Στηρίξτε μας

Γεράνι Χανίων: Γυναίκα ψυχικά ασθενής ζει σε άθλιες συνθήκες και συνεχίζει να κακοποιεί σκυλιά (βίντεο)

16 Οκτωβρίου 2021 02:43 | Καταγγελίες
Γεράνι Χανίων: Γυναίκα ψυχικά ασθενής ζει σε άθλιες συνθήκες και συνεχίζει να κακοποιεί σκυλιά (βίντεο)

Στο Γεράνι Χανίων σ’ ένα γιαπί κοντά στο Δημαρχείο Πλατανιά ζει μια γυναίκα ψυχικά ασθενής, η οποία διαβιεί σε άθλιες συνθήκες χωρίς νερό και ρεύμα και κακοποιεί συστηματικά και επί χρόνια τα σκυλιά που βρίσκει αδέσποτα και τα εξαναγκάζει να μένουν μαζί της ανάμεσα στα σκουπίδια συνήθως χωρίς τροφή για όσο αντέξουν. Συχνά μάλιστα τα χτυπάει.

 

Την τραγική κατάσταση της γυναίκας και των ζώων κάποια εκ των οποίων στο παρελθόν κατασχέθηκαν αρχικά έκανε γνωστή τον Ιανουάριο του 2020 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Η ηλικιωμένη συλλέκτρια, υπήκοος Βουλγαρίας, που ζει χρόνια στην περιοχή, μέσα στην τραγική της κατάσταση τότε είχε πάει να ζητήσει βοήθεια στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά. Τότε έγινε γνωστό ότι δεν είχε μαζί της κανένα έγγραφο, που να αποδεικνύει την ταυτότητα της, και είχε γίνει προσπάθεια σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βουλγαρίας να γίνει τουλάχιστον η ταυτοποίηση της ώστε να ενημερωθούν και μέλη της οικογένειας της αν υπάρχουν, καθώς είναι βέβαιο ότι η γυναίκα χρειάζεται ψυχιατρική περίθαλψη ή και εγκλεισμό καθώς συνεχίζει να κακοποιεί ζώα αλλά και οικονομική υποστήριξη.

Τη συνεχιζόμενη τραγική κατάσταση και της ίδιας και των σκυλιών που εγκλωβίζει και κακοποιεί έφερε στην επικαιρότητα αυτή τη φορά η Λήδα Σηφοδασκαλάκη με ανάρτηση της στο facebook και συγκεκριμένα στην ομάδα «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ-Ενεργοί Πολίτες».

Στις 13 Οκτωβρίου έγραψε τα εξής για όσα είδε η ίδια μαζί με άλλους φιλόζωους που πήγαν επί τόπου στον χώρο όπου ζει ηλικιωμένη μαζί με τα σκυλιά τα οποία κακοποιεί: «Απευθύνω έκκληση για βοήθεια με φιλοξενίες για τουλάχιστον 4 σκυλιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες και κακοποιούνται από συλλέκτρια με σοβαρά προβλήματα υγείας, ψυχικά ασταθή, άνεργη που ζει σε γιαπί κοντά στο Δημαρχείο Πλατανιά, χωρίς νερό και ρεύμα.

Πριν 1,5 χρόνο έγινε επιχείρηση από εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection και την αστυνομία, σε κάποιο άλλο εγκαταλειμμένο κτίριο στο Γεράνι Χανίων που ζούσε αυτή η γυναίκα και πήραμε τότε 9 ενήλικα σκυλιά και 2 κουτάβια σε άθλιες συνθήκες, ασυλοποιημένα, έγκλειστα σε αποθήκες με σκουπίδια και βουρκόνερα. Το ένα από αυτά τα σκυλιά το υιοθέτησα εγώ.

Δείτε το λινκ με την τότε διάσωση των σκυλιών. https://animalscare.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5.../...

Δυστυχώς τότε υπήρχε και ένα σκυλί μεγαλόσωμο και άγριο το οποίο το είχε δεμένο και δεν βρέθηκε φιλοξενία άρα ήταν αδύνατον να το πάρουμε.

