Στηρίξτε μας

Καθαρίζουν τον βυθό, μαθαίνουν για τον βυθό!

13 Μαρτίου 2012 12:10 | Περιβάλλον
Καθαρίζουν τον βυθό, μαθαίνουν για τον βυθό!

Η Μ.Κ.Ο. ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια του προγράμματος εθελοντικών δράσεων «Φωνή Βυθού», διοργανώνει περιβαλλοντική εκδήλωση στην περιοχή της παραλίας Γλυφάδας, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012.

Αυτή η δράση φέρει τον τίτλο: «Καθαρίζουμε τον βυθό, μαθαίνουμε για τον βυθό» και περιλαμβάνει υποβρύχιο καθαρισμό της περιοχής από το τμήμα περιβαλλοντικών δράσεων της οργάνωσης και τους εθελοντές αυτοδύτες, ενώ στην επιφάνεια θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες, που θα απευθύνονται σε παιδιά και εθελοντές επιφανείας υπό την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας της Μ.Κ.Ο. ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του 2ου Λυκείου Βριλησσίων, η οποία θα παράσχει σημαντική υποστήριξη της δράσης από την επιφάνεια. Στόχος της εκδήλωσης δεν είναι μόνο η ανέλκυση των συγκεντρωμένων ρύπων, αλλά η ολοκληρωμένη διαχείριση τους και η επιμόρφωση των εθελοντών σε όλα τα στάδια της, όπως αυτό της επιστημονικής καταγραφής τους, της προστασίας των ζωντανών οργανισμών, που μπορεί να βρίσκονται μέσα σε επιβαρυντικά για το περιβάλλον υλικά, τη διαχείριση των πιο επικίνδυνων αντικειμένων, την τελική διαλογή των συγκεντρωμένων ρύπων σε υλικά ανακυκλώσιμα ή μη ανακυκλώσιμα, καθώς και την προώθηση τους στα αντίστοιχα κέντρα ανακύκλωσης.

Ο Παναγιώτης Τασιαδάμης εκ μέρους των ΥΔΡΟΝΑΥΤΩΝ εξηγεί: «Η προσπάθεια της οργάνωσης μας φιλοδοξεί να αποδείξει πως οι περιβαλλοντικές δράσεις μπορεί να υποστηριχθούν από οποιονδήποτε έχει πρόθεση να προσφέρει έργο στην προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής.

Καθαρίζουμε τον βυθό, μαθαίνουμε για τον βυθό, συμμετέχουμε, προσφέρουμε, ευαισθητοποιούμαστε και ευαισθητοποιούμε, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, στην παραλία Γλυφάδας. Η συγκέντρωση των εθελοντών θα γίνει στις 10.00 στην παραλία Ζέρβα. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των ΥΔΡΟΝΑΥΤΩΝ www.ydronaftes.gr ή στο τηλέφωνο 6978727383. Σας περιμένουμε όλους».
 

Tagged:

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.