Στηρίξτε μας

Game Over και για το webwar4.org

21 Φεβρουαρίου 2012 08:52 | Επικαιρότητα
Game Over και για το webwar4.org

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων με επιστολή τους απευθύνθηκαν σήμερα στην ΕΛ.ΑΣ. και στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας να εντοπιστεί ο διαχειριστής και δημιουργός του διαδικτυακού φόρουμ webwar4.org.

Ο λόγος, που οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων ζητούν να «κατέβει» αυτή η ιστοσελίδα, η οποία προάγει με τη θεματολογία της, τον φασισμό, το μίσος, το έγκλημα, τη βία, είναι και γιατί όσοι συμμετέχουν σε αυτή την διαδικτυακή «παρέα» ανεβάζουν συχνά βίντεο, και φωτογραφίες, που δείχνουν ζώα να κακοποιούνται με ποικίλους τρόπους.

Οι αναγνώστες της σελίδας και ο διαχειριστής επικροτούν αυτές τις εγκληματικές πρακτικές και απολαμβάνουν το φριχτό θέαμα σχολιάζοντας αναλόγως...

Πλέον ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει την ανάρτηση και τη διακίνηση φωτογραφιών και βίντεο, που απεικονίζουν ζώα, τα οποία κακοποιούνται, και αυτό είναι το «όπλο» το οποίο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα χρησιμοποιήσει, για να κλείσει αυτή την ιστοσελίδα και φυσικά για να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δημιουργούς της.

Και στο παρελθόν είχαν κινηθεί επιτυχείς διαδικασίες, ώστε αυτή η σελίδα, που προάγει μόνο το μίσος για τους ανθρώπους (Εβραίους, Κομμουνιστές, Μαύρους, Γυναίκες) και τα ζώα να «κατέβει». Γι’ αυτό και από το webwar1 μέχρι σήμερα ακολούθησαν τέσσερις νέες εκδοχές του ίδιου φόρουμ.

Όταν το μίσος γίνεται ιδεολογία

Webwar3EETT1

Ο διαχειριστής του φόρουμ στις 17 Αυγούστου 2011 τονίζει αποχαιρετώντας προσωρινά το κοινό του, αφού πλέον δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το www.webwar3.gr:

«Τίτλοι τέλους για το “Webwar 3”! Ενάντια σε όλα, τολμήσαμε αυτό που κανένας άλλος δεν τόλμησε σε ολόκληρο το διαδίκτυο και τα καταφέραμε. Το “Webwar 3” αποτέλεσε από τα γεννοφάσκια του ένα συλλογικό επίτευγμα, ένα πολύ επιτυχημένο, αυτοδιαχειριζόμενο πείραμα, ελευθεριακής έκφρασης πολιτικού λόγου και όχι μόνο, ένα καταστασιακό έργο τέχνης και αποδόμησης του αστικού παραλόγου και “ένα ελπιδοφόρο μήνυμα της νέας οντολογίας που δημιούργησε το διαδίκτυο για την υπόσταση του ανθρώπου”, το οποίο δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητο.

Ως κοινότητα, και παρά τις δυσκολίες και τα αναπόφευκτα λάθη ή τις όποιες σκοπιμότητες κι αν είχαμε, αποδείξαμε στην πράξη τι σημαίνει αυτοδιαχείριση, ελευθερία έκφρασης και ριζοσπαστικοποίηση, αψηφώντας τα ψευτοδιλήμματα της αστικής νομιμοφροσύνης, και σε πείσμα των ανηλεών εχθρών μας από βουλευτικά έδρανα, μυστικές υπηρεσίες, εκδοτικά κέντρα, οργανώσεις και ζωοφιλικά σωματεία, δεν υποκύψαμε ποτέ. Εν τέλει, χάσαμε μια μάχη (static.diavgeia.gov.gr/doc/4Α5Μ639-ΝΣΔ), αλλά όχι και τον πόλεμο• το “Webwar” δεν κλείνει ποτέ!».

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012

Ο νόμος «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» στο άρθρο 16, που αναφέρεται στην κακοποίηση των ζώων, τονίζει ξεκάθαρα ότι:

«α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Ολόκληρη η επιστολή εδώ

Θέμα: Iστοσελίδα (forum) webwar 1-2-3-4 κ.λπ.

Kύριοι,

Εδώ και αρκετά χρόνια, δραστηριοποιείται στην χώρα μας μία ιστοσελίδα (forum) με την ονομασία Webwar, που εκτός της υπόλοιπης θεματολογίας της, συμπεριλαμβάνει και σκηνές βίας εναντίον ζώων, ακόμα και κτηνοβασίας, με σκοπό τη σεξουαλική ικανοποίηση διαταραγμένων ατόμων που την επισκέπτονται.

Τέτοιες πράξεις, καθώς και η προβολή τους, θίγουν όχι μόνο τον πολιτισμό μας, αλλά και την αξιοπρέπειά μας. Επιπροσθέτως, προάγουν την κακοποίηση των ζώων και την εκμετάλλευσή τους ως αντικείμενα για τις διάφορες ανάγκες μας, ακόμα και για τις πιο φαύλες. Ωστόσο, έρευνες από διάφορες επιστήμες, απέδειξαν πλέον ότι τα ζώα είναι νοήμονα και συναισθανόμενα όντα, με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, πράγμα που δεν θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε και για όσους τα κακοποιούν σωματικά ή σεξουαλικά.

Παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να «κατεβάσετε» τη εν λόγω ηλεκτρονική σελίδα και να διεξάγετε έρευνα ώστε να συλληφθούν οι δημιουργοί της. Η πολιτεία έχει ευθύνη όχι μόνο απέναντι στα ζώα, τα οποία καλείται να προστατεύσει, αλλά και απέναντι στα ανήλικα άτομα που, ενδεχομένως, διαθέτουν πρόσβαση στη σελίδα. Οι εικόνες κακοποίησης, συνοδευόμενες από ευτελή σχόλια θαυμασμού, μπορεί να προκαλέσουν σύγχιση και αναστάτωση στον ψυχικό κόσμο ενός νεαρού ατόμου.

Βάσει του νέου νόμου 4039/2012 «Για τα δεσποζόµενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκµετάλλευση ή τη χρησιµοποίηση µε κερδοσκοπικό σκοπό», απαγορεύεται η διακίνηση σκηνών βίας κατά των ζώων στο διαδίκτυο και ειδικότερα στο άρθρο 16 παρ. Β, προβλέπεται ότι: «Απαγορεύεται η πώληση, εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά».

Παρακαλούμε άμεσα να επιληφθείτε του καταγγέλοντος, ήτοι της οριστικής παύσης λειτουργίας του συγκεκριμένου ιστότοπου και της απόδοσης ποινών στους δημιουργούς του, δυνάμει του ισχύοντος νόμου.

Με εκτίμηση

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

webwar9

www.webwar2.gr και www.webwar3.gr

Στις 16-09-2010 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων έστειλε φαξ στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με το οποίο κατήγγειλε εγκληματική ενέργεια χρήστη του www.webwar2.gr (κάψιμο μικρού γατιού σε κλουβί και απαθανάτιση της όλης «διαδικασίας») και ζητούσε να γίνει σχετική έρευνα και να γίνουν σχετικές ενέργειες, προκειμένου να ευρεθεί και τιμωρηθεί ο άρρωστος πνευματικά και ψυχικά εγκληματίας.

Στις 18-09-2010 το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απάντησε με φαξ με αρ. πρωτ. 7519/3/3140-γ' με το οποίο ενημέρωνε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων, ότι: «η υπηρεσία μας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικονομικές ενέργειες για την διακρίβωση στοιχείων ταυτότητας των υπευθύνων-διαχειριστών της ιστοσελίδας www.webwar2.gr, η οποία και φιλοξενείται σε διακομιστή εκτός Ελλάδος.

Η σχετική δικογραφία έχει υποβληθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αρ. πρωτ. 7519/3/3140-α'/ 21-07-2010, από όπου μπορείτε να αιτηθείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της». Το εν λόγω φαξ το υπέγραφε ο Τμηματάρχης, Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Αστυν. Υποδιευθυντής και υποδείκνυε σαν αρμόδιο για το θέμα τον Ανθυπαστυνόμο Τσάτσαρη.

Θυμίζουμε ότι και στις 09-12-2010 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων έστειλε φαξ με αρ. πρωτ. ΦΣΧ 202 στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με το οποίο κατήγγειλε εγκληματική ενέργεια χρήστη του www.webwar3.gr («αστεία θανάτωση σκύλου με φτυάρι» και απαθανάτιση της όλης «διαδικασίας») και ζητούσε να γίνει σχετική έρευνα και να γίνουν σχετικές ενέργειες, προκειμένου να ευρεθεί και τιμωρηθεί ο εγκληματίας.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της ανοησίας, που δέρνει, και τον δημιουργό και όσους συμβάλλουν σε αυτή τη διαδικτυακή παρέα πατήστε εδώ. Ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ, όμως πληθώρα παραβάσεων έχουν διαπράξει διαχειριστής και αναγνώστες του συγκεκριμένου φόρουμ (βίντεο με κακοποιήσεις ζώων έως και συνταγές για φόλες) από τις 2 Φεβρουαρίου 2012 και μετά δηλαδή από την ημέρα, που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4039/2012.

Ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ, αλλά οι προβολές όλων αυτών των βίντεο, των εικόνων, των προτροπών για κακοποίηση ζώων, συνεχίζουν να υπάρχουν και παραμένουν δημοσιευμένες, για να εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό! Αφού συνεχίζουν να προβάλλονται, εξακολουθούν να έχουν την ίδια επιρροή στους αναγνώστες!

Διαβάστε επίσης:

Καταγγείλτε την κακοποίηση ζώων μέσω ίντερνετ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Tagged:

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

51 Σχόλια

 1. webwarikos

  Για να καταλάβετε το κουτί της Πανδόρας ενάντια στην ελευθερία του λόγου που θέλετε να ανοίξετε (ή μάλλον ανοίξατε ήδη με τον παράλογο νόμο που πιέσατε για να ψηφιστεί) στα "ένοχα" screenshots σας περιλαμβάνεται και αυτό:
  http://www.zoosos.gr/wp-content/uploads/article/2012_02/webwarFebruary6.jpg

  Δηλαδή, για εσάς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ κάποιος να αναδημοσιεύσει ένα βίντεο, όχι επειδή το δημοσίευσε ο ίδιος, όχι επειδή βρίσκεται ο ίδιος στο βίντεο που απεικονίζει μια οποιαδήποτε ποινικώς κολάσιμη (λέμε τώρα) πράξη.... αλλά επειδή το αναδημοσίευσε και το σχολίασε!!!!!!!!!!!!!!!!! Μιλάμε για μεγάλη παράνοια!

  Υ.Γ. Ωραίος ο "Νομική Υποστήριξη" αν και τα έκανε λίγο μαντάρα με τις απαντήσεις!

  1. elenαα

   ΠΑΡΑΝΟΙΑ είναι μόνο και μόνο να θέλει κανεις να αναμδημοσιευσει ένα βίντεο με κακοποιήση ζωων. Ποιος είναι ο σκοπός μιας τέτοιας αναδημοσίευσης ΌΤΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΦΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ "ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ" μου λες? Τι μήνυμα θέλει να μεταδόσει? ΠΑΡΑΝΟΙΑ είναι να ασχολείτε κανείς και μόνον! να ψάχνεται , να βρίσκει και να αναδημοσιεύει! Γιατι να μπαινει κανείς σε όλη αυτη την διαδικασία αν αυτό δεν του προκαλεί ευχαρίστιση ή κάποιο άλλου είδους "κέρδος"? ΠΑΡΑΝΟΙΑ είναι επίσης και το να προσπαθείς με κάθε τρόπο!! να υποστηρίξεις τέτοιες πρακτικές! Αλλά έτσι είστε έσεις οι καπιτανάλνθρωποι... κανέναν ηθικό φραγμό δεν έχετε!

 2. Antinazi

  Το ξέρετε ότι μεθοδεύεται να μπει στο αρχείο η υπόθεση του ιδιοκτήτη του webwar, ο οποίος είναι ένας χρυσαυγίτης από τη Ρόδο που τον λένε Δημήτρη Πλατή του Σπύρου;

 3. Ρουλα

  πωω τη συγκλονιστηκα νεα ειναι αυτα για αυτες της ψιχουλες..........ουστ απο δω δολοφονοι........οποιαδηποτε πληροφορια βρειτε γι αυτα τα τομαρια σας παρακαλω ενημερωστε με!!

 4. παλιο μελος webwar

  μη γραφετε στο φορουμ των ρουφιανων και αμα μπειτε μονο σαν γκεστ ποτε με ακαουντ. οι διαχειριστες μπορουν να διαβαζουν τα κρυφα μηνυματα που στελνετε στους αλλους

 5. κωστας

  κι εγω αυτο ηθελα να πω , απευθυνομαστε στην αστυνομια για ενα σαιτ που αν δε το ελεγχει εξ ολοκληρου , τουλαχιστο το σιγονταρει και το καθοδηγει . μυριζει προβοκατσια , χρυση αυγη και αστυνομια απο χιλιομετρα .

 6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ

  Ο διαχειριστής και παλαιό μέλος του φόρουμ, ο επονομαζόμενος "Χίτης" ονομάζεται Ιωάννης Παυλάκος και μένει Πειραιά!

 7. ΤΙΜΟΣ ΘΕΡΜΟΣ

  Ο διαχειριστής με το ψευδώνυμο biohazard ονομάζεται Τίμος Θέρμος είναι κάτοικος λευκάδας γεννημένος το 1993. Είναι φοιτητής και έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις σχετικές με βασανισμούς ζώων. 100% εξακριβωμένο. Οι κύριοι της ΔΗΕ μπορούν να το ελέγξουν.

