Στηρίξτε μας

Καβάλα: Αδιαφόρησε το Λιμενικό για δύο σκυλιά που βρέθηκαν να κινδυνεύουν στη θάλασσα

9 Ιουλίου 2023 08:00 | Καταγγελίες
Καβάλα: Αδιαφόρησε το Λιμενικό για δύο σκυλιά που βρέθηκαν να κινδυνεύουν στη θάλασσα

Μπορεί εθελοντές να κατάφεραν να σώσουν τα δύο σκυλιά που βρέθηκαν στη θάλασσα μπλεγμένα σε σημαδούρα και πάλευαν να κρατηθούν στην επιφάνεια εντούτοις το Λιμεναρχείο Καβάλας δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για να μεταβεί στο σημείο και να καταγράψει το γεγονός και την καταγγελία, όταν κλήθηκε από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Τα σκυλιά γλύτωσαν. Ο ιδιοκτήτης τους και οι αρχές αδιαφόρησαν...

 

Το Λιμενικό έλεγε στους αυτόπτες ότι εφόσον τα σκυλιά τα έβγαλαν στην στεριά είναι δουλειά της Αστυνομίας και από την ΕΛ.ΑΣ. απαντούσαν (και σωστά) ότι είναι ευθύνη του Λιμεναρχείου να στείλει υπαλλήλους της κάτι που φυσικά δεν έγινε. Όλα αυτά έφερε στη δημοσιότητα το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» και αποδεικνύουν ότι ελάχιστοι αρμόδιοι υπάλληλοι κάνουν ό,τι οφείλουν σε θέματα προστασίας των ζώων.

«Αυτή ήταν η μοίρα τους!»

Τα σκυλιά, όπως αποδείχτηκε, έχουν ιδιοκτήτη ο οποίος αδιαφορεί συστηματικά και κυριολεκτικά για τη ζωή τους. Τα αφήνει διαρκώς δεμένα μεταξύ τους με ιμάντα να κυκλοφορούν χωρίς επιτήρηση με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από ανθρώπους, οχήματα, φόλες ή και τη θάλασσα αλλά και να αποτελούν και τα ίδια κίνδυνο π.χ. πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος… Η απάντηση του στο ενδεχόμενο να τους συμβεί κάτι ήταν «αυτή ήταν η μοίρα τους!».

Στις 8 Ιουλίου επειδή η γυναίκα που τα εντόπισε νοιάστηκε, ο ναυαγοσώστης που έσπευσε με τη βοήθεια και άλλων λουόμενων νοιάστηκε έτσι αυτά τα Σέττερ στάθηκαν τυχερά και γλύτωσαν τον βέβαιο πνιγμό. Εντούτοις όταν κάποιος αφήνει στην τύχη τη ζωή των ζώων του και αυτό το κάνει συστηματικά πρέπει να διωχθεί. Και η δίωξη είναι δουλειά των αρχών και όχι των πολιτών.

Ο «Αίσωπος» στην ανακοίνωση του για τη διάσωση των σκυλιών, τη βοήθεια των εθελοντών που έσπευσαν και την αδιαφορία του ιδιοκτήτη των ζώων και του Λιμενικού, επισήμανε τα εξής με ανακοίνωση του στο facebook στις 8 Ιουλίου:

«‼️ΣΟΒΑΡΌ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΌ ΓΙΑ ΔΎΟ ΣΚΥΛΙΆ ΜΈΣΑ ΣΤΗ ΘΆΛΑΣΣΑ‼️

‼️ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ ΤΩΝ ΑΡΧΏΝ‼️

‼️Σήμερα το μεσημέρι γύρω στις 14:30, μέλος του Αισώπου δέχτηκε ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα, από μία κοπέλα η οποία ζητούσε απεγνωσμένα τη βοήθεια μας. Συγκεκριμένα εκείνη την ώρα μόλις είχανε βγάλει μέσα από τη θάλασσα 2 σκυλιά τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους, σκαλωμένα στα βαθιά σε μία σημαδούρα, που πάλευαν να μείνουν στην επιφάνεια να πάρουν ανάσα για να σώσουν τη ζωή τους.

O αντιδήμαρχος Απ. Μουμτσάκης που έσπευσε να βοηθήσει ώστε να βρεθεί λύση για τα ζώα συγκινημένος τα αγκαλιάζει λίγο μετά τη διάσωση τους...

 

‼️Το περιστατικό συνέβη στο Παληό ανάμεσα στα μπιτς μπαρ Ναυαγό και Κικαμπού. Τα δύο πανέμορφα σέτερ τα εντόπισε, από τις πληροφορίες που έχουμε, ο ναυαγοσώστης και δύο κοπέλες με φουσκωτό στρώμα βούτηξαν στα βαθιά για να βγάλουν έξω τα σκυλιά το συντομότερο δυνατόν πριν πνιγούν.

