως διαστρεβλώνετε την ηθική στάση του φιλόζωου! Οι τροφικές αλυσίδες θα συνεχίσουν να υπάρχουν διότι έτσι λειτουργεί η φύση, εμείς όμως καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ένα ακόμη απλά ζώο! Ότι όντως αποτελούμε ποιοτική αναβάθμιση της φύσης, ότι όντως φέρουμε την πνοή του κυρίου μέσα μας (αν είστε θρησκευόμενος!) και δεν είμαστε μόνο... τέκνα της λάσπης! Ότι μπορούμε να επιλέγουμε Ελεύθερα και όχι να υποτασσόμαστε τυφλά στην Αναγκαιότητα! Ότι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ διαθέτουμε ΗΘΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ και είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε θυσίες για να το υπηρετήσουμε!

Δεν είμαστε απλά…πιράνχας που περιμένουμε να μας ρίξουν το Πάσχα στο ενυδρείο το αρνί για να το… ξεσκίσουμε όπως οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι τον συμβολικό αμνό! Ο φιλόζωος βιώνει τη ζωή του τραγικά, υποκριτή, (λυπάμαι που το λέω!) κατ’ όνομα χριστιανέ κ. Μπούσμπουρα, καταλαβαίνει ότι ζει σ’ έναν κόσμο όπου το κακό (με την μορφή της αναγκαιότητας που οδηγεί στον αλληλοσπαραγμό όλων εναντίον όλων!) βασιλεύει και με τη στάση ζωής του επιλέγει να σπάσει την αλυσίδα της αναγκαιότητας καθώς η προσφορά και η έμπρακτη αγάπη ανήκουν στο βασίλειο της ελευθερίας!

Και ανήκουν στο βασίλειο αυτό διότι συνεπάγονται πάντοτε συνειδητή απώλεια για τον φορέα τους! Απώλεια χρόνου, χρήματος, νεύρων! Αυτά δίδαξε ο Ιησούς αλλά δυστυχώς από την διδασκαλία του σας έμεινε μόνο η… ευχαριστηριακή (ωραία λέξη! Αλήθεια, τι σημαίνει στην πράξη; Βουρ… στην μαγειρίτσα;

Πάω κάθε εβδομάδα στην εκκλησία, ρίχνω ένα δίευρο στον δίσκο, νηστεύω και μεταλαβαίνω; Οι… Φαρισαίοι δεν ήταν τυπικά άριστοι σε όλα;) σχέση με τον κόσμο (αναρωτιόμουν και εγώ, γιατί ζούμε σε αυτόν τον… υπέροχο κόσμο!) και η πασχαλιάτικη μάσα! Μετά τη ψευδοχριστιανική ανάλυση που αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση όσων δίδαξε με λόγια και έργα ο Ιησούς, περνάτε σε ένα ακόμη ακραίο παράδειγμα με τα ζώα ράτσας, τα κουρέματα κ.τ.λ., που δεν αφορούν πραγματικούς φιλόζωους αλλά κομπλεξικούς νάρκισσους και δεν πιστεύω ότι πρόκειται για ακούσιο λάθος!

Λυπηρό που δεν νιώθετε και εσείς την ανάγκη να βοηθήσετε τα ζώα που υποφέρουν, μαρτυρά αυτό έλλειψη συνείδησης που δεν θα αποκτήσετε βέβαια τώρα στα ξαφνικά! Δεν θα κάνατε όμως την ίδια σκέψη αν επρόκειτο για αναξιοπαθούντες ανθρώπους (εκτός και αν είστε εντελώς διεστραμμένος!)!

Αποδεικνύεται δηλαδή πως ότι σας έμαθε η πολύ κακή αγωγή που κάποτε πήρατε, αυτό… ήταν! Η ηθική σας ανάπτυξη σταμάτησε… εκεί! Σας ενοχλεί που κάποιος μπορεί να έχει τον ανάπηρο σκύλο και να τον φροντίζει ο… άθλιος! Λες και είναι ο… μόνος που μπορεί να βοηθήσει! Σαν να ακούω τον… Ιησού ! Και πολύ φοβάμαι ότι η πιο μεγάλη ταφόπλακα για τον θεάνθρωπο είναι κάτι…χριστιανοί σαν και εσάς!

Ε, μετά έρχονται οι… επιτήδειοι, κάνουν μηνύσεις, εκδηλώσεις με το αζημίωτο (κοινή συκοφαντία χαμηλότατου επιπέδου και φυσικά χωρίς ανάγκη απόδειξης!) και σχηματίζεται ένα ολόκληρο… οικονομικό κύκλωμα (βλ. υπ. viii)! Αν ζούσατε στον 19ο αιώνα θα μας αποκαλύπτατε το κύκλωμα των… βιομηχάνων του Βορρά, του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των φεντεραλιστών που συνωμοτούσε κατά του Νότου για να… απελευθερώσει τους δούλους! Και ίσως αύριο αν δημιουργηθεί κάποιο κίνημα κατά της παιδικής δουλείας να ανακαλύψετε ένα… κύκλωμα δασκάλων, καθηγητών, ιδιοκτητών παιδικών σταθμών, παιδιάτρων και λοιπών… συμφεροντολόγων που θέλουν να πάρουν τα παιδιά από χωράφια, για να τα πάνε στα σχολεία και… να τα κονομήσουν!

Εκεί όμως που πραγματικά είναι να ξεκαρδιστεί κανείς στα γέλια με τις σοφιστείες σας, είναι με το ενδιαφέρον (ενώ έχετε υπέρ επαρκώς αποδείξει πόσο… ανάλγητος είστε!) σας για τα καημένα τα… πουλάκια!

Μπορεί να αδιαφορείτε για όλα τα ζώα επιδεικτικά αλλά όταν είναι να αποδείξετε ότι τα ζώα αλληλοεξοντώνονται τότε νομίζετε ότι βρήκατε το απόλυτο επιχείρημα! Και οι άνθρωποι αλληλοεξοντώνονται... υποκριτή κ. Μπούσμπουρα! Σημαίνει αυτό ότι δεν πρέπει να βοηθήσεις όποιον έχει πρόβλημα μπροστά σου; Εκατομμύρια παιδιά σκοτώνονται σε μάχες, σφαγές και υφίστανται trafficking που τα οδηγεί στη δουλεία και την πορνεία, μην πω για το εμπόριο οργάνων!

Ζητήσατε ποτέ να περιορίσετε τους ενήλικες με κανένα… λουρί ή κάτι άλλο; Ζητήσατε να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα ας πούμε που σκοτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους τόσα χρόνια; Φυσικά, εμείς οι φιλόζωοι ως ΜΗ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ξέρουμε πως δεν θα υποκαταστήσουμε τη φύση!

Και η γάτα θα σκοτώσει πουλιά και ο σκύλος γάτες και ο λύκος σκύλους και να είστε σίγουρος ότι εμείς όπου βρεθούμε, το πουλί θα βοηθήσουμε να γλυτώσει από τη γάτα! Τη γάτα από τον σκύλο! Τον σκύλο από τον λύκο! Διότι σε αντίθεση με εσάς διαθέτουμε οίκτο και συνείδηση και ας μη… φάμε μαγειρίτσα το Πάσχα! Είστε όμως σκοπίμως ανακριβής και στο θέμα της συναισθηματικής εμπλοκής! Έχω υπογράψει άπειρα ψηφίσματα υπέρ των ζώων και φυσικά δεν είμαι ο… Θεός για να τα γνωρίζω όλα! Ούτε πίναμε… καφέ με τον οβελία που σφαγιάστηκε στη Ν. Ζηλανδία! Η ηθική μου με εμποδίζει να τον εξοντώσω! Όχι η ανύπαρκτη γνωριμία αν και εσείς δεν έχετε θέμα να σας τους σφάξουν μπροστά σας καλέ μου… χριστιανέ!

Βλέπω επίσης ότι σας ενοχλεί ο δικαιωματισμός! Λογικό! Πάντα ενοχλούσε τους ισχυρούς και τους στερημένους από ηθική! Και στο θέμα των ζώων είστε homo… sapiens (αν και τίποτα… σοφό δεν διάβασα στο κείμενο σας!), άρα ο ισχυρός. Σας ενοχλεί που κάποιοι μιλούν για τον αδύναμο (βλ. υπ. ix)! Για αυτόν που δεν μπορεί καν να μιλήσει! Δεν σας περνά καν από το μυαλό ότι αυτή είναι η ρίζα του κακού! Ή θα είσαι καλός σε όλα! Ή θα είσαι κακός σε όλα! Δεν μπορείς να είσαι εγκληματίας στα μικρά και… ενάρετος στα μεγάλα! Ο Ιησούς (και δεν είμαι ιδιαίτερα θρησκευόμενος αν και μάλλον ασχολήθηκα περισσότερο από τους ψευτοπιστούς με το έργο του!) το κατάλαβε αυτό και για αυτό αξίωνε προσωπική αλλαγή και όχι… κοινωνική μεταρρύθμιση!

