Κατήγγειλαν εκείνους που εγκατέλειψαν σκύλο στη Μυτιλήνη
Δικογραφία εις βάρος ενός άντρα και δύο γυναικών σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης καθώς χθες το βράδυ καταγγέλθηκε ότι εγκατέλειψαν στις 4 Μαρτίου 2015 έναν σκύλο.
Στις 13 Νοεμβρίου του 2023 ορίστηκε δικάσιμος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τη δίκη του ιδιοκτήτη του αλόγου, ο οποίος το βασάνιζε στο χωριό Άγιος Σύλλας στην Κρήτη, καθώς το είχε δεμένο με παστούρα με αποτέλεσμα να του κοπεί το πόδι και το άφηνε έτσι να υποφέρει με κομμένο άκρο. Ο δράστης και κατηγορούμενος ούτε σήμερα παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ούτε υπήρχε δικηγόρος εκεί που να τον εκπροσωπεί. Λόγω παρέλευσης του ωραρίου η δίκη αναβλήθηκε.
Σε αυτήν την κατάσταση ζούσε το άλογο...
Ο βασανιστής του θα δικαστεί για πλημμέλημα όχι για κακούργημα
Το ζώο θυμίζουμε κατέληξε στις 26 Ιουνίου 2021 παρά τη βοήθεια που του παρασχέθηκε. Είχε κατασχεθεί στις 8/6 του ίδιου έτους με εισαγγελική εντολή μετά από σχετική καταγγελία.
Οι πρώτες βοήθειες από τον κτηνίατρο και η κατάσχεση του αλόγου από την Αστυνομία...
Η φροντίδα του κομμένου ποδιού...
Η κακοποίηση ιπποειδών στη χώρα μας είναι εξαιρετικά συνηθισμένη πρακτική. Μέσα από τα άρθρα και τα ρεπορτάζ μας θα δείτε τι συμβαίνει στα ΑΛΟΓΑ, στα ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ, στα ΜΟΥΛΑΡΙΑ, στα ΠΟΝΥ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Ο κτηνίατρος Στέλιος Πηρουνάκης, μέλη της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» και εθελοντές φρόντιζαν το ζώο καθημερινά...
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το παστούρωμα, αυτή την εγκληματική πρακτική για τον περιορισμό των κινήσεων των ιπποειδών και άλλων παραγωγικών ζώων δείτε εδώ.
Για την επιχείρηση διάσωσης του υποσιτισμένου αλόγου, που βρέθηκε εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες σε ελαιώνα, δεμένο με κομμένο πόδι από την παστούρα μπορείτε να διαβάσετε στα ρεπορτάζ που ακολουθούν.
Διαβάστε επίσης:
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr