Στηρίξτε μας

Καλό νέο η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τους υγροτόπους

19 Ιουνίου 2012 05:21 | Περιβάλλον
Καλό νέο η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τους υγροτόπους

Το WWF Ελλάς χαιρετίζει την υπογραφή από τον υπηρεσιακό υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γρηγόρη Τσάλτα, του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «Έγκριση καταλόγου μικρών νησιωτικών υγροτόπων και καθορισμός όρων και περιορισμών για την προστασία και ανάδειξη των μικρών παράκτιων υγροτόπων που περιλαμβάνονται σε αυτόν».

Ένα χρόνο μετά την ανάρτηση του προς διαβούλευση από την τότε υπουργό ΠΕ.Κ.Α. κα Τίνα Μπιρμπίλη, το σχέδιο Π.Δ. αποτελεί στην ουσία το πρώτο διάταγμα κατ’ εφαρμογή του νόμου 3937/2011 για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο Π.Δ. προωθήθηκε από τον προηγούμενο υπουργό ΠΕ.Κ.Α., Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον προβλεπόμενο έλεγχο νομιμότητας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο πρακτικό επεξεργασίας του ΣτΕ (80/2012), με το οποίο εγκρίνεται ως νόμιμο το σχέδιο Π.Δ. «ενόψει του περιεχομένου του σχεδίου που εκδίδεται σε εκτέλεση της συνταγματικής επιταγής για προστασία του περιβάλλοντος, η Διοίκηση πρέπει να μεριμνήσει για την ταχεία προώθησή του».

Το WWF Ελλάς εκφράζει την ελπίδα, ότι το σχέδιο θα υπογραφεί άμεσα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και δηλώνει, πως θα είναι παρόν στην προσπάθεια για τη διασφάλιση της εφαρμογής του.

Η προστασία και ανάδειξη αυτών των πολύτιμων οικοσυστημάτων, που είναι ίσως τα πλέον απειλούμενα στον νησιωτικό χώρο, πρέπει να αποτελέσει πολιτική προτεραιότητα.

Διαβάστε επίσης:

Αν έχεις «άκρες» μπορείς να χτίσεις όπου θες στην Πάρο!
 

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.