Μετά λοιπόν από όσα γράψατε, δεν καταλαβαίνω σε ποια περίπτωση θα… βοηθούσατε ζώο όπως μας λέτε! Αλλά η αναφορά σας στα βιζόν αν δεν ήταν τραγικό το περιστατικό θα προκαλούσε άφθονο γέλιο και μόνο! Η άγρια φύση δοκιμάστηκε επειδή απελευθερώθηκαν αλλά θα… θριάμβευε αν τα… έγδερναν ζωντανά, έτσι; Απλά για να τα… κονομήσουν οι γουναράδες (αλήθεια, για τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ κυκλώματα εκμετάλλευσης των ζώων… τσιμουδιά, έτσι (βλ. υπ. x); Οι… φιλόζωοι σας μάραναν!)!

Ούτε λέξη συμπόνιας για τη φρίκη που βιώνουν αυτά τα πλάσματα (συχνά απλά μωρά μηνών που μόλις ήρθαν στον κόσμο!)… αντιφάσκοντα υποκριτή κ. Μπούσμπουρα! Και λέω αντιφάσκοντα, διότι αυτοί που ελευθέρωσαν αυτά τα ζώα, δεν τα γνώριζαν, έτσι δεν είναι;

Που είναι λοιπόν η… συναισθηματική εμπλοκή που ανακαλύψατε ως κίνητρο στην φιλοζωική δράση; Όσο για τις τελετές που λατρεύετε , θα σας θυμίσω εκ νέου τον ιδεολογικό σας πρόγονο τον… Αζτέκο αρχιερέα!

Σίγουρα θα εξίστατο όπως εσείς για την... ιεροσυλία και την καταπάτηση του δικαιώματος των πιστών να βιώσουν το μέγα μυστήριο! Αυτός τουλάχιστον θα το πίστευε! Εσείς να… φάτε μόνο θέλετε, λες και… πεινάτε! Σαν να μην ζείτε σε κοινωνία πρωτοφανούς αφθονίας, που πρώτη φορά στην ιστορία σας απαλλάσσει από το άχθος της επιβίωσης! Μετά από όλα όσα γράψατε, μόνο με… ανοικτό το στόμα μπορεί να μείνει κανείς για το τι αποκαλείτε… υγιή φιλοζωία!

Δεν είστε φιλόζωος και αυτό είναι δικαίωμά σας. Δεν είστε καθόλου πρόθυμος να βοηθήσετε τα ζώα αφού σας ενοχλεί το… ανάπηρο σκυλί που βολτάρει, τα απελευθερωμένα βιζόν (δεν βρήκατε… μια λέξη να πείτε για τον μαρτυρικό θάνατο που τα περίμενε, το ότι τα πάτησαν αυτοκίνητα σας πείραξε!) που… κατέστρεψαν την φύση! Δεν ακούτε καν το… παιδικό κλάμα του αρνιού ολίγων εβδομάδων που μόλις ήρθε στον κόσμο και διψάει να τον γνωρίσει όπως και τα παιδιά των ανθρώπων!

Και ξέρετε κ. Μπούσμπουρα γιατί δεν το ακούτε; Γιατί τα αυτιά δεν βοηθούν και πολύ σε θέματα… ηθικής! «Χριστός Ανέστη» από τώρα για το 2019 και καλές… μάσες, μάλλον θα είστε τυχερός αυτήν την φορά και θα κάνετε ένα υπέροχο… παραδοσιακό Πάσχα χωρίς… γραφικούς ζωόφιλους, πολύ περισσότερο που στερείστε απόλυτα αυτήν την τόσο... ενοχλητική εσωτερική φωνούλα!

Υστερόγραφο: Για τα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτηση του κειμένου στο Άρδην τα λόγια… περιττεύουν. Όποιος τα διαβάσει (αν… αντέχει!) μαθαίνει ότι… και τα φυτά έχουν… νευρικό σύστημα… ότι το θέμα με τη σφαγή εκτός σφαγείων είναι σοβαρό επειδή τίθεται θέμα…υγιεινής… ότι ο σφαγέας παλιά είχε ψυχολογικό πρόβλημα στην αυλή… και τι άσχημα που φτωχοί άνθρωποι πληρώνουν για να θάψουν το ζώο τους! Μόνο η κ. Πέλλα είναι πραγματικά συνειδητοποιημένη πολίτης και μπράβο της!
Προς όλους αυτούς τους πραγματικά πλανημένους ανθρώπους, επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι στερούνται απολύτως κάθε ίχνους ανθρωπιάς, έχω μια προτροπή ! Να ψάξουν στο youtube, να βρουν τα βίντεο με τα αίσχη που γίνονται στα σφαγεία! Και ΑΝ έχουν τα κότσια, ΑΝ αντέξουν να δουν μερικά, μετά να καθίσουν να… φάνε κρέας!

Όποιος το… καταφέρει, αναμφίβολα έχει από καιρό περάσει στο βασίλειο της απωλείας! Απλά… δεν το ξέρει (ή μπορεί και να το ξέρει!) και προσωπικά κατανοώ πως δεν έχει νόημα να του πω τίποτα περισσότερο!

Υποσημειώσεις:

[i] https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BB%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AE_%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CE%B1

[ii]«Homo Deus», Yuval Noah Harari. pub. Penguin Random House UK 2016, p. 84.  Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παραθέτει ο διάσημος καθηγητής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, μετρημένοι σε βιομάζα, στα οικόσιτα ζώα αντιστοιχούν 700 εκατ. τόνοι για όλον τον πλανήτη (για να… μην σταματάμε ποτέ να τρώμε κρέας!), στους ανθρώπους 300 εκατ. και στα άγρια ζώα… 100 εκατ. μόλις!

[iii]Για τις συνέπειες της βιομηχανικής κτηνοτροφίας στο περιβάλλον (επειδή βλέπω ότι σας… συγκινεί πολύ η άγρια φύση), θα σας παραπέμψω στην οικολογική επιθεώρηση

https://www.oikologos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=153:0628&catid=40:organic&Itemid=206

[iv]«Ο Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ: Η κοινοτοπία του κακού» Χάνα Άρεντ, εκδ. Θυμέλη, 1995

[v]Μια ιδέα του μακάβριου πλούτου και των πολύπλοκων δοξασιών που ηγούνταν το ιερατείο των Αζτέκων στο http://www.mesoweb.com/about/articles/Sacrifice.pdf

[vi]Αναρωτιέστε αν είστε… βάρβαρος ! Τι να σας πω, συγκρίνετε την στάση σας με αυτήν των παλαιολιθικών κυνηγών… που θεωρείται ότι πολύ πιθανόν όπως και κάποιες κυνηγετικές φυλές σήμερα εκλιπαρούσαν την συγγνώμη του σφαγιασθέντος ζώου,  πρόβαλλαν ως δικαιολογία την πείνα και περιόριζαν τον σκοτωμό σε όση τροφή πράγματι χρειάζονταν… «Ο Μύθος της Μηχανής . Τεχνική και  Ανάπτυξη του Ανθρώπου» του Λιούις Μάμφορντ, (Α Τόμος, σελ. 115), εκδ. Νησίδες 2005.

[vii]«A Brief History of Humankind», Yuval Noah Hariri, pub. Penguin Random House Company, pp. 51 παρομοίως με πριν και πάλι αναφορά στην τάση των παλαιολιθικών κυνηγών να ζητούν συγχώρεση από το σκοτωμένο ζώο!

[viii]Αν θέλετε πραγματικά και όχι… φανταστικά,  να βρείτε εγκλήματα κατά των ζώων θα σας παραπέμψω πχ  εκ νέου στο «A brief history of Humankind», Yuval Noah Harari, pub. Penguin Random House Company, pp 86, όπου πολύ γλαφυρά ο διακεκριμένος συγγραφέας περιγράφει την ζωή ενός μοσχαριού σε σύγχρονη βιομηχανική φάρμα… Αμέσως μετά τη γέννα το μοσχάρι απομακρύνεται από την μητέρα και κλείνεται σε ένα μικροσκοπικό κλουβί, ελάχιστα μεγαλύτερο από το σώμα του. Το μοσχάρι περνάει εκεί όλη του την ζωή – περίπου 4 περίπου κατά μέσο όρο.  Δεν βγαίνει ποτέ από το κλουβί, ούτε το αφήνουν να παίξει με άλλα μοσχάρια ή έστω να περπατήσει - έτσι ώστε να μην δυναμώσουν οι μύες του. Μαλακοί μύες σημαίνουν, μαλακή και ζουμερή μπριζόλα. Η πρώτη φορά που το μοσχάρι έχει την δυνατότητα να περπατήσει, να ξεμουδιάσει τους μύες του και να αγγίξει τα άλλα μοσχάρια, είναι στο δρόμο για το σφαγείο… τι ακριβώς λέει η… ευχαριστηριακή σχέση σας με τον κόσμο (εύηχη απόδοση της απόλυτης αναισθησίας απέναντι στο κακό!); Τι πιστεύετε ότι θα έλεγε ο… Θεός σας; Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε άπειρα άλλα φρικτά  παραδείγματα αλλά δεν πρόκειται να πτοήσουν κάποιον που δεν έχει να πει… κουβέντα για την τραγική μοίρα των βιζόν!

