Στηρίξτε μας

Γιάννενα: Και φιλόζωοι οι καταληψίες της «ΑΝΤΙΒΙΩΣΗΣ»

30 Αυγούστου 2013 11:07 | Επικαιρότητα
Γιάννενα: Και φιλόζωοι οι καταληψίες της «ΑΝΤΙΒΙΩΣΗΣ»

Ο Σύλλογος για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων «ΑΝΙΜΑ», που δραστηριοποιείται στην πόλη των Ιωαννίνων, με ανακοίνωση του φέρνει στη δημοσιότητα και μια άλλη πτυχή της δράσης των αντιεξουσιαστών καταληψιών, του κτιρίου που λειτουργούσε κάποτε το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» και εκκενώθηκε την Τετάρτη μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας.

Ο σύλλογος «ΑΝΙΜΑ» αναφέρθηκε στο φιλοζωικό έργο αυτών των ανθρώπων πού έστησαν την Κατάληψη «ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ» το 2008 μέσα σ’ ένα κτίριο που είχε για χρόνια αφεθεί στην τύχη του και χωρίς αυτούς θα είχε καταρρεύσει. Μπορεί η Ελληνική Αστυνομία με τις επιχειρήσεις να προσπαθεί να παρουσιάσει τους αντιεξουσιαστές ως αναρχικούς τρομοκράτες ή εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου όμως η δράση αυτών των νέων ανθρώπων δείχνει ότι προσφέρουν ουσιαστικό κοινωνικό έργο και στέκονται αλληλέγγυοι προς όλους εκείνους, που υποφέρουν είτε έχουν δύο πόδια είτε έχουν περισσότερα από δύο.

ANIMAGiannenaΣυγκεκριμένα τονίζεται εκ μέρους των ανθρώπων της «ΑΝΙΜΑ»: «Αισθανόμαστε την υποχρέωση να πάρουμε θέση για την κατάλυση της κατάληψης “Αντιβίωση”. Τα μέλη αυτής πέραν κοινωνικοπολιτικών αντιλήψεων επανειλημμένα προσέφεραν στο έργο της αποκατάστασης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, βοηθώντας σε υιοθεσίες, φιλοξενίες ακόμα και νοσηλείες ζώων δείχνοντας ευαισθησία, συνέπεια και υπευθυνότητα, δίνοντάς μας λύση όταν οι αρμόδιοι φορείς ήταν ανακόλουθοι, προσέφεραν δε, βοήθεια και στον ίδιο τον Δήμο όταν οι υπηρεσίες του αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν,(επιδημίες ή υπερκορεσμός του κυνοκομείου).

Σημαντική είναι και η προσφορά τους σε άπορους, αναξιοπαθούντες και νοσούντες συνανθρώπους μας που εύρισκαν στο χώρο τους στέγη, τροφή, συμπόνια. Είναι για μας αδιανόητο νέοι με ανάλογες ευαισθησίες να διώκονται και να θεωρούνται τρομοκράτες…

Αντί το κράτος να προάγει τη συλλογικότητα σε μια περίοδο που οι νέοι μαστίζονται από ανεργία δρα κατασταλτικά σε παρόμοιες πρωτοβουλίες, περιθωριοποιώντας και εξωθώντας το ίδιο σε παραβατική συμπεριφορά. Η κατάληψη “Αντιβίωση” αποτελούσε χώρο ειρηνικής συνύπαρξης και προαγωγής πολιτισμού. Ουδέποτε τα μέλη της προκάλεσαν, ούτε προξένησαν φθορές στα ενδιαιτήματά των, αντίθετα φρόντιζαν και διατηρούσαν τα κτίρια που χωρίς αυτούς θα ήταν ερείπια. Συμπαραστεκόμαστε στην “Αντιβίωση” και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επιτρέψουν την επανεγκατάσταση των νέων αυτών στο χώρο που οι ίδιοι κατέστησαν βιώσιμο!».

Τι λένε οι καταληψίες

Διαβάζουμε στο http://antiviosi.squat.gr/:

«ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΘΙ ΚΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ
ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ

Αυτός ο Αύγουστος αποδείχτηκε ιδιαιτέρως δραστήριος για τις κατασταλτικές δυνάμεις που με τις ευλογίες του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ συνέχισαν το δακρύβρεχτο σίριαλ “πάταξη των εστιών ανομίας”. Λάβαμε ήδη στους δέκτες μας τα επεισόδια που αφορούσαν τις τρεις καταλήψεις της Πάτρας (05/08), την κατάληψη της Βαλβείου Βιβλιοθήκης στο Μεσολόγγι (26/08), την κατάληψη Κελί ελευθερίας στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας (2/7), στο αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο Ξάνθης.

