Στηρίξτε μας

Εκπρόσωπος 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων: Να στείλουμε τα σκυλιά στα ξερονήσια!

21 Φεβρουαρίου 2014 20:43 | Καταγγελίες
Εκπρόσωπος 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων: Να στείλουμε τα σκυλιά στα ξερονήσια!

Στις 21 Φεβρουαρίου συνεδρίασε η Πενταμελής Επιτροπή του Δήμου Χανίων, που είναι αρμόδια για την διαχείριση των αδέσποτων, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό των σκυλιών που ζουν στο Ναύσταθμο της Κρήτης στη Σούδα. Σε αυτή τη συνάντηση ειπώθηκαν πολλά όμως ο εκπρόσωπος των κυνηγών ζήτησε να σταλούν τ’ αδέσποτα στα ξερονήσια (!) ενώ ένας από τους κτηνίατρους, που παραβρέθηκαν, ζήτησε την εξόντωση αδέσποτων στην Κρήτη λόγω λύσσας!

Η διευρυμένη συνεδρίαση της 5μελούς έγινε μετά από πρόταση ιδιωτών κτηνιάτρων και της στρατιωτικής ηγεσίας του Ναυστάθμου, αφού τ’ αδέσποτα που ζουν εκεί είναι περισσότερα από 100, εκ των οποίων τα 60 είναι στειρωμένα. Στη διευρυμένη συνεδρίαση πέραν του αρμόδιου αντιδημάρχου Λευτέρη Αμπαδιωτάκη και του δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη, συμμετείχαν η Στέλλα Κοτσιφάκη, η Άντζελα Νικολάου και η Νατάσα Μπομπολάκη ως εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» αλλά άτυπα και ο Γιώργος Φραγκιουδάκης μέλος του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων, παρ’ όλο που ο νόμος 4235/2014 ορίζει την αντικατάσταση του εκπροσώπου του κυνηγετικού συλλόγου με εκπαιδευτή σκύλων.

Αν και οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων έχουν διαμαρτυρηθεί για την παρουσία του εκπροσώπου των κυνηγών – που κλήθηκε παρανόμως από την δημοτική αρχή – εντούτοις ο κ. Φραγκιουδάκης παρέμεινε στη συζήτηση που διεξήχθη και κατάθεσε και προτάσεις!

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει σε ανακοίνωση του ο σύλλογος «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ»: «Στην κύκνεια λοιπόν αυτή παρουσία του ο εκπρόσωπος των κυνηγών κατά τρόπο μοναδικό δικαίωσε τον αγώνα μας να φύγουν οι κυνηγοί από την θεσμοθετημένη επιτροπή των Δήμων για την "διαχείριση" των αδέσποτων.

Πρότεινε λοιπόν - αφού πρώτα μας βεβαίωσε για το πόσο πολύ αγαπά τα ζώα - ως λύση να πάνε οι σκύλοι, αφού περισυλλεγούν, σ’ ένα ξερονήσι! Όμως δεν σταμάτησε εκεί ο καλός κυνηγός. Ανέφερε και πόσο κακό είναι να στειρώνουμε τα ζώα μας! Τα σκυλιά μετά την στείρωση παχαίνουν, είπε, και έτσι θέλουν περισσότερο φαγητό και γίνονται ως εκ τούτου πιο επιθετικά!».

Δικαίως η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου τονίζει: «Την Μακρόνησο, τη Λέρο, τη Γιάρο και άλλα ξερονήσια παλιά τα προόριζαν για τους πατριώτες αντιστασιακούς, εν έτει 2014 κάποιοι θέλουν εκεί να εξορίσουν τα ζώα. Αυτές οι απόψεις των κυνηγών καθόλου βέβαια δεν εκπλήσσουν τους ουσιαστικά φιλόζωους. Θυμίζουμε μόνο πως 30% των αδέσποτων ζώων είναι γνήσια κυνηγόσκυλα (ράτσας), κάποιας ηλικίας, που δεν έχουν πλέον καλές αποδόσεις στο κυνήγι, τα οποία φυσικά τα εγκαταλείπουν οι κυνηγοί ιδιοκτήτες τους».