[ix]Ονομάζετε… Δικαιωματισμό την απαίτηση κάποιων δύστυχων πλασμάτων απλά να... ζήσουν! Φυσικά το δικό σας δικαίωμα στην ζωή και την ασφάλεια το θεωρείτε αυτονόητο, έτσι δεν είναι; Αν σκότωναν εσάς χωρίς αμφιβολία θα δείχνατε πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία στον… Δικαιωματισμό! Για τον κακοήθη κυρίαρχο κάθε απαίτηση του δούλου είναι δικαιωματισμός! Με το δίκιο του ισχυρού απλά απαιτείτε την εξόντωση πλασμάτων αδύναμων να αμυνθούν, για να μη… ξεβολευτείτε ούτε στο ελάχιστο! Δεν σας περνά καν από το μυαλό, ότι έτσι δίνετε κάθε δικαίωμα σε κάθε ισχυρότερό σας να σας ποδοπατήσει! Και μην μου πείτε πως εσείς είστε άνθρωπος! Διότι αυτό ουδόλως ενδιαφέρει τους ισχυρότερούς σας πολιτικούς, μεγιστάνες κ.ά. που σας βλέπουν πιθανόν πολύ  πιο περιφρονητικά από ότι εσείς βλέπετε τα ζώα!

[x]Επανέρχομαι στο θέμα των οικονομικών κυκλωμάτων για να αναφέρω τις κυνομαχίες/κοκορομαχίες, την αφαίμαξη μετά από συνεχείς εγκυμοσύνες των αλόγων για μέχρι θανάτου για να πάρουν τις ορμόνες από το αίμα τους https://tvxs.gr/news/animals/biomixanies-ayksanoyn-ta-kerdi-toys-me-aima-ton-alogon, την πολτοποίηση των εκατομμυρίων αρσενικών κλωσόπουλων κ.τ.λ. που προφανώς η... ευχαριστηριακή… χριστιανική σας σχέση με τον κόσμο σας βοηθά να… μην ασχολείστε! Και από όλα αυτά τα τρομακτικά εσείς στους… φιλόζωους είδατε οικονομικά κυκλώματα! Νομίζω πως η… ξεδιαντροπιά έχει και κάποια όρια ! Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχει!

*Ο Μιχαήλ Τσολάκης είναι γιατρός, γενικός χειρουργός που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

31 Σχόλια

 1. Μιχαηλ Τσολακης

  Θα ηθελα ομως με αφορμη αυτην την συζητηση να ξεκαθαρισω κατι και να απευθυνω μια εκκληση προς τον zoosos αλλα και τους επικεφαλης των μεγαλυτερων φιλοζωικων οργανωσεων της χωρας !
  Εγω προσβαση στον......Τσιπρα δεν εχω για να προδικαζω εξελιξεις οπως καποιοι σχολιαστες ! Ομως ως σας εχω γραψει και παλιοτερα ως υποστηρικτης του ΣΥΡΙΖΑ,ξερω προσωπα ,καταστασεις ,κλιμα σε επιπεδο βασης! Ο Τσιρωνης κατα την εκτιμηση μου ειναι καμενο χαρτι και πιο απαξιωμενος στην βαση του κομματος ακομη και απο τον.....Αδωνι ! Δεν τον αποκηρυξε μονο το κομμα του οι Οικολογοι αλλα δεν γινεται να ακουσεις καλη κουβεντα για αυτον! Ολοκληρες οργανωσεις οπως πχ η Νεολαια η το Τμημα Δικαιωματων ευχαριστως θα του εκαναν.....ευθανασια!Προσωπικα ειμαι βεβαιος (αν και δεν το ξερω θετικα!) οτι εχει εντολη απο το Μαξιμου καθισε στα αυγα σου και......σκασε!Οποτε μειζονες κινησεις απο την ξεδοντιασμενη ομαδα των ψευδοοικολογων που τον περιβαλλουν μην περιμενετε! Με υπογειες δολοπλοκιες και ψευτοεγκυκλιους θα προσπαθησουν να ταραξουν τα νερα!
  Τωρα ομως που οι εκπροσωποι του Ζωοφοβικου Συμπλεγματος στην κυβερνηση αποδυναμωθηκαν,ειναι η ωρα οχι της επαναπαυσης αλλα της κεφαλαιοποιησης της μεγαλης νικης του Ζωοφιλικου Κινηματος! Μην περιμενετε παθητικα τις εξελιξεις! Αναβαθμιστε τα μεσα,τις τεχνικες και τους στοχους σας! Μπορει ο αντιπαλος να ειναι ηττημενος και αποδυναμωμενος ,τα συμφεροντα ομως που προωθουν αυτην την πολιτικη ειναι τεραστια και διαρκη! Και απο την αλλη πλευρα μονο αθωες ψυχες χωρις καμια δυνατοτητα αμυνας! Εμεις ειμαστε η Αμυνα τους! Και πανω απο ολους εσεις αγαπητοι φιλοι! Παρτε την πρωτοβουλια των κινησεων,υπερφαλαγγιστε την αδιστακτη ομαδα που αντιλαμβανεται την Οικολογια με ορους διαχειρισης ......ζωικων λυματων!!! Υπαρχουν απειροι φιλοζωοι βουλευτες σε ολες τις παραταξεις οπως και δημαρχοι,Πανεπιστημιακοι, ανθρωποι του Πνευματος! Οργανωστε ανοικτη διαβουλευση για την προπαρασκευη νεου νομοσχεδιου για τα ζωα και ειδικα τα αδεσποτα! Προσκαλεστε και τον Ιερωνυμο και μην παραλειψετε την νεολαια ΣΥΡΙΖΑ και τον Τομεα Δικαιωματων του ΣΥΡΙΖΑ! Δειξτε την δυναμη και την βουληση της κοινωνιας και να ειστε σιγουροι οτι δεν υπαρχει τροπος να μην εισακουστειτε! Τωρα ειναι η Ευκαιρια!

  1. Alex76

   Υποστηρικτης του ΣΥΡΙΖΑ..? Τωρα εξηγουνται ΟΛΑ!
   Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει τελειωσει οριστικα & αμετακλητα, μονο τυφλοι, χαζοι, πολιτικα ασχετοι και ιδεοληπτικα ατομα, ΔΕΝ μπορουν να το δουν αυτο πλεον!

   Δεν ξερω για τον Τσιρωνη, ουτε για τον Τσιπρα και ουτε εχω καμια προσβαση σ' αυτους (ευτυχως δλδ, ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι χειροτερος και απο βουβωνικη πανωλη/τα λεγαμε καποιοι πολυ πριν το 2015, αλλα στου κουφου την πορτα).

   Δουλεψα ομως σε Βρυξελλες και ξερω πολυ καλα, πως το πλαισιο που περιεγραψα θα ερθει και στην Ελλαδα. Ηδη απο τις αρχες του 2019, θα υπαρξει απο Κομισιον κινηση για ενιαια ευρωπαικη νομοθεσια σε αυτο. Εκεινοι που ΔΕΝ συμμορφωνονται (κρατη μελη δλδ), θα τρωνε προστιμα και οχι μονο.

   ΥΓ. Αν ο κ. Γεωργιαδης ειναι απαξιωμενος στη βαση της ΝΔ, εγω ειμαι αστροναυτης..!

   1. Μιχαήλ Τσολακης

    Δεν κάνω πολιτικά σχόλια σε μη πολιτικό ιστολόγιο και δεν ασχολούμαι με ......κοκορομαχιες! Αφήνω στην κρίση του νοήμονα αναγνώστη όσα γράφτηκαν και ακόμη πιο πολύ τον τρόπο που γράφτηκαν! Όλα είναι αναρτημένα και πολύ καθαρά φαίνεται ποιος λέει τι και πως !

   2. Μιχαήλ Τσολακης

    Πληροφοριακά μόνον επειδή η διασπορά ψευδών ειδήσεων συνεχίζεται,ΤΙΠΟΤΑ δεν θα έρθει από την Ευρώπη που αναγνωρίζει τις εθνικες νομοθεσίες και ΜΟΝΟΝ στο θέμα! Κρατήστε αυτό που σας λέω και θυμηθείτε με στις αρχές του 2019,2029 κλπ......Μην παραλείπετε όμως ως ζωοφιλικος χώρος να πάρετε πρωτοβουλίες!

 2. Μιχαήλ Τσολάκης

  Λέω όμως να συνεχίσω το ......βήγκαν παραλήρημα με την αποκάλυψη και άλλων πτυχών της υποκρισίας του κ. Μπούσμπουρα !
  Ο λαμπρός λοιπόν αυτός......φυσιολάτρης θρηνεί για τον ......τρυποφράκη (και εγώ!) και για την Podarcis Milensis (και εγώ!) και θέλει να .....τιμωρήσει τις γάτες για αυτό! Δυστυχώς copy paste δεν μπορώ να κάνω ! Προτρέπω όμως τους αναγνώστες να ψάξουν στο google με τις key words : animal species extinction και ανάλογα να βάλουν χρόνια! Έχω την αίσθηση πως υπάρχει συμφωνία ότι περίπου .......500 είδη εξαφανίστηκαν ήδη τον τελευταίο αιώνα κυρίως λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας! Ποια ακριβώς τιμωρία μας αξίζει; Ή μόνο οι ......γάτες πρέπει να τιμωρηθούν;

 3. Alex76

  ΔΕΝ θα απαντησω στο ΒΗΓΚΑΝικο παραληρημα του κ. Τσολακη. Βασικα ΔΕΝ μπηκα καν στον κοπο να διαβασω ολα αυτα τα σεντονια που εγραψε..!

