Στηρίξτε μας

Τι επισημαίνει η «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» για όσα συμβαίνουν στη Μόρια της Λέσβου

3 Φεβρουαρίου 2020 22:36 | Καταγγελίες
Τι επισημαίνει η «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» για όσα συμβαίνουν στη Μόρια της Λέσβου

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Οι συνθήκες διαβίωσης για χιλιάδες ανθρώπους εντός και εκτός του καταυλισμού της Μόριας στο νησί της Λέσβου (και σε άλλες περιοχές της χώρας) είναι άθλιες. Και αυτό συμβαίνει - με τις ευθύνες να βαραίνουν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις - σε βάρος ξεριζωμένων ανθρώπων οι οποίοι διέφυγαν από τις χώρες και τα σπίτια τους διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή για να σωθούν από τον πόλεμο, τον θάνατο ή τη φτώχεια.

Φιλοζωία και ρατσισμός εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες

Εγκλωβισμένοι συνάνθρωποι μας αναμένουν να ασκήσουν το δικαίωμα τους στο άσυλο και υπομένουν έναν βίο που δεν περιλαμβάνει τίποτα στοιχειώδες (περίθαλψη, πρόσβαση σε καθαρό νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, κανονικό φαγητό, θέρμανση, κ.ο.κ.) αν και η Ε.Ε. - που εκ των πραγμάτων ευθύνεται για την προβληματική συμφωνία - δίνει αρκετά χρήματα στο ελληνικό κράτος για να καλυφθούν οι ανάγκες διατροφής, διαμονής κ.ά.

Η τοπική κοινωνία διαμαρτύρεται – καθώς η κατάσταση έχει περάσει κάθε όριο αντοχής – με αποτέλεσμα να στοχοποιούνται οι κατατρεγμένοι και όχι οι αρμόδιοι που φέρουν και την ευθύνη για το ότι εξαναγκάζονται άνθρωποι να μένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα σε απαράδεκτες συνθήκες στα χωράφια, στις λάσπες, εκτεθειμένοι στο κρύο, να ζουν ανάμεσα στα σκουπίδια και να τρέφονται με παρασκευάσματα που δεν είναι τροφή.

Τα προβλήματα που προκαλούνται με την υπερσυγκέντρωση τόσων χιλιάδων ανθρώπων εκεί μέσα στον βούρκο τα χρησιμοποιούν εθνικιστές, ακροδεξιοί, χρυσαυγίτες και όμοιοι τους οι οποίοι αναζητούν εξιλαστήρια θύματα και τους είδαμε να καταδιώκουν ακόμα και μανάδες με μωρά με την ανοχή της Αστυνομίας. Φυσικά επιδιώκουν τη δημιουργία εντυπώσεων, παρουσιάζουν την αυτοδικία ως τρόπο απονομή της δικαιοσύνης και επιδιώκουν με ό,τι κάνουν να φαίνεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προκαλέσουν την οργή της κοινής γνώμης, τα αντανακλαστικά της κοινωνίας για τους... εισβολείς και την κατάσταση εκεί λέγοντας ότι οι ξένοι σφάζουν τα ζώα τους, κόβουν τις αιωνόβιες ελιές τους, καταπατούν τα κτήματα τους.

Η ιδιότητα του πρόσφυγα, του μετανάστη ή του φτωχού δεν αγιοποιεί κανέναν και μεταξύ χιλιάδων ανθρώπων σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που ενδέχεται να παρανομήσουν (όπως και σε κάθε άλλη κοινωνία), όμως οι όποιες λιγοστές εγκληματικές ενέργειες – σε σχέση πάντα με το πλήθος των 20.000 ατόμων εγκλωβισμένων εκεί μέσα στις λάσπες στους ελαιώνες – είναι μόνο καταδικαστέες.

Εντούτοις όσοι αντιδρούν – επειδή ξένοι τους έσφαξαν πρόβατα για να τραφούν ή τους έκαψαν τις ελιές για να ζεσταθούν – αρχικά θα πρέπει να ζητήσουν εξηγήσεις και να απαιτήσουν λύσεις μόνο από το ελληνικό κράτος, από την κυβέρνηση που ψήφισαν, από αυτούς οι οποίοι έχουν εξαναγκάσει τους ξένους (και κατά κύριο λόγο κατατρεγμένους) να ζουν σε άθλιες συνθήκες, τις οποίες οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε.

Λύση θα δοθεί – αφού οι αιτίες της προσφυγικής και της μεταναστευτικής κρίσης συνεχίζουν να υφίστανται – μόνο μέσω της αποσυμφόρησης του καμπ δηλαδή με τη φιλοξενία των ανθρώπων αυτών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» για όσα λέγονται και γράφονται σε βάρος και των φιλοζωικών φορέων και των Μ.Κ.Ο. ότι δηλαδή κλείνουν τα μάτια σκόπιμα σε παραβατικές ή παράνομες συμπεριφορές σε βάρος ζώων (σφαγές αιγοπροβάτων κ.ά.) από πρόσφυγες επισημαίνει το αυτονόητο.

Την ανάγκη δηλαδή οι αυτόπτες μάρτυρες ή οι άμεσα εμπλεκόμενοι να καταγγείλουν στις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό, Εισαγγελία) ό,τι βλέπουν καθώς αυτό που εμείς διαπιστώνουμε εδώ και μήνες είναι μόνο μια διαδικτυακή αντίδραση, η οποία συμβαίνει τελικά για άλλους λόγους και όχι γιατί οι ακροδεξιοί ενδιαφέρονται για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων...

