Στηρίξτε μας

Εγκατέλειψε τα 8 σκυλιά του και θυμήθηκε πως αγαπάει και τα θέλει πίσω όταν τoν κατήγγειλε το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης

8 Απριλίου 2016 07:19 | Καταγγελίες
Εγκατέλειψε τα 8 σκυλιά του και θυμήθηκε πως αγαπάει και τα θέλει πίσω όταν τoν κατήγγειλε το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης

Τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩ» φέρνουν στη δημοσιότητα την ιστορία της εγκατάλειψης 8 σκυλιών (δύο ενήλικων και έξι κουταβιών) που ο ιδιοκτήτης τους παράτησε χωρίς τροφή και νερό σε μια έρημη εκκλησία και αφού ισχυρίστηκε ότι δεν θέλει το Ντόμπερμαν γιατί του έφαγε κότες στην συνέχεια άλλαξε γνώμη και ζήτησε να το πάρει πίσω επειδή το αγαπάει. Όμως το σωματείο καταγγέλλει και την Κατερίνα Δοδουρά που ως ιδιοκτήτρια τηλεοπτικού σταθμού εκβίασε τους εκπροσώπους του συλλόγου – επειδή ο άνθρωπος που εγκατάλειψε τα σκυλιά είναι γνωστός της – λέγοντας ότι θα βγάλει το θέμα στη δημοσιότητα, παραγνωρίζοντας ότι ο δράστης παράτησε τα ζώα του (το ένα μάλιστα δεμένο και όλα χωρίς τροφής και νερό) και κανείς δεν του τα έκλεψε όπως ψευδώς ισχυρίζεται.

Ιδιοκτήτρια καναλιού εκβίασε τους εκπροσώπους του σωματείου επειδή ο δράστης είναι γνωστός της!

«Στις 22/3 μας έστειλε μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook κάποιος φιλόζωος ότι εδώ 2-3 μέρες έχει βρει ένα σκύλο ράτσας Ντόμπερμαν αλυσοδεμένο σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο έξω από την Κοζάνη μαζί του βρισκόταν στον ίδιο χώρο ελεύθερο και ένα Κανίς με 6 νεογέννητα μωρά.

Πήγαμε όπως ήταν φυσικό να δούμε τα ζώα και είδαμε ότι όντως το Ντόμπερμαν ήταν δεμένο και κανένα από τα δύο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν είχε ούτε τροφή ούτε νερό! Τους βάλαμε αμέσως να φαγητό και νερό και βγάλαμε φωτογραφίες οι οποίες αναρτήθηκαν στην σελίδα μας.

KozaniDobermanEgkatalipsiΤο Ντόμπερμαν το παράτησε αλυσοδεμένο χωρίς τροφή και νερό...

Πηγαινοερχόμασταν δύο φόρες την ημέρα μαζί και το παιδί που τα βρήκε και μας έστειλε το μήνυμα για να τα ταΐσουμε και να δούμε ότι είναι καλά. Το Ντόμπερμαν όσο ήταν δεμένο δεν μπορούσαμε να το πλησιάσουμε γιατί γρύλιζε και έδειχνε επιθετική συμπεριφορά. Μετά από δύο μέρες μας ειδοποίησε το παιδί ότι το Ντόμπερμαν είναι λυμένο πλέον και τριγύρνα ελεύθερο στον προαύλιο χώρο της παλιάς εκκλησίας.

Όταν πήγαμε εκεί το ζώο είχε τελείως διαφορετική συμπεριφορά και δεν ήταν καθόλου επιθετικό και μας άφησε να το χαϊδέψουμε κιόλας. Μετά από μια εβδομάδα ενδιαφέρθηκε ένας νεαρός για το Ντόμπερμαν και το σκυλί εφόσον δεν το έψαξε κανείς δόθηκε για φιλοξενία. Όλες αυτές τις ήμερες που πηγαίναμε στον χώρο όπου βρισκόταν τα ζώα δεν είδαμε κανέναν άλλον εκεί ούτε τροφή αλλά ούτε και νερό πέρα από αυτά που βάζαμε εμείς. Κανένα από τα δυο ζώα δεν είχε μικροτσίπ.

DodouraKaterinaFacebookgiaAggizwoΗ κυρία Δόδουρα κάνει λόγο για παράνοια - από πλευράς σωματείου - με αφορμή το περιστατικό της εγκατάλειψης 8 σκυλιών.