 8. Μάνθος

  Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση από τους φίλους του κατάπτυστου site, και αυτό γίνεται γιατί απλά τα πρόστιμα και οι ποινές φυλάκισης ΤΣΟΥΖΟΥΝ πολύ σε σχέση με την προηγούμενη νομοθεσία!

  Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν και οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει, αφού μέσα στο ίδιο site, δεν προβάλλονται απλά πράξεις βίας, αλλά δίνονται και πληροφορίες για αποτελεσματικότερη εξόντωση ζώων!

  Τα κακουργήματα που προκύπτουν από τις πληροφορίες που παρέχονται στις σελίδες σας, δεν βαρύνουν μόνο τον ιδιοκτήτη της σελίδας αλλά και τα μέλη του!

  Στο παρελθόν διαχειριστές σελίδων άλλης θεματολογίας όπως π.χ. greekfun.com συνελήφθησαν για κακούργημα και το ίδιο θα γίνει και με εσάς τώρα που ο νόμος προβλέπει ότι είναι κακούργημα η ύπαρξη και μόνο της σελίδας σας!

 9. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  ΧΑΡΗ ΣΤΟ "ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ" ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΑΡΕΣΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ 50 ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΑ QUOTES ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΟ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ. ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ QUOTES ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΝΟΗΜΑ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ...

  https://webwar4.org/index.php/page,about.html

 10. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Όχι, δεν είναι στην Ελλάδα και δεν είναι φωτομοντάζ, αλλά καλώς ήρθες στην σκληρή πραγματικότητα του πλανήτη Γη, καιρός ήταν! Ζούμε σε κόσμο πολυπολιτισμικό, με πολιτικό καθεστώς ψευδεπίγραφης δημοκρατίας και οικονομικό καθεστώς ανεξέλεγκτου καζινοκαπιταλισμού.

 11. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Και ακόμα πιο ηλίθιος όποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ελευθερία έκφρασης, τι σημαίνει η λέξη αναμετάδοση, τι σημαίνει τέχνη, trolling, χαβαλές κτλ. Εξαιρείς πολύ βολικά τον εαυτό σου, ενώ είναι γνωστό πως το περιεχόμενο που αναδημοσιεύεις αποτελεί πρώτη ύλη όλων αυτών που κατηγορείς. Η επιλογές σου αυτοεκπληρώνουν αυτό που προσπαθείς να αποφύγεις. Και έπειτα, από πότε σου αναθέσανε το ρόλο δημόσιου Κήνσορα; Θα υποδείξεις τον τρόπο που θα σκέφτεται κάθε άνθρωπος; Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις το νόημα της ύπαρξης του webwar δε έχεις θέση σε αυτό, ούτε είσαι σε θέση να το αποτιμάς.

 12. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Αφού το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικονομικές ενέργειες για την διακρίβωση στοιχείων ταυτότητας των υπευθύνων της ιστοσελίδας εδώ και μήνες, γιατί δεν ανακοίνωσαν τα ονόματα μας και δεν ακολούθησαν οι συλλήψεις μας; Απάντησέ μου σε αυτό.

 13. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Ο νόμος είναι δίκοπο μαχαίρι, το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος και για το zoosos, και μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

 14. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Τα ανήλικα άτομα έχουν κηδεμόνες και δεν έχουν καμιά δουλειά να μπαίνουν στο webwar. Αυτό είναι ξεκάθαρο στους όρους χρήσης και εάν συμβαίνει κατά παράβαση την ευθύνη φέρουν αποκλειστικά οι κηδεμόνες των ανηλίκων για αμέλεια ή πλημελή επιμέλεια τους. Κατανοητό;

 15. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Παρακολουθούσες το webwar από την αρχή, τόσα χρόνια πριν; Δεν νομίζω. Αν το παρακολουθούσες θα ήξερες ότι δεν ονομαζόταν ποτέ webwar1. Και το επαναλαμβάνω, πώς γνωρίζεις ότι αντλούν σεξουαλική ικανοποίηση; Και πώς γνωρίζεις ότι τα παρακολουθούν, έχεις στατιστικά επισκεψιμότητας αυτών των συγκεκριμένων σελίδων; Όχι, πάλι εικάζεις.

