Στηρίξτε μας

Εξώδικο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης επειδή θέλει να θανατώσει 3 αδέσποτα σκυλιά

22 Απριλίου 2015 17:03 | Καταγγελίες
Εξώδικο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης επειδή θέλει να θανατώσει 3 αδέσποτα σκυλιά

Εξώδικο εις βάρος του Δήμου Αλεξανδρούπολης απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κιβωτός Αλεξανδρούπολης» στις 21 Απριλίου ζητώντας την συμμόρφωση της δημοτικής αρχής με όλα όσα ορίζει η νομοθεσία σχετικά με την διαχείριση των ζώων συντροφιάς που ζουν αδέσποτα στην περιοχή ευθύνης του.

Και αυτό γιατί εκπρόσωποι του δήμου επιδιώκουν την ευθανασία τριών υγιών σκυλιών τα οποία χαρακτηρίζουν επιθετικά ενώ δεν έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια και τις δυνατότητες που ορίζει ο νόμος για να εξεταστεί η συμπεριφορά τους.

Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Μαυρίδης παρά την αντίθετη απόφαση της αρμόδιας 5μελους Επιτροπής του Δήμου για τα Αδέσποτα ήθελε να οδηγήσει στον θάνατο τα τρία ζώα, που ζουν στην οδό Σκαμάνδρου κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο, αν και ένα εκ των οποίων έχει επιθετική συμπεριφορά, επειδή προφανώς έχει στο παρελθόν κακοποιηθεί.

Όμως ο κ. Μαυρίδης δεν ακολούθησε ούτε την πρόταση του κτηνιάτρου – μέλους της αρμόδιας Τριμελούς Επιτροπής του Δήμου Σταύρου Κυρούδη, ο οποίος το ζήτησε να μεταφερθούν τα σκυλιά στο καταφύγιο και εκεί να εξεταστεί από ειδικό εκπαιδευτή αν η συμπεριφορά τους είναι απρόκλητα επιθετική.

Μάλιστα ο κ. Μαυρίδης έγινε αποδέκτης της παραίτησης του κ. Κυρούδη (σελ. 1 σελ. 2) και των άλλων δύο μελών της Τριμελών Επιτροπής αφού προηγουμένως την ζήτησε καθώς τους χαρακτήρισε«ανίκανους» να πάρουν αποφάσεις όπως η θανάτωση του ζώου.

Οι φιλοζωικοί φορείς επισημαίνουν στην εξώδικη διαμαρτυρία πόσες είναι οι παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας εκ μέρους του Δήμου Αλεξανδρούπολης την οποία αναλύουν διεξοδικά τονίζοντας το αυτονόητο ότι δηλαδή δεν θα τους επιτρέψουν να θανατώνουν ζώα, που χαρακτηρίζονται επιθετικά ενώ δεν είναι, πριν από αποδειχτεί από τους ειδικούς.

Ολόκληρη η εξώδικη διαμαρτυρία

«Παρά την επιστολή που σας αποστείλαμε στις 9/3/2015 με αριθ. πρωτ  0579 την οποία και σας επισυνάπτουμε εκ νέου σχετικά με την ακολουθούμενη παράνομη τακτική του Δήμου σας όσον αφορά τα 3 αδέσποτα σκυλιά τα οποία διαβιούν επί της οδού Σκαμάνδρου και φροντίζονται νομίμως από φιλόζωους πολίτες  πληροφορούμαστε αρμοδίως ότι συνεχίζετε την ίδια μη νόμιμη διαδικασία η οποία και οδήγησε σε παραίτηση ενός των κτηνιάτρων της 3μελούς επιτροπής και αντικατάστασή του με τις ευλογίες σας από  έτερο κτηνίατρο κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, ηθικής τάξης και τήρησης του πνεύματος του νόμου.

ΕΠΕΙΔΗ δεν προβαίνετε στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας 

ΕΠΕΙΔΗ ανακινούσατε και ανακινείτε σε διάφορα επίπεδα το θέμα της ευθανασίας των ελεγχόμενων ζώων δημιουργώντας βασίμως την πεποίθηση ότι θέλετε να «ξεφορτωθείτε» το πρόβλημα, μαζί και τους σκύλους.

ΕΠΕΙΔΗ ενεργείτε παρανόμως και εντελώς ενάντια στο πνεύμα του Νόμου, που είναι η προστασία των ζώων συντροφιάς και ιδίως των αδεσπότων.

ΕΠΕΙΔΗ οι ενέργειές σας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το έργο που σας έχει ανατεθεί από το νομοθέτη και την πολιτεία.

ΕΠΕΙΔΗ η ευθανασία των 3 υγιών σκύλων που εποπτεύουμε αποτελεί κακοποίηση ζώου και διώκεται ποινικά, επιφέρει δε διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με τα άρθρα 21 και 22 του ισχύοντος Νόμου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την ως άνω απαράδεκτη και παντελώς παράνομη συμπεριφορά όχι μόνο του Δήμου, της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, αλλά και όσων υπαλλήλων και κτηνιάτρων ή και «φιλόζωων»  πιέζουν προς την ευθανασία των  σκύλων.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ εντός πέντε (5) ημερών από την παραλαβή της παρούσας να προβείτε σε άμεση αποκατάσταση της νόμιμης λειτουργίας τόσο της 5μελούς όσο και της τριμελούς επιτροπής του Δήμου σας πράττοντας τα νόμιμα.

ΑΛΛΩΣ, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:

1) θα προβούμε σε κοινοποιήσεις της παρούσας ενώπιον του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σε κάθε αρμόδια αρχή της Ε.Ε.

2) θα προβούμε δε σε έκδοση Δελτίου Τύπου στα Μ.Μ.Ε. προς ενημέρωση του κόσμου

3) θα προβούμε σε υποβολή μηνύσεων, πέραν της χθεσινής που κατατέθηκε αρμοδίως από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κιβωτός Αλεξανδρούπολης, ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα κατά οιουδήποτε υπευθύνου και κατά κάθε προσώπου που σύμφωνα με πλείστες όσες μαρτυρίες ενεργεί προς την πραγματοποίηση της παντελώς παράνομης και μη ηθικής  ευθανασίας, με παράσταση πολιτικής αγωγής.

4) θα προβούμε και σε οποιαδήποτε περαιτέρω νόμιμη δικαστική ενέργεια ενώπιον αστικών δικαστηρίων για καταβολή αποζημιώσεων.

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κιβωτός Αλεξανδρούπολης

Ο Πρόεδρος Θεόδωρος Ράπτης».

Διαβάστε επίσης:

Απέτρεψαν τη δολοφονία τριών αδέσποτων σκύλων στην Αλεξανδρούπολη

Σκότωσε την σκυλίτσα που ήθελε να θανατώσει ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.