  Επαναλαμβανω 20 κοντα χρονια ζωης στο εξωτερικο, ιδιως στην Ευρωπη, ξερω πολυ καλα για τι μιλαω. Ειδικα στο θεμα αδεσποτα/διαχειριση αστικης πανιδας, μας και στην Αγγλια για 3,5 χρονια δουλεψα σε αυτο τον χωρο.
  Ευθανασιες γινονται σε ολο τον πολιτισμενο δυτικο κοσμο, ασχετα αν αυτο αρεσει στο οποιονδηποτε εδω μεσα.
  Βεβαια σε μικροτερο ποσοστο (π.χ. 60% σε σχεση με δεκαετια '90 στις ΗΠΑ).

  Επαναλαμβανω ξανα, πωςειναι απλα θεμα χρονου, η υιοθετηση αναλογης νομοθεσιας και εδω, προσωπικα και λογω πληροφορησης, το βλεπω να ερχεται πριν το τελος του παροντος ετους.

  Αλλιως θα συνεχισουμε στην σημερινη "διαχειριση", η οποια περιλαμβανει και φολες σε καθημερινη/ασταματητη βαση (ΕΓΚΛΗΜΑ το οποιο καταδικαζουμε ολοι), στη τραγικη καθυστερηση απονομης δικαιοσυνης (με ελαχιστο ποσοστο των προστιμων να εισπραττονται ποτε) κ.ο.κ.

  Ευχαριστω για την φιλοξενια, οπως παντα αλλωστε.

  1. Μιχαήλ Τσολάκης

   Πολύ καλά κάνεις Alex76 και δεν απαντάς , διότι αυτό απαιτεί μόρφωση, επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση ! Είναι πάντα πιο εύκολο να κρυφτείς πίσω από μια αυθεντία πχ η......Ευρώπη κλπ ! Ήδη έφερα ένα παράδειγμα με το δουλεμπόριο με το οποίο απέδειξα ότι το σχήμα : είναι στην Ευρώπη = είναι σωστό, θα έρθει και εδώ νομοτελειακά είναι απλά......ανιστόρητο! Θα μπορούσα να συνεχίσω με άλλα παραδείγματα......αναπόφευκτων (έτσι φαινόταν !) γεγονότων πχ ποιος θα φανταζόταν ότι μια ασήμαντη εβραική σέχτα που είχε ιδρύσει ένας ......αγράμματος ξυλουργόςαπό την Ναζαρέτ θακυριαρχούσε στον κόσμο κόντρα στην θέληση των Καισάρων; Αν ζούσες το 100 μΧ , θα μας έλεγες ότι έζησες χρόνια στην Ευρώπη και είναι φανερό ότι ο Χριστιανισμός δεν έχει μέλλον όντας με ελάχιστους οπαδούς (το 324 μΧ όταν θα ερχόταν η ανεξιθρησκεία , γύρω στο .....10% υπολόγιζαν τους Χριστιανούς, φαντάσου ......200 χρόνια πριν!!) και υπό διωγμόν !Θα μπορούσα να συνεχίσω με πολλά ακόμη παραδείγματα αλλά φοβάμαι ότι για να παρακολουθήσεις το .....παραλήρημα, πρέπει να αρχίσεις φροντιστήρια από την .....αλφαβήτα ! Τουλάχιστον , σου αναγνωρίζω την .....ειλικρίνεια , ομολογείς πως δεν διάβασες τι έγραψα ! Για τα υπόλοιπα που λες απάντησα πολύ λεπτομερειακά και δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνομαι! Ελπίζω μόνο να έχεις πολλά .....μαντήλια να σκουπίζεις τα δάκρυα για τις φόλες !

 4. Μιχαήλ Τσολάκης

  Σε συνέχεια των 13.15,17.50 , 22.24,12.22,19.06
  την προσθήκη αναγκάζομαι να την κάνω επειδή ο Alex76 προσέθεσε ακόμη ένα ψευδοεπιχείρημα σε αυτά των Μπούσμπουρα και Λάκη,
  Η) το δήθεν αναπόφευκτο της υιοθέτησης των τακτικών των ευρωπαικών κρατών! Το ακριβώς αντίθετο, μεγάλη συζήτηση γίνεται για τις ευθανασίες και αν είναι ηθικές σε πολλές από αυτές τις χώρες ! Το θέμα της απελευθέρωσης δεν εξετάζεται (λανθασμένα κατά την γνώμη μου για τους λόγους που ήδη ανέπτυξα !) αλλά αυτό γίνεται στα πλαίσια οργανωμένων κοινωνιών με ανεπτυγμένο δίκτυο κυνοκομείων υψηλού επιπέδου και αφού έστω και λανθασμένα δεν υφίστανται ήδη αδέσποτα! Μπορεί ο Alex76 να συμπέραινε αυθαίρετα τον 18ο αιώνα ότι η ανάπτυξη του δουλεμπορίου είναι αναπόφευκτη για όλη την....... πολιτισμένη Ευρώπη και οι abolitionists τρελοί αλλά οι .......ΤΡΕΛΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ! Απλά κάποιοι δεν διδάσκονται από την Ιστορία διότι την αγνοούν ! Το ότι την αγνοείτε δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Ιστορία είναι με τους πραγματικούς Ζωόφιλους! Ο άνθρωπος ποτέ δεν θα γίνει Άνθρωπος αν δεν σεβαστεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα ζώα !

  1. Alex76

   "και αφου εστω και λανθασμενα δεν υφιστανται ηδη αδεσποτα"....
   Πραγματικα ΔΕΝ ξερεται τι λετε, ποσο μαλλον τι γραφετε!
   Ειναι πολιτικη να ΜΗΝ υφιστανται αδεσποτα στις χωρες της Δυτικης Ευρωπης.
   ΟΛΑ δε οσα ζουν ως οικοσιτα, πρεπει να ειναι και ειναι τσιπαρισμενα, στειρωμενα, με βιβλιαριο υγειας, δηλωμενα στο Δημο, κ.ο.κ.
   Οσα για τα απιστευτα "ιστορικα" που γραφετε, τι να πω...

   1. Μιχαήλ Τσολάκης

    Χαίρομαι που με......διορθώνετε αλλά τι......ακριβώς διορθώνετε! Και εγώ λέω πως έτσι ακριβώς είναι η πολιτική τους ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ και αναλύω το γιατί! Εντάξει το να μην συμφωνείτε αλλά μην τα......βαράτε και όλα στο μπλέντερ ! Όσο για τα απίστευτα ιστορικά......μια συμβουλή! Καλά κάνετε και δεν λέτε τίποτα! Γιατί θα.......χαθείτε ! Απαιτεί να καταλαβαίνεις γιατί μιλάς για μπορείς να απαντήσεις ! Αλλά αν δεν ξέρετε Ιστορία, μην προδικάζετε εξελίξεις ! Είναι το λιγότερο ......αφελές !

    1. Alex76

     Οτι να' ναι πραγματικα. Μιλαει ο αλλος σε μενα για Ιστορια, που τα μισα μου πτυχια ειναι σε αυτη την επιστημη και την διδαξα για ενα διαστημα σε κορυφαιο Βρετανικο πανεπιστημιο.
     Οχι οτι διαβασα την απαντηση σας, ΔΕΝ αντεχω το παραληρημα.
     Ελπιζω & το ευχομαι ειλικρινα, τουλαχιστον σαν γιατρος και μαλιστα γενικος χειρουργος, να ΜΗΝ εχετε παρει κοσμο στο λαιμο σας... (γιατι αν οι ιατρικες σας γνωσεις ειναι αναλογες των ιστορικων και λοιπων)...

     1. Μιχαηλ Τσολακης

      Αφηνω στην κριση του αναγνωστη α) το ποιος παραληρει και ποιος τοποθετειται με κειμενο με αρτια,συνεπη επιχειρηματολογια ,συνεπη τεκμηριωση,ηθικο υποβαθρο! β)να εκτιμησει την τοποθετηση .......σχολιαζω αλλα δεν διαβαζω τι λεει η αλλη πλευρα!!, γ) το ποια ειναι η επαγγελματικη σας πορεια δεν εχει καμια σημασια αφου δεν ειστε σε θεση ουτε να απαντησετε, ουτε επιδεικνυοντας ηθος να το αναγνωρισετε,ουτε εστω με αυτοσυναισθηση να σιωπησετε !, δ) οι γνωσεις μου στην Ιατρικη ειναι εξισου στιβαρες οπως στην Ιστορια,ευτυχως για τους ασθενεις μου αλλα δεν σχετιζονται με την συζητηση!