Στις 2/4 βρήκαμε ένα σημείωμα κολλημένο σε μια πόρτα όπου κάποιος κύριος έλεγε ότι το ζώο δεν το ‘’πέταξε’’ εκεί αλλά το ‘’άφησε’’ και ότι είναι δικό του όπως και το Κανίς η Λουλού. Το Ντόμπερμαν το ‘’άφησε’’ εκεί όπως έλεγε στο σημείωμα γιατί του έφαγε 20 κότες και επιτέθηκε στα κατσικάκια που είχε και ότι το μονό που θέλει είναι να μάθει αν είναι καλά και εάν είναι καλά να μας συναντήσει για να μας δώσει το βιβλιάριο του!

Μετά από λίγη ώρα μίλησε με τον πρόεδρο του Σωματείου όπου απαιτούσε να του γυρίσουμε πίσω τον σκύλο του άμεσα γιατί αυτός τον αγαπάει και δεν ήθελε να τον δώσει και ότι δεν είχε μικροτσίπ (για το κανισακι ούτε λόγος φυσικά σαν να μην υπήρχε!).

Μετά από λίγη ώρα μας δεχτήκαμε τηλεφώνημα από την Ασφάλεια Κοζάνης όπου είχε πάει ο εν λόγω κύριος για να μας καταγγείλει ότι του κλέψαμε τον σκύλο (επίσης δεν έγινε καμιά αναφορά από τον κύριο στην Αστυνομία για το κανισακι!) και ότι τον θέλει πίσω.

Εξηγήσαμε στον αστυνομικό τι έγινε και του ζητήσαμε να ενημερώσει τον κύριο ότι αυτό που έκανε είναι παράνομο και διώκεται ποινικά και ότι ο κύριος έχει αφήσει πίσω του και ένα άλλο σκύλο με 6 νεογέννητα μωρά!

Την Δευτέρα το πρωί μας κάλεσε πάλι στον Εισαγγελέα ο πρώην ιδιοκτήτης του σκύλου γιατί ήθελε να μας καταγγείλει και να πάρει πίσω το ζώο που του ανήκει γιατί όπως είπε το είχε αφήσει για να κάνει κάτι δουλειές στο σπίτι του και θα το έπαιρνε πίσω και ότι το είχε αφήσει σε ένα προφυλαγμένο χώρο, εννοώντας πάντα την αυλή της παλιάς εκκλησίας που δεν είχε καν πόρτα ούτε και περίφραξη! Το κανισάκι με 6 μωρά δεν τον ενδιέφερε προφανώς τι θα απογίνει όποτε και πάλι δεν αναφέρθηκε πουθενά!

Από εκείνη την ώρα και μετά μας έχουν καλέσει κυρίως τον πρόεδρο του Σωματείου διάφοροι ‘’φιλόζωοι’’ είτε για να του τονίσουν το ποσό φιλόζωος είναι ο κύριος και το πόσο βοηθά τα αδέσποτα και ότι τα παιδιά του δεν τρώνε τόσες μέρες που λείπει το ζώο από το σπίτι και ότι και να συμβεί θα είναι δική μας ευθύνη (βέβαια όσο έλειπε το ζώο πριν πάει σε φιλοξενία δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα και έτρωγαν απ’ ότι φαίνεται μια χαρά)… είτε για να μας απειλήσουν ότι εάν δεν παραδώσουμε τον σκύλο θα μας βγάλουν στα κανάλια!

Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα που έλαβε στο κινητό του ο πρόεδρος του Σωματείου από το πρώην ιδρυτικό μέλος του ΑΓΓΙΖΩΟ την κυρία Δόδουρα, σύζυγο Περιφερειάρχη, η οποία έχει δικό της τοπικό κανάλι και όπως ανέφερε ‘’λυπάται πάρα πολύ αλλά το θέμα θα βγει στο κανάλι της’’ και ‘’ότι παίρνει το θέμα προσωπικά’’ γιατί ο κύριος είναι γνωστός της!

Λυπόμαστε και εμείς πάρα πολύ λοιπόν για την κυρία, που ήταν και μέλος του Φιλοζωικού, και γνωρίζει πολύ καλά τον νόμο και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα αδέσποτα που τόσο υπερασπίζεται αλλά προφανώς όταν είναι κάποιος ‘’γνωστός μας’’ το θέμα αλλάζει.

Να πούμε εδώ βέβαια ότι όταν συνέβαινε όλο το θέμα με τον Δήμο Κοζάνης και τα σκυλιά που πέθαναν το κανάλι της κυρίας δεν βρέθηκε πουθενά για να καλύψει το θέμα αλλά μάλλον δεν ήταν τόσο μεγάλης σημασίας τα 130 νεκρά ζώα όσο το Ντόμπερμαν του γνωστού της !

