Το έλαφι που είχε παγιδευτεί από τα κέρατα σ’ έναν φράχτη από δίχτυ στην περιοχή της Απολακκιάς της Ρόδου απελευθέρωσαν οι δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου και αφού διαπίστωσαν ότι δεν είναι τραυματισμένο το άφησαν στο φυσικό του περιβάλλον στις 17 Ιουνίου.
Για το ζώο η Δασική Υπηρεσία ενημερώθηκε από αγρότη της περιοχής και ο δασολόγος Σταμάτης Χουρδάκης που τράβηξε και το βίντεο που βλέπετε εξηγεί: «Αφού ακινητοποιήθηκε το ελάφι από τους ειδικά εκπαιδευμένους για τη σύλληψη άγριων ζώων δασοφύλακες, ξεκίνησε η δύσκολη προσπάθεια απεγκλωβισμού του από τα δίχτυα στα οποία είχε παγιδευτεί. Το αίμα δεν προέρχεται από κάποιο σοβαρό τραυματισμό του ελαφιού, αλλά από το σπασμένο κέρατό του».
Σύμφωνα με τον κ. Χουρδάκη μετά την απελευθέρωση του ζώου οι δασοφύλακες που συμμετείχαν σε αυτήν περνώντας από το χωριό Απολακκιά, δέχτηκαν αναίτια λεκτική επίθεση από κατοίκους του χωριού, καθώς τους θεωρούν υπεύθυνους για τις ζημιές που προκαλούν τα ελάφια στις καλλιέργειες τους.
Ο κ. Χουρδάκης επισημαίνει «τα ελάφια της Ρόδου, είναι ο μοναδικός άγριος πληθυσμός στην Ελλάδα και το μοναδικό είδος στον κόσμο, αφού ξεχωρίζει γενετικά απ' τα ελάφια του υπόλοιπου κόσμου, για εμάς τους Ροδίτες, είναι μεγάλη τιμή που τα έχουμε αλλά και μεγάλη ευθύνη μας να τα προστατέψουμε όλοι!».
Μαθήματα φιλοζωικής κουλτούρας παρέδωσαν οι λιλιπούτιοι μαθητές του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Αγίων Σαράντα Χανίων, οι οποίοι με την αρωγή των δασκάλων και των γονιών τους αποφάσισαν να υιοθετήσουν πριν λίγο καιρό δύο κουταβάκια που εγκαταλείφτηκαν στην αυλή του σχολείου τους.
Ομαλά συνεχίζεται η ανατροφή της Ζωής, της ορφανής αρκούδας που βρέθηκε χωρίς τη μητέρα της στις 24 Απριλίου 2014 από τους εργαζόμενους της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αυγής και φροντίζεται εδώ και μήνες από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.