Στηρίξτε μας

Λαμία: 21-5-2024 η δίκη γυναίκας που συστηματικά σκοτώνει και κακοποιεί τα ζώα που υιοθετεί σε Φθιώτιδα και Αθήνα (βίντεο)

15 Μαρτίου 2024 08:00 | Καταγγελίες
Λαμία: 21-5-2024 η δίκη γυναίκας που συστηματικά σκοτώνει και κακοποιεί τα ζώα που υιοθετεί σε Φθιώτιδα και Αθήνα (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στις 21 Μαΐου του 2024 έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας η δίκη της 71χρονης γυναίκας που επί χρόνια κακοποιεί και σκοτώνει τα σκυλιά και τα γατιά τα οποία υιοθετεί και συνήθως τα παρατάει έγκλειστα στα σπίτια της είτε στην Κουβέλα Φθιώτιδας είτε στα δύο διαμερίσματα που έχει στην Αθήνα ή σε ακόμα ένα στα Καμένα Βούρλα. Τα ζώα τα αφήνει χωρίς τροφή και νερό, χωρίς περίθαλψη, χωρίς καμιά φροντίδα και αυτό το κάνει από το 2005 σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το www.zoosos.gr στη διάθεση του και τα παρουσιάζει σήμερα.

Η υπόθεση - που έχει αναβληθεί ήδη μια φορά - αφορά τα περιστατικά στην Κουβέλα από το 2019 και μετά. Δυστυχώς όχι νωρίτερα. Οι καταγγελίες σε βάρος της πολλές και αναμένουμε το πότε θα οριστεί δικάσιμος και για όσα τη βαραίνουν και έχουν διαπραχθεί στην Αθήνα, καθώς ακόμα έχει στην κατοχή της πολλά ζώα και δεν της έχει απαγορευτεί από καμιά Εισαγγελία της χώρας το να έχει σκυλιά και γάτες.

Κάποια από τα σκελετωμένα και άρρωστα σκυλιά που κατασχέθηκαν και αφαιρέθηκαν τον Ιανουάριο του 2021.

 

Η δίωξη που της ασκήθηκε - και αναμένεται να εκδικαστεί - αφορά όπως προαναφέραμε μόνο τα αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στην Κουβέλα το 2019, το 2020 και το 2021 εντός του σπιτιού της. Οι κατηγορίες που τη βαραίνουν - πλημμεληματικού χαρακτήρα - είναι για θανάτωση ζώου συντροφιάς με ενδεχόμενο δόλο, κακοποίηση ζώων συντροφιάς κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς κατ’ εξακολούθηση.

Τα ζώα στην Κουβέλα ουσιαστικά επέζησαν κακήν κακώς επειδή τα τάιζαν κρυφά γείτονες αν και η κατηγορούμενη συστηματικά και επί χρόνια προκειμένου να κρύψει τις εγκληματικές ενέργειες της εκφοβίζει τους μάρτυρες, καταθέσεις μηνύσεις σε βάρος του με ψευδή στοιχεία και εκτός από δικομανής είναι και μυθομανής και με σύνδρομο καταδίωξης αφού μέσα από τους πολλούς λογαριασμούς που δημιουργεί στο facebook παρουσιάζει τον εαυτό της ως θύμα άδικων διώξεων.

Η αφορμή για τη δίωξη και η συγκέντρωση στοιχείων από εθελοντές...

Τα στοιχεία για τη δίωξη της συγκεκριμένης γυναίκας - μεταξύ άλλων - άρχισε να συγκεντρώνει μια γνωστή της κατηγορουμένης την οποία κάλεσε να τη φιλοξενήσει στο σπίτι της στην Κουβέλα το Πάσχα του 2019. Η γυναίκα διαπίστωσε ότι το σπίτι ήταν σαν χωματερή από τα σκουπίδια, τα κόπρανα, τα ούρα και τα διαλυμένα έπιπλα και τα ζώα εκεί κυριολεκτικά λιμοκτονούσαν.

KouvelaFthiotidasSkeletomenosSkylos26 12 2020 1Σκελετωμένος σκύλος 26 Δεκεμβρίου 2020 στο κτήμα.

