Στηρίξτε μας

Ίσθμια Κορινθίας: Σκύλος άρρωστος αλυσοδεμένος στον ήλιο χωρίς νερό μέσα σε κτήμα

30 Ιουνίου 2022 20:20 | Καταγγελίες
Ίσθμια Κορινθίας: Σκύλος άρρωστος αλυσοδεμένος στον ήλιο χωρίς νερό μέσα σε κτήμα

Tης Ελένης Ηλιοπούλου

Την κακοποίηση ενός ακόμα ζώου από τον ιδιοκτήτη του στα Ίσθμια Κορινθίας έκανε γνωστή το φιλοζωικό σωματείο «Make it Pawsible» και όπως επισημαίνει το ζώο βρέθηκε αλυσοδεμένo στον ήλιο μέσα σε ιδιωτική περιφραγμένη έκταση.

 

Αν και η Αστυνομία είχε ενημερωθεί για την κακοποίηση των ζώων αστυνομικοί υπάλληλοι ισχυρίζονταν ότι δεν έβρισκαν σε ποιον ανήκουν τα σκυλιά σε αυτό το κτήμα. Αυτό που δεν μπορούσαν (;) να βρουν οι αστυνομικοί το βρήκαν οι εθελοντές αφού στο κτήμα, στην είσοδο υπήρχε σε πινακίδα το όνομα του ιδιοκτήτη του χώρου του οποίου ο γιος είναι και πρώην αντιπρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ισθμίων και δημοτικός σύμβουλος.

IsthmiaKorinthiasSkylos30 6 2022 1Στη μια πινακίδα στην πόρτα του κτήματος υπάρχει το όνομα του ιδιοκτήτη (που δεν μπορούσε να βρει η Αστυνομία!) και στην άλλη το ερώτημα για τη ζωή μετά τον θάνατο...

Μάλιστα σήμερα ως διά μαγείας ο ιδιοκτήτης των σκυλιών και των προβάτων όχι μόνο εμφανίστηκε στον χώρο αλλά παρακαλούσε τους τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες να αποσύρουν την καταγγελία σε βάρος του και έτσι γίνεται φανερό ότι η Αστυνομία όχι μόνο ήξερε σε ποιον ανήκουν τα ζώα αλλά και ότι φρόντισε και να του το σφυρίζει μόλις έγινε η επώνυμη καταγγελία σε βάρος του!

Αν οι εθελοντές δεν ζητούσαν από τον ηλικιωμένο να τους παραδώσει το σκυλί για να το σώσουν το ζώο σε μερικά 24ωρα αυτό θα ήταν νεκρό από την αφυδάτωση, την πείνα και την κακοποίηση και η Εισαγγελία Κορίνθου μαζί με τους αρμόδιους στο Α.Τ. θα έμενε στα θα…

Σύμφωνα με την κτηνίατρο που εξέτασε τη σκυλίτσα, της έκανε αιματολογικές εξετάσεις και έβγαλε και ακτινογραφίες το ζώο έχει ερλιχίωση, δερματικά, λεϊσμανίωση, σπασμένα δόντια καθώς έτρωγε πέτρες και έχει όγκους στους μαστούς και στη μήτρα. Μάλιστα έχει γεννήσει πριν από δύο – τρεις μήνες. Άραγε τι να απέγιναν τα κουτάβια της;

Ο βασανιστής της, που τώρα παρακαλούσε τους φιλόζωους να μην του κάνουν καταγγελία, ζήτησε από τους εθελοντές αφού τελειώσουν με τα ιατρικά, να του πάνε πίσω τον σκύλο του και τους υποσχέθηκε (!) ότι θα τον έχει ελεύθερο!

Μέσα στον ίδιο χώρο ο ηλικιωμένος άνδρας έχει τρία πρόβατα, ένα θηλυκό άλογο (που πιθανότατα κυοφορεί) και σύμφωνα με περίοικους είχε και άλλα σκυλιά τα οποία τα εγκατέλειψε στον δρόμο και μπαινοβγαίνουν στο κτήμα του από τρύπες στην περίφραξη.

Στο σκυλί οι εθελοντές με το που μπήκαν στον χώρο για να το σώσουν αρχικά έβαλαν νερό στον λευκό κουβά που φαίνεται στις φωτογραφίες και του έδωσαν τροφή. Όπως θα δείτε γύρω του δεν είχε τίποτα για να το προστατεύει. Ένα κομμένο μπιτόνι με σάπιο νερό ήταν παραπέρα αλλά σε αυτό το «νερό» το σκυλί δεν έφτανε να πιει…

Αυτός ο ηλικιωμένος αν υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια και αυτός ακόμα ζει, από τους δικαστές θα ζητήσει επιείκεια αν και ο ίδιος στον σκύλο του δεν έδειξε καμιά…

Η ανακοίνωση του φιλοζωικού σωματείου «Make it Pawsible»

«‼️ Καταγγελία & Έκκληση για φιλοξενίες‼️

Εδώ και λίγο καιρό, παρατηρήσαμε κάποια νέα αδέσποτα στην περιοχή του Αγίου Χαράλαμπου στα Ίσθμια Κορινθίας.

Είχαμε ανεβάσει και σχετικό ποστ, αφού αρχίσαμε να τα ταΐζουμε καθημερινά και δρομολογησαμε και τα ιατρικά τους (εξετάσεις/στειρώσεις).

