Στηρίξτε μας

Χολαργός: Τις οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα επειδή νοιάστηκαν για τον σκύλο

22 Ιουνίου 2012 11:58 | Επικαιρότητα
Χολαργός: Τις οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα επειδή νοιάστηκαν για τον σκύλο

Γιατί πρέπει να καλούμε την Αστυνομία;

Αντιμέτωπες με τους ιδιοκτήτες του ζώου ήρθαν την περασμένη Τρίτη οι δύο φιλόζωες, οι οποίες πήγαν να ταΐσουν έναν γέρικο σκυλάκο, τον οποίο οι ιδιοκτήτες του τον έχουν εγκλωβίσει το υπόγειο του σπιτιού τους, επειδή γέρασε και πάσχει από ακράτεια. Ας πάρουμε όμως την υπόθεση από την αρχή. Πριν από μερικές εβδομάδες ένας φιλόζωος, ο οποίος επισκέφθηκε μια καφετέρια στον Χολαργό, η οποία γειτνιάζει με το σπίτι στο οποίο το ζώο είναι εγκλωβισμένο, διαπίστωσε, ότι κάποιο σκυλί διαρκώς έκλαιγε.

Αυτό συνέβη αρκετά βράδια και γι’ αυτό αποφάσισε να δράσει και μέσω του facebook. Την υπόθεση και την έκκληση για βοήθεια, είχαμε δημοσιεύσει και στο www.zoosos.gr. Έτσι μια παρέα κοριτσιών και αγοριών, που δραστηριοποιούνται ταΐζοντας αδέσποτα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ευαισθητοποιήθηκε, γι' αυτό και οι φιλόζωοι πήγαιναν εναλλάξ και τάιζαν τον σκύλο, ο οποίος ζει μόνιμα αλυσοδεμένος – όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες – στο σκοτεινό υπόγειο.

Όμως την περασμένη Τρίτη τις δύο γυναίκες, πέτυχε το ζευγάρι στο οποίο ανήκει και το οίκημα και το ζώο. Αφού αντάλλαξαν κάμποσες κατηγορίες μεταξύ τους τελικά τις κράτησαν – μέχρι να έρθει η Αστυνομία για να τις οδηγήσει στο Α.Τ. – μέσα στο γκαράζ.

Η Αστυνομία και εδώ αγνοούσε τον νόμο 4039/2012

Μέσα στο γκαράζ έμεινε και ο ιδιοκτήτης του ζώου και στη συνέχεια όλοι μαζί οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Χολαργού. Το ανδρόγυνο και οι γείτονες, που άκουσαν την φασαρία και βγήκαν έξω να δουν τι συμβαίνει, κατηγορούσε τις γυναίκες, ότι μπήκαν παρανόμως στην ιδιοκτησία τους.

Οι δε φιλόζωες κατηγορούσαν τους κηδεμόνες του ζώου για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες του έχουν επιβάλλει να ζει. Τελικά εκατέρωθεν απέσυραν τις μηνύσεις για να μη διανυκτερεύσουν στο Α.Τ. Χολαργού.

Βέβαια ο αξιωματικός υπηρεσίας το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουνίου 2012 δήλωσε άγνοια για τον νόμο 4039/2012 και για τις νέες οδηγίες, που η Γ.Α.Δ.Α. έχει στείλει από τον περασμένο Μάρτιο σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Μάλιστα στην υπόθεση κλήθηκε, να παρέμβει και η Νατάσα Μπομπολάκη, ως πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και ως νομικός.

Η γυναίκα στην οποία ανήκει το γέρικο ζώο, έδειξε μάλιστα και αποδείξεις πληρωμής του Αττικού Νοσοκομείου Ζώων. Είπε δε, όταν την κατηγόρησαν, ότι «χάρη του κάνω που δεν του έχω κάνει ευθανασία».

Το ζώο, που λόγω προχωρημένης ηλικίας, πάσχει από ακράτεια, δεν ακούει και δεν βλέπει, το κατέβασαν – κατά δήλωση τους – από το σπίτι στο υπόγειο, για να μην τους κατουράει όπου ‘ναι. Αντί λοιπόν να του βάλουν μια πάνα, το αφήνουν να ζει διαρκώς δεμένο πάνω στα κόπρανα και τα ούρα του.

