Στην έκκληση του Μάριου Διαμιανίδη ανταποκρίθηκαν αρκετοί εθελοντές διασώστες και τελικά το σκυλί που άγνωστο για πόσο βρισκόταν εγκλωβισμένο σε μια τρύπα στο τσιμεντένιο τοιχίο του ποταμού Κηφισού στις εκβολές του στο Φάληρο Αττικής τελικά διασώθηκε στις 21 Ιουνίου.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία (1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Πειραιά) τελικά βοήθησε αν και αρχικά πήγε, είδε και έφυγε και χρειάστηκε να κληθεί εκ νέου για να συνδράμει και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές διασώστες το σκυλί θα ήταν ακόμα εκεί.
Μέλη της εθελοντικής Ομάδας Απεγκλωβισμού Ζώων «Animal Rescue Team» και ο επίσης εθελοντής διασώστης Χρήστος Αδαμόπουλος πήγαν επί τόπου κατέβηκαν στο ποτάμι και κατάφεραν να πιάσουν το ζώο και να το βγάλουν από την τρύπα του.
Το σκυλί είναι νεαρό και φιλοξενεί η Γεωργία Μακρή, το πως βρέθηκε εκεί ή για πόσο καιρό ήταν μέσα στο ποτάμι παραμένει άγνωστο.
Η Κούκλα είναι το μικρόσωμο γέρικο άλογο – που βλέπετε στις φωτογραφίες και στα βίντεο – το οποίο εδώ και χρόνια κουβαλούσε καθημερινά τόνους παλιοσίδερα στους δρόμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Από χθες ξεκουράζεται στο ασφαλές περιβάλλον ενός στάβλου υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών.
Από τις 9 έως τις 14 Μαΐου η Ομάδα Φροντίδας Ιπποειδών της Animal Action (πρώην GAWF) επισκέφθηκε την Κω, τη Σύμη, τη Ρόδο και την Κάσο και φρόντισε συνολικά 87 ιπποειδή. Στο νησί της Ρόδου η ομάδα των ειδικών έκανε μια σύντομη στάση, για να ελέγξει την κατάσταση των γαϊδουριών, που μεταφέρουν τους τουρίστες στην Ακρόπολη της Λίνδου.
Το άρθρο 46 και το άρθρο 47 του πολυνομοσχεδίου «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του ΥΠ.Α.Α.Τ.» που ψηφίστηκε κατ’ άρθρο στις 27 Ιανουαρίου στη Βουλή προβλέπει μεγαλύτερες ποινές για όσους π.χ. κακοποιούν τα ζώα παθητικά (απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς κτηνιατρική περίθαλψη, στέγη, τροφή και νερό) και πάει ένα βήμα παρακάτω το ζήτημα της προστασίας των αδέσποτων και όχι μόνο.