Στηρίξτε μας

Έκκληση για να καλυφθούν δικαστικά έξοδα της δίκης του άνδρα που συστηματικά σκότωνε γάτες στην Αθήνα (βίντεο)

17 Μαρτίου 2023 09:00 | Επικαιρότητα
Έκκληση για να καλυφθούν δικαστικά έξοδα της δίκης του άνδρα που συστηματικά σκότωνε γάτες στην Αθήνα (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Έκκληση για να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα (παράβολα και μίνιμουμ αμοιβές δικηγόρων κοστίζουν πάνω από 1.500 ευρώ) της δίκης του άνδρα που σκότωνε γάτες στο κέντρο της Αθήνας απευθύνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) της οποία οι δικηγόροι θα παραστούν στη δίκη για την υποστήριξη της κατηγορίας μόλις αυτή οριστεί.

 

 

Θυμίζουμε ότι ο 33χρονος συνελήφθη στις 8 Φεβρουαρίου και προφυλακίστηκε δύο μέρες μετά και από τις 10 Φεβρουαρίου είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο δράστης όχι μόνο παραδέχτηκε ότι σκότωνε γάτες αλλά και ότι δεν θυμάται πόσες. Στην ανακοίνωση της η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει τα εξής στις 16 Μαρτίου:

«Για τις σκοτωμένες βασανιστικά γάτες του Βοτανικού

Βοήθεια για το δικαστικό μας αγώνα

Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (που ήταν ένας εκ των φορέων που ενήργησε) κρίθηκε προφυλακιστέος ο δολοφόνος των γατών στο Βοτανικό. Ο αριθμός των ζώων που σκότωσε άγνωστος, ο αριθμός των βασανισμένων πτωμάτων που  βρέθηκαν στο πρόχειρο κατάλυμα απροσδιόριστος. Νεότερες έρευνες έδειξαν ότι είχε τουλάχιστον 7 νεκρές γάτες σε προχωρημένη σήψη στο παράπηγμα που ζούσε.

Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί τη φρίκη και πόσες ακόμα γάτες θα είχε σκοτώσει αν δεν είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Τις φωτογραφίες από το ερειπωμένο κτίριο στην οδό Πελαγωνίας τράβηξαν γυναίκες που  είχαν καταγγείλει τον δράστη...

 

Η Ομοσπονδία με τις πληρεξουσίες μας δικηγόρους Νίκη Τηλιακού και Έλενα Αρβανίτη, δήλωσε Παράσταση για την Υποστήριξη της κατηγορίας, παρέστη ενώπιον της Ανακρίτριας και επέμεινε σθεναρά να κριθεί προφυλακιστέος, επέμεινε σθεναρά για να μη σκοτώσει άλλες γάτες.

Ο αγώνας και η προσπάθεια για την προφυλάκιση του δολοφόνου στέφθηκε με επιτυχία και προφυλακίστηκε στις 10/02/2023 παρά τις φαινομενικές αντιρρήσεις από τη δικαιοδοτικό λειτουργό για την επί της ουσίας παράστασή μας.

Ήμασταν εκεί και θα είμαστε εκεί όσο μπορούμε να καλύπτουμε και τα κατ΄ελάχιστον δικαστικά έξοδα για τη παράσταση της δικηγόρου μας, χωρίς άλλη αμοιβή, τα οποία ανέρχονται στα 556,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, και τα οποία μας ζητάει να καταβάλλουμε η ανακρίτρια για τη συγκεκριμένη παράστασή μας, μέχρι την Δευτέρα 20.3.2023.

Επί πλέον το κόστος του γραμματίου για την παράστασή μας ενώπιον του Μ.Ο.Δ. ανέρχεται στο ποσό των 972,66 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (αναρτώνται τα σχετικά γραμμάτια αντίστοιχα).

Επειδή το κόστος είναι υψηλό, ωστόσο επιβάλλεται για την εξασφάλιση της νόμιμης παράστασής μας που θα διασφαλίσει την όσο το δυνατόν καλύτερη απονομή δικαιοσύνης για τις σκοτωμένες και βασανισμένες γάτες, σας ζητάμε με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό να συνδράμετε προκειμένου να συγκεντρώσουμε αυτά τα χρήματα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΖΩΑ.

