Στηρίξτε μας

Η αυτόπτης μάρτυρας σιώπησε και αυτός που βασάνισε τον σκύλο με τον ορειβατικό κρίκο στη Βάστα Αρκαδίας δεν τιμωρήθηκε

18 Απριλίου 2019 22:04 | Καταγγελίες
Η αυτόπτης μάρτυρας σιώπησε και αυτός που βασάνισε τον σκύλο με τον ορειβατικό κρίκο στη Βάστα Αρκαδίας δεν τιμωρήθηκε

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης αθώωσε σήμερα λόγω αμφιβολιών τον άνδρα που κατηγορούταν για την κακοποίηση του σκύλου του καθώς σύμφωνα με μια γυναίκα - αυτόπτη μάρτυρα είχε περάσει μεταλλικό κρίκο (ορειβατικό κλιπ) στη μύτη του σκύλου του προφανώς για να τον καθηλώνει.

Οι φωτογραφίες που τράβηξε με το κινητό της η αυτόπτης μάρτυρας...

 

Όμως η συγκεκριμένη αθώωση φέρνει στο προσκήνιο μια πολύ περίεργη υπόθεση για την οποία υπεύθυνη είναι αποκλειστικά η Αλεξάνδρα Κοκκινόζη, η γυναίκα που αν και είδε το κακοποιημένο ζώο και αφού τράβηξε φωτογραφίες και μέσω facebook ζητούσε βοήθεια - ώστε αυτό να σωθεί - στη συνέχεια είπε ψέματα στην Αστυνομία, ακυρώνοντας έτσι τον αγώνα τον οποίο έκαναν πολλοί άνθρωποι εκείνο το καλοκαίρι από τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Αττική για να βοηθήσουν και το ζώο και για να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα.

Η Αλεξάνδρα Κοκκινόζη είχε μάλιστα δώσει συνέντευξη στο www.zoosos.gr στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 και βάσει των στοιχείων και της μαρτυρίας της στείλαμε εμείς τότε όλο το υλικό στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρίπολης, η οποία αμέσως άνοιξε τη δικογραφία για την υπόθεση και κάλεσε μάρτυρες (αλλά δυστυχώς όχι όλους) να καταθέσουν, καθώς η μοναδική αυτόπτης μας δήλωσε ότι δεν γνώριζε τι διαδικασίες έπρεπε να κάνει.

Στην επιστολή που στείλαμε τότε στην Εισαγγελία εξηγούσαμε – και με αντίγραφα των αναρτήσεων – πως μέσω facebook η Άρια Γιακουμίδου, έκανε αρχικά έκκληση στις 16 Αυγούστου στις 22:44 για το ζώο βάσει των στοιχείων που της είχε δώσει η φίλη της, η οποία είναι η Αλεξάνδρα Κοκκινόζη.

AgiaTheodoraXalkasSkylosAriaGiakoumidouΗ Άρια Γιακουμίδου έκανε την έκκληση εκ μέρους της φίλης της στις 16 Αυγούστου 2017.

 

Όμως όπως αποδείχτηκε σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία η κα Κοκκινόζη στην έγγραφη κατάθεση της στην Αστυνομία - την οποία και διάβασε η πρόεδρος στο δικαστήριο - τελικά δήλωσε ότι δεν ήταν η ίδια αυτόπτης (!) και ότι απλώς είδε την ανάρτηση από το facebook (!) κάτι που είναι ολωσδιόλου ψευδές και αυτό αποδεικνύεται ποικιλοτρόπως καθώς έχει δηλώσει ότι η ίδια βρήκε και είδε το σκυλί σε αυτήν την κατάσταση σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους που προσφέρθηκαν τότε να βοηθήσουν.

AlexandrKokkinozi2017 8 17Η αυτόπτης μάρτυρας είπε ψέμματα σχετικά με όσα είδε εκείνη και οι γονείς της.

H κα Κοκκινόζη είχε ζητήσει τότε και τη βοήθεια της Σταματίνας Ψιμοπούλου, που είναι συνεργάτης του www.zoosos.gr, και όπως θα δείτε και στο σχετικό μήνυμα το οποίο της είχε στείλει στο facebook στις 17 Αυγούστου 2017 σε αυτό δηλώνει ξεκάθαρα είναι η κοπέλα που βρήκε τον σκύλο!

Μάλιστα, όπως θα ακούσετε και από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε τότε η κα Κοκκινόζη, δηλώνει ξεκάθαρα ότι αυτόπτης μάρτυρας ήταν και εκείνη και οι γονείς της, με τους οποίους είχε πάει εκδρομή στο συγκεκριμένο σημείο και ότι είχε τραβήξει η ίδια τις συγκεκριμένες φωτογραφίες με το κινητό της.

