Έκκληση μέσω του www.zoosos.gr απευθύνει η Ελένη Χατζή, πρώην αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα «Η Κοίτη», για την ηλικιωμένη γυναίκα η οποία τους τελευταίους δύο μήνες λόγω ένδειας μένει σε κατασκηνωτικό χώρο - που θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες - και της απαγορεύουν να έχει μαζί της τον 16 ετών σκύλο της.
Η 75χρονη έμενε σε διαμέρισμα από το οποίο ο ιδιοκτήτης λόγω χρεών της έκανε έξωση και ζούσε στον δρόμο στο αυτοκίνητο της για μερικές ημέρες. Για την κατάσταση της ενημερώθηκε η Αλεξάνδρα Κεβεζέ, νυν αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα «Η Κοίτη», η οποία στις 23 Απριλίου έκανε δημόσια έκκληση μέσω facebook – και τράβηξε και τα βίντεο που βλέπετε – ώστε να προσφερθεί στη γυναίκα και στο ζώο περίθαλψη και φροντίδα και πράγματι τα κατάφερε.
Τελικά μετά την πίεση ο Δήμος Μαραθώνα μερίμνησε ώστε η γυναίκα μαζί με τον σκύλο της - που έπασχε από ασιτία - να μεταφερθεί σε σπιτάκι σε κατασκηνωτικό χώρο όπου και παραμένει το τελευταίο δίμηνο. Και ο σκύλος πλέον είναι καλύτερα χάρη στη βοήθεια των εθελοντών, που τον πήγαν σε κτηνίατρο, και στη γυναίκα προσφέρθηκαν τα στοιχειώδη και από περίοικους και από εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ γίνεται προσπάθεια από τις υπηρεσίες της Πρόνοιας να αποκτήσει έγγραφα.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τώρα είναι ότι στη συγκεκριμένη κατασκήνωση, σύμφωνα πάντα με την κα Χατζή, απαγορεύονται τα σκυλιά, και τις επόμενες ημέρες που θα επαναλειτουργήσουν, στις εγκαταστάσεις θα φιλοξενηθούν παιδιά με ειδικές ανάγκες γι' αυτό και επείγει να βρεθεί νέος χώρος φιλοξενίας ώστε και τα δύο ηλικιωμένα πλάσματα να ζήσουν μαζί.
Αν ζείτε στην περιοχή και μπορείτε να βοηθήσετε τη γυναίκα, ώστε να μείνει μαζί με τον υπέργηρο σκύλο της, καθώς είναι αχώριστοι, επικοινωνήστε με την Ελένη Χατζή στο τηλέφωνο: 6932483577.
Του Μιχαήλ Τσολάκη* Ξεκινάτε το κείμενο που τιτλοφορήσατε «Εναντίον της ακραίας Φιλοζωίας» (Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Άρδην», Τεύχος 111, Μάρτιος 2018) με την παράθεση μιας σειράς τύπων φιλόζωων…
Τo νησί της Χίου θα επισκεφτεί η φιλοζωική ομάδα SAPT Hellas από την 25η έως και την 27η Μαΐου, καλεσμένη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου που σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου θα προσφέρει προφορική ενημέρωση και βιωματική εκπαίδευση σε 660 παιδιά δέκα νηπιαγωγείων και εννέα δημοτικών σχολείων του νησιού.
Μετά από ένα μήνα εντατικής προσπάθειας για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την ανατροφή του, το μικρό ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε στην περιοχή της Κρανιάς Γρεβενών, δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή και πέθανε, αφού ο οργανισμός του δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στα διατροφικά υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος του ζώου, μια συνηθισμένη αιτία θανάτου για τα ορφανά άγρια ζώα.