Στηρίξτε μας

Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία: Βοηθήστε τα αδέσποτα το χειμώνα

28 Δεκεμβρίου 2016 16:27 | Επικαιρότητα
Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία: Βοηθήστε τα αδέσποτα το χειμώνα

Χρήσιμες συμβουλές για την φροντίδα των αδέσποτων εξαιτίας και του ψύχους δίνει η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.).

Στην ανακοίνωση της επισημαίνει: Διανύουμε μέρες με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια, φαινόμενα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των αδέσποτων σκύλων και γάτων στη χώρα μας. Ακολουθούν μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές, για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα κατά τους χειμερινούς μήνες με λίγα και φθηνά υλικά.

Έλεγχος: Σε περίπτωση σκύλου, ελέγξετε αρχικά σε κτηνίατρο κατά πόσο έχει μικροτσίπ (δεν χρεώνεται).

Παροχή στέγης: Κανείς δεν μπορεί να σας αναγκάσει να φιλοξενήσετε ένα αδέσποτο στο σπίτι σας μέχρι να υιοθετηθεί - χρονικό διάστημα το οποίο κανείς δεν μπορεί να σας υπολογίσει - ωστόσο για το ζώο θα ήταν η καλύτερη προσωρινή λύση. Αν ένα ζώο είναι αδέσποτο, αυτό δεν το κάνει πιο δυνατό στο κρύο και στη βροχή, αντιθέτως αυτό το θέτει απέναντι σε περισσότερους κινδύνους. Ίσως να μπορείτε να το βάλετε για λίγο καιρό στην αυλή σας.

Αν πάλι όχι, βρείτε μερικές παλέτες ή ένα ξύλινο κιβώτιο και δημιουργήστε ένα χώρο ασφάλειας για το ζώο. Κάντε ένα σπιτάκι στο χώρο που συχνάζει και τοποθετήστε μέσα σε αυτό μια παλιά κουβέρτα ή ρούχα που πλέον δεν χρειάζεστε. Αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε μέσα στο αυτοσχέδιο σπιτάκι ρούχα/κουβέρτες, σε περίπτωση βροχής πρέπει να είστε σε θέση να μαζεύετε τα βρεγμένα και να βάζετε στεγνά, αλλιώς θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα αν βραχούν, αφού το ζώο θα κρυώσει. Αν λοιπόν δεν μπορείτε να το επισκέπτεστε τόσο συχνά, καλύτερα να μην τοποθετήσετε μέσα ρούχα/κουβέρτες.

Τροφή και νερό: Το σημαντικότερο για ένα αδέσποτο είναι η τροφή και το νερό του. Ιδανικότερο είναι να έχει καθημερινές επισκέψεις ή κάθε δύο μέρες, κατά τις οποίες να του βάζετε καθαρή τροφή και νερό. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως είναι πολύ δύσκολες οι εποχές για ολόκληρη τη χώρα, πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι μια μέτριας ποιότητας ξηρή τροφή δεν στοιχίζει περισσότερο από 20-25 ευρώ τα 20 κιλά.

Ακόμη και ό,τι περίσσεψε από το τραπέζι ενός σπιτικού είναι καλύτερο από το τίποτα. Ένα σκυλί που έχει επαρκή τροφή και νερό είναι πιο ανθεκτικό στο κρύο και στις ασθένειες. Επίσης, αν μπορείτε να παρέχετε σε ένα αδέσποτο αυτά τα βασικά, το προστατεύετε από τον κίνδυνο να το κτυπήσουν αυτοκίνητα ή να δηλητηριαστεί, αφού δεν θα υπάρχει η ανάγκη ανεύρεσης τροφής.

Η φροντίδα ενός αδέσποτου δεν είναι εύκολη υπόθεση και χρειάζεται αφοσίωση, όμως ακόμα και δέκα λεπτά από τη μέρα σας μπορεί να είναι αρκετά για να σώσετε μια ζωή, αν όχι και περισσότερες. Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί μόνος του να σώσει όλα τα αδέσποτα, αλλά μπορεί ΕΣΕΙΣ να σώσετε εκείνο το ένα για το οποίο θα είστε ο κόσμος όλος και η σωτηρία του αυτές τις δύσκολες κρύες μέρες του χειμώνα!...» καταλήγει η Ε.Φ.Ε.

Διαβάστε επίσης:

Π.Φ.Π.Ο.: Έκκληση για βοήθεια σε όλα τα ζώα αυτές τις πολύ δύσκολες χειμωνιάτικες μέρες…

Έκκληση για κουβέρτες και ολιγοήμερες φιλοξενίες για τα αδέσποτα της Ηλιούπολης κάνει η Ζ.Ε.Η.

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. μαρια

    γεια σας οτι χειροτερο η φιλοζωικη στο κορωπι ελληνικη φιλοζωικη εταιρεια κορωπι εξοδος κ1 η γατουλα μου εισειχθη με αιμα στο αυτι κ για εικοσι μερες ο γιατρος αστηθας δεν διεγνωσε τον ογκο κ μου εδινε κολλυρια για το αυτη η γατα χειροτερευε κ ο αστηθας μου εκανε buling καθε φορα που τον ρωτουσα τι εχει η γατα κατεληξε αφου πρωτα απισχναθηκε κ πεθανε μεσα σε αφορητους πονους
    ο αλλος γιατρος κος κανουρης της φιλοζωνικης με κοροιδευε κ ελεγε θα την προσεξω κ ουτε αυτος εκανε τιποτα επισης βαζουν χερι στο γυαλινο ταμειο που ολοι εμεις βαζουμε τον οβολο μας για τα ζωακια παραγγελνουν καφε κ φαγητο το ειδα εγω η ιδια οταν περιμενα μια μερα μαγαζακι γωνια με αψυχους ανθρωπους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.