Τις δυο εβδομάδες, που οι εθελοντές πήγαιναν, και το τάιζαν – μπαίνοντας βέβαια σε ιδιωτικό χώρο – έβλεπαν να έχει πάντα ελάχιστο νερό και δεν είδαν ποτέ να του έχουν αφήσει φαγητό.

Το σκυλί πάντα έτρωγε λαίμαργα και αμέσως ό,τι του έδιναν. Το αρσενικό μεγαλόσωμο ζώο λέγεται, ότι είναι περισσότερο από 15 χρόνων και οι ιδιοκτήτες του είπαν μεταξύ άλλων, ότι έχουν άλλα δύο σκυλιά, και πως αυτό το πηγαίνουν βόλτα κάθε βράδυ!

Αν και το ζώο ίσα – ίσα καταφέρνει να στέκεται και να περπατάει, δεν ακούει και δεν βλέπει λόγω γήρατος, είναι πραγματικά άξιο απορίας, πως το πάνε βόλτα και μάλιστα κάθε βράδυ!

Επειδή οι συνθήκες διαβίωσης του σύμφωνα με τους εθελοντές είναι απαράδεκτες και αυτό, που αντίκρισαν, τους έχει σοκάρει, αφού το σκυλί ζει μέσα στην βρώμα, θα ζητήσουν αρχικά από τη Δημοτική Αστυνομία Παπάγου – Χολαργού να προχωρήσει σε συστάσεις και στην συνέχεια, αν οι ιδιοκτήτες του δε συμμορφωθούν θα τους καταγγείλουν στην Αστυνομία.

Μάλιστα η μια εκ των γυναικών, που την Τρίτη πήγε, να ταΐσει το ζώο πληροφορηθήκαμε σήμερα, ότι ήδη παίρνει προληπτικά αντιβίωση, επειδή κόλλησε ένα τσιμπούρι.

Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, αν πρόκειται για σύμπτωση αλλά είναι βέβαιο, ότι στο μεγαλόσωμο ζώο οι ιδιοκτήτες δεν προσφέρουν τίποτα από όλα εκείνα που προσέφεραν στο παρελθόν.

Και ειδικά τώρα έχει περισσότερη ανάγκη τη φροντίδα τους. Και οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους για την «αγάπη», που του δείχνουν.

Το ατομικό δικαίωμα του ασύλου της κατοικίας

Το ατομικό δικαίωμα του ασύλου της κατοικίας, ως χώρου της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου, αποτελεί συμπλήρωμα των διατάξεων, που περιέχονται στο Σύνταγμα και κατοχυρώνουν την προσωπική ελευθερία και ασφάλεια.

Η εισαγγελέας Ζώων Πρωτοδικών Αθηνών, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, όταν είχε ερωτηθεί από το www.zoosos.gr σχετικά με την παραβίαση του ασύλου, όταν κάποιος μπαίνει σε ιδιωτικό χώρο π.χ. για να ταΐσει και να ποτίσει ένα ζώο ή για να τραβήξει φωτογραφίες – οι οποίες αποδεικνύουν το έγκλημα – μας εξήγησε, ότι όντως αυτό ισχύει.

Τόνισε όμως πως στο δικαστήριο – αν και εφόσον αυτός, που εισβάλει στον ιδιωτικό χώρο, συλληφθεί γι’ αυτό – αυτή η κατηγορία ΕΚΠΙΠΤΕΙ, καθώς η σωτηρία και η προστασία των ζώων, που αποδεικνύεται από το οπτικοακουστικό υλικό, υπερέχει της όποιας τέτοιας παραβίασης και αφού δεν διαπιστώνεται άλλη δράση (κλοπή, καταστροφές κ.ο.κ.).

Γι’ αυτό πάντα θα πρέπει, να ακολουθούμε τη νόμιμη οδό. Κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας, για να σώσετε ένα ζώο, αλλά ενημερώστε και την Αστυνομία και την Δημοτική Αστυνομία, όπου υπάρχει.