Η φιλόζωη σύντομα αντιλήφθηκε πως άλλη ήταν η δημόσια εικόνα της κατηγορούμενης - που μέσα από τα πολλά προφίλ της στο facebook παρουσιάζει τον εαυτό της ως μαχήτρια η οποία διεκδικεί κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία των ζώων - και άλλη είναι η πραγματικότητα και κυρίως σε βάρος των έμβιων όντων που συστηματικά αυτή η γυναίκα υιοθετεί για να σώσει! Λες και απολαμβάνει να τα αφήνει να πεθαίνουν από την πείνα, το ένα μετά το άλλο, ώστε να τα κλαίει διαδικτυακά...

Η αντίθεση μεταξύ των πράξεων και των λόγων της κατηγορουμένης - που δηλώνει και δημοσιογράφος μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ - γίνεται εύκολα αντιληπτός και από όσα η ίδια δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δηλώνει ότι εργάζεται ως δικαστική μεταφράστρια στα δικαστήρια της Αθήνας και συχνά αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα διώξεων «λόγω των όσων γνώριζε» σε μεγάλες ποινικές υποθέσεις και σκάνδαλα (π.χ. SIEMENS, Χριστοφοράκος κ.ά.) ή λόγω των πολιτικών της απόψεων ως αριστερή και κομμουνίστρια, αν και τίποτε από τα αυτά τελικά δεν ισχύει. Είναι μυθεύματα μιας κυριολεκτικά αρρωστημένης φαντασίας.

KouvelaFthiotidasSkylosSkeletomenos2019 Σκελετωμένο σκυλί στο κτήμα το 2019.  

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020 διαπιστώθηκε ότι είχε εκτεθειμένα στην πείνα, στις καιρικές συνθήκες και στις ασθένειες τα 22 ζώα (τρεις γάτες και 19 σκυλιά). Κάποια ήταν εντός σπιτιού και άλλα στην αυλή,  στο κτήμα που η ίδια συνηθίζει να παρουσιάζει ως τον δικό της παράδεισο επί της γης από τον οποίο μοχθηροί γείτονες προσπαθούν να τη διώξουν επειδή καταγγέλλει τα φοβερά σκάνδαλα της τοπικής κοινωνίας.

Τα ζώα όπως αποδείχτηκε - χάρη και στις μαρτυρίες γειτόνων - τα άφηνε να ζουν χωρίς τροφή για όσο αντέξουν, δεν τα πήγαινε στον κτηνίατρο για περίθαλψη με αποτέλεσμα όταν έγινε έλεγχος σε αυτά να διαπιστωθεί ότι πολλά νοσούσαν. Έξι σκυλιά είχαν διροφιλαρίωση, ένα από ερλιχίωση, εξαιτίας των παρασίτων και όλα τα ζώα η κατηγορούμενη τα άφηνε χωρίς περίθαλψη και εξετάσεις και δεν τα τάιζε επαρκώς με αποτέλεσμα να έχουν και δερματικά προβλήματα.

Σκυλιά λιμοκτονούν από την πείνα...

 

Στο σύνολο των ζώων όπως αναφέραμε ήταν εμφανείς οι δερματικές παθήσεις (ψώρα, μύκητες) και οι ψύλλοι. Όλα τα ζώα ήταν υποσιτισμένα και αλληλοδαγκώνονταν διεκδικώντας την ελάχιστη τροφή που τους πετούσε η ιδιοκτήτρια τους όποτε το θυμόταν καθώς το βασικό τους γεύμα ήταν σκέτο ρύζι σε μη τακτά χρονικά διαστήματα.

KouvelaFthiotidasKatathesiAstynomikouEisaggeliaLamiasΤα σκυλιά στον εξωτερικό χώρο ήταν όλα εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Όσα ζούσαν εντός ήταν σαν να διαβιούν σε χωματερή σύμφωνα με την Εισαγγελία Λαμίας...

Το εσωτερικό του σπιτιού ήταν γεμάτο κόπρανα και σκουπίδια, το ίδιο και η αυλή της οικία της στην Κουβέλα  και στον σχετικό έλεγχο του χώρου  κλήθηκε και η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Φθιώτιδας  που διαπίστωσε ότι το σπίτι ήταν σαν χωματερή και η δυσοσμία αφόρητη. Αυτό δηλαδή που είχε διαπιστώσει και το 2019 η αυτόπτης μάρτυρας.

