Στηρίξτε μας

Ενισχύστε προσφέροντας ζωοτροφές την ομάδα που εκτός από άστεγους βοηθάει και αδέσποτα σε Αθήνα - Πειραιά

18 Φεβρουαρίου 2016 08:08 | Προτάσεις
Ενισχύστε προσφέροντας ζωοτροφές την ομάδα που εκτός από άστεγους βοηθάει και αδέσποτα σε Αθήνα - Πειραιά

Μια παρέα έξι νέων ανθρώπων που απαρτίζουν την «Ομάδα Εθελοντών Alex» και δραστηριοποιούνται στο λεκανοπέδιο της Αττικής προσφέροντας τους τελευταίους μήνες τρόφιμα και ρούχα στους άστεγους της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισε να βοηθήσει και τα αδέσποτα και διοργανώνει την δράση «Βοηθώντας τ’ αδέσποτα στην Αθήνα».

OmadaEthelontonAlex

Η Παναγιώτα Θεολογίτου που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι ξεκίνησαν στις 19 Δεκεμβρίου 2015 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει τρεις δράσεις μοιράσματος φαγητού σε άστεγους, δύο δράσεις προσφοράς ρούχων, σε ένα μοίρασμα προσέφεραν τσάι και την επόμενη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου θα μοιράσουν τροφή και νερό στα αδέσποτα της πρώτευουσας.

Ο πυρήνας αυτής της ομάδα αποτελείται από νέους ανθρώπους τα μέλη της «Ομάδας Εθελοντών Alex» είναι από 19 έως 40 ετών και αφορμή γι’ αυτές τις δράσεις στάθηκε η απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου.

Όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν για την σίτιση των αδέσποτων της πρωτεύουσας προσφέροντας τροφές, φέρνοντας δοχεία με νερό και βοηθώντας στο μοίρασμα τους μπορεί να πάει στις 27/2 στις 16:30 στη δημοτική στέγη «συνΑθηνά» που είναι απέναντι από την Βαρβάκειο Αγορά (Αθηνάς 42) στη Ομόνοια και συνήθως φιλοξενεί δράσεις δημοτών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: (για την δράση για τα αδέσποτα) 6942288166, (για την δράση για τους άστεγους) 6977169950.

Για να δείτε «Ομάδα Εθελοντών Alex» στο facebook και να ενημερώνεστε για τις δράσεις του πατήστε εδώ.

Η λίστα με τα προϊόντα που μπορείτε να πάρετε:
- Τροφές για σκύλους (ξηρά τροφή, κονσέρβες)
- Τροφές για γάτες (ξηρά τροφή, κονσέρβες)
- Μπουκάλια με νερό
- Μπολάκια (κυρίως πλαστικά)

SkylosPineiNeroΔικαίωμα τους και υποχρέωση μας!

Όλοι εμείς που αγαπάμε τα ζώα οφείλουμε να τοποθετούμε έξω από το σπίτι μας ή σε δημόσιους χώρους δοχεία νερού ή και φαγητού. Ο νόμος μας το επιτρέπει αρκεί να τηρούμε τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Η σίτιση και το πότισμα των ζώων είναι υποχρέωση των ανθρώπων και δικαίωμα αυτών των πλασμάτων.

Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».

Διαβάστε επίσης:

Νόμος 4235/2014: Επιτρέπεται να ποτίζουμε και να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα!

Χρήσιμες απαντήσεις για όσους ενοχλούνται επειδή φροντίζετε ζώα

Μια απάντηση σε όσους ενοχλούνται επειδή φροντίζουμε τ’ αδέσποτα

Τι ΔΕΝ είναι ένας εθελοντής φιλόζωος

Εγώ βοηθάω τα ζώα εσύ τι ζόρι τραβάς;

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.