Στηρίξτε μας

Ηράκλειο Αττικής: Γυναίκα ψυχικά διαταραγμένη κακοποιεί μέχρι θανάτου γάτες σε διαμέρισμα (βίντεο)

20 Ιουλίου 2023 20:42 | Καταγγελίες
Ηράκλειο Αττικής: Γυναίκα ψυχικά διαταραγμένη κακοποιεί μέχρι θανάτου γάτες σε διαμέρισμα (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στην κατάσχεση 48 γατιών με εισαγγελική εντολή προχώρησε το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής καθώς εντός διαμερίσματος στη διασταύρωση των οδών Ήρας και Ανατολής βρέθηκαν στις 12 Μαρτίου σε άθλια κατάσταση 47 γάτες και μια νεκρή μέσα σε κλουβί.

 

Την κακοποίηση των γατιών από την ψυχικά διαταραγμένη συλλέκτρια η οποία όχι μόνο τα «φιλοξενούσε» και έκανε και ιατρικές πράξεις στα ζώα (έβαζε ορούς κ.τ.λ.) έκανε γνωστή η Μάριζα Χριστοφίδου που είναι υπεύθυνη του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η οποία ενημερώθηκε από εθελόντριες καθώς πήγαν επί τόπου για να σώσουν τα ζώα και απειλήθηκαν από την 54χρονη.

Τα κόπρανα είναι άσπρα και αποδεικνύουν ότι ίσως και χρόνια δεν είχε καθαριστεί το διαμέρισμα…

Στο διαμέρισμα έφτασε η Αστυνομία - η οποία κλήθηκε από την κα Χριστοφίδου - και η γυναίκα συνελήφθη στις 12 Μαρτίου. Στη συνέχεια η δράστης μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική στο «ΔΑΦΝΙ» από όπου βγήκε μετά την υπογραφή που έβαλε ο γιός της! Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr η 54χρονη ήταν εκείνη που αρχικά ζήτησε τον εγκλεισμό της καθώς δήλωσε ότι πάσχει από ψυχική νόσο.

Οι συνθήκες που επικρατούσαν στο διαμέρισμα - κολαστήριο...

 

Ο γιος της 54χρονης αν και κάτοικος Λαγονησίου δήλωσε ότι θα προσέχει η μητέρα του να παίρνει τα φάρμακα της και έτσι στις 14 Μαρτίου η γυναίκα ήταν και πάλι ελεύθερη…

Η Πόπη Ανδρέου, αυτόπτης μάρτυρας - που μίλησε στο www.zoosos.gr - μας  εξήγησε ότι κατάλαβε πως η 54χρονη της έλεγε ψέματα σχετικά με τα ζώα που μάζευε από τον δρόμο ή φιλοξενούσε επί πληρωμή. Και έτσι στις 11 Μαρτίου την πίεσε για να μπει στον χώρο του διαμερίσματος το οποίο όπως αποδείχτηκε ήταν και είναι τόπος μαρτυρίου για δεκάδες γάτες.

Η κα Ανδρέου μας περιέγραψε ότι η 54χρονη συστηματικά και επί χρόνια καλλιεργούσε τον οίκτο στους γύρω της ώστε πολλοί να την λυπούνται και να της προσφέρουν χρήματα επειδή αν και αναξιοπαθούσα βοηθούσε ζώα…

Μας τόνισε ότι πρόκειται για άνθρωπο, νάρκισσο, αδίστακτο με απουσία ενσυναίσθησης που δεν τον πτοεί τίποτα και από τις αρχές δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε η υπόθεση αυτή με τη δέουσα αυστηρότητα ώστε να μην κινδυνέψουν και άλλα ζώα… καθώς ουσιαστικά η 54χρονη παραμένει ανεξέλεγκτη...

«Το σπίτι μύριζε θάνατο…»

«Από τη βρώμα και την οξύτητα των ούρων και των περιττωμάτων έκαιγαν τα μάτια μας» μας είπε η κα Ανδρέου σχετικά με όσα είδε εκείνη τη μέρα. Από το μπαλκόνι μπήκαμε σε διπλανό δωμάτιο στο οποίο ήταν έγκλειστα άλλα τέσσερα γατιά, όλα τυφλά. Τα ζώα ήταν χωρίς τροφή, χωρίς νερό σε αυτόν τον θάλαμο του μαρτυρίου μέσα στο σκοτάδι. Ήταν καταδικασμένα να υποφέρουν ζώντας πάνω στα κόπρανα και στα ούρα τους. Από την κακοποίηση που είχαν υποστεί ήταν εξαιρετικά επιθετικά. Από το σοκ που πάθαμε ήταν ο μόνος χώρος από τον οποίο δεν τραβήξαμε βίντεο ή φωτογραφίες.

Στο διαμέρισμα που ήταν οι γάτες κυριαρχούσε η βρώμα και η δυσωδία και το οπτικοακουστικό υλικό αποδεικνύει την κακοποίηση που υπέστησαν αυτά τα πλάσματα, η οποία μάλιστα ήταν και σε γνώση μελών της οικογένειας της 54χρονης.

Η κα Ανδρέου μας εξήγησε ότι όταν μπήκε εκείνη στο σπίτι μαζί με άλλες εθελόντριες βρήκε μια γάτα που είχε κρυφτεί στον απορροφητήρα της κουζίνας. Η δράστης όταν της ζήτησαν εξηγήσεις για την κατάσταση των ζώων εκεί στράφηκε κατά των φιλόζωων που θέλησαν να βοηθήσουν τα γατιά κρατώντας ψαλίδι γι’ αυτό και αναγκάστηκαν να φύγουν. Τότε ενημέρωσαν την κα Χριστοφίδου η οποία κάλεσε την  Αστυνομία και πήγε επί τόπου.