 5. Μιχαήλ Τσολάκης

  Σε συνέχεια των 13.15, 17.50, 22.24, 12.22 πρέπει να αναφέρω ότι διαπιστώνω και μια έβδομη μεθόδευση από τον κ. Μπούσμπουρα την οποία παρατηρώ και στον κ. Λάκη !
  Ζ) Τα ηθικά ψευδοδιλήμματα ! Γιατί ευνοείτε τις......γάτες λόγω χάρη και δεν σκέφτεστε τα ......πουλάκια! Το γιατί το απάντησα στο κείμενό μου , θέλω όμως να αναδείξω πόσο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ είναι ο κ. Μπούσμπουρας ΚΑΙ σε αυτό το θέμα!
  Μόνο στις ΗΠΑ το 2008 σφάχτηκαν .......9 δις κότες ! Μόνο στις.....ΗΠΑ και μόνο ......κότες !Και φανταστείτε ότι οι ΗΠΑ έπονται της Κίνας ! Κατά τα άλλα ο ......φυσιολάτρης κ. Μπούσμπουρας που ......σπαράζει για τα πουλάκια, αναρωτιέται αν θα δεχόμασταν ......λουράκι (καταλαβαίνετε το μέγεθος της......άγνοιας!) για τις γάτες! Δεν του περνάει καν από το μυαλό ότι βάσει των αριθμών, αν στις γάτες φορέσουμε λουράκι, στον ίδιο θα έπρεπε να φορέσουμε αλυσίδες όσο το .......βάρος του μαζί με......ζουρλομανδύα!! Και για να μην υποβιβάζουμε τα....... ζώα, να σημειώσουμε ότι η γάτα προσπαθεί απλώς να επιβιώσει ενώ εμείς απλά να προλάβουμε να......βουλώσαμε τα αγγεία μας ώστε πριν τα 50 να κάνουμε και δυο τρία ......μπαλονάκια!
  Συγκρίνετε με τον άλλο .......Φαρισαίο κ. Λάκη που θέλει να χορηγήσει ευθανασία στα ζώα γιατί δεν έχουν .......ευζωία! Δεν απαντά όμως συστηματικά , θα χορηγούσε ευθανασία στους άστεγους ; Ούτε αυτοί έχουν ευζωία! Στα δισεκατομμύρια του 3ου Κόσμου που πεινούν,διψούν, πεθαίνουν από επιδημίες, βασανίζονται! Και αυτοί δεν έχουν ευζωία ! ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ .......!

 6. Μιχαήλ Τσολάκης

  Απάντηση στον κ. Λάκη 14.11.
  Κ.Λάκη , δύο φορές είπατε ΨΕΜΑΤΑ και σας υπέδειξα ποια στο σχόλιό μου 20.31 ! Επιμένετε στις ανακρίβειες (χωρίς να ανασκευάσετε τα ψέματα περί ......γκουρού του φιλοζωικού κόσμου και ότι δήθεν κατηγορείται ΜΟΝΟ ότι δεν φιλοξενεί πιο πολύ τα ζώα ενώ κατηγορείται για πσοστό ευθανασιών...... 90% όταν άλλες φιλοζωικές πετυχαίνουν ποσοστό φιλοξενίας.....90% με πολύ λιγότερα χρήματα!)προσθέτοντας και ......τρίτο Ψέμα! Ότι δήθεν δεν σας απάντησα για τις φιλοζωικές στις ΗΠΑ που κατηγορούν την PETA αλλά δεν ζητούν απελευθέρωση των ζώων στο περιβάλλον! Στο σχόλιο 20.31 , ξεκάθαρα σας λέω ότι εκεί όπου υπάρχουν οργανωμένα κυνικομεία, προφανώς αποτελούν μια εναλλακτική ! Εσείς ξέρετε να υπάρχουν στην .....Ελλάδα; Γιατί να μιλήσουν για απελευθέρωση στο περιβάλλον όταν έχουν άλλη εναλλακτική ! Εγώ λοιπόν σας .......απάντησα ! Εσείς ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΨΕΥΔΕΣΘΕ και ΚΡΥΠΤΕΣΘΕ !Δεν μου απαντήσατε για το ανθρώπινο surplus, το μόνο βέβαιο που έχει καταστρέψει τον πλανήτη και βυθίσει στην ανέχεια δισεκατομμύρια ανθρώπους, είστε υπέρ της ......συμπονετικής ευθανασίας ; ΤΡΙΤΗ φορά που σας ρωτάω ! Και τα κείμενα .....φαίνονται! Και θα ακολουθήσουν και άλλες...... επώδυνες ερωτήσεις !
  Ξέρετε όμως κ. Λάκη γιατί λέτε ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ψέματα και γιατί προσπαθείτε να οχυρωθείτε πίσω από (ψευτο)αυθεντίες όπως η PETA ή η ......Γερμανία με την γνωστή Ιστορία ; Διότι δεν διαθέτετε .....επιχειρήματα ! Ούτε .....λογικά , ούτε ......ηθιικά Ανήκετε απλά σε εκέινη την κατηγορία των ανθρώπων που αν τους δοθεί το πράσινι φως από την εξουσία, πχ το Κράτος και με κάποια επίφαση νομιμοποίησης δήθεν επιστημονικής, είστε έτοιμοι να ......ξεχυθείτε στους δρόμους με .......μπαλτάδες και τσεκούρια και να μακελέψετε τους πάντες ! Υπερβάλλω ; Δίκιο έχετε ! Εσείς θέλετε ......μόνο kindest και most compassionate θάνατο για το ......καλό τους! Είστε......πολιτισμένος εσείς! Όχι σαν εμένα τον .......τρισάθλιο που θέλω να υποφέρουν τα καημένα ! Άλλωστε το λέει ο.....Νόμος και η .......Επιστήμη !
  Θα σας αναφέρω ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα από τον τομέα της κοινωνικής ψυχολογίας , που ήταν πρωτοπόρο στην εποχή του και πολύ εύκολα θα βρείτε αναφορές στο διαδίκτυο, το περίφημο πείραμα του Milgram!
  Ο Milgram συγκέντρωσε μια σειρά από τυχαίους ανθρώπους τους οποίους τοποθέτησε ως δήθεν εξεταστές στο πείραμά του(υποτίθεται για τον έλεγχο της ανθρώπινης μνήμης μετά από ηλεκτροσόκ!) και αντίστοιχα τοποθέτησε βοηθούς του ως δήθεν εξαταζόμενους (χωρίς να το ξέρουν οι δήθεν εξεταστές!) Στην συνέχεια διέταζε τους εξεταστές να χορηγούν δήθεν ηλεκτροσόκ (εννοείται ψεύτικα) στους δήθεν εξεταζόμενους που με τις αντιδράσεις τους προσποιούνταν ότι τους ......διαπερνούσε ρεύμα! Σιγά σιγά ......δήθεν ανέβαζε την τάση και οι αντιδράσεις των δήθεν εξεταζομένων (καίτοι δασκαλεμένοι !) γίνονταν όλο και πιο δραματικές !Σας πληροφορώ ότι το 65% από τους δήθεν εξεταστές εκτέλεσαν πιστά τις εντολές και χορηγούσαν ηλεκτροσόκ ακόμη και όταν ο δήθεν εξεταζόμενος είχε πέσει στο έδαφος και είκαζαν ότι ήταν ......νεκρός! Διότι έτσι έλεγε η Αυθεντία με την μορφή της Επιστήμης ! Εσείς που ακριβώς αναγνωρίζετε τον ......εαυτό σας ;
  Γιατί σας τα είπα όλα αυτά ; Διότι παρατήρησα ότι κάνατε τόσα σχόλια και πουθενά δεν είπατε , εμένα η συνείδησή μου (αλλά πρέπει να έχετε!) , μου λέει......!Αντίθετα προσπαθείτε να οχυρωθείτε πίσω από την ....άμεμπτη PETA γελοιοποιούμενος καθώς είναι ένα...... σκάνδαλο από μόνη της! Από την Γερμανία με την εκπληκτικλη της Ιστορία ! Από τις δυτικές χώρες με την δική τους εκπληκτική Ιστορία ,βλέπετε οι Γερμανοί έχουν το όνομα αλλά όλη η δυτική Ιστορία είναι μια Γενοκτονία με πολλά επεισόδια ! Αν ζούσατε το 1700 θα μας λέγατε πως όλη η Δύση πουλάει Νέγρους, εμείς με την αρρωστημένη μας......φιλανθρωπία , τι ......θέλουμε πια ; Υπάρχουν όμως άπειρα πράγματα για τα οποία αυτές οι χώρες ντρέπονται σήμερα κ. Λάκη ! Πογκρόμ κατά των Εβραίων,θρησκευτικές διώξεις, κάψιμο μαγισσών, Γενοκτονία Αμερινδών, δουλεμπόριο, Αποικιοκρατία, Εβραική Γενοκτονία κλπ κλπ !Έχουμε 2018! Πριν μόλις 60 χρόνια και ζουν αρκετοί από αυτούς που τα έκαναν ακόμη, έσφαζαν εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους στην Αλγερία, έκαιγαν ανάλογους αριθμούς αμάχων με βόμβες φωσφόρου στο Βιετνάμ,! Στην Σουηδία (και πολλοί ερευνητές λένε και στην Δανία και την Νορβηγία!) εφάρμοζαν προγράμματα στείρωσης σε άτομα που είχαν χαρακτηριστεί ως διανοητικά καθυστερημένα (230000 !)! Δεν θεωρούσαν ......πολίτες τους Αβορίγινες των οποίων την γη είχαν κλέψει ως το 1967! Τους έκλεβαν τα ......παιδιά ως την δεκαετία του ......70 !!! ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΣ ΠΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΑΥΡΙΟ ; Εσείς ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ δεν έχετε ; Τι σας λέει δηλαδή η εσωτερική σας φωνή ; Aλλά .....έχετε ; Γιατί δεν εφαρμόζετε τον απλό κανόνα, δεν κάνω στους άλλους αυτό που δεν θέλω να κάνουν σε εμένα ; Με την θανάτωση των αστέγων υποκριτή/αποδεδειγμένα ψεύτη/και με τον υπαινιγμό περί χρημάτων και συκοφάντη κ. Λάκη, συμφωνείτε ; Ζουν μια άθλια ζωή , με φαγητό ότι βρούν, νερό παρομοίως, κρυώνουν , είναι άπλυτοι, δεν έχουν φάρμακα !Μπορεί να μας κολλήσουν κάτι άσε που στην απελπισία τους μπορεί και να εγκληματίσουν εις βάρος νας ! Τι .....ποιότητα ζωής έχουν ; Χειρότερα από τα ζώα! Τι λέτε , να τους δώσουμε την .....compassionate ένεση για το ......καλό τους ; Ή μόνο η ......ευζωία των ζώων σας ενδιαφέρει ;
  Ανησυχείτε για τις μερικές δεκάδες επιθέσεις , στην μεγάλη πλειονότητα της πλάκας, από σκύλους ! Γιατί δεν ανησυχείτε για τις εκατοντάδες επιθέσεις σε όλη την χώρα με μαχαίρια και πιστόλια ή τα τροχαία που είναι πολύ πιο επικίνδυνα για τον πληθυσμό ; Θα προτείνετε αντίστοιχες ευθανασίες ;
  Κλαίτε για τις χιλιάδες φόλες και για να προστατέψετε τα ζώα προτείνετε......ευθανασία! Για να προστατέψετε τους χιλιάδες νεκρούς των τροχαίων θα προτείνετε .......ευθανασία ;
  Δεν ρωτάω για να απαντήσετε, διότι δεν .......μπορείτε! Απλά για να εκθέσω στον αναγνώστη το μέγεθος της υποκρισίας και της κακοήθειάς σας !
  Αφήσατε όμως και έναν άθλιο υπαινιγμό για εισόδημα των φιλόζωων από τα αδέσποτα! Αφού δεν διαθέτετε συνείδηση για να σας υποδείξει άλλον λόγο ενδιαφέροντος για τα αδέσποτα! Αφού δεν το λέει η.....PETA ! Είναι λογικό να σκεφτείτε πως και οι φιλόζωοι σκέφτονται όπως και εσείς! Διότι το ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ διακινείται από την ΔΙΚΗ ΣΑΣ πλευρά! 15 δις εκπροσωπούν η γεωργία/κτηνοτροφία από το ΑΕΠ και άλλα 20 δις εισρέουν την 6ετία 2014-2020 από την ΕΕ ! Μην πω για γουναράδες / κυνηγούς /βλαχοδήμαρχους !Αυτό εξηγεί γιατί έχετε γίνει (ειδικά κάποιοι ......ψευτοοικολόγοι!) απολύτως ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ!και με σοφιστείες, ψέματα, συκοφαντίες, κρυπτόμενοι πίσω από την κάθε PETA ,προσπαθείτε να προστατέψετε την ομαλή ροή του χρήματος και της πολιτικής επιρροής εις βλαρος των ανυπεράσπιστων ψυχών! Όπως και με το δουλεμπόριο είναι πολλά τα λεφτά.......

