Στηρίξτε μας

Γιάννενα: «Στόλισαν» με συνθήματα και μπογιές το Δημαρχείο αντιδρώντας στις εντολές για πογκρόμ εις βάρος των αδέσποτων

11 Δεκεμβρίου 2015 22:45 | Επικαιρότητα
Γιάννενα: «Στόλισαν» με συνθήματα και μπογιές το Δημαρχείο αντιδρώντας στις εντολές για πογκρόμ εις βάρος των αδέσποτων

Με συνθήματα, μπογιές και πατουσίτσες στους τοίχους «στόλισαν» στην κυριολεξία το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου αναρχικοί κάτοικοι των Ιωαννίνων το Δημαρχείο της πόλης αντιδρώντας έτσι στις εντολές του δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα ο οποίος ζήτησε την συγκέντρωση όλων των αδέσποτων ζώων και την εγκατάλειψη τους σε ορεινές περιοχές του δήμου επειδή ένα σκυλί δάγκωσε μια γυναίκα πριν από μερικές μέρες στα Γιάννενα.

Την εντολή του δημάρχου αρνήθηκε να εκτελέσει ο σύλλογος «ANIMAL ACTION» που έχει αναλάβει και την διαχείριση του Καταφύγιου Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων (Κ.Α.Ζ.Ι.) επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο καθώς οδηγεί στην εξόντωση των ζώων.

GiannenaSynthimataAdespota (1)Με μαύρες πατουσίτσες το κτίριο του Δημαρχείου.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Ζώων στις 9 Δεκεμβρίου έκανε παρέμβαση και διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων με την συμμετοχή αρκετών φιλόζωων της πόλης - ώστε τα Γιάννενα να μην γίνουν Βόλος - και στην ανακοίνωση της επισημαίνει: «Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό του τραυματισμού συμπολίτισσάς μας από αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων (τα οποία δεν είχε διαχειριστεί ο Δήμος Ιωαννιτών, ήταν αστείρωτα και η παρουσία τους στον χώρο έξω από το δικαστικό μέγαρο δεν ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμένης επανένταξης), έχουμε γίνει μάρτυρες από χθες, 7 Δεκέμβρη, ενός γενικευμένου πογκρόμ μαζικής "εξαφάνισης" όλων των αδέσποτων σκύλων, ακόμα και αυτών που έχουν επανενταχθεί στον αστικό ιστό της πόλης.

Ζώα τα οποία έχει διαχειριστεί ο Δήμος από κοινού με τις φιλοζωικές οργανώσεις στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την λειτουργία του Κ.Α.Ζ.Ι. (Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων). Τα αδέσποτα αυτά, είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και τσιπαρισμένα, έχουν γίνει αποδεκτά από τις τοπικές γειτονιές και τους επαγγελματίες και έχουν προσαρμοστεί στους συγκεκριμένους χώρους για πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα συμβίωσης με τους ανθρώπους.

GiannenaSynthimataAdespota (2)Κάτω τα ξερά σας από τα αδέσποτα.

Η θέση του Δήμου για "εξανδραποδισμό" των αδέσποτων σε περιφερειακά σημεία της πόλης, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους γιατί θα οδηγήσει σε μη προσαρμογή στο νέο περιβάλλον, θα φέρει τα ζώα αντιμέτωπα με τις τοπικές κοινωνίες αν δεν έχουν προηγηθεί συνεννοήσεις και ενημέρωση, με ισχυρά πιθανό αποτέλεσμα την εξόντωσή τους. Ο νόμος 4039/12, αναφέρει ρητά στην παράγραφο 9 του άρθρου 9 πως: “Ζώα συντροφιάς, που δεν έχουν υιοθετηθεί και σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνίατρου κρίνονται ότι είναι υγιή, επανεντάσσονται άμεσα στο οικείο τους περιβάλλον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που περισυνελέγησαν, αφού προηγουμένως ελεγχθεί ότι έχουν σημανθεί και καταγραφεί ηλεκτρονικά και ότι έχουν υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση.

”Με βάση την παραπάνω επιταγή του νομοθέτη, τα ζώα που έχουν κριθεί ως υγιή, έχουν αντιμετωπισθεί πλήρως από το Κ.Α.Ζ.Ι. και έχουν επανενταχθεί σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου με απόφαση της Πενταμελούς Επιτροπής όπως ορίζεται από τον ίδιο νόμο, είναι πέρα για πέρα παράνομο να “μετεγκατασταθούν” (sic!) σε άλλο χώρο, χωρίς πρόβλεψη σίτισης και χωρίς ανθρώπους που τα γνωρίζουν, τα φροντίζουν και τους εμπιστεύονται.

