Στηρίξτε μας

«Η Καθημερινή», οι γουνοποιοί και η μισή αλήθεια ενός προπαγανδιστικού «ρεπορτάζ» (βίντεο)

12 Μαρτίου 2012 09:24 | Επικαιρότητα
«Η Καθημερινή», οι γουνοποιοί και η μισή αλήθεια ενός προπαγανδιστικού «ρεπορτάζ» (βίντεο)

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το προπαγανδιστικό άρθρο του συντάκτη Σταύρου Τζίμα υπέρ της γούνας το οποίο δημοσιεύτηκε στις 8 Μαρτίου 2012 στην εφημερίδα «Η Καθημερινή». To περιεχόμενο του κειμένου το καυτηριάσαμε ήδη στο www.zoosos.gr και σήμερα δημοσιεύουμε την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΟΥΝΑΣ προς την εφημερίδα διαμαρτυρόμενη για την μονομερή αλήθεια, που το ρεπορτάζ αυτό παρουσιάζει.

«Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την οργή και αγανάκτησή μας για το προπαγανδιστικό άρθρο υπέρ της γούνας, του συντάκτη της εφημερίδας σας, Σταύρου Τζίμα το οποίο δημοσιεύτηκε στις 8 Μαρτίου 2012 στην εφημερίδα σας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_08/03/2012_475030

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα καταγράφονται οι δηλώσεις του προέδρου του συνδέσμου γουνοποιών Καστοριάς κου Ηρακλή Καλλισθένη, καθώς και του δημάρχου Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, οι οποίοι αναφέρονται εκτενώς και με υπερηφάνεια, στο συνάλλαγμα που φέρνουν στη χώρα τα γουνοδέρματα χιλιάδων κακοποιημένων ζώων, καθώς και στις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στην περιοχή από την παραγωγή γούνας, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να μας πείσουν για την αναγκαιότητα ανάπτυξης της γουνοποιίας.

Ο συντάκτης της εφημερίδας σας, προσπαθεί να περάσει μηνύματα υπέρ της γούνας, παραθέτοντας ένα σωρό νούμερα και στοιχεία, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στα σοβαρότατα και τεκμηριωμένα προβλήματα σχετικά με την ευζωία των ζώων που εκτρέφονται και θανατώνονται στη βιομηχανία γούνας, για να φέρνουν συνάλλαγμα στη χώρα και να "κάνουν περήφανους τους Καστοριανούς"!

Καμία αναφορά επίσης δεν γίνεται ούτε στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος από τη λειτουργία των εκτροφείων, αλλά ούτε και στις εναλλακτικές και κυρίως ηθικά αποδεκτές δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, όπως είναι η τουριστική αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Δυτικής Μακεδονίας, που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών φέρνοντας παράλληλα και κυρίως αναίμακτα έσοδα στο κράτος!

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας, ο φυσικός της πλούτος, η πανέμορφη λίμνη, τα περίφημα αρχοντικά, οι παλαιές εκκλησίες και τα μοναστήρια, τα μουσεία, εφόσον αξιοποιηθούν κατάλληλα μπορούν να συντελέσουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής προσφέροντας εργασία στους κατοίκους και μαζί με την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, να αντιμετωπιστεί η ανεργία της περιοχής. Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι το φιλοζωικό κίνημα της χώρας έχει ενημερωθεί για το δημοσίευμα της εφημερίδας σας, το οποίο και καταδικάζει απερίφραστα.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι πρόσφατα εστάλη επιστολή κατά της γουνοποιίας στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου την οποία και σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας, και στην οποία παρουσιάζονται τα τεκμηριωμένα προβλήματα σχετικά με την ευζωία των ζώων που εκτρέφονται για τη γούνα τους.

Παρουσιάζονται επίσης οι αυξανόμενες αντιδράσεις κατά της γουνοποιίας σε όλο τον κόσμο που στέλνουν ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: ότι η κακοποίηση και η θανάτωση των ζώων για τη γούνα τους, οι απάνθρωπες και βασανιστικές συνθήκες διαβίωσης των γουνοφόρων ζώων αλλά και οι τρομακτικές μέθοδοι θανάτωσής τους, δεν είναι πλέον αποδεκτές και θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές και κοινωνικά αποδεκτές εναλλακτικές ευκαιρίες ανάπτυξης!

Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε όλο τον κόσμο δεν ανέχονται πλέον τον βασανισμό των ζώων για την παραγωγή γούνας εν ονόματι του κέρδους και το φιλοζωικό κίνημα το οποίο αναπτύσσεται ταχέως και στη χώρα μας, καταδικάζει οποιαδήποτε δημοσίευση στηρίζει και προωθεί την κακοποίηση των ζώων.