 7. Alex76

  Πολυ σωστες οι παρατηρησεις του κ. LAKIS. Εχοντας ζησει τα μισα χρονια της ζωης μου στο εξωτερικο (σχεδον 20), στις μισες σχεδον Ευρωπαικες χωρες, τα πραγματα ειναι ακριβως ετσι, οπως τα περιγραφει, στην διαχειριση δλδ. αδεσποτων ζωων & αστικης πανιδας.

  Να προσθεσω επισης εδω, πως ειναι απλα + μονο θεμα χρονου,
  η υιοθετηση αναλογων νομων στην χωρα μας, ανεξαρτητως του ποιος θα ειναι στην κυβερνηση.

  Αυτα.

  1. Μιχαήλ Τσολάκης

   Όσα έγραψα για τους ανεκδιήγητους Μπούσμπουρα και Λάκη , ισχύουν και για εσένα !
   Σημείωσε Zoosos την εισβολή των αντιζωόφιλων (δεν υπάρχει ούτε ένας πραγματικός ζωόφιλος με αυτές τις απόψεις !) στο site σου και την προσπάθεια να περάσουν την γραμμή τους συντονισμένα !Σε κάθε περίπτωση Α) τίποτα δεν θα περάσει διότι οι ζωόφιλοι ΔΕΝ θα το επιτρέψουμε! Β) η υιοθέτηση.....ανάλογων νόμων δεν ισχύει γιατί για να είναι ανάλογοι οι νόμοι πρέπει να υπάρχουν και ανάλογες υποδομές κυνοκομεία/ έλεγχος κατοικιδίων κλπ
   Οπότε
   Η) παρουσίαση της διεστραμμένης αντίληψης τους ως ......αναπόφευκτης , το γιατί το αναλύω στο σχόλιο 19.06 !
   Αλλά σημειώστε πως και ο Alex76 κρύβεται πίσω από την ......δήθεν αυθεντία των ευρωπαικών κρατών! Το γιατί το αναλύω εκτενώς στο προαναφερθέν σχόλιό μου!

 8. Μιχαήλ Τσολάκης

  Ολοκληρώνω την περιγραφή των μπουσμπούρειων συκοφαντικών αντιζωοφιλικών τακτικών σε συνέχεια των σχολίων μου 13.15, 17.50, 22.24.
  Ε) Παρουσιάζει τους ζωόφιλους αυθαίρετα ως ......κατοικιδιόφιλους, απόλυτα αδιάφορους για τα υπόλοιπα ζώα, καίτοι ζωόφοβος ο ίδιος και ας το κρύβει! Η ......εξωτική του αυτή θέση ανασκευάστηκε υπερεπαρκώς στο κείμενο/απάντησή μου!

  ΣΤ) Τοποθετεί τους ζωόφιλους ιδεολογικά/πολιτικά/κοινωνικά σε ένα αντιπαθές συνονθύλευμα (αναρχικοί τρομοκράτες, μεγαλοαστές κυρίες,αμερικανάκια με.....ινδουιστική αύρα κλπ!) σε αντίθεση βέβαια με τους......Μπουσμπουροειδείς , που είναι .....νοικοκυραίοι, άνθρωποι του μόχθου, Χριστιανάρες και πάνω από όλα ......Ελληναράδες κατευθεία από το Κολοκοτρωνίτσι σαν τον θρυλικό .......Πώπωτα του <> !
  Τον στόχο αυτών των συκοφαντιών τον περιέγραψα στο σχόλιο 20.29 !

 9. Μιχαήλ Τσολάκης

  Το συγκεκριμένο σχόλιο είναι συνέχεια των σχολίων 13.15 και 17.50 και ολοκληρώνει την την σκιαγράφηση της τεχνικής κατασυκοφάντησης των φιλόζωων από τον κ. Μπούσμπουρα!Αφορά όμως και τον εξίσου συκοφάντη άνευ στοιχείων κ. Λάκη !

  Δ) Παρουσιάζει το έργο των Φιλόζωων αλλά και την ηθική τους ως χρησιμοθηρικής νοοτροπίας ή έστω ως αφελή στάση που εκμεταλλεύονται επιτήδειοι ! Φυσικά με τον τρόπο που σκέφτονται όλοι αυτοί οι βαθιά......αλλοτριωμένοι εγκέφαλοι οι Γιατροί πχ του Κόσμου , είναι συμφεροντολόγοι ,διότι παίρνουν αντιμισθία και γύρω από το έργο τους στήνεται ένα ολόκληρο πλέγμα από κατασκευές (ιατρεία,κλινικές,φαρμακεία, αποθήκες κλπ!), μεταφορές (υλικά, φάρμακα,διακομιδές κλπ !), κερδίζουν σίγουρα οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού ,πέφτουν σίγουρα .....λαδώματα για να γίνει το έργο τους απρόσκοπτα αφού σε κάποιες χώρες αλλιώς δεν .....κινείται τίποτα! Μπλέκονται ΜΚΟ με κάθε είδους στόχους που πολλές φορές μπορεί να κρύβουν άλλα συμφέροντα κλπ ! Βλέπετε πόσο εύκολο είναι το .....συκοφαντικό αφήγημα για τον κακοήθη ; Το μόνο που θα διαφεύγει πάντα από αυτούς τους...... καλούς ανθρώπους (Μπούσμπουρας , κ.Λάκης !) είναι πως εκατομμύρια παιδιά επιβιώνουν χάρη σε αυτούς τους...... συμφεροντολόγους! Και βέβαια η λογική του Κέρδους είναι η ίδια με τους κυνηγούς! Μόνο που στην μία περίπτωση ......σώζεις ζωές ενώ στην άλλη.....αφαιρείς! Το Κέρδος έχει πάντα την δική του λογική είτε πουλάς κουλούρια είτε.....ναρκωτικά!Το τι κάνεις ηθικά με την δραστηριότητά σου μετράει !