‼️Στο λουράκι του ενός ή και των δύο υπήρχε το τηλ του ιδιοκτήτη. Η κοπέλα μας ανέφερε πως τον κάλεσαν πολλές φορές χωρίς όμως ανταπόκριση και κάλεσαν το Λιμεναρχείο. Από το Λιμεναρχείο ενημερώθηκαν πως είχαν ειδοποιηθεί ότι χάθηκαν δύο σκυλιά μέσα στη θάλασσα, βγήκαν με σκάφος να τα ψάξουν, δεν τα βρήκαν και επέστρεψαν πίσω στη βάση τους.

‼️Όλος ο κόσμος εκεί είχε αναστατωθεί με αυτά που βίωσε και δεν ήξεραν που να απευθυνθούν για τα άμοιρα δύο σκυλάκια. Τους είπαμε να καλέσουν το Λιμεναρχείο να έρθει στο σημείο να κάνει καταγραφή του περιστατικού, να γίνει καταγγελία και από το αριθμό να εντοπίσουν άμεσα τον ιδιοκτήτη. Επίσης να ειδοποιηθεί και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απ. Μουμτσάκης,  να επιληφθεί στη μεταφορά και φιλοξενία των δύο ζώων εφόσον δεν θα είχε μέχρι τότε βρεθεί σε ποιον ανήκουν.

‼️Το Λιμεναρχείο αρνήθηκε να μεταβεί στο σημείο λέγοντας πως εφόσον τα βγάλατε έξω από τη θάλασσα, δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι αλλά η αστυνομία. Η αστυνομία πάλι έλεγε πως ούτε αυτοί είναι οι αρμόδιοι αλλά το Λιμεναρχείο! Θέλετε να μας πείτε δηλαδή, πως αν στη θέση των ζώων ήταν κάποιος άνθρωπος και επειδή θα τον είχαν βγάλει έξω, δε θα πηγαίνατε, εσείς κύριοι του Λιμεναρχείου; Ή επειδή επρόκειτο για αθώα πλάσματα, για ζώα και όχι για άνθρωπο ήταν χαμηλής σημασίας και εκτίμησης γεγονός;

‼️Καταγγέλουμε αυτή σας την αδιαφορία δημόσια και ελπίζουμε στο μέλλον να μη ξανά ζήσουμε τέτοιου είδους περιστατικά σε ανυπεράσπιστα πλάσματα και έχουμε την ίδια αντιμετώπιση από τις αρχές. Το να σέβεται κανείς τη ζωή και σε όποια μορφή της, δείχνει πολιτισμό, ανθρωπιά, παιδεία, μα πάνω απ' όλα ενσυναίσθηση. Εσείς κύριοι, τι απ' όλα αυτά δείξατε;!!

Τα σχόλια δικά σας!

Από την άλλη, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη, που μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, έφτασε στο σημείο, αγκάλιασε συγκινημένος αυτά τα δύο πλάσματα που σώθηκαν την τελευταία στιγμή και προσπαθούσε να βρει την καλύτερη λύση γι αυτά πριν παρουσιαστεί ο ιδιοκτήτης τους ο οποίος και έφτασε μετά από πολλά και αυτός στο σημείο. (Για τον ιδιοκτήτη βέβαια και για τις συνθήκες για το πως βρέθηκαν τα σκυλιά μέσα στη θάλασσα και δεμένα, θα διεξάγουμε έρευνα και έχει σίγουρα μέλλον η υπόθεση).

Μέσα από την καρδιά μας επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους αψήφησαν τον κίνδυνο και έτρεξαν να σώσουν αυτές τις ψυχές, όπως και την Αναστασία και τη Δέσποινα που μας κάλεσαν και έστειλαν προσωπικά μηνύματα ενημερώνοντας και ζητώντας βοήθεια για τις κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσουν!

‼️Παραθέτουμε φωτο από τα σκυλάκια και με τον κ. Μουμτσάκη με τη συγκίνηση στο πρόσωπο του αγκαλιά με τα δύο υπέροχα και τυχερά μέσα στην ατυχία τους, πλάσματα!‼️».

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Αναζητούν τους μάρτυρες που είδαν ποιος κλώτσησε σκύλο και τον πέταξε στη θάλασσα

Καβάλα: Κλώτσησε ηλικιωμένο αδέσποτο σκύλο και τον πέταξε στη θάλασσα

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.