Η ανακοίνωση του συλλόγου

«Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για αναρτήσεις φωτογραφιών στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook όπου εμφανίζονται σφαγμένα και κατακρεουργημένα ζώα (αιγοπρόβατα). Σύμφωνα με τις αναρτήσεις, το εν λόγω περιστατικό φέρεται να συνέβη την 1η Φεβρουαρίου 2020 στην περιοχή της Μόριας Λέσβου, και να διαπιστώθηκε μάλιστα από αστυνομικούς κατά «την διάρκεια της υπηρεσίας τους» (!!!).

Τόσο οι αρχικές αναρτήσεις όσο και τα σχόλια που τις συνοδεύουν, αναρωτιούνται «που είναι οι φιλοζωικές οργανώσεις;».

 

Όσον αφορά την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης, τους απαντάμε: είμαστε εδώ, και γι’ αυτή και ΓΙΑ ΚΑΘΕ κακοποίηση ζώων στη Λέσβο- αρκεί να ενημερωνόμαστε.

Γι αυτό σήμερα προωθήσαμε όλο το σχετικό υλικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ώστε να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι δράστες αυτής της εγκληματικής πράξης.

Κάναμε δηλαδή αυτό που όφειλαν να κάνουν εδώ και ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ οι αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος και οι διάφοροι σχολιαστές τους: να απευθυνθούν στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές αντί να «θλίβονται», να «οργίζονται», και να απεραντολογούν στο Facebook, στα καφενεία και στις γειτονιές του νησιού μας.

Όσοι, μπροστά στην κακοποίηση των ζώων, αναρωτιούνται «τι κάνουν οι φιλοζωικές;», ας αναρωτηθούν πρώτα από όλα τι (θα έπρεπε να) κάνουν οι ίδιοι!».

Κάποιες από τις σχετικές αναρτήσεις στο facebook

Διαβάστε επίσης:

Απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού με φωτογραφίες αρχείου κατηγορεί πρόσφυγες/μετανάστες ότι σφάζουν σκυλιά και γάτες στη Μόρια

Ρεσιτάλ φασισμού εις βάρος μεταναστών από σάιτ της Λέσβου για δήθεν μαζικό έγκλημα εις βάρος αδέσποτων

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λέσβου «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» διαψεύδει το δημοσίευμα που στοχοποιεί μετανάστες λέγοντας ότι τρώνε τα αδέσποτα

Το παίζουν φιλόζωοι ενώ είναι μόνο ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΝΕΟΝΑΖΙ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ

Η «φιλόζωη» Χ.Α. υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών! (Βίντεο)

Φασίστες στη Χίο προσπαθούν να κάψουν ανθρώπους & ζώα αλλά παρουσιάσουν ως δράστες πρόσφυγες & μετανάστες (βίντεο)

Διαψεύδει ο αστυνομικός διευθυντής Χίου τα περί σουβλίσματος σκύλου από πρόσφυγες

Χρυσαυγίτης ακρωτηρίασε τα αυτιά του σκύλου & ανέβασε φωτογραφίες στο facebook για να πουλήσει μαγκιά

Ο ρατσιστής χρυσαυγίτης ιερέας που θεωρεί την ύπαρξη των αδέσποτων άχρηστη!

Στο αρχείο από λάθος της Εισαγγελίας Σπάρτης η υπόθεση δολοφονίας αλεπούς από χρυσαυγίτη κυνηγό στην Καστέλλα Μονεμβασιάς

Προσχηματική η φιλοζωία των νεοναζί

Ο Χίτλερ δεν ήταν φιλόζωος

«Άγρια, γυμνασμένα σκυλιά χρησιμοποιούνται για το κυνήγι των “μαύρων εχθρών”»

Γιατί εναντιωνόμαστε στη Χ.Α. και στις φασιστικές απόψεις της

Είναι παράλογο να είσαι και φιλόζωος και ρατσιστής!

Όταν οι φασίστες χρησιμοποιούν τα σκυλιά ως φονικά «εργαλεία» (βίντεο)

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επιστρέφει στη Χρυσή Αυγή τα χρήματα που του δώρισε!

ΑΡΚΤΟΥΡΕ, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Όταν η τεμπελιά του «δημοσιογράφου» συναντάει το φασισμό με αφορμή τη φιλοζωία

VPRC: Έρευνα για τους κυνηγούς στην Ελλάδα

Ο Αλβανός, η Χρυσή Αυγή και το φριχτό έγκλημα εις βάρος των ζώων στο Μοσχάτο (βίντεο)

ΔΕΝ βρέθηκαν γάτες στοιβαγμένες σε ψυγείο Πακιστανών στην Πάρο

Επιμένουν να ψεύδονται για τις παστές σαν σαρδέλες γάτες στην Πάρο

Έδωσε εντολή στον σκύλο του να επιτεθεί σε παιδί στη Μαρίνα του Φλοίσβου

Ανησυχεί για τα αντιλυσσικά εμβόλια η Χρυσή Αυγή

Για να εγκλήματα σε βάρος των ζώων ανησυχεί ο «ευαίσθητος» ναζιστής βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός

Τι ξέρεις για τον Μπάμπι; Το αντικυνηγετικό μυθιστόρημα που έκαψαν οι Ναζί

Γιαννιτσά: Και ο Αδέσποτος στην πορεία μνήμης για τους 120 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς

«Φιλόζωος» βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενοχλήθηκε από την ενημερωτική καμπάνια για την κακοποίηση των ζώων εκτροφής!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.