Στηρίξτε μας

Κρήτη: Βρέθηκε ο δράστης που κρέμασε και έγδαρε σκυλιά στα Κεραμειά Χανίων

2 Δεκεμβρίου 2020 13:11 | Καταγγελίες
Κρήτη: Βρέθηκε ο δράστης που κρέμασε και έγδαρε σκυλιά στα Κεραμειά Χανίων

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Η συστηματική πίεση που άσκησαν φιλοζωικοί φορείς στις αστυνομικές αρχές είχε αποτέλεσμα και τελικά μετά από επιμελή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ο άνδρας ο οποίος κρέμασε και έγδαρε δύο οικόσιτα σκυλιά στα Κεραμειά Χανίων ταυτοποιήθηκε μέσω DNA. O 53χρονος κτηνοτρόφος, συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Χανίων για το αδίκημα της ζωοκλοπής.

Έτσι βρέθηκαν τα πτώματα του Τζακ και του Λεωνίδα...

 

Σε βάρος του βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ και αναμένεται να δικαστεί για τη ζωοκλοπή και για το πλημμέλημα (το έγκλημα διαπράχθηκε πριν το αδίκημα γίνει κακούργημα) της δολοφονίας - βασανισμού ζώων καθώς τα κρεμασμένα ζώα εντοπίστηκαν στις 18 Αυγούστου στην περιοχή της Κοντοπούλας στην Κρήτη.

Θυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε δράστη για έγκλημα σχετικά με ζώα μέσω λήψης βιολογικού υλικού (DNA). H πρώτη περίπτωση αφορούσε βιασμό σκύλου στους Θρακομακεδόνες Αττικής το 2013.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξιχνιάστηκε υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς, σε περιοχή των Χανίων. Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Εξιχνιάστηκε σήμερα (02.12.2020) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας "Περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς".

Ειδικότερα από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκε υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς (σκύλοι) τα οποία βρέθηκαν την 11.08.2020 σε περιοχή του Δήμου Χανίων και  ταυτοποιήθηκε ημεδαπός - δράστης ο οποίος είχε προβεί στην παραπάνω πράξη.

Σε βάρος του συγκεκριμένου ημεδαπού βεβαιώθηκαν σχετικές διοικητικές παραβάσεις οι οποίες ανέρχονται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Επιπλέον, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, συνελήφθη ο ανωτέρω για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.».

Τι επισημαίνει ο  Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων

KeramiaXanionDiamartyriaKremasmenaSkylia 2Από τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν φιλόζωοι στις 29 Αυγούστου.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» που πίεσε τις αρχές και συμμετείχε στη διαμαρτυρία με στόχο τον εντοπισμό του βασανιστή - δολοφόνου επισημαίνει τα εξής: «Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος! Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων η υπόθεση της αποτρόπαιης κακοποίησης και θανάτωσης ζώων που συντελέστηκε στα μέσα Αυγούστου. Τα σκυλιά είχαν βρεθεί κρεμασμένα, γδαρμένα, έχοντας υποστεί κακοποίηση και βασανισμό.».

KeramiaXanionDiamartyriaKremasmenaSkylia 1Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία.

Θυμίζουμε ότι στις 29 Αυγούστου φιλόζωοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με τα οχήματα τους και απαιτούσαν από τις αρχές να βρουν τον δολοφόνο. Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από το λιμάνι της Σούδας και κατέληξε στο Δημαρχείο Χανίων και στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.

«Σήμερα για τη φιλοζωική κοινότητα όλης της χώρας αλλά και για την κοινωνία γενικότερα είναι μια μέρα σημαντική και μια ημέρα δικαίωσης για τον Λεωνίδα και τον Τζακ, τα δυο ιδιόκτητα σκυλάκια, που με τόση αγριότητα και βαρβαρότητα ασκήθηκε πάνω τους πρωτοφανής βία.

Είναι μια μέρα δικαίωσης και για όλα τα μη ανθρώπινα ζώα που έχουν δολοφονηθεί με κάθε τρόπο στην χώρα μας και είναι πολλές χιλιάδες.

Είναι μια μέρα δικαίωσης και για την ΚΡΗΤΗ, που δικαίως ή αδίκως έχει μπει στο στόχαστρο της κοινωνίας για τα εγκλήματα κατά των ζώων που όμως συμβαίνουν σε κάθε σημείο της χώρας αλλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους εκείνους τους φιλόζωους πολίτες που αγωνίστηκαν για να κρατηθεί η υπόθεση αυτή στην επικαιρότητα και να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα.

Εμείς παρακολουθούσαμε στενά την υπόθεση και γνωρίζαμε, ότι προχωράει ΣΩΣΤΑ. Η αξιοποίηση του ευρεθέντος γενετικού ΥΛΙΚΟΥ, που ταυτοποίησε πέραν πάσης αμφιβολίας τον δράστη, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε υπόθεση δολοφονίας ζώων και αυτό θα πρέπει πλέον να αποτελέσει δεδικασμένο.

Αξίζει βέβαια πολλά συγχαρητήρια η ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης και ο Στρατηγός Α. Ρουτζάκης και φυσικά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και ο Προϊστάμενος της Π. ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία με άκρως επαγγελματικό τρόπο, με υπευθυνότητα και συντονισμένα διεξήγαγε την έρευνα ως να επρόκειτο για ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ.

Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά και η παρέμβαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Στρατηγού Μ. Καραμαλάκη που έδωσε σαφείς εντολές ανεύρεσης του δολοφόνου.

Η ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης και οι Διευθύνσεις της θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για όλη την αστυνομική δύναμη της επικράτειας για τον τρόπο που χειρίζονται τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων και σε αυτό έχει συμβάλλει τα μέγιστα και η φιλοζωική κοινότητα της Κρήτης που ξέρει να διεκδικεί.

Η σημερινή μέρα εκπέμπει ένα πολύ δυνατό σήμα για όλους τους επίδοξους κακοποιητές ζώων, ότι τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει, ότι θα υφίστανται πλέον τις μεγαλύτερες των ποινών και πολλοί θα εκτίουν την ποινή τους στη φυλακή αλλά και θα καταβάλλουν και πολύ μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Τον λόγο τώρα για την υπόθεση των Κεραμειών τον έχει η Δικαιοσύνη.

Εμείς δηλώνουμε ότι και σε αυτό το επίπεδο θα αγωνιστούμε για την τελική δικαίωση των δύο σκύλων και όλων των άλλων δολοφονηθέντων ζώων.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία».

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Bρήκε τα σκυλιά της απαγχονισμένα με γδαρμένα τα άκρα στα Κεραμειά Χανίων

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.