Η Κατερίνα Πεζώνη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας (Φ.Ο.Κ.), η οποία είχε αναζητήσει τότε τον σκύλο - ανταποκρινόμενη στην έκκληση για βοήθεια - κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ότι μίλησε τηλεφωνικά με την κα Κοκκινόζη πολλές φορές εκείνη τη μέρα και έλαβε από εκείνη σαφείς οδηγίες για το που να πάει για να τον βρει, καθώς η αυτόπτης τον είχε εντοπίσει αλυσοδεμένο με το ορειβατικό κλιπ στη μύτη στις 15 Αυγούστου 2017 στο πίσω μέρος μαγαζιού κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας Αρκαδίας στην περιοχή Βάστα (Δήμος Μεγαλόπολης).

Μάλιστα όταν η κα Πεζώνη πήγε επί τόπου – ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες – έδειξε στις 17 Αυγούστου 2017 φωτογραφίες του σκύλου στον παπά της εκκλησίας και εκείνος της υπέδειξε αμέσως ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Εντούτοις στο σημείο, που ήταν το σκυλί δεμένο, υπήρχαν μόνο οι αλυσίδες του και η σύζυγος του ιδιοκτήτη του ζώου ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας της και ο γιος της έλειπαν γιατί το είχαν πάει βόλτα…

H κα Πεζώνη δήλωσε στο www.zoosos.gr, πως μετά το τέλος της δίκης και της αθωωτικής απόφασης, κάλεσε την κα Κοκκινόζη στο τηλέφωνο και την ρώτησε γιατί ψευδομαρτύρησε στην κατάθεση της και γιατί ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δει η ίδια τον σκύλο, αλλά και είχε απλώς δει φωτογραφίες του στο facebook. Ως απάντηση, μας είπε, ότι άκουσε απλά ένα «συγνώμη».

Θυμίζουμε ότι για τη διάσωση του ζώου τότε κινητοποιήθηκαν αρκετοί άνθρωποι, όπως τα μέλη του Φ.Ο.Κ. και του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης. Μάλιστα ο ένας εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης – όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, η κα Πεζώνη η οποία τον αναζήτησε και τον βρήκε τηλεφωνικά – αρνήθηκε κάθε σχέση με το συμβάν. Ισχυρίστηκε ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες που τράβηξε η 26χρονη κοπέλα είναι προϊόν φωτομοντάζ, γιατί οι ανταγωνιστές του θέλουν να τον βλάψουν.

Είπε μάλιστα πως τα σκυλιά του τα φροντίζει σαν παιδιά του και για την πείσει λίγες μέρες αργότερα τις έστειλε φωτογραφία του ίδιου πλάι στα σκυλιά του, ένα εκ των οποίων είναι ίδιο με αυτό που βασανίστηκε με τον κρίκο. Τα ίδια ισχυρίστηκε σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος και με την αυτόπτη μάρτυρα απούσα αθωώθηκε, όπως ήταν επόμενο.

Το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι ένα. Γιατί η Αλεξάνδρα Κοκκινόζη που κινητοποίησε τόσο κόσμο και τους ενέπλεξε στην υπόθεση για τη διάσωση του σκύλου τελικά την κρίσιμη ώρα δήλωσε ψευδώς ότι ποτέ δεν είδε το ζώο αυτό με τα μάτια της από κοντά;

Όπως και να ‘χει και από αυτήν περίπτωση έρχεται για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα το θέμα της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουμε και τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων και τη διαδικασία που απαιτείται για τη διάσωση τους και την απόδοση δικαιοσύνης.

Η κα Πεζώνη, όπως μας εξήγησε σήμερα, μιλώντας τηλεφωνικά με την κα Κοκκινόζη την ρώτησε ξανά και ξανά «γιατί μας έκανες να τρέχουμε να σώσουμε τον σκύλο και τελικά είπες ψέματα και άφησες έναν εγκληματία να αθωωθεί, ενώ δεν ήσουν αποφασισμένη να βοηθήσεις ουσιαστικά το ζώο;». Ως απάντηση, όπως μας είπε, άκουσε και πάλι μόνο ένα «συγνώμη».

Για μας η προστασία των ζώων, η διάσωση τους, η δικαίωση τους στα δικαστήρια, είναι μεγάλη υπόθεση γι’ αυτό και δεν θα πάψουμε μέσα από την έρευνα και το ρεπορτάζ μας να αποκαλύπτουμε και ποιοι τα κακοποιούν και ποιοι ψεύδονται. Σύμφωνα με την κα Πεζώνη, το σκυλί τότε είχε κατασχεθεί από τον Δήμο Μεγαλόπολης, αλλά μετά την αθώωση ο ιδιοκτήτης του είναι βέβαιο ότι μπορεί να το πάρει πίσω.

Διαβάστε επίσης:

Σχηματίστηκε δικογραφία για τη βάναυση κακοποίηση σκύλου με χαλκά στη μύτη στον Βάστα Αρκαδίας

Άγριος βασανισμός αλυσοδεμένου σκύλου με χαλκά στη μύτη στην Αγία Θεοδώρα Αρκαδίας

 

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Κωνσταντινα

    Απαραδεκτο... Τελικα τι θα γινει με το σκυλακι? Πολυ λυπηρο.... δε φαινεται στα ρουθουνια του αν εχει γινει η κακοποιηση? Πως το γυριζουν πισω σε ενα τετοιο ανθρωπο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.