 10. Μιχαήλ Τσολάκης

  Το σχόλιο αυτό είναι συνέχεια του 13.15.
  Β) Εμφανίζεται ως συνεχιστής της Παράδοσης (σαν η Παράδοση στο σύνολό της να είναι επαινετέα και να μην έχει τα αδύνατα σημεία τηςή να μην υπόκειται πουθενά σε αναθεώρηση όντας το προιόν πολιτικών,κοινωνικών, οικονομικώνάλλων εποχών !)απέναντι στις .....ινδουιστικής έμπνευσης αμερικανιές ! ΄Έτσι βαφτίζεται η αφύπνιση της κοινωνίας και το πέρασμά της σε έναν υψηλότερο βαθμό αυτοσυνείδησης και φυσικά την απόκλισητην χρεώνονται οι ......ζωόφιλοι! Η Παράδοση όμως για τον κ. Μπούσμπουρα είναι ένα ακόμη .....τελετουργικό το οποίο δεν καταλαβαίνει αλλά......γλεντάει! Δεν τον προβληματίζει πως θα κάνει το Πάσχα χωρίς μια.....καλή πράξη!Χωρίς να νηστέψει με την πραγματική έννοια του όρου!Χωρίς να διαλογιστεί πάνω στο θέμα της Υπέρτατης Θυσίας και της Διδασκαλίας του Κυρίου !Τι τον ......απασχολεί μόνο ; Ότι δεν μπορεί να ......σφάξει το αρνί στην αυλή !! Χριστιανάρα με τα......ούλα της !!!
  Γ) Επειδή δεν είναι σε θέση να τεκμηριώσει ολοκληρωμένα τις θέσεις του , δημιουργεί έναν ......αχταρμά με αμερικανιά/ινδουιστική σέχτα/ Hollywood/προστατευτικό αμερικανικό Κράτος/τραγωδία με.....οπτιμισμό / οπτιμισμό με ανησυχία/υστερία /επιθετικότητα/ευχαριστηριακή σχέση (που μόνο αυτός αντιλαμβάνεται!) /αίσθηση κυριαρχίας και .......τα χτυπάει όλα στο μπλέντερ προσπαθώντας να δώσει την αίσθηση ότι κάτι..... σημαντικό έχει να πει ενώ κενολογεί αυτοαναιρούμενος ακατάπαυστα !

 11. Μιχαήλ Τσολάκης

  Παρατηρείστε ότι όλο το κείμενο του κ. Μπούσμπουρα είναι ένα κουβάρι από αλληλοδιαπλεκόμενες ανακρίβειες/ψεύδη που συνθέτουν αθροιστικά μια απαξιωτική εικόνα για τους ζωόφιλους! Στόχος του είναι να συσπειρώσει όλες τις συνιστώσες του ελληνικού μη σκεπτόμενου όχλου εναντίον των ζωοφίλων, που ας μην ξεχνιόμαστε, στις τελευταίες δύο παραγράφους λέει τον πραγματικό του.....καημό! Ο χώρος (μας!) έχει έντονη κινητικότητα (διάβασε δυναμική! Που βέβαια δεν ανέμεναν και για αυτό υπέστησαν δεινή ήττα!) και είναι .......στενοκέφαλος (διάβασε δεν μπορούν να ελέγξουν και ποδηγετήσουν!)! Έτσι λοιπόν αυτά τα τέρατα οι ......ζωόφιλοι (ακραίοι λέει αλλά αν τον διαβάσετε θα αντιληφθείτε ότι αυτός ο ίδιος που προφανώς είναι ......υπόδειγμα μετριοπάθειας γίνεται πυρ και μανία με κάποιον που βγάζει βόλτα τον ανάπηρο σκύλο του !!!):
  Α) Είναι γραφικοί και αντιστοιχούν σε κλισέ . Ο......γκασμάς Μίμης, η εισοδηματίας γεροντοκόρη με τον συμπλεγματικό νεαρό ο .....διπολικός χασομέρης Γιώργος,η υστερική Τίνα , ο ανώριμος Μάνος,ο Ελληνάρας Γιάννης ( αυτός δεν είναι ζωόφιλος αλλά ο γραφικός αντιζωόφιλος με τις κλισέ ανοησίες!) που τον πειράζει που εξαφανίστηκαν οι σαύρες αλλά αλλά είμαι βέβαιος πως ούτε αυτός ούτε οι όμοιοί του έκαναν ποτέ το παραμικρό για να τις βοηθήσουν και τις σιχαίνονται 100 φορές περισσότερο από τις γάτες!! Μου θυμίζει τα κλασικά μίζερα ανθρωπάκια που δυσανασχετούν αν αφήσεις τροφή σε ένα ζώο διότι λερώνεται το .....εζοδρόμιο όταν όλος ο δρόμος γύρω τους είναι τίγκα στο σκουπίδι και δεν σηκώνουν ούτε μια γόπα για να την πετάξουν!Συνεχίζουμε με την ....ανόητη bimbo, την συλλέκτρια Άννα (εδώ το ......ατράνταχτο επιχείρημα του κ. Μπούσμπουρα είναι πως είμαστε πάντα......προστατευτικοί με τα ζώα !!! Αυτή και αν είναι.....κατηγορία !Και επιθετιοί προς όσους δεν μοιράζονται την ευαισθησία μας! Πράγματι , είμαι προστατευτικός προς τα θύματα του ......traficking κ. Μπούσμπουρα και επιθετικός προς τους συνηγόρους των δουλεμπόρων! Είμαι προστατευτικός προς τα θύματα των της Γενοκτονίας και επιθετικός προς τους συνηγόρους των Ναζί και πάει λέγοντας ! Θλίβομαι για τους αδιάφορους αλλά δεν είμαι επιθετικός μαζί τους ! Επιθετικός γίνομαι με τους άμεσα ή έμμεσα ενεργητικούς ζωόφοβους!Να μην ξεχνάμε τις κυρίες των .....μεγαλοαστικών προαστίων (είναι .....ταξική η ευαισθησία για τα ζώα φαίνεται......!) και τους αναρχικούς αντισπισιστές τρομοκράτες (τα δύο.....άκρα!!!)! Όπως βλέπετε , ένας ......νορμάλ ζωόφιλος δεν υπάρχει για τον κ. Μπούσμπουρα! Εκτός από τον ......ευχαριστηριακά συνδεδεμένο με τον Κόσμο Εαυτό του που κάνει σαν τον γνωστό .....ΤΑΖ (το αξιολάτρευτο αλλά πάντα πεθαμένο της πείνας καρτούν από την Τασμανία !) όταν έρχεται το Πάσχα !
  (συνεχίζεται)

 12. LAKIS

  Κύριε Τσολάκη.
  Η peta που είναι η μεγαλυτερη παγκοσμίως φιλοζωική οργάνωση,(η οποία κάνει και ακτιβισμούς απελευθέρωσης βιζόν και άλλων γουνοφόρων) το κύρος της οποίας δεν αμφισβητείτε απο καμιά φιλοζωική ομάδα στον Δυτικό κόσμο έχει αυτή την θέση σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων σκύλων, αντιγράφω απο το σάιτ της στο λύμα peta/euthanasia καθώς δεν μπορώ εδώ να κάνω επικόλληση ...: sometimes the most human thing that a shelter worker can do is give an animal a peaseful release from a world in witch dogs and cats are often considered "surplus".The American Veterinary Medical Association and the humane society of the United States agree that an intravenus injection of sodium pentobarbital administered by a trined proffesional, is the kindest, most compassionate method of euthanaizing animals.
  Να σημειώσω πως η peta στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευθανασίες σε υγιεί ζώα με το σκεπτικό πως εαν αυτά "απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον" όπως κάνουμε εδώ στην Ελλάδα, οδηγούνται σε έναν επώδυνο θάνατο μετά απο μιά εξισου επώδυνη ζωή. Οι πολιτικές της peta δεν αμφισβητούνται απο καμία φιλοζωική οργάνωση του κόσμου. Από το σύνολο των δυτικών χωρών (που περισυλλέγουν χωρίς όρους όλα τα αδέσποτα σκυλιά) μόνη η Ελλάδα έχει πολιτική ελεύθερων σκύλων, με όλες τις τραγικές συνέπειες (φόλες, κακοποιήσεις ζώων αλλά και ανθρώπων απο σκύλους) και βέβαια εδώ εμφανίζεται και το φαινόμενο της αρρωστημένης φιλοζωίας που περιγράφει και ο κ.Μπουσμπουρας.

  1. Μιχαήλ Τσολάκης

   Αγαπητέ διαφωνώ με την πολιτική σε .......σκοτώνω για το καλό σου, γιατί θα υποφέρεις αν ζήσεις ! Και ας την κάνει η PETA , πρόκειται για διαχείριση των ζώων ως πληθυσμών και όχι ως ψυχών προς όφελος του ανθρώπου και όχι των ζώων ! Το ότι δεν είμαστε δούλοι ειδεχθών παραδόσεων δεν σημαίνει ότι θα υιοθετούμε άκριτα ξενικά μοντέλα εξίσου βάρβαρα! Για το μόνο βέβαιο surplus πλανήτη , αυτό των ανθρώ[πων , έχει καμιά ιδέα η PETA; Και βέβαια υπάρχει τεράστια συζήτηση πάνω σε αυτήν την ναζιστική λογιστική πρακτική και στον Δυτικό Κόσμο και ας επικρατούν ακόμη διαχειριστικές λογικές ! Η αρρωστημένη μας φιλοζωία είναι πολύ πιο μπροστά από την διαχείριση της PETA και ας παράγει έργο σε άλλους τομείς!