GiannenaSynthimataAdespota (3)Σκοπεύουν στην εξόντωση των αδέσποτων ώστε τα Γιάννενα να γίνουν πολιτιστική πρωτεύουσα;

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας προδιαγεγραμμένο το μέλλον τους, εκτός και αν αυτή είναι η επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής εν όψη των εορτών και της εκστρατείας για την ανάδειξη της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Και πόσο οξύμωρο, κυνικό και υποκριτικό φαντάζει βέβαια, να προμελετάται η εξόντωση αυτών των “παράσιτων” στο όνομα του πολιτισμού. Του πολιτισμού όμως, όχι των αρχών και των αξιών, αλλά της γκλαμουριάς και της μπίζνας. Στα πλαίσια που χάραξαν νωρίτερα το Πεκίνο (2008) και πέρυσι το Σότσι, που ξεσήκωσαν κραυγές διαμαρτυρίας, οργής και αγανάκτησης σε όλο τον κόσμο με την μαζική εξόντωση των αδέσποτων πριν την έναρξη των αντίστοιχων Ολυμπιάδων.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει και η πόλη μας ένα τέτοιο αρνητικό παράδειγμα απάνθρωπης μεταχείρισης ζώων, ούτε να δυσφημιστούμε ως πολίτες και ως άνθρωποι, στο όνομα της “καθαρότητας”. Γιατί τα επόμενα θύματα θα είναι οι άστεγοι. Τα μεθεπόμενα, οι άνεργοι. Στα χνάρια των φασιστών της Ουγγαρίας, που μελετάνε για τους τελευταίους στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είμαστε πρόθυμοι και ανοικτοί στον διάλογο και την συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για την διευκόλυνση και την επιτάχυνση των διαδικασιών διαχείρισης όσων αδέσποτων παραμένουν αστείρωτα και ανεμβολίαστα. Στον προσδιορισμό κατάλληλων χώρων επανένταξης.

Στην φροντίδα και την σίτισή τους. Στις διαδικασίες ενημέρωσης της κοινωνίας. Όπου πάνω απ όλα πρέπει να καταδεικνύεται πως η παρουσία αδέσποτων ζώων στις πόλεις, είναι προϊόν της ανθρώπινης αδιαφορίας και αναλγησίας και όχι δικής τους επιλογής. Και πως οι απανταχού φιλόζωοι, ενταγμένοι σε συλλογικότητες ή ανένταχτοι, είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Και χρήσιμοι σε κάθε Δημοτική Αρχή που σέβεται την αποστολή της και υπηρετεί τις αξίες του πολιτισμού μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Ζώων.

Αντίθετος με βανδαλισμούς και τραμπουκισμούς δηλώνει ο σύλλογος «ANIMAL ACTION»

Την αντίθεση τους εκφράζουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου που έχουν αναλάβει την διαχείριση του Κ.Α.Ζ.Ι. και φυσικά τις περισυλλογές των αδέσποτων και στην σημερινή ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι οι υγιείς ζωόφιλοι είναι αντίθετοι με τραμπουκισμούς και βανδαλισμούς. Συγκεκριμένα τονίζουν: «Η Animal Action Ioannina ενημερώνει πως ουδεμία σχέση και συμμετοχή είχε στους σημερινούς βανδαλισμούς στο κτίριο του Δημαρχείου.

Οι συγκεκριμένοι "κυνόφιλοι", που είμαστε σίγουροι πως δεν τους αξίζει να ονομάζονται έτσι, δεν σέβονται και δεν αγαπούν τον άνθρωπο, τον πολιτισμό, πόσο μάλλον τα ζώα, έχουν έλλειψη παιδείας και με αυτές τους τις κινήσεις μόνο αντίθετα αποτελέσματα μπορούν να φέρουν για τα αδέσποτα που πληρώνουν την τρέλα, τα ψυχολογικά, και την αναρχία του καθενός ισοπεδώνοντας τις προσπάθειες όλων μας για μία αρμονική συμβίωση ανθρώπου και σκύλου. Ο σύλλογος και οι υγιείς ζωόφιλοι τα δικαιώματα των ζώων τα διεκδικούν με τους νόμους που τα υπερασπίζονται, διάλογο και ενημέρωση και όχι με τραμπουκισμούς».

Διαβάστε επίσης:

Λαψίστα Ιωαννίνων: Έκλεισε στο τσουβάλι και πέταξε ζωντανά στο χωράφι 5 κουτάβια

Καρδαμίτσια Ιωαννίνων: Σφράγισε το οίκημα και δηλητηρίασε τα κουτάβια

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

 1. Θάνος

  Το ANIMAL ACTION ας αφήσει και άλλους να εκφραστούν ελεύθερα υπέρ των αδέσποτων, και ας μην καταδικάζει τέτοια γραψίματα στα ντουβάρια, γιατί αυτά δεν είναι ούτε τραμπουκισμοί ούτε βανδαλισμοί. Ας δεχτεί την συμπαράσταση και να μην παριστάνει την μυξοπαρθένα.
  Τραμπούκοι και τρομοκράτες και ταλιμπάν, είναι αυτοί που έχουν κηρύξει τζιχάντ στα αδέσποτα.