Στη δίκη θα παραστεί με δικηγόρο για την υποστήριξη της κατηγορίας το Φιλοζωικό και Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών «Φίλοι Ζώων και Ανθρώπων».

KouvelaFthiotidasDimosStylidasAnakoinosi19 2 2021Η ανακοίνωση του Δήμου Στυλίδας για την κατάσχεση των ζώων.

Θυμίζουμε ότι μετά την καταγγελία – μια από τις πολλές που έχουν γίνει σε βάρος της κατασχέθηκαν με εισαγγελική εντολή όλα τα σκυλιά και οι γάτες της τον Ιανουαρίου 2021 στην Κούβελα και στις 16/1  έγινε και ο σχετικός έλεγχος και η έρευνα στο σπίτι της. Το προηγούμενο βράδυ η συγκεκριμένη γυναίκα είχε συλληφθεί, κρατήθηκε στο Α.Τ. Στυλίδας και έκανε απανωτές αναρτήσεις στο facebook παρουσιάζοντας τον εαυτό της θύμα άδικης δίωξης.

Η ανακοίνωση του σωματείου «Φίλοι Ζώων και Ανθρώπων» με αφορμή τη δίκη

Το Φιλοζωικό και Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών «Φίλοι Ζώων και Ανθρώπων» με ανάρτηση του στο facebook με αφορμή αυτήν την υπόθεση επισήμανε τα εξής στην ανακοίνωση του στις 22 Οκτωβρίου:

«Βαρυ το κατηγορητηριο για τις

κατ εξακολουθηση κακοποιητικες πραξεις της πιο αμετανοητης εγκληματια ζωων κ ανθρωπων..

24/10/23 αρχιζει η ΔΙΚΗ της …..

Απο την ημερα που αφαιρεθηκαν οριστικα τα 29 ζωα της περασαν 982 μαρτυρικες ημερες 140 φρικτες εβδομαδες ενος ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΑΓΩΝΑ να σωθει η ζωη τοσων ζωων που ο δημος παρεδωσε στα χερια μας με την απειλη οτι αν δν τα παρουμε θα επιστραφουν αμεσως στη κακοποιητρια……..να σωθει η ζωη κι η αξιοπρεπεια μας που κουρελιασε με αμετρητες μηνυσεις συκοφαντιες κ τερατωδεις πραξεις..

Αυτο ειναι το κρατος δικαιου!!!!!!!!

Αφηνει τον καθε εγκληματια να διαλυει τη ζωη του καθε διασωστη!!!

Στην Αθηνα οι μυνησεις καταγγελιες κ προσπαθειες διασωσης των ζωων επεσαν σε «διαταγες ανωθεν»κι ακομη δινεται αγωνας που τον σαμποταρει η φιλοζωικη Σαλαμινας κι οι προστατες αυτης……

Ομως στην επαρχια ο λεβεντης εισαγγελεας κοντρα στις απειλες κ στις μηνυσεις ορισε δικασιμο με κατηγορητηριο που επιτελους «καιει» την απανθρωπη κακοποιο…

Η δικαιοσυνη ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει κ να μην υποκυπτει στη σαπια νοοτροπια των υποκριτων των κομματοσκυλων κ των συμφεροντων…………

Η δικαιοσυνη, παρα τις αναβολες κ τις δυσκολιες ΠΡΕΠΕΙ να λαμψει….

Απολαυσε την 10χρονη σημερα Ροζιν που γλυτωσε απο φρικτο θανατο…

δακρυσε για τις εκατονταδες ψυχες που καθε χρονο μαρτυρουσαν στα χερια της επι πανω απο 20 χρονια ματωμενης δρασης…

ευχήσου και προσευχησου ν αποδοθει δικαιοσυνη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και στην Αθηνα και στην επαρχια και να καταδικαστει παραδειγματικα σε ολες τις δίκες !!!».

 Της επέστρεψαν τον Απρίλιο του 2023 σκυλιά που κακοποιούσε

Θυμίζουμε ότι σχετικά πρόσφατα με ψευδή στοιχεία η αρμόδια Εισαγγελία Αθηνών της επέστρεψε τον Απρίλιο του 2023  τα κατασχεμένα στις 19 Μαΐου του 2021 σκυλιά που είχε στα διαμερίσματα της στην Αθήνα τόσο στην οδό Βαλτινών όσο και στην Αναστασίου Γενναδίου και παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γυναίκα που δηλώνει ότι εργάζεται ως μεταφράστρια (ή ως δικηγόρος ή ως εισαγγελέας) στα δικαστήρια βαρύνεται με τέτοιες κατηγορίες.