   1. Lakis

    Μπορεί να έχει προκληθεί σκάνδαλο, αλλα καμία no kill οργάνωση δε τολμα να προτείνει "απελευθέρωση των σκύλων στο φυσικό περιβάλλον", καθως αυτο αντιβαινει στα ανθρωπινα δικαιώματα αλλα και στην ευζωια των ζωων. . Κατηγορουν την peta πως θα μπορούσε να φιλοξενεί τα σκυλιά για περισσότερο χρόνο. Οπως γίνεται π.χ. στη Γερμανία που ολα τα αδέσποτα περισυλλεγονται και ζουν υποχρεωτικά σε κυνοκομείο μεχρι (αν) υιοθετηθουν. Και αυτό στην Ελλαδα θεωρείτε κακοποίηση. Γενικά η φιλοζωικη αντίληψη στην Ελλαδα ειναι στρεβλη, καθώς ενω ολοι συμφωνουν πως τα αδέσποτα στο φυσικο περιβαλλον κακοποιουνται, παρολα αυτά επιμενουν να θέλουν να υπάρχουν. Είναι βέβαιο πως αποτελουν για πολλους ψευτοφιλοζωους πηγή εισοδήματος.

    1. Μιχαήλ Τσολάκης

     Κ.Λάκη με την μπουσπούρειο υποκρισία που σας διακρίνει πρώτα επιλέξατε από άπειρες φιλοζωικές οργανώσεις την peta που έχει αυτήν την αλλά Άουσβιτς πρακτική των..... 90% θανάτων! Τυχαίο , έτσι ; Μετά μας την παρουσιάσατε ως αλάνθαστη και μη επιδεχόμενη αμφισβήτησης , όταν εγώ που δεν γνωρίζω το θέμα σε βάθος, με μια απλή αναζήτηση στο google με τα λήμματα peta against animal euthanasia, βρήκα άπειρες αναφορές (όπως προτείνω και στους αναγνώστες να κάνουν!) εναντίον της από εφημερίδες, άτομα, οργανώσεις κατά των πρακτικών της! Κοινώς , εν γνώσει σας γράφατε ψέματα για το ότι είναι ο ......απόλυτος γκουρού του φιλοζωικού κόσμου!Λέτε και ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ, δεν την κατηγορούν ότι μπορούσε να φιλοξενεί τα ζώα περισσότερο απλώς! Την κατηγορούν ότι σκοτώνει το 90% των ζώων της ενώ άλλες φιλοζωικές με πολύ λιγότερα λεφτά επιτυγχάνουν ......90% ποσοστό υιοθεσίας!Αν φτιάξετε κυνοκομεία άξια λόγου δεν θα ήμουν κατά αλλά με τα κολαστήρια που υπάρχουν σήμερα φυσικά είμαι κατά
     του εγκλεισμού των ζώων! Εννοείται ότι εκεί που το πλαίσιο είναι άλλο /υπάρχουν κυνοκομεία αυτά είναι μια εναλλακτική ! Γιατί κάποιος να μιλήσει για απελευθέρωση στο περιβάλλον; Εδώ όμως ; Για εξηγείστε μου εσείς πως η απελευθέρωσή τους αντιβαίνει στα.....ανθρώπινα δικαιώματα ; Και μην κόπτεσθε τόσο για την ευζωία των πλασμάτων που θέλετε να θανατώσετε! Σας έθεσα ένα ερώτημα, κανένα άλλο είδος δεν έχει τέτοιο surplus όπως ο άνθρωπος ......7 δις! Το αποτέλεσμα ; Δισεκατομμύρια άνθρωποι <> χωρίς τροφή, νερό, φάρμακα κλπ ! Θα εφαρμόζατε την ανθρωπιστική σας πρόταση και σε αυτούς ; Αν όχι , γιατί άνθρωπε με την .....ορθή αντίληψη φιλοζωίας; Δεν σας νοιάζει η .....ευζωία τους ; Και παρακαλώ τα ψέματα να σταματήσουν ......εδώ γιατί όπως βλέπεte έχουν ......κοντά ποδάρια!

     1. LAKIS

      Η αλήθεια είναι πως σε κανένα σοβαρό κράτος δεν υπάρχει νόμος που επιβάλει "απελεύθερωση στην πόλη όσων σκύλων δεν υιοθετούνται".
      Σε ΟΛΑ τα Ευρωπαικά κράτη ΟΛΟΙ οι σκύλοι περισυλλέγονται και ή κρατούνται ακομα και μέχρι το τέλους της ζωής τους ή πάνε σε ευθανασία. Σε αυτά τα κράτη δεν υπάρχουν φαινόμενα κακοποίησης ζώων, δλδ φόλες, καθώς ο κόσμος καλεί τον μπόγια και απαλλάσετε απο αυτά, εφόσον κατά κοινή ομολογία οι αδέσποτοι σκύλοι ΜΟΝΟ ζημιές μπορούν να κάνουν.
      Σε χώρες όπως η Ελλάδα , η Ινδία, η Τουρκία και άλλες τριτοκοσμικές που η νομοθεσία ρητά επιβάλλει τον αδέσποτο βίο των σκύλων υπάρχουν χιλιάδες φολιάσματα το χρόνο αλλά και αντίστοιχες επιθέσεις σκύλων σε ανθρώπους.

      Όσο για την peta που κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, αυτό που σου λέω είναι το εξής: Καμιά φιλοζωική οργάνωση που κατηγορεί την peta για ευθανασίες, δεν προτείνει την "απελευθέρωση των σκύλων στο φυσικό περιβάλλον" . Δλδ καμιά φιλοζωική οργάνωση δεν προτείνει σαν λύση το Ελληνικό μοντέλο των ελεύθερων σκύλων μέσα στις πόλεις. ΟΛΕΣ μα όλες προτείνουν περισσότερες υιοθεσίες και αν οι σκύλοι δεν υιοθετηθούν αυτοί να κρατούνται ες αεί σε κυνοκομεία.
      Γι αυτό τίποτα?

  2. Μιχαήλ Τσολάκης

   Συμπληρώνω με μια γεύση αγαπητέ Λάκη

   https://tvxs.gr/unlisted/ευθανασία-σε-21000ζώα-στις-ΗΠΑ-από-την-φιλοζωική-peta

   https://olympia.gr/2015/02/10/η-φιλοζωική-οργάνωση-peta-σκότωσε-το-2014-τ/

   Δηλαδή η δράση της οργάνωσης έχει προκάλέσει σκάνδαλο ακόμη και στις ΗΠΑ!
   ΥΓ μέγα θέμα για το site το ότι δεν γίνεται copy paste αγαπητέ zooosos !

   1. Lakis

    Μπορεί να έχει προκληθεί σκάνδαλο, αλλα καμία no kill οργάνωση δε τολμα να προτείνει "απελευθέρωση των σκύλων στο φυσικό περιβάλλον". Κατηγορουν την petaπως θα μπορούσε να φιλοξενεί τα σκυλιά για περισσότερο χρόνο. Οπως γίνεται π.χ. στη Γερμανία που ολα τα αδέσποτα περισυλλεγονται και ζουν υποχρεωτικά σε κυνοκομείο μεχρι (αν) υιοθετηθουν. Και αυτό στην Ελλαδα θεωρείτε κακοποίηση.

  3. Μιχαήλ Τσολακης

   Εγώ που δεν είμαι σχετικός με το θέμα , ομολογώ ότι έμεινα ......άναυδος με το αποτέλεσμα της αναζήτησης στο google με τις λέξεις peta against animal euthanasia! Ρίξτε μια ματιά φίλοι και θα δείτε ότι η ......φιλοζωική που μας παρουσιάζει ο Λάκης ως τον.....αλάθητο και αφιαμφησβητο Πάπα της φιλοζωίας! Η κριτική απέναντι στις πρακτικές της ως σφαγείου με σκορ ......ευθανασίας 90% όταν άλλες φιλοζωικές επιτυγχάνουν υιοθεσία σε 90% είναι τεράστια και συντριπτικη ! Και όλα αυτά ενώ τα απέκρυπτε συστηματικά από τους δωρητές της! Κ. Λακη αρχίζουν να μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά.....!Ψάξτε φίλοι με αυτές τις λέξεις να δείτε τι κάνει η peta και πόσο δεν ......την αμφισβητεί κανείς!

 13. Μιχαήλ Τσολάκης

  Ίσως παρατηρήσετε αγαπητοί φίλοι ότι το ύφος μου είναι ειρωνικό ! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαντώ σε ένα κείμενο εξίσου ειρωνικό, κακοπροαίρετο, κουτοπόνηρο και με έντονη συκοφαντική διάθεση! Εφιστώ την προσοχή σας στις τελευταίες δύο παραγράφους του απαράδεκτου κειμένου, όπου ο κ. Μπούσμπουρας διαπιστώνει μια έντονη κινητικότητα στον χώρο (μας!) , που προφανώς αιφνιδίασε αυτόν και τους ομοίους του , καθώς υποτιμούσαν την δυναμική του φιλοζωικού κινήματος! Διαπιστώνει επίσης ότι φαίνεται να μην μπορεί να γίνει ......διάλογος! Ποιος ......επεδίωξε ......διάλογο ......με τις γνωστές μεθοδεύσεις ; Ποιος άλλος μας βρήκε ......στενοκέφαλους ; Πάει το μυαλό σας......κάπου ; Αφού λοιπόν , όλοι υποψιαζόμαστε την ......πηγή των μπουσμπούρειων σοφιστειών , θα επανέλθω σύντομα με τις ύπουλες συκοφαντικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο κείμενο για να αμαυρώσουν το έργο και το ήθος των φιλόζωων!

 14. Θάνος

  Για την προσβολή του περιβάλλοντος από τα έργα των γουναράδων, να διαμαρτυρηθείς στους γουναράδες, Μπούσμπουρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.