Αφού ακόμα το καλοκαιράκι καλά κρατεί, περιμένουμε εναγωνίως και τα επόμενα επεισόδια, καθώς έχουν δείξει προτίμηση στις “νεκρές” ημερομηνίες για να αποφύγουν τις αντιδράσεις.

Για να τελειώνουμε, όμως, με τα τηλεοπτικά τους παραμύθια οι επιθέσεις στις καταλήψεις είναι επιθέσεις στα ριζοσπαστικά κινήματα. Είναι επιθέσεις στους χώρους που αντιστέκονται στο εξουσιαστικό μοντέλο που επιβάλλει μιζέρια, εξαθλίωση και σιωπή “νεκροταφείου”.

Θέλουν οπωσδήποτε να αποτρέψουν και την παραμικρή πιθανότητα οι πρακτικές και τα προτάγματα των αντιστεκόμενων, που δημιουργούν τέτοιους αυτοοργανωμένους χώρους, να προωθηθούν στις τάξεις των εκμεταλλευόμενων.

Από την δική μας πλευρά γνωρίζουμε ότι οι καταλήψεις αποτελούν “εστίες” σχέσεων αλληλεγγύης και ανατρεπτικών ιδεών εχθρικών στους κυρίαρχους μηχανισμούς, επομένως δε θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από την συκοφάντηση και καταστολή τους με κάθε μέσο.

Από τη δική μας πλευρά τους βεβαιώνουμε ότι καμία επίθεση τους δε θα μείνει αναπάντητη και πως ακόμα και αν καταφέρουνε να χτυπήσουνε μία, άλλες δύο θα ξεπετάγονται στη θέση της. Γιατί αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι ότι οι καταλήψεις είναι χώροι κοινωνικής και πολιτικής διεργασίας και αυτό που κρατά ζωντανούς είναι οι σχέσεις των ανθρώπων που στεγάζονται μέσα τους.

Θα λέμε ξανά και ξανά τα ίδια μέχρι να βαρεθούμε τη ζωή μας: Δημαρχαίοι, μπάτσοι, δικαστές, διοικητές και λοιποί παρατρεχάμενοι ΟΥΤΕ Η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ.

Είναι κτίρια που ήδη αξιοποιούνται και που οι δομές και τα εγχειρήματα τους δεν αποτελούν προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς, αλλά, αντίθετα, χώρους δημιουργίας και ζύμωσης για πολλούς. Θα παραμείνουμε παρόντες μέσα από τις διαδικασίες μας και με τη φυσική μας παρουσία στους κοινωνικούς, ταξικούς, αντιρατσιστικούς αγώνες. Γι’ αυτούς και για χίλιους άλλους λόγους η αλληλεγγύη στις καταλήψεις σημαίνει αγώνας για την ανατίμηση των ζωών μας».

Διαβάστε επίσης:

Αναρρώνει το κουταβάκι που ξυλοκοπήθηκε μέχρι λιποθυμίας στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων

Έσπασε στο ξύλο το κουτάβι, το πέταξε στα σκουπίδια και το κάλυψε με μπάζα στο Δροσοχώρι (βίντεο)

Έδεσε τον σκελετωμένο σκύλο με τον κομμένο λαιμό και τον εγκατέλειψε σε ορεινή περιοχή των Ιωαννίνων

Παλιουρή Ιωαννίνων: Πλάκωσε στο ξύλο τον σκύλο και οι αυτόπτες μάρτυρες τον καλύπτουν

Βρήκε την σκυλίτσα καμένη με κομμένη την γλώσσα στην Λιμνοπούλα Ιωαννίνων

Λαψίστα Ιωαννίνων: Έκλεισε στο τσουβάλι και πέταξε ζωντανά στο χωράφι 5 κουτάβια

Καρδαμίτσια Ιωαννίνων: Σφράγισε το οίκημα και δηλητηρίασε τα κουτάβια

Λεμονιά Ιωαννίνων: Βρήκαν απαγχονισμένα τα κουτάβια τους

Τυφλό από την απόπειρα απαγχονισμού του σκυλί στη Λεμονιά Ιωαννίνων

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.