Την επιστροφή των ζώων στα χέρια αυτής τη γυναίκας με ενθουσιασμό διαφήμισε αστυνομικός που εργάζεται στη Σαλαμίνα.

Έχει εξαπατήσει και το Κ.Κ.Ε. 

Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι εξαιρετικά ικανή στη χειραγώγηση και παραπλανεί συστηματικά και επί χρόνια φίλους και γνωστούς της διαδικτυακούς και μη.

AthinaGMKoutsoumpasDimitris22 9 2023 3Η νυν κατηγορούμενη σε φωτογραφία με τον γ.γ. του Κ.Κ.Ε. Δ. Κουτσούμπα 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Και το ίδιο έχει καταφέρει και ως ψηφοφόρος, υποστηρίκτρια (καθώς δεν γνωρίζουμε αν είναι μέλος) του Κ.Κ.Ε. αναγκάζοντας το κόμμα της (και δημοσιογράφους που είναι μέλη του) να κάνει άστοχες κινήσεις και ερωτήσεις με ψευδή στοιχεία.AthinaGMPaparigaAleka8 3 2021 1Η νυν κατηγορούμενη σε φωτογραφία με την πρώην γ.γ. του Κ.Κ.Ε. Α. Παπαρήγα 9 Μαρτίου 2021.

Έχει δώσει ψευδή στοιχεία και για το θέμα της κατάσχεσης ενός σπιτιού της λόγω χρεών και παρείχε και ψευδή στοιχεία στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Αθηναίων με στόχο να πλήξει μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής (που είναι αρμόδια για τα αδέσποτα) για όσα καταγγέλλει σε βάρος της γι’ αυτά τα οποία έκανε στα ζώα  της στα δύο διαμερίσματα που έχει στην Αθήνα, τόσο στην οδό Βαλτινών όσο και στην οδό Αναστασίου Γενναδίου.

GMefxaristirioLaikiSyspeirosiDimosAthinaion17 9 2023 1Στις 17 Σεπτεμβρίου 2023 με ανάρτηση της ευχαριστεί την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Αθηναίων. 

Κανιβαλισμός σκυλιών μέσα στο κτήμα της...  

Την κακοποίηση των σκυλιών από τη συγκεκριμένη γυναίκα τη γνωρίζουν αρκετοί εκπρόσωποι φιλοζωικών φορέων της Λαμίας και αρκετοί γείτονες της κατηγορούμενης στην Κουβέλα. Το 2005 σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr η κατηγορουμένη καταγγέλθηκε για την κακοποίηση των ζώων αφού τα σκυλιά της αλληλοτρώγονταν και κανιβαλίζονταν από την πείνα. Τότε δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην με μια εξαιρετικά μικρή ποινή - μόλις 50 ημέρες ποινή φυλάκισης και η  ποινή παραγράφτηκε λόγω των διατάξεων επόμενου νόμου - καθώς το νομικό πλαίσιο τότε περί προστασίας των ζώων ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτο.

Ιανουάριος 2007 ένα από τα σκυλιά που κείτονταν νεκρά στο κτήμα της κατηγορουμένης. Οι αλληλοσπαραγμοί και ο κανιβαλισμός των σκυλιών λόγω της πείνας ήταν πολύ συχνό φαινόμενο... 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας και το 2006 αλλά και το 2007  (μάλιστα καταγγέλθηκε από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας) καθώς στην ιδιοκτησία της βρέθηκε μεγάλος όγκος κοπράνων, αφού ποτέ δεν καθάριζε αλλά και νεκρά ζώα με τα οποία τρέφονταν όσα σκυλιά επιζούσαν.

