Στηρίξτε μας

Κ.Τ.Ε.Λ. Πέλλας: Συγκεκριμένα δρομολόγια για τη μεταφορά μικρόσωμων ζώων συντροφιάς

25 Απριλίου 2012 10:30 | Χρηστικά
Κ.Τ.Ε.Λ. Πέλλας: Συγκεκριμένα δρομολόγια για τη μεταφορά μικρόσωμων ζώων συντροφιάς

Ο Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας Πέλλας «Η Ελπίδα», ενημερώνει τους κηδεμόνες των μικρόσωμων (μέχρι 10 κιλών) ζώων συντροφιάς, οι οποίοι θέλουν, να ταξιδέψουν με το κατοικίδιο τους μέσω των λεωφορείων των Κ.Τ.Ε.Λ. Πέλλας, ότι σε καμία περίπτωση η μεταφορά των μικρών κατοικίδιων ή κατά μείζονα λόγο αυτών, που συνοδεύουν αναπήρους, δεν τελεί υπό την κρίση του οδηγού ή και του ιδιοκτήτη του λεωφορείου ή τη συναίνεση των λοιπών επιβατών.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Κ.Τ.Ε.Λ. Πέλλας Α.Ε., σε όλους τους σταθμούς και τα πρακτορεία των Κ.Τ.Ε.Λ., θα πρέπει να έχει αναρτηθεί εμφανώς η ανακοίνωση, που να εξηγεί, και να ενημερώνει το επιβατικό κοινό σχετικά με τα δρομολόγια, τα οποία θα μπορούν, να εξυπηρετούν τη μεταφορά ζώων συντροφιάς ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ.

Σε περίπτωση άρνησης μεταφοράς τους από τους εκδότες εισιτηρίων, οδηγούς, εισπράκτορες κ.ά. εντός της καμπίνας επιβατών, ή μη συμμόρφωσης με τις ρυθμίσεις της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, επιβάλλονται, από το οικείο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) 170/2003 (Αʼ 140), στις Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. οι προβλεπόμενες κυρώσεις της παρ. 3 (η) του άρθρου 2 του ίδιου Π.Δ. και σε περίπτωση υποτροπής αυτές της παρ. 5 του ίδιου άρθρου.  Οι οδηγοί των λεωφορείων, που δε συμμορφώνονται με τις ως άνω ρυθμίσεις, υπόκεινται στις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 18 του Π.Δ. 246/2006 (Αʼ 261) που επιβάλλονται από τα αρμόδια όργανα των Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε..

Επιστολή διαμαρτυρία για τη εφαρμογή της εγκυκλίου

Θυμίζουμε, ότι η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων διαμαρτυρήθηκαν με επιστολή τους στις 10 Απριλίου 2012 για τη μη εφαρμογή της εγκυκλίου Β1/41804/4443/2011 και του Ν. 2963/2001 από οδηγούς των Κ.Τ.Ε.Λ..

Οι οδηγοί των Κ.Τ.Ε.Λ. συχνά απαγορεύουν τη μεταφορά μικρόσωμων ζώων στην καμπίνα των επιβατών ενώ ο νόμος το επιτρέπει.

Στην επιστολή προς τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών, Υποδομών και Δικτύων, την Ομοσπονδία των Κ.Τ.Ε.Λ., το Κ.Τ.Ε.Λ. Πελοποννήσου, το Κ.Τ.Ε.Λ. Λευκάδας και το Σώμα Επιθεωρητών του ΥΠ.ΜΕ.Σ.Υ.Δ. τονίζουν, ότι: στην Ομοσπονδία μας φτάνουν καταγγελίες, για μη εφαρμογή των ανωτέρω από οδηγούς των Κ.Τ.Ε.Λ.!

Ενώ οι φιλόζωοι, ενημερώνονται για τα δρομολόγια μέσα στα οποία επιτρέπεται η μεταφορά ζώων, και ενώ συνήθως προηγείται ενημέρωσή τους από τα ταμεία που αγοράζουν τα εισιτήριά τους, όταν φτάνουν να επιβιβαστούν, τελικά αναγκάζονται να αναβάλλουν το ταξίδι τους, καθώς ορισμένοι οδηγοί επιμένουν να θέλουν να τοποθετούν τα κατοικίδια στις αποσκευές!

Πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της κυρίας Φωτεινή Σερεφίδου, η οποία στις 25/02/2012 επιχείρησε να ταξιδέψει από την Αθήνα στο Ναύπλιο και ενώ ενημερώθηκε για τα δρομολόγια, πλήρωσε το εισιτήριό της, ο οδηγός της δημιούργησε πρόβλημα επιμένοντας ότι το ζώο της θα έπρεπε να ταξιδέψει στις αποσκευές.

Την ανάγκασε με αυτόν τον τρόπο να μην ταξιδέψει αν και η ίδια χωρίς να προβλέπεται αυτό από κάπου ζήτησε και είχε την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη των συνταξιδιωτών της!

Σαν δεύτερο πρόσφατο περιστατικό, μας καταγγέλθηκε για τα Κ.Τ.Ε.Λ Λευκάδας ότι στις 21/03/2012 μία κυρία και ενώ επέδειξε ακόμα και τον νόμο, επιχείρησε να ταξιδέψει με το κατοικίδιό της, και πάλι οι οδηγοί επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες δεν την άφησαν να ταξιδέψει!

Παρακαλούμε, λόγω και της περιόδου (εορτών - διακοπών) να εκδώσετε άμεσα νεότερη εγκύκλιο για την εφαρμογή του νόμου καθώς αυτός δεν εφαρμόζεται από τους αρμόδιους φορείς!

Τέλος θα πρέπει να μας διαβεβαιώσετε ότι τέτοια περιστατικά θα εκλείψουν άμεσα, καθώς η παραβατική αυτή συμπεριφορά εκ μέρους των οδηγών των Κ.Τ.Ε.Λ., αναγκάζει τους πολίτες να αλλάξουν τα σχέδια ταξιδιού τους, και συνιστά παραβίαση της αρχής της ελεύθερης επιλογής µέσου μετακίνησης καθώς και το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών!».

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Το Κ.Τ.Ε.Λ. ΠΕΛΛΑΣ ενημερώνει επιβάτες και οδηγούς ότι επιτρέπεται η μεταφορά ζώων στην καμπίνα

Οδηγοί του Κ.Τ.Ε.Λ. Αριδαίας παρανομούν και απαγορεύουν τα κατοικίδια στην καμπίνα των επιβατών

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.