 16. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Πρώτον, το webwar δεν είναι κερδοσκοπικό, δεν πωλεί και δεν αγοράζει. Και δεύτερον, μπορείς να αποδείξεις ότι τα μέλη που παρακολουθούν τα βίντεο στα οποία αναφέρεσαι αντλούν σεξουαλική ικανοποίηση από το περιεχόμενό τους; Εγώ δεν μπορώ, γιατί δε μπορώ να γνωρίζω τι συμβαίνει στο μυαλό και στην κρεβατοκάμαρα του καθενός. Εσύ μπορείς ή μόνο να εικάζεις ξέρεις; Εκτός κι αν επικροτείς "δημοκρατικές" μεθόδους τύπου Στάζι/Μεγάλου Αδερφού/Αστυνομίας σκέψης/πιστοποιητικά φρονημάτων και επιδιώκεις δίκη προθέσεων. Με το ίδιο σκεπτικό μπορώ και εγώ να εικάζω ότι αντλείς σεξουαλική ικανοποίηση, παρακολουθώντας την καταδίκη όσων παρακολουθούν αυτά που καταδικάζεις. Με καταλαβαίνεις;

 17. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Κανένα μέλος του webwar δε βασάνισε οποιοδήποτε είδους ζώου. Άλλο η αναδημοσίευση υλικού που υπάρχει διαθέσιμο ήδη στο διαδίκτυο και όσα λέγονται περί αυτού και εναπόκειται σε εσένα να αξιολογήσεις εάν αληθεύουν/είναι σοβαρά ή όχι και άλλο πράγμα η κακοποίηση ζώου ως τελεσθείσα πράξη. Καταλαβαίνεις τη διαφορά; Αμφιβάλλω…

 18. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Καταλαβαίνω ότι σου είναι δύσκολο, αλλά προσπάθησε να καταλάβεις ότι το webwar δεν ανήκει σε κανέναν, δεν έχει ούτε δημιουργό, ούτε ιδιοκτήτη και όλες οι αποφάσεις είναι συλλογικές, συνεπώς η ευθύνη καταμερίζεται σε όλα τα μέλη του που συμμετέχουν σε αυτό. Ακόμα κι εσύ έχεις ευθύνη που συμμετέχεις με τόση ευλάβεια, εκφράζοντας τις διαφωνίες σου, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιείς ή μήπως νομίζεις ότι δε σε έχουμε καταλάβει.

 19. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Το webwar δεν προάγει καμία άποψη, επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση οποιαδήποτε άποψης, με την ίδια λογική που σύνταγμα και το αστικό δίκαιο, από το οποίο ζητάς απεγνωσμένα δικαίωση μέσω των κατασταλτικών οργάνων του, επιτρέπει ακόμα και την ύπαρξη του ΚΚΕ στο ίδιο το κοινοβούλιο το "ναό της δημοκρατίας", τη στιγμή που στο καταστατικό του το ΚΚΕ προβλέπει και επιδιώκει την επαναστατική ανατροπή της ίδιας της αστικής δημοκρατίας που το υποθάλπει. Αν αυτό δεν το κατάλαβες ακόμα, ξαναδιάβασέ το και σκέψου το.

 20. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  To webwar είναι ελληνόφωνη ιστοσελίδα του εξωτερικού, από μέλη που διαμένουν στο εξωτερικό και η ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να επέμβει, εάν έχεις πρόβλημα με τη διεθνή νομοθεσία περί ελευθερία έκφρασης, μπορείς να ξεκινήσεις διεθνή καμπάνια για την μεταρρύθμισή της.

 21. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Το γνωρίζεις με σιγουριά αυτό και μιλάς και εκ μέρους όλων των μελών του webwar που έχουν γράψει σχόλια έως σήμερα; Ποιος σε εξουσιοδότησε; Μάλλον δεν διάβασες όλα τα σχόλια, γι'αυτό και κάνεις λάθος. Από δω και στο εξής, μάθε να διαβάζεις όλα τα σχόλια και να μην γενικεύεις. Στο webwar εκφράζονται όλες οι απόψεις, καιρός να τις ανακαλύψεις και όχι να εστιάζεις μόνο σε όσες σε ενοχλούν.

 22. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Πρώτον, πώς προάγει το φασισμό/αναρχισμό/φιλελευθερισμό/κομμουνισμό, επειδή υπάρχουν κείμενα και απόψεις σχετικά με τον φασισμό/αναρχισμό/φιλελευθερισμό/κομμουνισμό; Με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να απαγορευτούν και οι εγκυκλοπαίδειες. Πολιτικός διάλογος γίνεται, τι ακριβώς περιμένεις να δεις; Και από πότε είναι παράνομο ακόμα και με τα δεδομένα της αστικής δημοκρατίας ο διάλογος για τον φασισμό/αναρχισμό/φιλελευθερισμό/κομμουνισμό; Μάλλον δεν γνωρίζεις καλά ούτε το αστικό δίκαιο. Δεύτερον, πες μου ένα έγκλημα, μόνο ένα, το οποίο διαπράχτηκε μετά από παρότρυνση στο webwar. Τέλος, από πότε η αναδημοσίευση των βίντεο που υπάρχουν ελεύθερα διαθέσιμα αλλού στο διαδίκτυο αποτελεί έγκλημα; Πες μου ένα βίντεο που δημιουργήθηκε και ανέβηκε από μέλη του webwar και δείχνει κακοποίηση ζώων, μόνο ένα.

