Στηρίξτε μας

Και το Εφετείο Ρόδου «αθώωσε» τον 75χρονο που σκότωσε σκυλάκι χτυπώντας το επανειλημμένα με σωλήνα στις Καλυθιές

12 Οκτωβρίου 2016 22:59 | Καταγγελίες
Και το Εφετείο Ρόδου «αθώωσε» τον 75χρονο που σκότωσε σκυλάκι χτυπώντας το επανειλημμένα με σωλήνα στις Καλυθιές

Την έφεση που είχε ασκήσει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Κυριακή Κλιάμπα τον Ιανουάριο του 2015 εις βάρος της απόφασης που αθώωσε ουσιαστικά τον 75χρονο άνδρα – αφού τον έκρινε ένοχο χωρίς ποινή – ο οποίος στις 13 Νοεμβρίου του 2014 στην περιοχή Καλυθιές σκότωσε έναν σκύλο, απέρριψε τελικά το Εφετείο Ρόδου σήμερα.

RodosKoutaviKalithies (1)Ήταν μόλις 9 μηνών...

Η έφεση δεν έγινε δεκτή και κρίθηκε ως απαράδεκτη καθώς δεν ήταν εμπεριστατωμένη. Αυτό εξήγησε στο www.zoosos.gr η Γεωργία Διμέλλη δικηγόρος και τότε αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ρόδου «Τυχερές Πατούσες» η οποία είχε καταθέσει μια σειρά από επιχειρήματα στην αρμόδια εισαγγελέα ώστε να ασκήσει την έφεση και να την στοιχειοθετήσει σωστά το αίτημα της αυτό για να δικαιωθεί ο Κούπερ ο σκυλάκος που δολοφονήθηκε.

 

Δυστυχώς η προχειρότητα στην σύνταξη της έφεσης από πλευράς της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου είχε ως αποτέλεσμα ο δράστης και δολοφόνος του ζώου να μην δικαστεί καν σε δεύτερο βαθμό. Πρόκειται για άλλη μια απόφαση δικαστηρίου του νησιού που ουσιαστικά απαλλάσσει των ευθυνών του έναν δολοφόνο ζώου γι’ αυτό και φιλοζωικοί φορείς αναμένεται να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο υπόμνημα αναφορικά με την κακοδικία σε τέτοιες υποθέσεις, καθώς και δράστες αθωώνονται και η εκδίκαση στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σπανίως πραγματοποιείται.

Θυμίζουμε ότι εις βάρος του κατοίκου των Καλυθιών που σκότωσε χτυπώντας το επανειλημμένα με σωλήνα το σκυλί – σύμφωνα με την γνωμάτευση της κτηνιάτρου Άννας Ρούσου – επειδή μπήκε στο χωράφι του (ισχυρίστηκε ότι του είχε φάει κότες και φοβήθηκε για την ζωή του!) βεβαιώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αφάντου το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Εντούτοις ουδέποτε διευκρινίστηκε αν τελικά του επιβλήθηκε το τσουχτερό διοικητικό πρόστιμο από το αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας αφού καταδίκη έστω και χωρίς ποινή υπάρχει αλλά και παραδοχή της πράξης από πλευράς του δράστη.

Ναι στην τιμωρία των δραστών όχι στην αντεκδίκηση και στην αυτοδικία

Η τιμωρία από τα δικαστήρια εκείνων που σκοτώνουν ζώα είναι σημαντική για τον παραδειγματισμό των υπολοίπων. Όταν πράξεις βίας εις βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων συμβαίνουν χωρίς να υπάρχουν κυρώσεις προς τους δράστες είναι βέβαιο ότι οδηγούν την κοινωνία μας σε κατάσταση πλήρους αποκτήνωσης ή και αυτοδικίας από εκείνους οι οποίοι θέλουν να υπερασπιστούν τα ζώα.

Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι για εμάς η αντεκδίκηση, η αυτοδικία και η προτροπή σε παράνομες πράξεις (κάτι που διώκεται ποινικά) είναι απορριπτέες πρακτικές, αφού μεγεθύνουν τον κύκλο της βίας μεταξύ ζώων και ανθρώπων ή ανάμεσα στους ανθρώπους.

Οφείλουμε να περιμένουμε την απόδοση της δικαιοσύνης μέσω των δικαστηρίων με την εκδίκαση της υπόθεσης γιατί αυτός είναι ο μόνος ενδεδειγμένος πολιτισμένος τρόπος στο πλαίσιο λειτουργίας μιας κοινωνίας. Οι προπηλακισμοί, οι φθορές στην ιδιοκτησία, η επίθεση στον δράστη, η δημοσιοποίηση ονομάτων δραστών ή μελών της οικογένειας του και άλλου είδους παράνομες ενέργειες δεν είναι για εμάς αποδεκτές. Γιατί αν γίνουμε ίδιοι με τους δράστες τότε είναι βέβαιο ότι θα έχουμε χάσει το δίκιο μας.

Η αντεκδίκηση άλλωστε έχει ιστορικά αποδειχτεί ότι τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα λειτουργεί προς όφελος εκείνου που έχει τη δύναμη και όχι προς όφελος εκείνου που έχει το δίκιο και επιθυμεί τη δικαίωση!