Το διαμέρισμα – κολαστήριο ζώων ανήκε στην οικογένεια της γυναίκας που τα κακοποιεί – εντούτοις κατασχέθηκε από τράπεζα λόγω χρεών. Αυτό εξήγησε η μητέρα της 54χρονης τόσο στους αστυνομικούς όσο και στους φιλόζωους. Αυτό όμως δεν πτόησε τη δράστη η οποία συνεχίζει να το χρησιμοποιεί και να εκτονώνεται εκεί κακοποιώντας γατιά.

Άλλωστε κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει πολλές μεθόδους για να αποσπά χρήματα από γείτονες. Λέγεται μάλιστα ότι έβαζε την κόρη της όταν ήταν παιδάκι να ζητιανεύει ή να κλέβει τους συμμαθητές της και μάλιστα έχει καταδικαστεί για όσα έβαζε την κόρη της να κάνει ενώ είναι αρκετοί και αυτοί που δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα κλοπής από την 54χρονη.

IrakleioAttikisSyllektriaGatesAfisa5 2023 1 Η αφίσα που έχουν κολλήσει φιλόζωοι για να προειδοποιήσουν περίοικους για τη δράση της συγκεκριμένης γυναίκας...

Η ηλικιωμένη μητέρα της 54χρονης δήλωσε αδυναμία λόγω γήρατος να πράξει οτιδήποτε για να προστατεύσει τα ζώα μιλώντας με τους φιλόζωους που έσπευσαν να βοηθήσουν. Τους εξήγησε ότι η κόρη της τους έχει καταστρέψει, αφού έχουν χάσει την περιουσία και της έχει επιτεθεί για να την χτυπήσει.

Μάλιστα περιέγραψε πως συχνά ανεβάζει μαύρες σακούλες - που ίσως έχουν ζώα - στην ταράτσα. Και αυτό έκανε και το βράδυ πριν συλληφθεί σε μια προσπάθεια να κρύψει στοιχεία. Μάλιστα είχε αγοράσει και καθαριστικά σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την κατάσταση του χώρου όπου τα γατιά ήταν αιχμάλωτα.

Εντούτοις τα βίντεο και οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι φιλόζωες τη μέρα που μπήκαν στο διαμέρισμα είναι αδιάψευστος μάρτυρας για το τι συμβαίνει εκεί επί χρόνια... Η δυσωδία σε όλο το κτίριο των τριών ορόφων είναι αποπνικτική και η δράστης έχει συσσωρεύσει σκουπίδια και αντικείμενα στο μπαλκόνι ώστε κανείς να μην μπορεί να δει τι συμβαίνει εκεί μέσα…

Γείτονες της 54χρονης, που μίλησαν στο www.zoosos.gr, μας εξήγησαν ότι από τη μπόχα δεν μπορούν να ανοίξουν καν τα μπαλκόνια που γειτνιάζουν με το διαμέρισμα - κολαστήριο...

Όλες οι γάτες που κατασχέθηκαν στις 13 και 14 Μαρτίου, πλην πέντε, ήταν χωρίς μικροτσίπ. Μια γάτα έχει μικροτσίπ του Δήμου Βριλησσίων, μια δεύτερη έχει μικροτσίπ  με τα στοιχεία ιδιώτη των οποίων όμως οι καταχωρημένοι τηλεφωνικοί αριθμοί δεν ισχύουν πια. Τρείς γάτες έχουν μικροτσίπ του Δήμου Ηρακλείου και αυτό αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα μάζευε – και συνεχίζει – όποιο ζώο έβλεπε μπροστά της.

Όλα τα εξαθλιωμένα ζώα αρχικά μεταφέρθηκαν στην κτηνιατρική κλινική του Χρήστου Κτενά καθώς με αυτή είναι συμβεβλημένος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Εκεί αποδείχτηκε ότι κάποιες ήταν στειρωμένες και όλες έχουν αναπνευστικά προβλήματα και μύκητες αφού ζούσαν πάνω στα κόπρανα και τα ούρα τους. Το διαμέρισμα δεν είχε καθαριστεί για χρόνια…

Στις φωτογραφίες βλέπετε τι συνθήκες επικρατούσαν στο σπίτι της 54χρονης που κακοποιούσε τις γάτες και αυτό είναι κάτι το οποίο κάνει επί χρόνια χωρίς σταματημό και μάλιστα λέγεται πως συνεχίζει να το κάνει και σε άλλο σπίτι όπου μένει επί της οδού Ιλάρχου Τζαβέλλα στο οποίο οι αρχές δεν έκριναν σκόπιμο να κάνουν έλεγχο…

«Αμετανόητη ανεξέλεγκτη και αδίστακτη»

Η Πόπη Ανδρέου, η γυναίκα που κατάφερε να αποκαλυφθεί η εγκληματική δράση της συγκεκριμένης γυναίκας πριν από μερικούς μήνες τη συνάντηση τυχαία. «Την συνάντησα στο Δημαρχείο Ηρακλείου να ρεμβάζει τον περασμένο Μάιο και γεμάτη έπαρση και απεριόριστο θράσος μου είπε ότι είχε σε εξαιρετική κατάσταση τα ζώα "της" που δεν ήταν 46 αλλά πολλά περισσότερα (τρέμω στη σκέψη τι απέγιναν) και τώρα που τα άφησε ο δήμος σε αποικίες εκείνη θα τα βρει και τα τα πάρει πίσω».

Σύμφωνα με την κα Χριστοφίδου κάποιες γάτες από αυτές που αφαιρέθηκαν δόθηκαν για υιοθεσία και άλλες αφέθηκαν να ζήσουν αδέσποτες σε γατοαποικίες του Ηρακλείου Αττικής.

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.