Μάθαμε ότι τα ζώα έβγαιναν από το διπλανό κτήμα, απόρροια γεννων από τα δεσποζομενα του ιδιοκτήτη, ενώ παρατηρήσαμε αλλα 2 σκυλιά να γαβγίζουν στο κτήμα και να είναι αλυσοδεμένα.

Επιστρέψαμε μετά από λίγες μέρες αφού είχαμε ραντεβού για να πιάσουμε το ενα θηλυκό που ζούσε πλέον έξω από το κτήμα για στείρωση και να δούμε τι θα κάνουμε με τα 2 αλυσοδεμένα σκυλιά, αν είναι στην ίδια κατάσταση.

Να σημειώσουμε ότι μας είχαν ήδη ενημερώσει ότι είχε κληθεί η αστυνομία, η οποία δεν είχε κάνει τίποτα αφού δεν έβρισκε ποτέ κανέναν και έφευγε.

Αστείες καταστάσεις στην ελληνική μπανανια. Ο ιδιοκτήτης είχε το επίθετο του καρφιτσωμενο σε ξύλινη ταμπέλα στην εξώπορτα, ενώ ήταν κάποτε αντιπρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ισθμίων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Κατά τ' άλλα δεν μπορούσαν να τον βρούν.

Διαπιστώσαμε ότι το ένα από τα 2 αλυσοδεμένα είχε λυθεί/το είχαν λυσει και πλέον περιφερόταν εκτός κτήματος, αποστεωμένο, αναιμικό και αδύναμο.

Το τρέξαμε για εξετάσεις και ήδη έχει ξεκινήσει θεραπεία με vybramycin, αφού έχει ερλιχιωση, ενώ αναμένουμε τις υπόλοιπες εξετάσεις.

Και τώρα στο επίμαχο.

Από το πρωί στηθηκαμε έξω από το κτήμα, περιμένοντας περιπολικό γιατί το αλυσοδεμενο ζώο που είχε απομείνει μέσα, αργοπεθαινε στον ήλιο.

Χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, χωρίς κατάλυμα, αλυσοδεμένο σε ενα δέντρο.

Κινήθηκαν ολες οι νόμιμες διαδικασίες από μεριάς μας με μάρτυρες, φωτογραφίες και αιτηθηκαμε την παρέμβαση εισαγγελέα άμεσα για να αφαιρεθεί το ζώο από το μαρτύριο του.

Να ενημερώσουμε ότι μετά από πολλές ώρες, ακόμα περιμένουμε την παρέμβαση των δικαστικών αρχών και δεν έχουμε καμία ενημέρωση.

Ίσως η εισαγγελία Κορίνθου να κρίνει ότι οι συνθήκες του ζώου ήταν ιδανικές.

Ίσως να κρίνει ότι ο βασανιστής του ζώου δεν πρέπει να πληρώσει για τις πράξεις του, κι ας υπάρχει ένας νόμος που ορίζει τις πράξεις του ξεκάθαρα ως κακουργηματικου τύπου.

Στο μεταξύ όμως έγινε το εξής.

Μετά την καταγγελία, επιστρέψαμε στο κτήμα και περιμέναμε.

Υποθέτουμε ότι ως δια μαγείας ενημερώθηκε ενας εκ των ιδιοκτητών του κτήματος και έφτασε εκεί.

Δεν θα αναλύσουμε δημόσια το τι ειπώθηκε. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια.

Μας παραδόθηκε το ζώο οικειοθελώς και το μεταφέραμε στην κτηνίατρο μας Μαρία Μπελιβανη.

Το ζώο είναι με όγκο στο στήθος και στη μήτρα, αρρωστο, με αναιμία και πολύ πιθανά με πολλές μεσογειακές ασθένειες σε δραματική κατάσταση.

Θα περιμένουμε βέβαια και τις υπόλοιπες εξετάσεις της.

Τα δόντια της είναι ολα σπασμένα, από τις πέτρες που έτρωγε και η κοιλιά της διογκωμένη για τον ίδιο λόγο.

Αυτή τη στιγμή στειρωνεται, θα γίνουν και ακτινογραφίες και φυσικά δεν τίθεται ζήτημα να γυρίσει στον κακοποιητη του.

Ζητάμε βοήθεια για αυτά τα ζώα.

Χρειαζόμαστε κάποιον χωρο για τη σκυλίτσα με το όνομα Πάντα, χρειαζόμαστε χώρο για όσα ζώα "γέννησε" αυτό το κτήμα, προκειμένου να μεταφερθούν να στειρωθουν, να γίνουν οι θεραπείες τους σωστά, ζώα που πλέον ζουν παρατημένα και άρρωστα έξω από το εν λόγω κτήμα.

Παρακαλούμε εστω και για κάποιον χώρο επί πληρωμή.

Είμαστε γεμάτοι και δεν έχουμε καμία λύση.

Να σημειώσουμε ότι στο κτήμα βρίσκονται ακόμα 3 πρόβατα και μια φοράδα.

Όλα έχουν αναφερθεί στην καταγγελία.

Βέβαια ΑΚΟΜΑ περιμένουμε την παρέμβαση εισαγγελέα..

Αναρωτιόμαστε αν στο μεταξύ πέθαινε το ζώο, τι θα έπρεπε να κάνουμε περαιτέρω.

Να ευχαριστήσουμε την εθελόντρια @Pantari Theodwra που συνέδραμε στην όλη διαδικασία.

‼️ Επείγει χωρος για τη γιαγιουλα που ζούσε αλυσοδεμένη ολα τα χρόνια της ζωής της.

Είναι ενα καταπληκτικό πλασμα που σου δίνει φιλάκια ‼️».

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.