Διαβάστε επίσης:

Αύριο στο Εφετείο Ρόδου η δίκη 75χρονου που σκότωσε το 2014 σκυλάκι χτυπώντας το επανειλημμένα με σωλήνα στο κεφάλι στις Καλυθιές

Η εισαγγελέας Ρόδου άσκησε έφεση στην απόφαση που αθώωνε τον 73χρονο δολοφόνο του κουταβιού

Ζητούν από την Εισαγγελία να καταθέσει ένταση ώστε να μη μείνει ατιμώρητος το 73χρονος που σκότωσε τον σκύλο

Ρόδος: Το δικαστήριο άφησε ατιμώρητο τον 73χρονο που σκότωσε το σκυλί

Προφασίστηκε ασθένεια για να γλυτώσει τη δίκη ο 73χρονος που σκότωσε με σωλήνα το κουτάβι

Ρόδος: Αυτό είναι το σκυλάκι που θανάτωσε χτυπώντας το με σωλήνα στο κεφάλι

Ρόδος: Συνελήφθη ο άνδρας που σκότωσε κουτάβι πολτοποιώντας με σωλήνα το κεφάλι του

Ρόδος: Σκότωσε χτυπώντας με σωλήνα το κουτάβι του γείτονα του

Ρόδος: Ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστούν τα γαϊδούρια της Λίνδου μετά τις καταγγελίες

Ρόδος: Με εντολή εισαγγελέα έσωσαν το γαϊδούρι που κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του

Ρόδος: Οι τουρίστες διαμαρτύρονται για τα κακοποιημένα γαϊδούρια στη Λίνδο

Βρήκε τον σκύλο απαγχονισμένο σε δέντρο στην Ψίνθο της Ρόδου

Ρόδος: Κρέμασε τα σκυλιά, καταδικάστηκε, αλλά δεν θα τιμωρηθεί!

Ρόδος: Κρέμασε τον σκύλο κοντά στην εκκλησία

Ρόδος: Συνελήφθη ο βοσκός που παραδέχτηκε ότι εξοντώνει με φόλες άγρια και κατοικίδια ζώα

Ρόδος: Συνελήφθη 65χρονος που κατασκεύαζε & πωλούσε δόκανα για την σύλληψη άγριων ζώων

Ρόδος: Έκκληση για τον παράλυτο σκύλο που βρέθηκε πεταμένος σε ρέμα χτυπημένος από αυτοκίνητο

Ρόδος: Βρήκαν αποκεφαλισμένο ελάφι και ισχυρά απαγορευμένα δηλητήρια σε μάντρα βοσκών

Ρόδος: Αποκεφάλισαν το ελάφι για να κρατήσουν το κρανίο ως τρόπαιο!

Ρόδος: Έσωσαν το ελάφι που βρέθηκε να σέρνει με τα κέρατα ένα νεκρό Dama – dama

Ρόδος: Δολοφόνησε το ελάφι με εννιάβολα φυσίγγια

Ρόδος: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να κυνηγάει παρανόμως με δόκανο

Ρόδος: Συνελήφθη κυνηγός με 169 ωδικά πτηνά αιχμάλωτα και 920 ξόβεργες

Ρόδος: Καταδικάστηκε ο άνδρας που έκοψε με ψαλίδι τα αυτιά του κουταβιού

Ρόδος: Τον συνέλαβαν γιατί δηλητηρίασε με φόλα κυνηγόσκυλο

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

 1. μουρ

  ''Μπραβο'' στο εφετειο κ σε ολους τους αρμοδιους..οταν ο μπραμπας σκοτωσει στο ξυλο κανεναν ανθρωπο γτ θα τυχει να μπει στο χωραφι του κ να θοβηθει για τη ζωη τ..μ χιεσω..τοτε να σας δω καθικια..αλλα λες κ εχετε αιμα μεσα στις φλεβες σας για να νιωσετε κ τυψεις..καταρραμενοι να ειστε!

 2. Al

  Διαφωνώ με τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του δράστη. Πρόκειται για επικίνδυνο άνθρωπο που κυκλοφορεί ελεύθεροw και έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε το όνομά του. Ένας άνθρωπος ξεσπά κατά αυτόν τον τρόπο σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα, σημαίνει πως έχει και άλλες νοσηρές τάσεις μέσα του. Και κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή ελεύθερος και ανάμεσά μας. Ντροπή σε όσους το επέτρεψαν.

  1. Κατερίνα

   Συμφωνώ απόλυτα.Αθωώθηκε ένας εγκληματίας. Προφανώς η δικαιοσύνη δεν ενδιαφέρεται ούτε για να αποδοθεί η δικαιοσύνη και ούτε για την προστασία τον πολιτών.

 3. Μαρία

  Ντροπή. Αθωώθηκε ένας εγκληματίας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσοι πολλοί ηλικιωμένοι βγάζουν τόση κακία απέναντι στα ζώα. Με το ένα πόδι στον τάφο κι αντί να δουν τη ζωή αλλιώς, σκοτώνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.