Η καταγγελία στην Εισαγγελία Αθηνών τον Νοέμβριο του 2020 το «Αδεσποτολόγιο»

Αποκαλυπτική της εγκληματικής δράσης της συγκεκριμένης γυναίκας κατά των ζώων είναι τα όσα περιγράφονται στην καταγγελία που είχε συντάξει το σωματείο «Αδεσπολόγιο» (και έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών) καθώς η συγκεκριμένη γυναίκα όπως αποδεικνύεται πηγαινοέρχεται μεταξύ Αττικής και Φθιώτιδας αφήνοντας τα ζώα τους μόνα τους, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς επιτήρηση. Και δεν σταματά να παίρνει και άλλα αφού τα δικά της πεθαίνουν σωρηδόν και μάλιστα θρηνεί γι’ αυτά μέσω facebook.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr ρόλο για την επιστροφή των σκυλιών που είχαν αρχικά κατασχεθεί είχε παίξει γυναίκα δικαστής του Αρείου Πάγου που διατηρεί φιλικές σχέσεις με την κατηγορούμενη.

«Παθητική κακοποίηση ζώων συντροφιάς και επείγον αίτημα απεγκλωβισμού ζώων από διαμέρισμα»

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα

Μας έχει γίνει καταγγελία για την ενδεχόμενη παθητική κακοποίηση που υφίστανται ζώα συντροφιάς ιδιοκτησίας … οδός Αναστασίου Γενναδίου περιοχή Γκύζη. Η κα (νυν κατηγορούμενη) έχει επίσης κατοικία στην Κουβέλα Φθιώτιδος και πιθανότατα στα Καμένα Βούρλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και απ’ ότι είδαμε σε αναρτήσεις της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κα φαίνεται να υιοθετεί μεγάλο αριθμό κυρίως σκύλων αλλά και γατών τα οποία διατηρεί σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Συγκεκριμένα στις 22-10-20 επικοινώνησε με το μέλος του Αδεσποτολογίου και μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος του Δήμου Αθηναίων για τα αδέσποτα ζώα  κα, μία φιλόζωη , η κα   . Είχε προηγηθεί και επικοινωνία της κα με την δημοσιογράφο του φιλοζωικού site Ζoosos κ. Ελένη Ηλιοπούλου αλλά και με Εντεταλμένη Σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων κ. Σεραφίνα Αβραμίδου και τo Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων μέσω μηνυμάτων.

KouvelaFthiotidasSkylosSkeletomenos13 11 2020 10Κουτάβι σκελετωμένο 13 Νοεμβρίου 2020. 

Η κα ενημέρωσε ότι ανησυχεί για την τύχη δύο μαύρων γατών 2 μηνών περίπου που πήρε η κα από την κα στις 10-10-20 στο Καρκαλό Άνω Καστριτσίου Πατρών. Όταν η κα ενημερώθηκε για τις κακές συνθήκες που ζουν τα ζώα της κας , ζήτησε με ένορκη κατάθεση να επιστραφούν τα γατάκια και να δοθούν στην κα Επισυνάπτουμε την ένορκη κατάθεση που μας προσκόμισε η κα. Εκεί αναφέρεται ότι οι δύο γάτες είναι έγκλειστες στο διαμέρισμα στην Αθήνα. Η κα ζήτησε την παρέμβαση του ΑΤ Κυψέλης για την επιστροφή των γατών , έγινε σύσταση στην κα από τον αξιωματικό υπηρεσίας να επιστρέψει τα γατάκια αλλά η κα δεν εμφανίστηκε στο τμήμα.

Ρύζι σκέτο και νερό βρώμικο για τα σκυλιά...

 

Η κα ανησυχούσε ότι βρίσκονται ακόμα τα γατάκια έγκλειστα στο σπίτι της κας στην οδό Αναστασίου Γενναδίου ενώ η κα βρίσκεται στη  Φθιώτιδα από το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Η κα κατάφερε και επικοινώνησε στις 9-11-20 με την διαχειρίστρια της πολυκατοικίας, της κα, η οποία είπε ότι δεν ακούει κάτι αλλά βρίσκεται δύο ορόφους πιο κάτω. Είπε ότι άλλες φορές όταν έμεναν μέσα ζώα για μεγάλα διαστήματα, ακούγονταν να γρατζουνούν την πόρτα καθώς προσπαθούσαν να βρουν διέξοδο αλλά και υπήρχε έντονη δυσοσμία.

H είσοδος του κτήματος περιφραγμένη με επιπλέον σύρμα καλυμμένη με πανιά ώστε κανείς να μην μπορεί να δει τι γίνεται εκεί μέσα... Οι φωτογραφίες τον Νοέμβριο του 2020.

