Στηρίξτε μας

Πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής: Ένας παράδεισος για σκύλους και όχι μόνο...

17 Μαΐου 2016 23:44 | Προτάσεις
Πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής: Ένας παράδεισος για σκύλους και όχι μόνο...

Της Ευγενία Νάνου*

Υπάρχει πράσινο στην Αθήνα; Και τι έχει να μας προσφέρει; Στο ρεπορτάζ που κάνουμε για το WWF Greenspaces, τη νέα εφαρμογή για το αστικό πράσινο, βρεθήκαμε σε ένα από τα αγαπημένα πάρκα των ιδιοκτητών σκύλων. Το Σκοπευτήριο στην Καισαριανή αποτελεί μια πραγματική όαση μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Οι θαμώνες του Σκοπευτηρίου μας είπαν ότι «αν δεν έρθει το σκυλί στο πάρκο, όλη μέρα έχει νεύρα. Μετά τη βόλτα του όμως, χαλαρώνει είναι ήρεμο ως την επόμενη μέρα». Λες να ισχύει το ίδιο με τους ανθρώπους; Η όμορφη παρέα τους στην οποία μας καλωσόρισαν αμέσως φαίνεται να το επιβεβαιώνει.


wwfParkoKaisairanis (5)© A. Kandarakis / WWF Μπορεί να έχουν γνωριστεί πρόσφατα, όμως οι θαμώνες του Σκοπευτηρίου μοιάζουν να γνωρίζονται καιρό.

Προσωπικά, δεν είχα ιδέα και ούτε φανταζόμουν τι θα αντικρίσω στην πρώτη μου "δοκιμή" του WWF Greenspaces app στη πράξη. Ναι, μπορεί η σχολή μου να βρίσκεται μόλις 5 λεπτά μακριά, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έβρισκα έναν πράσινο «παράδεισο» και μάλιστα σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας. Όταν φτάσαμε στο πάρκο, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αν όντως βρίσκομαι στην Ελλάδα ή έχω τηλε-μεταφερθεί σε κάποιο πάρκο της Ολλανδίας.

Ο Παναγιώτης και η Σίμπα

wwfParkoKaisairanis (6)© A. Kandarakis / WWF Στη Σίμπα ο Παναγιώτης έχει βρει την προσωπική του γυμνάστρια.

Ο «δήμαρχος» του πάρκου, όπως τον αποκάλεσαν οι φίλοι του, ο Παναγιώτης έρχεται εδώ «υποχρεωτικά» κάθε μέρα για χάρη της όμορφης Σίμπα. Το πάρκο αποτελεί «ευλογία» για την περιοχή και τους επισκέπτες. Αν και δεν έχει εικόνα για άλλα πάρκα, το Σκοπευτήριο δεν το αλλάζει με τίποτα.

Η Σία και η Μπουμπού

wwfParkoKaisairanis (8)© A. Kandarakis / WWF Αν και μικρόσωμη, η ατρόμητη Μπουμπού έχει κερδίσει τη θέση της ανάμεσα στα μεγαλύτερα σκυλιά.

Η Σία έψαξε ανάμεσα σε πολλά πάρκα, μέχρι που στο Σκοπευτήριο βρήκε τον ιδανικό κήπο, τόσο για τα σκυλάκια όσο και για τους ιδιοκτήτες. Το πάρκο είναι ιδανικό και για γνωριμίες, αφού πρώτα γνωρίζονται τα σκυλάκια μεταξύ τους και μετά ξεθαρρεύουν και οι άνθρωποι. Με την υιοθεσία της Μπουμπούς απαρνήθηκε μια καθημερινή ασχολία της, αυτή του γυμναστηρίου, όμως τώρα εμείς την βλέπουμε να γυμνάζεται μαζί με την τετράποδη της φίλη.

Η Ρούλα και η Ζωή

wwfParkoKaisairanis (7)© A. Kandarakis / WWF Αναγκαίο... καλό για την καθημερινότητά της Ρούλας και της Ζωής το πάρκο, μιας και τις βοηθάει στην εκτόνωση αλλά και σην χαλάρωση.

Η Ρούλα επισκέπτεται το πάρκο μέρα παρά μέρα καθώς το θεωρεί κατάλληλο για ένα μεγαλόσωμο σκυλί σαν τη Ζωή. Σε γενικές γραμμές δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων στο πάρκο, μιας και η υπευθυνότητα και η επιτήρηση του σκύλου είναι πολύ σημαντική κατά την παρουσία τους στο Σκοπευτήριο.

Η Αουρόρα και η Λάρα

wwfParkoKaisairanis (2)© A. Kandarakis / WWF Η Αουρόρα στο Σκοπευτήριο μεγάλωσε τα παιδιά της, και τώρα τα «εγγόνια» της.