 23. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Το webwar δεν ανήκει σε κανέναν, δεν έχει ούτε δημιουργό, ούτε ιδιοκτήτη, ούτε διαχειριστή, αντιθέτως αποτελεί την μη κερδοσκοπική, εικονική έκφραση ενός δυναμικού μορφώματος συλλογικής διεργασίας, από έναν πυρήνα ετερόκλητων ανθρώπων με ελευθεριακούς κανόνες και διαφορετικές σκοπιμότητες που συνιστούν εν τέλει την ίδια την ποιοτική του ανομοιογένεια, και νοείται ως συμβολικό, καταστασιακό έργο τέχνης και αποδόμησης από τα διαρκώς αυξανόμενα, ανώνυμα μέλη που το συναπαρτίζουν και συναποφασίζουν σε γενικές συνελεύσεις, πληρώνοντας όλα τα λειτουργικά του έξοδα. Το webwar δεν μοιάζει με τίποτα άλλο σε ολόκληρο το διαδίκτυο και αν δε μπορείς να το καταλάβεις, τότε θα πρέπει να προβληματιστείς έντονα.

  1. Antinazi

   Δημιουργοί του webwar, όταν λεγόταν battlefield.gr και το φιλοξενούσαν στους σέρβερ του ΕΜΠ:

   Κομνηνός "FinalBoss" ή "X" Περέλλης του Δημητρίου, εκ Ρόδου ορμώμενος
   Δημήτρης "Φασιστοσταλίνας" ή "Stalin1488" ή "ισλαμοφασίστας" (κι έχει κι άλλα ψευδώνυμα) Πλατής του Σπύρου (ο πατέρας του είναι διευθυντής του κλιμακίου Χανίων, Λινοπεραμάτων και Ρόδου).

   Σε βάρος του δεύτερου εκκρεμούν ήδη δικογραφίες για ΠΟΛΛΑ. Αλλά επειδή είναι το δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου στα ιντερνετικά μεθοδεύεται να μπουν οι δικογραφίες στο αρχείο.

 24. webwarikos

  Δηλαδή σύμφωνα με το νέο νόμο θα κάνετε και μηνύσεις στο adespoto.tv, adespoto.gr και στους διάφορους του facebook που (ανα)δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από κακοποιημένα ζώα;

  1. eleni

   Όταν η αναδημοσίευση γίνεται για εκπαιδευτικό σκοπό, γιατί αυτό κάνουμε όλοι εμείς, που δείχνουμε καθημερινά εικόνες με βασανισμένα ζώα, δεν εμπίπτει στην ίδια κατηγορία.

   Εμείς δείχνουμε και αποδεικνύουμε στους δύσπιστους τι συμβαίνει στα δύστυχα τα ζώα από αδίστακτους ανθρώπους

   Η παρέα του webwar δείχνει το ζώο, που του άνοιξαν το κεφάλι με το φτυάρι τότε στη Θεσσαλονίκη και κάνει χαβαλέ. Εμείς δημοσιεύουμε τις ειδήσεις, κατακρίνουμε τους δράστες, τους καταγγέλουμε στις αρχές και ψάχνουμε τρόπους να καλυφθούν τα νοσήλια και να υιοθετηθούν τα ζώα...

   Και ηλίθιος να είναι κάποιος καταλαβαίνει τη διαφορά...

   1. webwarikos

    Μέρος 1ο

    Α, δηλαδή βρήκατε το "παραθυράκι" στον τραγελαφικό νόμο που κακοφτιάξατε;
    Όταν τα βάζετε εσείς είναι για "εκπαιδευτικούς σκοπούς" (!?!?!?!?) αλλά ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΛΛΟΙ, είναι.... παράνομο;!!;!!
    Πέραν του ότι ο νόμος δεν έχει αναδρομική δράση, δηλαδή δε μπορεί να εφαρμοστεί για αυτά που έγιναν "πριν" τη θέσπισή του όπως δηλαδή όλα αυτά που παραθέτετε παραπάνω. Υλικό δηλαδή το οποίο είναι αναδημοσιεύσεις είτε από Ελληνικά (από ΕΣΑΣ δηλαδή) ή από διεθνή sites. Μάλιστα ορισμένα είναι και πολύ διαδεδομένα, όπως το "shovel dog" ή τη "γάτα στο κλουβί" (ακούγονται διάλογοι σε σλάβικη γλώσσα) και τα δύο παλιά βίντεο απ' το εξωτερικό, κάτι πανεύκολο να αποδειχθεί.