 

Μας είπε επίσης ότι όσον αφορά την δυσοσμία , είχε κληθεί η υγειονομική υπηρεσία τρεις φορές αλλά δεν κατάφερε να μπει στο σπίτι. Πρόσθεσε ότι αν υπάρχουν γατάκια σε εσωτερικό δωμάτιο, πιθανότατα να μην ακούγονται.

Ζητήθηκε από την διαχειρίστρια να ρωτήσει τους ενοίκους που μένουν πιο κοντά στο διαμέρισμα της κα. Πράγματι την Παρασκευή 13-11-2020 η διαχειρίστρια ενημέρωσε την κα ότι ο ένοικος του 5ου ορόφου ακούει εδώ και ημέρες νιαουρίσματα από το διαμέρισμα της κα. Ζητήθηκε η συνδρομή του Τμήματος Αστικής Πανίδας και όντως το συνεργείο της επισκέφτηκε το σημείο το απόγευμα της ίδιας ημέρας και διαπίστωσε ότι στον 5ο όροφο ακούγεται νιαούρισμα μέσα από το διαμέρισμα της κα στον 4ο όροφο. Επισυνάπτουμε την ενημέρωση από την προϊσταμένη του Τμήματος Αστικής Πανίδας, κ. Μ. Μορφέτα.

Σκυλιά με δερματικά αφημένα στην τύχη τους 14 Ιανουαρίου 2021...

 

Σχετικά με το γεγονός ότι η κα αφήνει χωρίς επιτήρηση και φροντίδα τα ζώα της για μεγάλα διαστήματα , έχουμε ανάλογη πληροφόρηση και από κατοίκους της Κουβέλας , όπου όπως μας ανέφεραν και εκεί τα ζώα μένουν χωρίς φροντίδα και σίτιση για μεγάλα διαστήματα όταν η κα φεύγει στην Αθήνα . Τα ζώα που διαβιούν στον κήπο σιτίζονται από γείτονες, αλλά δεν γίνεται το ίδιο με τα ζώα που αφήνει κλεισμένα στο σπίτι μέσα, των οποίων ο αριθμός είναι άγνωστος.

Μάλιστα και πρόσφατα η κα νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο της Λαμίας για αρκετές ημέρες και τα ζώα της στην Κουβέλα έμειναν χωρίς φροντίδα. Αυτό ανάγκασε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδος να ζητήσει δια της προέδρου του κας στις 26-10-20 τις ενέργειες της Εισαγγελίας Λαμίας ώστε να βοηθηθούν τα ζώα της (επισυνάπτουμε το αίτημα). Λίγα λεπτά μόνο αργότερα από την αποστολή του αιτήματος, η κα επικοινώνησε μέσω μηνύματος και μετά τηλεφωνικά με την κ. κα για να εκφράσει τη  δυσαρέσκειά της για την καταγγελία και σύντομα γύρισε στο σπίτι . Λίγες ημέρες μετά ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδος δέχτηκε καταγγελία γειτόνων της κα για την παθητική κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα της και την διαβίβασε στο ΑΤ Στυλίδας στις 30-10-20 (την επισυνάπτουμε).

Φωτογραφίες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020, τα σκυλιά πεινασμένα, άρρωστα και σκελετωμένα...

 

Η καταγγελία της κας αφορά και μία σκυλίτσα, την Νταίζη την οποία υιοθέτησε η κα από τον Δήμο Αλεξάνδρειας στην Ημαθία το 2018. To microchip της Νταίζη είναι το 941000019423546. Μάθαμε από φιλόζωους της Ημαθίας ότι την ίδια ημέρα η κα υιοθέτησε άλλα δύο ζώα που είδε στον δρόμο από τον ίδιο Δήμο. Η κατάσταση της Νταίζης τότε ήταν πολύ καλή. Σήμερα η Νταίζη είναι υποσιτισμένη, εξαιρετικά αδύνατη και είναι σε κίνδυνο η ζωή της αν δεν λάβει θεραπεία για Ερλιχίωση και αν δεν σιτιστεί καλύτερα. Κατόπιν επιμονής της κας , η κα δέχτηκε να πάνε μαζί στον κτηνίατρο Α.Κ..