Η Αουρόρα είναι από τους παλιούς επισκέπτες του πάρκου, μιας και συνήθιζε να πηγαίνει καθημερινά με τα παιδιά της, όσο αυτά ήταν μικρά. Τώρα εκτελεί χρέη «γιαγιάς» καθώς η Λάρα είναι ο σκύλος του γιού της, με την οποία επισκέπτεται το πάρκο καθημερινά εδώ και 2 χρόνια, αφού όπως μας δήλωσε το πάρκο είναι μόλις «δύο βήματα από το σπίτι της». Το πάρκο τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολύ προς το καλύτερο, ενώ είναι και ο λόγος που πολλοί επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή.

Η Δήμητρα και ο Ζίγκυ

wwfParkoKaisairanis (4)© A. Kandarakis / WWF Ένα καθημερινό ταξίδι από τα Νότια Προάστια φέρνει τη Δήμητρα και τον Ζίγκυ στη δική τους όαση.

Ένα μεγάλο καθημερινό ταξίδι από το Φάληρο φέρνει τη Δήμητρα στην Καισαριανή. Μετρά λίγους μήνες στην παρέα του Σκοπευτηρίου. Έχοντας επισκεφτεί και άλλα πάρκα ιδανικά για σκύλους, θεωρεί πως το Σκοπευτήριο είναι ιδανικό τόσο λόγω χώρου όσο και χάρη στο γκαζόν που καλύπτει όλο το χώρο.

Η Ασπασία, ο Βασίλης και η Σίμπα

wwfParkoKaisairanis (3)© A. Kandarakis / WWF Η καθημερινή επίσκεψη της «Σίμπα» στο πάρκο φαίνεται να αποτελεί «οικογενειακή» υπόθεση.

Την Ασπασία την συναντήσαμε παρέα με τον φίλο της Βασίλη και βέβαια τη Σίμπα. Επισκέπτεται το πάρκο καθημερινά εδώ και 4 χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που απέκτησε τη σκυλίτσα της. Το πάρκο για την ίδια πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ως επισκέπτρια. Όπως μας ξεκαθάρισε το ζευγάρι, η Σίμπα είναι «παιδί» της Ασπασίας, όμως… βλέπουμε το Νίκο να συμπεριφέρεται ως ένας υπεύθυνος πατέρας.
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που αποκομίσαμε από την επίσκεψή μας στο Σκοπευτήριο ήταν ότι αποτελεί το κατάλληλο χώρο για κοινωνικοποίηση όχι μόνο του σκύλου αλλά και των ιδιοκτητών τους! Οι άνθρωποι που συχνάζουν είναι ιδιαίτερα φιλικοί, κι ενώ όλοι γνωρίστηκαν σε αυτό το πάρκο, κάποιοι πολύ πρόσφατα… εμείς, θα ορκιζόμασταν ότι γνωρίζονταν χρόνια!

wwfParkoKaisairanis (9)© A. Kandarakis / WWF

Στο τέλος τους ενημερώσαμε για την ύπαρξη αλλά και τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής Greenspaces, την οποία βρήκαν παραπάνω από χρήσιμη όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες σκύλων αλλά για οποιονδήποτε θέλει να ανακαλύψει «διαμάντια» μέσα στην πόλη. Μέσα από το WWF Greenspaces μπορείς να ανακαλύψεις και τη δική σου πράσινη όαση!

*Η κα Νάνου εργάζεται στο Γραφείο Τύπου του WWF Ελλάς

Διαβάστε επίσης:

Υποχρέωση των κηδεμόνων σκύλων να μαζεύουν ό,τι αφήνει το ζώο τους

Γιατί πρέπει να μαζεύουμε τα κακά του σκύλου μας;

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης καλεί τους δημότες να τσιπάρουν τα κατοικίδια τους

Ο δημοτικός σύμβουλος που καταστρέφει τις παράνομες πινακίδες!

Τοποθέτησε πινακίδες για την μη εγκατάλειψη ζώων το Νοσοκομείο Χανίων

Πινακίδες που απαγορεύουν παρανόμως την διέλευση ζώων και στον Δήμο Καλλιθέας

Και ο Δήμος Π. Φαλήρου απαγορεύει παρανόμως την διέλευση σκυλιών από πλατείες και πάρκα

Παράνομη πινακίδα απαγορεύει τους σκύλους σε παραλία της Σύρου

Θα κατεβάσουν την πινακίδα που παρανόμως απαγορεύει τα σκυλιά σε παραλία της Κύθνου

Παράνομη η πινακίδα που απαγορεύει το μπάνιο στους σκύλους σε παραλία της Κύθνου

Πάρος: Το Λιμεναρχείο ανάγκασε τον ταβερνιάρη να βγάλει την παράνομη πινακίδα

Σκυλιά στην παραλία; Φυσικά και επιτρέπεται! Αλλά...

Αντιαισθητικά χαρακτηρίζει τα ζώα στις παραλίες ο κτηνίατρος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας!

Το μόνο «είδος» σκύλου που ο Νεοέλληνας ανέχεται στην παραλία!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.