Στηρίξτε μας

Κατηγορούν τον Δήμο Μαλεβιζίου επειδή φροντίζει τ’ αδέσποτα

22 Μαΐου 2013 16:42 | Επικαιρότητα
Κατηγορούν τον Δήμο Μαλεβιζίου επειδή φροντίζει τ’ αδέσποτα

Με τον Δήμο Μαλεβιζίου τα βάζουν ξενοδόχοι της περιοχής στο Ηράκλειο της Κρήτης επειδή μεριμνά για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που διαβιούν στα διοικητικά του όρια. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά πρωτάκουστο καθώς έχουμε συνηθίσει να υπάρχουν αντιδράσεις για όσα οι δήμοι δεν κάνουν σχετικά με τα ζώα.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» Ηρακλείου με ανακοίνωση τους καθώς έχουν προσπαθήσει πολύ για να λειτουργήσει το πρόγραμμα αυτό στηρίζουν τη θέση του Δήμου Μαλεβιζίου, που είναι συνάδει με τα όσα ορίζει ο νόμος 4039/12.

Στην ανακοίνωση τους τονίζεται: «Εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις, στειρώσεις γίνονται στα ζώα, ως ακριβώς ο νόμος ορίζει. Συνεργαζόμενος ο Δήμος με το σωματείο μας ‘’Ζωφόρος’’, προβαίνει και σε σίτιση, αλλά και αποπαρασίτωση των αδέσποτων κατά καιρούς.

Σημειώσατε ότι όσα ζώα έχουν περιθαλφθεί με αποπαρασίτωση, στείρωση και αιματολογική εξέταση έχουν νομίμως επανενταχθεί, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 9 σε περιοχές επιτρεπόμενες ως αναλύει η παρ.10.

Ο Δήμος δύναται να ορίσει - δημιουργήσει, σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία, σημεία σίτισης, βάσει του άρθρου 9 του νόμου 4039/12, ως αναφέρεται στην ίδια παράγραφο.

Οι διαμαρτυρόμενοι ξενοδόχοι της περιοχής αλλά και όποιοι πολίτες οφείλουν να ενημερωθούν για τη συμβίωση και συνύπαρξη με την αστική πανίδα, ως ο νόμος 4039/12 ορίζει για τη χώρα μας και ως η εγκύκλιος του Αρείου Πάγου 8.4.13πλήρως αποσαφηνίζει ιδιαίτερα στην σελίδα 13.

Η εικόνα των φροντισμένων, υγιών και χορτάτων αδέσποτων είναι θετική για τους εκατοντάδες τουρίστες, που την μεταφέρουν με καλά λόγια στις πατρίδες τους, εφόσον τα ζώα δεν κακοποιούνται και δεν αφήνονται στην τύχη τους.

Είμαστε υποχρεωμένοι εφόσον δεν συμμορφωθούν οι εν λόγω δυσανασχετούντες με τα νόμιμα, να ενημερώσουμε τα συνεργαζόμενα lobbies φιλοζωικών του Εξωτερικού και όχι μόνον, για την λανθασμένη και παράνομη στάση τους, που κακοποιεί ζώα και ανθρώπους».

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Μαλεβιζίου ξεκίνησε πρόγραμμα στειρώσεων

Ο Δήμος Μαλεβιζίου θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα προστατέψει τα αδέσποτα του!

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.