O σύλλογος «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην διευρυμένη συνεδρίαση της 5μελούς επιτροπής του Δήμου Χανίων υπενθυμίζει ότι βάσει της πρόσφατης νομοθεσίας (νόμος 4235/2014) τα ζώα που πάσχουν από λεϊσμανίαση δεν θανατώνονται παρά μόνο αν η βλάβη στα ζωτικά τους όργανα είναι μη αναστρέψιμη και αφού αυτό αποδειχτεί από σχετικές βιοχημικές εξετάσεις. Τα ζώα που απλά νοσούν ο δήμος οφείλει να τα θεραπεύει.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Στέλιο Θ. Χαραλαμπίδη, πρώην καθηγητή Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., η λεϊσμανίαση δεν είναι ζωοανθρωπονόσος, διότι η φλεβοτόμος σκνίπα που τσιμπάει και τον άνθρωπο και τον σκύλο και προκαλεί το καλααζάρ δεν ζει στην Ελλάδα! Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν κρούσματα λεϊσμανίασης σε ανθρώπους στη χώρα μας.
Λύσσα στην Κρήτη;

Ο σύλλογος «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» με αφορμή τα όσα γράφονται για την «εξάπλωση» της λύσσας στη χώρα μας, που καθένας τη χρησιμοποιεί, όπως τον βολεύει εις βάρος των αδέσποτων τονίζει: «Τα κρούσματα στα ζώα συντροφιάς είναι ΜΟΝΟ 5, μια γάτα και 4 σκύλοι εκ των οποίων σκύλων οι δύο δεσποζόμενοι και όχι αδέσποτοι.

Για 3 λοιπόν κρούσματα - δηλαδή μηδαμινή λύσσα - έχει φτιαχτεί αυτό το παραμύθι περί λύσσας που στοχοποιεί τα αδέσποτα και πανικοβάλει τον κόσμο χωρίς λόγο και πραγματικά λυπούμαστε πολύ, που κτηνίατρος σήμερα φάνηκε να ασπάζεται αβασάνιστα την προπαγάνδα αυτή και μάλιστα να μιλά για θανάτωση των ζώων.

Κλείνουμε αυτό το σημείωμα λέγοντας ότι το φιλοζωικό κίνημα στην χώρα μας είναι πλέον δυνατό, δυναμικό, αποφασισμένο και ενημερωμένο επιστημονικά και δεν θα επιτρέψει να δηλητηριάζεται η κοινή γνώμη με τέτοιες μεσαιωνικές απόψεις και θέσεις κατά των ζώων».

Διαβάστε επίσης:

Μαθήτρια Δημοτικού εντόπισε κρεμασμένο σκύλο στις Μουρνιές Χανίων και επέμενε να το καταγγείλει στην Αστυνομία!

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

 1. Silver wing

  Χρειάζονται πολλές αποδείξεις ακόμη ώστε να πειστεί και ο τελευταίος σκεπτικός πολίτης αυτής της χώρας για την αναγκαιότητα να αποκλειστούν οι κυνηγοί από οποιοδήποτε όργανο έχει σχέση με την φύση, το περιβάλλον, τη φιλοζωία?

 2. καρολος

  Και τι περιμένατε απο κυνηγούς; Απο αυτούς που στριμώχνουν σαν σαρδέλες τα χρήσιμα εργαλεία τους σε κλουβιά,τα εκπαιδέυουν να ξεσκίζουν τα θηράματα; Απο αυτούς που βγαίνουν παγανιά σαν τον Χάρο να δολοφονήσουν για να τους σηκωθεί;Περιμένατε να είναι αδελφές του Ελέους; Ε;

 3. γιαγια

  Καλά, υπάρχουν και χειρότερα: Στη Λαμία, ο αντίστοιχος μαλάκας, που συμμετείχε στην επιτροπή λειτουργίας του κυνοκομείου, εκπροσωπώντας τον Κυνηγετικό σύλλογο, σε συνεδρίαση της επιτροπής απαίτησε ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΊΟ ΜΌΝΟ ΌΣΑ ΣΚΥΛΙΆ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΎΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΝΌΜΙΜΑ ΚΛΟΥΒΙΆ ΒΆΣΕΙ ΑΔΕΊΑΣ, ΔΗΛΑΔΉ ΤΈΣΣΕΡΑ (4). ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΟΎΝ!!! Ακριβώς αυτό. Και μετά ήρθαν οι άνδρες της ΔΙΑΣ.

 4. Alice

  Ζητήστε τη συνδρομή δικηγόρου που ασχολείται με διοικητικό δίκαιο. να ακυρωθεί η όποια απόφαση λάβει αυτή η επιτροπή, είναι τελείως παράνομη από τη στιγμή που συμμετέχει ο εκπρόσωπος των κυνηγών. Επίσης, θα πρότεινα να κάνετε καταγγελία στον κτηνιατρικό σύλλογο κατά του συγκεκριμένου κτηνιάτρου να του αφαιρεθεί η άδεια. Είναι απαράδεκτος και ανενημέρωτος και αυτός και ο άλλος που θέλει να θεωρεί και τον εαυτό του φιλόζωο. Η εξουσία δεν πρέπει να αφήνεται στα χέρια τέτοιων ανθρώπων.Είναι ντροπή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.