 2. venus

  Τραμπουκοι ειναι αυτοι που θεωρουν οτι εχουν το δικαιωμα να αποφασιζουν για την εξοντωση ενος εμψυχου πλασματος.

  Τραμπουκοι ειναι αυτοι που τα κανουν πλακακια με το συστημα και τους λακεδες που το συντηρουν, απο λογους προβολης και υπεροχης.

  Τραμπουκοι ειναι αυτοι που σκιζουν τα ιματια τους για τον ανθρωπο και τα ζωα με σκοπο να τα χειραγωγουν και τα δυο καλυτερα.

  Τραμπουκοι ειναι αυτοι που πουλανε πολιτισμο ενω οι ιδιοι ζουνε ακομα πανω στα δεντρα.

  Τραμπουκοι ειναι αυτοι που χαρακτηριζουν τους συνειδητοποιημενους ακτιβιστες τρελλους και ψυχασθενεις, οπως εκανε και η ιερα εξεταση στο μεσαιωνα με καθε προοδευτικο πνευμα και το εστελνε στην πυρα και στο διαολο.

  Προτεινω να στειλετε με εξοδα του δημου την Animal Aktion Ioannina στην Animal Liberation Front για να παρουνε καποια καθυστερημενα μυαλα την απαιτουμενη αναπτυξιακη βοηθεια.

  Μονο ετσι εχετε ελπιδες να κανετε τα Γιανεννα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!

  με αναρχικους χαιρετισμους
  Venus

 3. Amfie

  Ιωάννινα... Ένας Νέος Βόλος Για Τα Αδέσποτα!
  Ιωάννινα... Υποψήφια Πόλη Για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!!

  Ένας Δήμος και μια πόλη τα Ιωάννινα, που διεκδικούν να γίνουν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης! Στα χνάρια λοιπόν του Μπέου και του Βόλου, ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμαρχος κος Μπέγκας;

  Μια εξαγγελθείσα παράνομη απόφαση που δημοσιεύθηκε στα τοπικά ΜΜΕ και υπήρξαν και δηλώσεις εκπροσώπων του Δήμου σε τοπικά κανάλια.(Σχετικό Δημοσίευμα Εφημερίδα Πρωινός Λόγος - Τα αδέσποτα απομακρύνονται απ’ το κέντρο των Ιωαννίνων! - 08 Δεκέμβριος 2015. http://goo.gl/eiw1Ol)

  Να ενημερώσουμε το Δήμο Ιωαννιτών ότι τέτοιες αποφάσεις είναι παράνομες και θυμίζουν απολυταρχικά καθεστώτα και φασιστικές νοοτροπίες του παρελθόντος και σκοταδιστικές απόψεις εις βάρος ανθρώπων και ζώων!
  Να τονίσουμε ότι θα βρούνε αντίθετη όλη την Φιλοζωική Κοινότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κάθε νόμιμο και ενδεδειγμένο τρόπο και με προσφυγή στην Ε.Ε. για απόρριψη της αίτησης των Ιωαννίνων για υποψήφια πόλη ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, όπως έγινε και με τον Βόλο!

  Δεν θα επιτραπεί να γίνουν και τα Ιωάννινα... ένας νέος Βόλος! ούτε και ολόκληρη η Ελλάδα ένα μαζικό κρεματόριο εξαφάνισης ταλαιπωρημένων αδέσποτων ψυχών!

  Υ.Γ. Να τονίσουμε στο Φ. Σωματείo Animal Action Ioannina, αντί με ανακοινώσεις (https://goo.gl/O0ag21) να τα βάζει και να στρέφεται ενάντια στους αναρχικούς και φιλόζωους πολίτες, να φροντίσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως Φ. Σωματείο και να προστατεύει ως οφείλει τα αδέσποτα ζώα, μιας και είναι το Φ. Σωματείο που έχει σύμβαση με το Δήμο Ιωαννιτών για τη Διαχείριση του Δημοτικού Καταφυγίου και το Πρόγραμμα Των Αδέσποτων Ζώων στα Ιωάννινα και να τηρεί τη νομιμότητα και να μην αποτελεί απλά μόνο το πειθήνιο όργανο εις εκτέλεσης των εντολών του Δήμου και του κυνηγού και Γ. Γραμματέα της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Εντεταλμένου Δημοτικού Σύμβουλου για τα Αδέσποτα κου Μπρέχα!
  Κάκιστη κατά τους φιλόζωους και δημότες της περιοχής και όχι μόνον, η επιλογή του Δήμου Ιωαννιτών και του Δήμαρχου κου Μπέγκα να βάλει κυνηγό να εισηγείται και να αποφασίζει για τα αδέσποτα της πόλης των Ιωαννίνων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.