Η επίσκεψη έγινε στις 15-10-20. Η κτηνιατρική εξέταση και οι αιματολογικές εξετάσεις έγιναν με οικονομική επιβάρυνση της κας και όχι της κας ως ιδιοκτήτριας της Νταίζη. Η κα μας προσκόμισε και την απόδειξη πληρωμής.

Η κα κάλεσε τον κτηνίατρο για να επαληθεύσει το αληθές της καταγγελίας. Ο κ. Κ. επιβεβαίωσε ότι η σκυλίτσα ήταν εξαιρετικά αδύνατη , γεμάτη ψύλλους και τσιμπήματα . Οι εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από Ερλιχίωση μία ασθένεια που μεταδίδεται από τσίμπημα κροτώνων (τσιμπουριών) σε απουσία της απαραίτητης τακτικής αντιπαρασιτικής προστασίας. Λόγω της Ερλιχίωσης έχει χαμηλό αιματοκρίτη (29.2 με φυσιολογικές τιμές αναφοράς 37.1-57.0) αλλά και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων (79.000 με φυσιολογικές τιμές αναφοράς 143.00-400.000) και κινδυνεύει από αιμορραγία. Η ζωή της βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Ο κτηνίατρος μίλησε για ένα πολύ υποσιτισμένο ζώο. Ο κ. Κ. προσκόμισε και κτηνιατρική γνωμάτευση την οποία παρέλαβε η κα. α. Ο κτηνίατρος ενημέρωσε την κα για την θεραπεία που πρέπει να ακολουθηθεί όπως αναφέρει και στην γνωμάτευσή του αλλά είναι πολύ πιθανό να μην έχει χορηγηθεί καθώς σύντομα μετά την επίσκεψη στο κτηνιατρείο η κα (νυν κατηγορούμενη) έφυγε για Κούβελα και αμέσως μετά νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.

Συχνό το διαδικτυακό - μέσω facebook - μνημόσυνο πάνω από τα πτώματα των σκυλιών της. Από το 2015 φταίνε οι γείτονες, μπάρες που ξεπετάγονται από το πουθενά και ποτέ η ίδια. Δεκάδες τα νεκρά ζώα στα χέρια της...

 

Η κακή κατάσταση της σκυλίτσας φαίνεται και από την ένορκη κατάθεση της κας καθώς η (νυν κατηγορούμενη) την είχε μαζί της εκείνη την ημέρα. Ανάλογη ήταν και η ενημέρωση που είχε η κα από την κ. Ό.Π. από το Αθηναϊκό φιλοζωικό σωματείο οι ‘’Φίλοι των ζώων και ανθρώπων’’ η οποία όπως είπε κατέθεσε στις 8-10-20 την υπ’ αριθμ. 1499/1/197 καταγγελία στο ΑΤ Κυψέλης.

Η κ. Π. ενημέρωσε την κα Χ. για τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των ζώων της κας (νυν κατηγορούμενη) και ότι κατάφερε να πάρει πίσω δύο γατάκια τα οποία μέλος του σωματείου της έδωσε στην κα (νυν κατηγορούμενη) προς υιοθεσία χωρίς να προηγηθεί σωστός έλεγχος. Τα γατάκια ήταν σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση όταν επέστρεψαν στα χέρια του σωματείου.

Κάποιες από τις αναρτήσεις της κατηγορούμενης στις 15 και 16 Ιανουαρίου του 2021 μόλις συνελήφθη...

 

Η κ. Π. είδε την κακή κατάσταση της Νταίζη όταν επισκέφτηκε το σπίτι της κας  (νυν κατηγορούμενη) και είδε εκεί το σκυλί. Η ίδια η κα (νυν κατηγορούμενη) έχει αναρτήσει φωτογραφία της Νταίζη όπου φαίνεται να είναι σε έντονη απίσχναση .

Μέσα στο σπίτι στην Κούβελα , εκτός από σκυλιά υπάρχουν και κάποιες γάτες. Η ίδια αναφέρει σε ανάρτησή της ότι έχει 18 σκύλους και 5 γάτες . Τα ζώα προέρχονται από υιοθεσίες σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας αλλά και κάποια ζώα της γεννούν κουτάβια όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις της.

Το φιλοζωικό σωματείο Φθιώτιδος κατέθεσε στις 3-9-19 καταγγελία η οποία κατέληξε στο αρχείο καθώς μετά από αυτοψία που έγινε στις 15-11-2019 δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την κίνηση ποινικής δίωξης.

