Στηρίξτε μας

Μ. Μαρώλια: Χρειαζόμαστε βοήθεια για τα δεκάδες παρατημένα άλογα στον Υμηττό (βίντεο)

8 Φεβρουαρίου 2024 22:15 | Επικαιρότητα
Μ. Μαρώλια: Χρειαζόμαστε βοήθεια για τα δεκάδες παρατημένα άλογα στον Υμηττό (βίντεο)

Για τον τεράστιο αγώνα των εθελοντών ώστε να σωθούν τα δεκάδες άλογα που εγκαταλείφθηκαν στους πρόποδες του Υμηττού στην περιοχή Ραψανά στο Κορωπί Αττικής και βρέθηκαν υποσιτισμένα μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο και στην Ελένη Ηλιοπούλου η Μαρία Μαρώλια. Η κα Μαρώλια η οποία είναι και μέλος του Δ.Σ. του Αττικού Ομίλου Ιππασίας εντόπισε τυχαία τα ζώα τον περασμένο Αύγουστο και ζήτησε βοήθεια μέσω διαδικτύου.

Ακούστε τι δήλωσε στο «Ζωντανά στον Αέρα».

 

Η εθελόντρια διαπίστωσε την κακή κατάσταση των αλόγων που πεινούσαν. Μάλιστα πολλά από τα θηλυκά κυοφορούσαν και όλα είχαν αφεθεί στην τύχη τους από τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος μάλιστα ήταν επιθετικός και με όσους θέλησαν να τα βοηθήσουν.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε

Με ανάρτηση τους στο facebook οι εθελοντές επισημαίνουν τον μεγάλο αγώνα που έχουν κάνει τους τελευταίους έξι μήνες. Συγκεκριμένα τονίζουν τα εξής:

«Εδώ & σχεδόν 6 μήνες η ομάδα μας, φροντίζει τα αδέσποτα άλογα στις παρυφές του Υμηττού στον Δήμο Κρωπίας. Σήμερα, 89 άλογα (εκ των οποίων περίπου 20 φοράδες σε κατάσταση εγκυμοσύνης) τα οποία βρήκαμε υποσιτισμένα, αφυδατωμένα και σε ακατάλληλες συνθήκες τον Αύγουστο ‘23.

Από τότε μέχρι & σήμερα κάναμε την πλήρη καταγραφή τους (την οποία και καταθέσαμε στην Περιφέρεια Αττικής), έχουμε καταφέρει με τη βοήθεια δωρεών να παρέχουμε τροφή, νερό & φαρμακευτική περίθαλψη. Ταυτόχρονα, πετύχαμε την εξασφάλιση της οικονομικής κάλυψης των στειρώσεων των αρσενικών αλόγων (προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή τους και αύξηση του πληθυσμού τους) από πλευράς της περιφέρειας, ενώ από την αρχή της δράσης μας έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε 9 στειρώσεις, το κόστος των οποίων ANAMENETAI να καλυφθεί από την περιφέρεια τμηματικά, ανά 3μηνο.

 

Η ομάδα μας έχει καταφέρει να μεταφέρει 5 φοράδες (στην πλειοψηφία έγκυες) σε μισθωμένο χώρο, όπου έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση shelter & μικρής αποθήκης τροφών, ενώ είμαστε σε διαδικασία διαμόρφωσης ενός μεγαλύτερου χώρου, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 25 ακόμα αλόγων. Έχουν δοθεί ήδη προς υιοθεσία 4 άλογα σε κατάλληλους αναδοχους, με κατάλληλο χώρο για τα συγκεκριμένα άλογα, ενώ στόχος μας είναι να βρεθούν πολλές περισσότερες κατάλληλες ανάδοχες οικογένειες.

Παρά τις συνεχόμενες προσπάθειές μας να τονίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της ύπαρξης 89 αδέσποτων αλόγων & την επικινδυνότητα του να βρίσκονται ελεύθερα στο δήμο Κρωπίας, μόλις 35 χλμ από το κέντρο της Αθήνας, δυστυχώς κανένας αρμόδιος φορέας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τα ζώα αυτά, αντιθέτως μάλιστα φαίνεται πως αυτά τα ζώα θεωρούνται ‘φαντάσματα’, ενώ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ & ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (ΦΕΚ 6134/Β/24-10-2023) έτσι ώστε να απαλλάσετε από κάθε ευθύνη, όχι μόνο για τα συγκεκριμένα άλογα, αλλά όσον αφορά την ευζωία και προστασία των ιπποειδών γενικότερα στη χώρα μας.

Όπως είναι κατανοητό η φροντίδα 89 αλόγων (που θα γίνουν ΠΟΛΥ ΑΜΕΣΑ τουλάχιστον 110 ) απαιτεί τεράστιους οικονομικούς πόρους (τους οποίους δεν έχουμε), ατελείωτες ώρες εργασίας αλλά και βοήθεια πάρα πολλών εθελοντών.

Από τη μεριά μας, κάνουμε & θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σώσουμε αυτά τα άλογα, ζητάμε όμως την συνδρομή & την στήριξη από μεριάς του κράτους, προκειμένου να τα καταφέρουμε να διαχειριστούμε αυτά τα άλογα έτσι ώστε πλέον να μην είναι αδέσποτα, μέσα σε δρόμους και κατοικημένες περιοχές. Πιο συγκεκριμένα, έχοντας όχι μόνο την πρόθεση αλλά και την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη φροντίδα αυτών των αλόγων (έχουμε ήδη αποδείξει πως είμαστε σε θέση να κάνουμε στειρώσεις, μεταφορές, εκπαίδευση, υιοθεσίες κτλ) , έχουμε καταθέσει στην Περιφέρεια Αττικής, ένα λεπτομερές πλάνο διαχείρισης, με σκοπό την επίλυση του προβλήματος αυτού. Είμαστε σε αναμονή για κάποια απάντηση, προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι πως η πολιτεία θα δείξει επιτέλους ενδιαφέρον για τα ζώα αυτά.

Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για όσο ακόμα μπορούμε, βασιζόμενοι στη δική σας βοήθεια!

 

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΙΣΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΡΟΦΕΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ. ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ, ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ Ο Δήμος Γλυφάδας (Municipality of Glyfada) ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η  Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΣΠΑΥ Υμηττός .

Προς όλους εσάς που έχετε ενισχύσει οικονομικά τη δράση μας, που έχετε προσφέρει εθελοντική βοήθεια, που έχετε βοηθήσει να γίνει γνωστό το ζήτημα αυτό, ένα τεράστιο ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!

ΥΓ.Στις φωτογραφίες βλέπετε τα άλογα όπως ήταν όταν τα πρωτο συναντήσαμε (Αύγουστος'23). Τότε που πήραμε την απόφαση ότι δεν θα σιωπήσουμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας γι'αυτά!

https://linktr.ee/helphorses_ymittos

https://www.youtube».

Διαβάστε επίσης:

Κορωπί Αττικής: Έθαβε σκυλιά και γατιά σε παράνομο νεκροταφείο στον Υμηττό ο άνδρας που συνεχίζει να κακοποιεί τα άλογα του εκεί (βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.