Στηρίξτε μας

Ενισχύστε τη «Δράση για την Άγρια Ζωή» ώστε να συνεχίσουν την περίθαλψη άγριων ζώων

13 Οκτωβρίου 2013 10:09 | Επικαιρότητα
Ενισχύστε τη «Δράση για την Άγρια Ζωή» ώστε να συνεχίσουν την περίθαλψη άγριων ζώων

Με φάρμακα, ζωοτροφές ή χρήματα

Η «Δράση για την Άγρια Ζωή», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, αλλά δραστηριοποιείται γενικότερα Βόρεια Ελλάδα για την περίθαλψη των άγριων ζώων ανέλαβε και φέτος τη φροντίδα εκατοντάδων πουλιών και θηλαστικών τα οποία εντοπίστηκαν τραυματισμένα. Ο Σταύρος Καλπάκης υπεύθυνος του σωματείου, εξηγεί στο www.zoosos.gr: «Η φετινή χρονιά ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική. Έχουμε παραλάβει περισσότερα άγρια ζώα από οποιαδήποτε άλλο έτος.

Ήδη έχουμε πάρει σχεδόν 1.400 ζώα (πέρυσι όλη τη χρονιά παρέλαβε 1.300) και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε αγγίξει (αν δεν τα ξεπεράσουμε) τα 1.500. Έχουμε απελευθερώσει πάνω από 400 ζώα και πολλά από αυτά, που εστάλησαν στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ., έχουν ήδη απελευθερωθεί ή πρόκειται να επανενταχθούν στη φύση στο προσεχές μέλλον.

Ο μεγάλος αριθμός λογικά σχετίζεται με το ότι ο κόσμος ευαισθητοποιείται όλο και περισσότερο. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός εισαγωγών συνεπάγεται και αυξημένες ανάγκες. Γνωρίζεται πολύ καλά ότι η Δράση για την Άγρια Ζωή δεν επιχορηγείται από το κράτος ούτε χρηματοδοτείται από κάποιον ιδιώτη ή εταιρεία.

Το έργο μας στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά δεκάδων ατόμων και στην οικονομική υποστήριξη φίλων και μελών. Όποιος θέλει να βοηθήσει δεν είναι φυσικά ανάγκη να δώσει χρήματα, μπορεί να αγοράσει φάρμακα και τροφές που έχουμε ανάγκη. Παρόλα αυτά οι οικονομικές ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και κάθε προσφορά ή εγγραφή μέλους είναι ευπρόσδεκτη.

Για να γίνει κάποιος μέλος δεν έχει παρά να δώσει 10 (εφάπαξ εγγραφή) και 30 ευρώ συνδρομή (15 ευρώ είναι για μαθητές και φοιτητές). Για όποιο ποσό επιθυμείτε να καταθέσετε ο αριθμός λογαριασμού του σωματείου στην Τράπεζα Πειραιώς είναι: 5211049919564 (ΙΒΑΝ: GR55 0172 2110 0052 1104 9919 564)».

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύστε την «Δράση για την Άγρια Ζωή» ώστε να φροντίσει τα άγρια ζώα και πτηνά που έχουν ανάγκη περίθαλψης

«Δράση για την Άγρια Ζωή»: Μάστιγα η λαθροθηρία

Θεσσαλονίκη: Έσωσαν το υπέροχο ορφανό λυκάκι!

Έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα φροντίδας της νεαρής αγριόγατας που εντοπίστηκε στο Κιλκίς

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.