Στηρίξτε μας

Καταγγέλλουν ότι στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης εμποδίζουν φιλόζωους να ταΐσουν τ' αδέσποτα

3 Ιουνίου 2022 13:23 | Καταγγελίες
Καταγγέλλουν ότι στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης εμποδίζουν φιλόζωους να ταΐσουν τ' αδέσποτα

Με κοινή επιστολή τους που έστειλαν στις 29 Μαΐου προς την Πενταμελή Επιτροπή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, το Α.Τ. Βούλας και το www.zoosos.gr φιλοζωικοί φορείς της περιοχής (Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ένωση Εθελοντών Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης «Ο Άργος», Φιλοζωική Ένωση «Φιλοζωική Ομάδα Βούλας», Φιλοζωική Ένωση «Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων», «Φιλοζωική Ένωση Εθελοντών Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης») καταγγέλλουν τους υπεύθυνους του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης που βάζουν εμπόδια στη φροντίδα των αδέσποτων γατιών παρά το γεγονός ότι μια γυναίκα η Αγγελική Σοφιανοπούλου, επί 16 χρόνια πληρώνει από την τσέπη της για την τροφή και τη στείρωση των αδέσποτων της αποικίας που ζει εκεί.

Η επιστολή

«Όπως πληροφορηθήκαμε από το μέλος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης κ.Αγγελική Σοφιανοπούλου, η οποία κατά τα τελευταία 16 έτη φροντίζει, στειρώνει και νοσηλεύει ιδίοις εξόδοις τα γατιά του Ομίλου, η επικρατούσα κατάσταση προς τα ως άνω αδέσποτα κατά τους τελευταίους μήνες έχει καταντήσει επιθετική.

NaftikosOmilosVouliagmenisTaistraMaios2022Ενοχλούνται ακόμα και αν η τροφή για τις γάτες μπαίνει εκεί που αποθηκεύονται ξαπλώστρες και τραπέζια...

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω κυρία δέχεται απειλές από τις εκάστοτε διοικήσεις, όμως με την υποστήριξη των Φιλοζωικών Σωματείων της περιοχής τις έχει μέχρι τώρα αντιπαρέλθει. Αλλά πλέον όμως την υποχρεώνουν σε μετατόπιση της ξηράς τροφής και του νερού και τεσσάρων γατών πολύ μακριά από το σύνηθες σημείο τροφοδοσίας και διαπιστώσαμε πως τα ζώα καταλήγουν αφυδατωμένα, πεινασμένα και παραμελημένα σε βαθμό που κάποια από αυτά ήδη έχασαν την ζωή τους.

Η πρόφαση καλής θέλησης με την οποία η διοίκηση κάλεσε κτηνίατρο από την Ραφήνα (!!!), ενώ οι συνεργαζόμενοι τοπικοί κτηνίατροι βρίθουν και κάποιοι από αυτούς είναι και μέλη του Ομίλου καθιστά τις προθέσεις της παρούσας διοίκησης διαφανείς, δηλαδή την τελική εξόντωση των γατιών, επειδή ως φαίνεται ο νεοπλουτισμός και η σιχασιά προς τα ζώα συμβαδίζουν αγαστότατα. Οπωσδήποτε υπάρχουν μέλη του Ομίλου, από την μειοψηφία που έχουν αγανακτήσει από την κατάσταση.

Επειδή ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης δεν είναι ιδιοκτήτης των ακτών και της θάλασσας και επομένως της υπάρχουσας πανίδας και χλωρίδας, αλλά απλώς χρήστης του χώρου, καλό θα ήταν να του υπενθυμίζεται το συγκεκριμένο status και να μας πληροφορήσετε το συντομότερο δυνατόν πως δεν θα χαθούν άλλες ζωές αδεσπότων και δεν θα ταλαιπωρηθούν περαιτέρω από κακομεταχείριση τα ζώα αυτά, πολλώ μάλλον που ήδη υπάρχει πεπειραμένος, πρόθυμος και μόνιμος φροντιστής.
Για οποιανδήποτε άλλη πληροφορία παραμένουμε στη διάθεση σας» καταλήγει η επιστολή.

Ουσιαστικά βλέπουμε στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, που έχει αφήσει τις αδέσποτες γάτες στην τύχη τους επί χρόνια χωρίς να στειρώνει, σιτίζει, προσφέρει περίθαλψη - κάποιοι να κάνουν τον βίο αβίωτο σε μια γυναίκα η οποία τα κάνει όλα αυτά και τα πληρώνει μάλιστα από την τσέπη της...

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.