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές μπορείτε να συμμετέχετε σ’ αυτή την προσπάθεια μαζί μας και να βοηθήσετε κάνοντας κατάθεση οποιουδήποτε ποσού στον ακόλουθο λογαριασμό της τράπεζας Alpha Bank:

GR 8901 406 670 66700 2002 00 9116 ΒΙC: CRBAGRAAXXX

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

η σε paypal [email protected]».

Πολλοί τον είχαν καταγγείλει 

Kαταγεγραμμένα περιστατικά με απόπειρες κακοποίησης γατιών από τον 33χρονο είχαμε και στις 3 Δεκεμβρίου 2022 στην οδό Μυκάλης και στις 27 Iανουαρίου 2023 στην οδό Κεραμεικού και στις 5 Φεβρουαρίου 2023 στην οδό Ποτίδεας, όπου κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε να χτυπάει και να βασανίζει γάτα την οποία είχε τυλίξει σε μια μπλούζα. Η ηλικιωμένη γυναίκα, η Σοφία Ρούφου, που άκουσε τα ουρλιαχτά μιας γάτας βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της, του έβαλε τις φωνές, ενημέρωσε τον γιο της και έτσι το ίδιο βράδυ έγινε η καταγγελία στο Α.Τ. Κολωνού στο οποίο παραδόθηκε και το βίντεο και η μπλούζα με την οποία είχε τυλίξει το ζώο και το χτυπούσε με μανία.

Μια εκ των γυναικών, που τον κατήγγειλε στην Αστυνομία, εξήγησε στo www.zoosos.gr ότι ο συγκεκριμένος την είχε απειλήσει φραστικά στις 27 Ιανουαρίου όταν του φώναξε να σταματήσει να ενοχλεί τα ζώα που φρόντιζε εκείνη στην οδό Κεραμεικού.

Όταν τον ρώτησε τι κάνει εκεί, εκείνος της απάντησε ότι είναι ο Θάντερκατς και πως είναι και πάλι έξω είναι παρά το γεγονός ότι είχε συλληφθεί παλιότερα. Μάλιστα την πλησίασε και της είπε: «σε έχει βιάσει ποτέ κανείς;», «έχει προσπαθήσει κανείς να σε σκοτώσει;». Και έφυγε χαρακτηρίζοντας τις γυναίκες που φρόντιζαν τα ζώα στην γειτονιά τους ως «παλαβές».

Από τη μέρα εκείνη από την οδό Κεραμεικού περισσότερα από τέσσερις φιλικές, στειρωμένες και φροντισμένες αδέσποτες γάτες εξαφανίστηκαν.

Η γυναίκα μας εξήγησε ότι τον είχε δει και τις 3 Δεκεμβρίου να κακοποιεί μια γάτα την οποία τραβούσε από την ουρά - η οποία τότε κατάφερε να του ξεφύγει - και ένας άνδρας κυριολεκτικά τον κυνηγούσε από την Ιερά Οδό για να σώσει τον ζώο και μάλιστα τον κατήγγειλε και στην Αστυνομία και τότε συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Ουσιαστικά ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη έγινε καθώς φιλόζωοι κάτοικοι του κέντρου κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια μαζί με φιλόζωους αστυνομικούς ώστε να εντοπίσουν τον 33χρονο και να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία, τις μαρτυρίες ανθρώπων, που έκαναν καταγγελίες αλλά έβλεπαν τον νεαρό άνδρα να επαναλαμβάνει τις ίδιες εγκληματικές πράξεις σε βάρος των ζώων σε Βοτανικό, Κεραμεικό, Ιερά Οδό, Κολωνό και αλλού.

Διαβάστε επίσης:

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο 33χρονος που ομολόγησε ότι σκότωνε συστηματικά γάτες στην Αθήνα (βίντεο)

Αθήνα: «Σκότωσα τις γάτες, δεν θυμάμαι πόσες» δήλωσε ο κατά συρροή δολοφόνος ζώων στον Βοτανικό (βίντεο)

Αθήνα: Αύριο απολογείται στον ανακριτή άνδρας που συστηματικά σκότωνε γάτες στον Βοτανικό

Αθήνα: Συνελήφθη άνδρας που σκότωσε γάτα στον Βοτανικό – Ομολόγησε και άλλες 5 βρέθηκαν νεκρές εκεί που ζει (βίντεο)

Αθήνα: Άνδρας χτυπάει επανειλημμένα γάτα και τη σκοτώνει στον Βοτανικό (βίντεο)

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.