Στηρίξτε μας

Ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική η ΚΑΛΛΙΣΤΩ

7 Νοεμβρίου 2013 06:03 | Περιβάλλον
Ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική η ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων που μάχονται για τη ζωή τους

Η Καλλιστώ συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν  την υποστήριξη τους στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Πραγματοποίησε με εθελοντική προσφορά εξειδικευμένων στελεχών της δύο ειδικές μελέτες για την άγρια πανίδα στην περιοχή της Β.Α. Χαλκιδική και διαπίστωσε «από πρώτο χέρι» ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είχε σοβαρές ελλείψεις και ότι σπάνια είδη και προστατευόμενοι τύποι οικοτόπων κινδυνεύουν σοβαρά από την εξορυκτική δραστηριότητα.

Η Καλλιστώ με ανακοίνωση της ξεκαθαρίζει ότι οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές και σε άλλα στοιχεία του περιβάλλοντος, δηλαδή σε υδατικούς και δασικούς πόρους, στην ατμόσφαιρα, στο έδαφος, στη θάλασσα.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωση της αναντικατάστατο φυσικό κεφάλαιο αφανίζεται οριστικά, το δημόσιο συμφέρον και η συνετή και βιώσιμη διαχείριση κοινών αγαθών μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, ενώ σημαντικοί παραγωγικοί και τουριστικοί πόροι καταστρέφονται στο όνομα μιας βραχυπρόθεσμης και πεπερασμένης «ανάπτυξης», με αμφισβητούμενα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη!

Έτσι εξηγείται, εξάλλου, το γιατί οι αστυνομικές επιχειρήσεις, οι συκοφαντίες και η ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας, δεν έχουν κάμψει το συνεχώς διευρυνόμενο κίνημα κοινωνικής αντίστασης.

Στις σημερινές συνθήκες κρίσης, που το περιβάλλον, ο πολιτισμός, τα δημοκρατικά κεκτημένα, ακόμα και η στοιχειώδης ανθρώπινη αξιοπρέπεια θεωρούνται από ορισμένους ως «περιττές πολυτέλειες», αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία η υπεράσπιση του Άρθρου 24 του ισχύοντος Ελληνικού Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα του καθενός».

Αυτό θα είναι το περιεχόμενο του πανό της περιβαλλοντικής οργάνωσης με το οποίο θα μετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι «Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης» το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Διαβάστε επίσης:

Ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που καταστρέφουν τη Χαλκιδική και η Π.Φ.Π.Ο.

«Χρυσές» ανακρίβειες εις βάρος μας για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και την «επένδυση» στις Σκουριές

Αδέσποτος «επικεφαλής» της αντιρατσιστικής πορείας στην Αθήνα

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.