    1. eleni

     Ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ και τα πριντ σκριν, που δημοσιεύσαμε, είναι ενδεικτικά... Υπάρχει πληθώρα παραβάσεων από τις 2 Φεβρουαρίου 2012 και μετά... από την ημέρα δηλαδή, που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4039/2012.

     1. webwarikos

      Μέρος 3ο

      Το τρίτο και το σημαντικότερο, είναι "ΓΙΑΤΙ" να γίνει αυτό; Εάν πω ότι είμαι εξωγήινος θα πρέπει να έρθει η NASA να με συλλάβει για να ερευνήσει εάν λέω αλήθεια;
      Εάν πω ότι σκότωσα τον Kennedy θα πρέπει να έρθει το FBI να με ανακρίνει;
      Εάν πω ότι λήστεψα το μουσείο στην Ολυμπία κατ' εντολή του Πάπα, θα πρέπει να έρθει η ΕΛ.ΑΣ. σπίτι μου να ερευνήσει και να βγάλει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ποντίφικα;

      Φυσικά και ΟΧΙ. Κατ' αυτόν τον τρόπο, δεν είναι κατανοητή η οποιαδήποτε κατάδοση στις αρχές, του οποιουδήποτε "ισχυρίζεται ότι έκανε" κάτι. Γιατί φοβάστε τόσο πολύ το λόγο;

     2. webwarikos

      Μέρος 2ο

      Ο κοινωνικός κανιβαλισμός και η ρουφιανιά σε όλο της το μεγαλείο! Οι δημοσιεύσεις στις οποίες αναφέρεσαι, ασφαλώς και δεν είναι δυνατόν να σβηστούν διότι αποτελούν και αυτές "υλικό εκπαιδευτικού προσανατολισμού" οι οποίες σκοπεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού, σε θέματα βασανισμού των ζώων και στοχεύουν στο να γίνουν καταδικαστέες στη συνείδηση των αναγνωστών μέσω της ακραίας επιτηδευμένης προβολής τους ως "θεμιτές". ΟΚ ως εδώ;

      Κατά δεύτερον, το φόρουμ webwar δεν καταγράφει τις ΙΡ των επισκεπτών του. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να γίνουν αλλαγές επί του λογισμικού. Φυσικά, υπάρχει πάντα η περίπτωση του να γράφει μέσω πρόξυ (δηλαδή να είναι αδύνατος ο εντοπισμός του) αλλά ας μη φεύγουμε απ' το ζητούμενο.

     3. webwarikos

      Μέρος 1ο

      Καταρχήν, ένας νόμος βρίσκεται σε ισχύ απ' τη στιγμή που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Βασικά πράγματα αυτά.

      Επιπλέον, η όλη "λογική" στην οποία βασίζεις το σκεπτικό σου αποδεικνύει ότι είσαι αρκετά επικίνδυνη για την κοινωνία και την ελευθερία του λόγου. (Στο "πρώην" ΠΑΣΟΚ έπεσε μέσα σωστά; )

      Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

      "Αν λοιπόν κάποιο μέλος ενός φόρουμ, site, blog, όπως συμβαίνει διαρκώς το webwar, για παράδειγμα πει, ότι σκότωσε με φόλα σκύλο, ο διαχειριστής είναι υποχρεωμένος αφενός μεν να διαγράψει την δημοσίευση και αφετέρου να δώσει την ip του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να τoν εντοπίσουν, αφού εκ του νόμου προκύπτει ποινικό αδίκημα"

    2. eleni

     Ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ, αλλά οι προβολές όλων αυτών των βίντεο, των εικόνων, των προτροπών για κακοποίηση ζώων, συνεχίζουν να υπάρχουν και παραμένουν δημοσιευμένες, για να εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό! Αφού συνεχίζουν να προβάλλονται, εξακολουθούν να έχουν την ίδια επιρροή στους αναγνώστες!

    3. eleni

     Ο διαχειριστής κάθε σελίδας είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο! Αν λοιπόν κάποιο μέλος ενός φόρουμ, site, blog, όπως συμβαίνει διαρκώς το webwar, για παράδειγμα πει, ότι σκότωσε με φόλα σκύλο, ο διαχειριστής είναι υποχρεωμένος αφενός μεν να διαγράψει την δημοσίευση και αφετέρου να δώσει την ip του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να τoν εντοπίσουν, αφού εκ του νόμου προκύπτει ποινικό αδίκημα! Διαφορετικά προκύπτει συνέργεια!