Τέλος, παραθέτουμε κάποια σοκαριστικά βίντεο από εκτροφεία γουνοφόρων ζώων σε διάφορες χώρες και ελπίζουμε στη συμβολή της εφημερίδας σας για την κατάργηση της βάναυσης αυτής δραστηριότητας.

ΔΑΝΙΑ

ΣΟΥΗΔΙΑ

http://www.sveketmotminkarna.se/horror-revealed-swedish-fur-farms

http://sveketmotminkarna.se/kampanjen/nyheter/nya-chockbilder-staller-jordbruksministern-till-svars

http://www.peta.org/features/a-shocking-look-inside-swedish-fur-farms.aspx

ΦΙΛΑΝΔΙΑ

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

http://www.dagbladet.no/2010/10/31/nyheter/dyremishandling/innenriks/14085693/

http://www.forbypels.no/english

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

http://laverabestia.org/play.php?vid=4176

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρηθείτε

Διαμαρτυρηθείτε και εσείς για το συγκεκριμένο δημοσίευμα υπέρ του κλάδου της γουνοποιίας, αποστέλλοντας e-mail (ή το παρακάτω δείγμα επιστολής) στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», [email protected] με κοινοποίηση στον συντάκτη Σταύρο Τζίμα [email protected]

Η επιστολή

Προς: [email protected]
cc: [email protected]

ΘΕΜΑ: Σχετικά με άρθρο σας υπέρ της γούνας

Κύριοι,
Διαμαρτύρομαι εντόνως για το προπαγανδιστικό άρθρο υπέρ της γούνας, του συντάκτη της εφημερίδας σας, Σταύρου Τζίμα το οποίο δημοσιεύτηκε στις 8 Μαρτίου 2012 στην εφημερίδα σας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_08/03/2012_475030

Όπως είναι γνωστό, η παραγωγή γούνας εμπεριέχει την τρομακτική κακοποίηση ζώων τόσο κατά την εκτροφή όσο και κατά τη θανάτωσή τους. Σε μία εποχή όπου το δημόσιο αίσθημα κατά της γούνας αναπτύσσεται ταχέως σε όλο τον κόσμο, θεωρώ απαράδεκτη τη δημοσίευση στην εφημερίδα σας ενός άρθρου υπέρ της γουνοποιίας και την παράλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στην κακοποίηση των εκτρεφόμενων ζώων!

Καμία αναφορά δεν γίνεται επίσης, ούτε στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος από τη λειτουργία των εκτροφείων, αλλά ούτε και στις εναλλακτικές και κυρίως ηθικά αποδεκτές δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, όπως είναι η βιολογική γεωργία και η τουριστική αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Δυτικής Μακεδονίας, που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών φέρνοντας παράλληλα και κυρίως αναίμακτα έσοδα στο κράτος!

Η δημιουργία θέσεων εργασίας και το συνάλλαγμα που εισέρχεται στη χώρα, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει την ασύδοτη βαρβαρότητα που σχετίζεται με την παραγωγή γούνας.

Περιμένω από την εφημερίδα σας να πάρει σαφή θέση ενάντια στην κακοποίηση των γουνοφόρων ζώων και να ενημερώσετε το αναγνωστικό σας κοινό για τη βαρβαρότητα που εμπεριέχεται στο εμπόριο γούνας.

Με εκτίμηση
(το όνομα σας)

Διαβάστε επίσης:

Σταματήστε το «μουσείο» της φρίκης για την ανάδειξη της γούνας στην Καστοριά!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. κωστας παυλου

    Οταν μιλατε για τουρισμο σε αυτες τις περιοχες..ας πουμε σιατιστα που ζει απο την γουνα .τι θα παει να δει ο τουριστας.ενα πελωριο ξερο βουνο? το εχετε κουρασει πλεον το θεμα με τις γουνες και πρεπει να πειτε στον κοσμο οτι εκτρεφονται σε φαρμες και δεν τα κυνηγανε στα βουνα με τα οπλα οπως θελετ να τα παρουσιαζετε.. ωπος και στα ιχθειοτροφεια εκτρεφουν ψαρια το ιδιο γινετε και με τα ζωα .εαν δεν υπηρχαν ΦΑΡΜΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΖΩΑ...και ολα αυτα που λεγονται ειναι εκ του πονηρου γαι να ανθιζουν υποτιθετε οι [ οικολογικες] γουνες που η πρωτη υλη τους ειναι απο πετρελαιο .οποτε τι? οικολογικες ειναι?? αυτα κυριοι ενοψει των συμφεροντων που εξυπειρετητε ρημαζετε και στελνετε τοσες οικογενειες στην ανεργια....αυτα τα ολιγα.........

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.