Αν οι αρμόδιοι αδιαφορούν δημοσιεύοντας το τι δεν κάνουμε, τους φέρνουμε ενώπιον των ευθυνών τους και τους εκθέτουμε στους ανωτέρους τους, ώστε να συμμορφωθούν με τους νόμους, που ορίζουν τα καθήκοντας τους. Είναι η μόνη νόμιμη λύση!

Διαβάστε επίσης:

Χολαργός: Άφησαν τον σκύλο χωρίς φαγητό και νερό για να πεθάνει επειδή γέρασε!

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

 1. valanida

  Παιδιά μην κατηγορειτε έτσι άγρια τους ιδιοκτητες.
  Ειλικρινά τους λυπάμε,ειναι σε αδιεξοδο,μερικες φορες οι φιλοζωοι υπερβάλουν εκπληκτικα ,και έχει μου φαίνεται δίκαιο γνωστός Κτηνιατρος
  που λέει << το αδέσποτο να μπει στο κτηνιατρειο μου ο φιλοζωος ομως οχι γιατι θα το παιζει τζαμπα μαγκας,με υποδειξεις συμβουλές,και υφος καθηγητη Κτηνιατρικης σχολης>>
  Εντυπωσιασθηκα που οι ανθρωποι το πηγαν και στο Αττικο νοσοκομειο,και ειναι ακριβα,ενω θα μπορουσαν με μια ευθανασια να ξεμπερδευαν απο το διασυρμο που τους κανετε
  Και επειδη το ζωο μου ειναι ιδια ηλικια με ιδια προβληματα ποναω καθε μερα,οπως θα πονουσατε ολοι σας αν το ζωο ηταν σε ιδια κατασταση,και οσο πιο μεγαλο ειναι και πιο αδυναμο τοσο πιο πολυ το αγαπας τοσο πιο πολυ πονας,ΓΙΑΤΙ τους το κανατε αυτο το πραγμα αυτον τον διασυρμο,γιατι πεζετε με τον πονο τους,ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ

 2. Nektaria

  Έχουμε μάτια και βλέπουμε. Ο σκύλος αναμφισβήτητα είναι υπέροχος και δεν του αξίζει να ζει σε ένα τόσο τρισάθλιο μέρος σαν αυτό που μαρτυρούν οι φωτογραφίες! Αν λοιπόν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό καλό θα είναι να το παρουσιάζει με αντίστοιχα ντοκουμέντα!

 3. AGGELETOS IOANNIS

  AYTOI POU KATAGELOUN TO PERISTATIKO POU EINAI ANALITHEIS KAI EINAI APANTHRWPOI KAI EXOUN OFELOS TI PROVOLI TOUS GIA TON OPOIDIPOTE SKOPO XWRIS NA GNWRIZOUN TI KATASTASH TOU YPEROXOU AYTOU SKOULOU,NA ASXOLITHOUNE ME PRAGAMATIKA PERISTATIKA.Tha parakalousa loipon opoios apeythinetai se ayta ta gegonota kai tis katagelies na eponoimastei!!!!

 4. AGGELETOS IOANNIS

  AYTOI POU KATAGELOUN TO PERISTATIKO POU EINAI ANALITHEIS KAI EINAI APANTHRWPOI KAI EXOUN OFELOS TI PROVOLI TOUS GIA TON OPOIDIPOTE SKOPO XWRIS NA GNWRIZOUN TI KATASTASH TOU YPEROXOU AYTOU SKOULOU,NA ASXOLITHOUNE ME PRAGAMATIKA PERISTATIKA.Tha parakalousa loipon opoios apeythinetai se ayta ta gegonota kai tis katagelies na eponoimastei!!!!

 5. Nektaria

  Τι του φύλαγαν του ταλαίπωρου ζωντανού οι ώριμες μέρες του. Δε νομίζω ότι θα "ιδρώσει" το αυτί τους με σύσταση. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι εν λόγω ¨κύριοι" που αποκαλούνται ιδιοκτήτες του! θα εξαφανίσουν τον έρημο τον σκύλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.