   2. webwarikos

    Μέρος 2ο

    Παρόλα αυτά μες την τρικυμιά εν κρανίω σας, παραδέχεστε ότι απαιτούσατε να γίνει "έρευνα"…. Τα σχόλια επ' αυτού τα αφήνω στον τρίτο αντικειμενικό αναγνώστη.

    Εάν δε βλέπεις πόσο αντιφατικά είναι τα όσα που απαιτείτε και επικίνδυνο για την ελευθερία του λόγου εάν εφαρμοστεί αυτό το σκεπτικό σε άλλα ζητήματα, τότε πάω πάσο. Είσαι μια σωστή καθεστωτική, που απαιτεί το μονοπώλιο και την αποκλειστικότητα της διάδοσης της πληροφορίας. (πρώην) ΠΑΣΟΚ να υποθέσω;

    Έχω την εντύπωση εν τέλει, ότι τα δικαστήρια είναι ευτυχώς πιο λογικά από εσένα. Όχι απαραίτητα δίκαια, αλλά πιο λογικά, οπότε στοιχηματίζω ότι το webwar σας είναι ευγνώμων για την διαφήμιση.

 25. Kατερινα Γιαννατου

  Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα, το σκυλι αυτο που το χτυπουσανε με φτυαρι να ειναι ο Ραστυ (ΚΟ614) απο το ΔΙΚΕΠΑΖ.
  Εμαθα την ιστορια του την Δευτερα που μας περασε και μετα απο παρακληση του προσωπικου εκει, ψαχνουμε να του βρουμε ενα σπιτι γιατι οταν παραδοθηκε, τους ανεφεραν πως αν τον ξαναφερουν στην γειτονια, θα τον παρουν πισω στο ΔΙΚΕΠΑΖ χωρις κεφαλι!
  Μεταφερθηκε εκει πριν απο χρονο περιπου απο οτι μου ειπαν, με ανοιγμενο απο φτυαρι κεφαλι, απο την περιοχη του Κορυδαλλου!
  Εδω ειναι η αγγελια του και η ιστορια του οπως μου την ειπανε οι κτηνιατροι του ΔΙΚΕΠΑΖ.
  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.390742040940349.110078.100000136697390&type=3
  Δεν ξερω αν βοηθαει σε κατι αυτο....

  1. Helen

   Μου φαινεται πως τα δυα σκυλια δεν ειναι τα ιδια.Δυστυχως αυτό που απεικονίζεται εδω,δεν υπάρχει περίπτωση να ζει αφου έχει διαμελιστεί.Προσωπικά αφοτου ειδα αυτές τις εικόνες δεν είμαι καλα.Ειναι φρικτό αυτό που έκαναν σε αυτή την ψυχή και δεν υπάρχει τιποτα που να με παρηγορεί.Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για να φτάσει κανείς στο σημείο να κάνει αυτό.Μέχρι τώρα οτι κι αν εβλέπα για κακοποιήσεις ζωων,ποτέ δενευχήθηκα σε αυτόν που το έκανε να πάθει το ίδιο,διοτι σκεφτόμουν πως ίσως να φταίει η νοοτροπία η οικογένεια κτλ και οτι πρέπει να βοηθηθει.Αυτά εδώ όμως είναι τόσο ακραία τόσο αρρωστα!Είναι 100%σίγουρο πως θα μπορούσε να το κάνει και σε άνθρωπο!Όσο ψυχοπαθής κι αν είναι κανείς δεν γίνεται να μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα.Δεν ξερω τι άλλο να πώ.Έχω φρικάρει με όλα αυτά.

 26. Helen

  όχι παναγία μου...με ενόχλησαν πολύ αυτές οι εικόνες.. είναι πραγματικές? είναι στην Ελλάδα? δεν το πιστεύω.. μηπως ειναι φωτομονταζ? σε τι κοσμο ζούμε.. 🙁

 27. κωστας

  κατα τ αλλα οι νεοναζι της χρυσης αυγης και οι κυρατσες απ τον αγ παντελεημωνα καναν σαματα στην ευελπιδων το προηγουμενο μηνα . για τα σκυλακια ειχαν νοιαστει . ειναι επισημα δηλωμενο στην ιδελογια τους το οτι φιλοζωοι ειναι οι ευαισθητουληδες κι αριστερουληδες , κατ αυτους πρεπει τα παιδια να σκληραγωγουνται στη βια και μια ευκολη κι ανωδυνη ( αμ δε ! , θα σας τσιμπησουμε ! ) λυση ειναι η βια εναντια στα ζωα . τρεχατε ποδαρακια μου τωρα υπανθρωποι ναζι .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.