Ο Νόμος θα έπρεπε να είναι ο ίδιος για όλους και επειδή ζούμε στην Ελλάδα του μέσου και του γνωστού απ’ ότι φαίνεται δεν ισχύει για όλους το ίδιο! Το ζώο θα παραμείνει σε φιλοξενία και μέχρι να αποφασίσει διαφορετικά η Εισαγγελέας, όπου και έγινε η καταγγελία την ίδια μέρα και για τα δύο ζώα, μέχρι τότε όμως μπορεί να παίξει το θέμα όπως θέλει και όπου θέλει αλλά η αλήθεια δυστυχώς είναι αυτή και όσο και να δυσαρεστεί μερικούς δεν αλλάζει!

Επίσης εμείς βρήκαμε δύο ζώα εκεί όχι μονό ένα, αλλά μάλλον το ένα κουβαλά και 6 ευθύνες μαζί του όπου ο ‘’κύριος φιλόζωος’’ δεν μπορεί να αναλάβει. Ευτυχώς όμως εμείς οι κακοί φιλόζωοι με την ‘’αρρωστημένη τρέλα’’ που έχουμε όπως μας κατηγόρησε και η κυρία Δόδουρα έχουμε βρει σπίτια και σε αυτά και οι άνθρωποι περιμένουν να τα πάρουν ! Όσο για τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα ‘’κανάλια’’ προφανώς…» καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου.

Διαβάστε επίσης:

Κατηγορούν το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ» αλλά δεν ξεκαθαρίζουν τι πραγματικά συνέβη

Η εγκατάλειψη ζώων είναι ποινικό αδίκημα!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

 1. venus

  Κυρια Δόδουρα,
  Αν καταλαβα καλα, εχετε να κανετε με τα μεσα μαζικης ενημερωσης.
  Δηλαδη αυτα που λετε και γραφετε παιρνουν δημοσιοτητα και κρινονται απο την κοινωνια.
  Το παραπανω ραβασακι που γραψατε δεν εχει απολυτως κανενα χαρακτηριστικο μιας εμπειρης και σοβαρης δημοσιογραφου.
  Ασχετα απο την αντικειμενικη αληθεια που καλυπτει το περιστατικο.
  Ετσι θα εγραφε στο ιντερνετ καποια που ειχε δημοσιογραφικα ονειρα, αλλα η τυχη δεν την ευνοησε να τα πραγαματοποιησει.
  Μια τετοια λαϊκιστικη τρομοκρατια δεν δειχνει επαγγελματισμο, θαπρεπε να το ξερετε.
  Κυριως επειδη το γελοιο παιδαγωγικο στυλ που χρησιμοποιειτε, φανερωνει οτι καποιος σας αναγκασε να τα γραψετε ολα αυτα, και γι αυτο ειναι ολα παρατραβηγμενα, μελοδραματικα και χοντροειδεστατα!!
  Το επαναλαμβανω: ασχετα απο την αντικειμενικη αληθεια που καλυπτει το περιστατικο.
  Πολυ δυσκολευομαι να πιστεψω οτι καποιος με τετοια ανικανοτητα εμπαθειας απεναντι σε μια φανερη κακοποιηση ζωων υπηρξε καποτε ενεργο μελος στον συγκεκριμμενο συλλογο, και ακομα χειροτερα (για τον συλλογο), οτι ανηκε στην κορυφη του.
  Μετα λοιπον απο το ραβασακι σας που διαβασα εδω, θα ελεγα οτι η μονη σωστη πραξη που κανατε ηταν να αποχωρισετε απο κει που δεν ειχατε την ικανοτητα να βρισκεστε.
  Τα μεσα μαζικης ενημερωσης σας ταιριαζουν πολυ καλυτερα, αλλα με αυτο δεν εννοω το δημοσιογραφικο σας ταλεντο!
  Εννοω οτι ειναι ενας χωρος που ζει και τρεφεται απο πλεκτανες, απο διαστρεβλωσεις, απο αναληθειες και κυριως απο διασυνδεσεις.
  Αποδειξατε λοιπον οτι αυτα ολα σας ταιριαζουν πολυ καλυτερα απο το προεδριλικι σε εναν συλλογο, ο οποιος δεν εχει τασεις ουτε στη «σηψη» ουτε στην «κατρακυλα», οπως τον κατηγορησατε.
  Και αυτο φαινεται απο το οτι δεν ενδιδουν στις απειλες σας!!

  Γι αυτο εχω να σας δωσω κι εγω μια συμβουλη, οχι φιλικη.
  Η συνεργασια με ασυνειδητους ισως βοηθαει στην επαγγελματικη καριερρα.
  Αλλα καταστρεφει την ηθικη αξιοπρεπεια καιτην εμπαθεια απεναντι στα ζωα.
  Αν βεβαια αυτα σας ενδιαφερουν ακομα.
  Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.