Ένα μήνα αργότερα πήγα με μια άλλη εθελόντρια με υπόδειξη της υπηρεσίας Προνοίας του δήμου Πλατανιά σε ένα άλλο κτίριο-γιαπί στο οποίο είχε βρει κατάλυμα η γυναίκα αυτή (και στο οποίο παραμένει μέχρι σήμερα) και καταφέραμε να πάρουμε άλλο ένα σκυλί. Δυστυχώς το μεγαλόσωμο και άγριο σκυλί το οποίο είχε δεμένο και την είδα με τα μάτια μου να το χτυπάει με ένα σίδερο, ήταν αδύνατον να το πάρουμε καθώς είναι άγριο και πρέπει να βρεθεί ειδική φιλοξενία σε μέρος χωρίς άλλα ζώα και από άτομο που θα είναι διατεθειμένο να ασχοληθεί με το άμοιρο αυτό ζώο.

Πριν ένα μήνα με ειδοποίησε γνωστό μου άτομο που έχει επιχείρηση στην περιοχή, ότι την είδε να σέρνει με αλυσίδα ένα σκυλί σε άθλια κατάσταση. Της μίλησε και της είπε να πάρει το σκυλί και να το πάει κτηνίατρο. Αυτή απάντησε ότι δεν το δίνει και ότι δεν είναι καλά γιατί της τελείωσαν τα Lexotanil που του δίνει!!! Η γυναίκα προμηθεύεται με κάποιο τρόπο ψυχοφάρμακα και τα δίνει στο σκυλί!!!!!

Πήγα πριν 3 μέρες στο γιαπί που ήξερα ότι είχε βρει καταφύγιο και τράβηξα τα βίντεο που δημοσιεύω. Υπάρχουν τουλάχιστον 4 σκυλιά (ίσως και περισσότερα) κλεισμένα ερμητικά σε ένα δωμάτιο με αυτοσχέδια εμπόδια. Τα σκυλιά είναι σε άθλια κατάσταση και είμαι σίγουρη ότι κακοποιούνται. Στο βίντεο φαίνεται στα σκοτεινά στο βάθος το σκυλί που είναι δεμένο και το έχει από τότε και το χτυπάει.

Έχω ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πλατανιά αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση μέχρι σήμερα.

Οι εθελοντές των Χανίων και οι σύλλογοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ για αυτά τα ζώα και ειδικά για το μεγαλόσωμο και άγριο σκυλί που δεν μπορέσαμε να πάρουμε πριν 1,5 χρόνο και ζει ακόμα στην κόλαση!!!

Έψαξα βοήθεια για φιλοξενία σε καταφύγια στο Ηράκλειο αλλά δυστυχώς είναι γεμάτοι.

Μην γράψετε «ΠΑΡΤΕ ΤΑ» γιατί ειλικρινά θα σβήσω οποιοδήποτε σχόλιο. Σχολιάστε μόνο εάν θέλετε και μπορείτε να βοηθήσετε ουσιαστικά.

Μην γράψετε για εισαγγελέα γιατί δεν χρειάζεται, μόνο οι φιλοξενίες θα βοηθήσουν.

Κάνω έκκληση για φιλοξενίες και βοήθεια για να πάρουμε αυτά τα σκυλιά από την κόλαση.

Κάνω έκκληση για να ενδιαφερθεί το κράτος και ο δήμος Πλατανιά για αυτήν την γυναίκα που χρίζει βοήθειας και ζει σε άθλιες συνθήκες κοντά στο Δημαρχείο Πλατανιά, υποβάλλοντας τα σκυλιά που συλλέγει σε κακοποίηση, χωρίς να το συνειδητοποιεί.

Σας παρακαλώ κοινοποιήστε μήπως και λυτρωθούν τα σκυλιά και βρεθεί βοήθεια και για αυτά και για τη γυναίκα.».

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Έκκληση για τα σκυλιά που κακοποιεί γυναίκα με σοβαρό ψυχιατρικό νόσημα στο Γεράνι Χανίων (βίντεο)

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Δήμητρα Κόλλια

    Γιατί δεν τα έχετε αρπάξει από τα χέρια της ? Τι αρπαζετε περιουσία χρυσό ?
    Δεν έχετε το σθένος να το κάνετε ? Τι σόι φιλοζωική είστε τότε ? Θα πάτε να μαζέψτε κουφάρια μετά ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.