Aμέσως μετά τη σύλληψη της - προσπαθώντας να παραπλανήσει τους πάντες - η κατηγορούμενη έκανε λόγο για πολιτική δίωξη!

 

Παρά ταύτα υπάρχουν μέσα και έξω από το σπίτι στην Κούβελα, υποσιτισμένα και πιθανότατα άρρωστα ζώα που βλέπουν διαχρονικά οι γείτονες και όσοι επισκέπτονται το σπίτι της κα (νυν κατηγορούμενη) αλλά και είδαμε από φωτογραφίες σε αναρτήσεις της ίδιας στο διαδίκτυο. Σε πολλές φωτογραφίες των αναρτήσεων της φαίνονται σκελετωμένα ζώα, ακόμα και μέσα σε ακαθαρσίες.

Σχετικά με την επαγγελματική ενασχόληση της κας (νυν κατηγορούμενη) υπάρχει μεγάλη ασάφεια. Η κα (νυν κατηγορούμενη)   όπως έχει δηλώσει στην πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδος κα εργάζεται στον Άρειο Πάγο , είναι συνταξιούχος δημοσιογράφος (η ίδια αναφέρει 42 χρόνια δημοσιογραφικής καριέρας σε μία ανάρτησή της), έχει σπουδάσει Νομική ενώ στον Δήμο Λαμίας κάποιοι την ξέρουν ως Εισαγγελέα. Επίσης δηλώνει ότι πηγαίνει στα δικαστήρια ως μεταφράστρια σε δίκες αν και αναφέρεται και ως συνταξιούχος μεταφράστρια.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2021 δηλώνει ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας επειδή της παίρνουν τα ζώα και αφήνει την περιουσία της στο Κ.Κ.Ε.

 

Ζητούμε να εκδώσετε κατεπείγουσα εντολή προς το ΑΤ Κυψέλης για αυτοψία και απεγκλωβισμό των ζώων που ακούγονται στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου επί της Αναστασίου Γενναδίου  σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και με το σωματείο μας καθώς έχουμε μεγάλη εμπειρία στην σύλληψη φοβικών γατών αν χρειαστεί.

Αν βρεθούν τα συγκεκριμένα γατάκια ή άλλα σας παρακαλούμε να αφαιρεθούν και να παραδοθούν στον Δήμο Αθηναίων . Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι λόγω του μεγάλου διαστήματος που λείπει η κα (νυν κατηγορούμενη), κάθε ημέρα μετρά αντίστροφα .

Η σκυλίτσα Νταίζη είναι πιθανό να βρίσκεται στην Κούβελα καθώς αναφέρεται σε πρόσφατη ανάρτηση της κας (νυν κατηγορούμενη)  και θα ζητηθούν άμεσες ενέργειες από την Εισαγγελία της Λαμίας, το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας και τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδος τόσο για αυτή όσο και για τα υπόλοιπα ζώα εκεί.

Τέλος σας παρακαλούμε σε περίπτωση που οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη πέσει στην αντίληψή σας, να κινήσετε τις νόμιμες διαδικασίες .

Επισυνάπτουμε

Την ενημέρωση του τμήματος Αστικής Πανίδας σχετικά με την αυτοψία στην οδό Αναστασίου Γενναδίου  στις 13-11-20.

Φωτογραφίες των δύο γατών με την μητέρα τους, φωτογραφίες της Νταίζη και αναρτήσεις της κας (νυν κατηγορούμενη)  των ζώων της όπου φαίνονται ζώα σε απίσχναση.

Τις εξετάσεις της Νταίζη όπου φαίνεται η έντονη αναιμία και τα χαμηλά αιμοπετάλια και η πληρωμή του κτηνιάτρου που μας προσκόμισε η κα Κ.

Τις δύο αιτήσεις του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδος προς το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας στις 26-10-2020 και 30-10-2020.

Ένορκη κατάθεση της Ν.Π.
Με εκτίμηση

Για το φιλοζωικό σωματείο ‘’Αδεσποτολόγιο’’».

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: 24-10-2023 η δίκη γυναίκας που συστηματικά σκοτώνει και κακοποιεί τα ζώα που υιοθετεί σε Φθιώτιδα και Αθήνα

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.